@eylulb Green Card aldıktan 4 sene sonra kullanma içinde söyledi:
Merhaba, 2018 talihlisiyim ve üniversite son sınıf öğrencisiyim bu sene mezun oldum. Bugün mülakat tarihim belli oldu 9 Ağustos. Aynı zamanda kanadada 4 senelik bir üniversiteden kabul aldım ve vizem de çıktı. Bu nedenle green cardı alıp 3-4 sene sonra kullanabileceğim. Bunu mülakatta belirtmem gerekir mi? Negatif bir duruma düşürür mü beni?
Negatif bir durum yasanmaz, eger sorarlarsa universite egitiminden sonra ABD'de yasamaya baslayacaginizi belirtebilirsiniz ya da dilerseniz hic bu kisimdan bahsetmeyebilirsiniz. Bir fark olmayacak.
Sizin konunuz burada:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi
Kanada'dan ABD'ye cok kolay giris yapabilirsiniz ama 1 yildan fazla ABD disinda kalacaksaniz kesinlikle re-entry permit basvurusu yapin. Bu arada re-entry permit basvurusu illaki ABD disinda kalmanizi gerektirmiyor, o nedenle re-entry permit basvurusu yapip hala ABD'ye giris cikis yapabilirsiniz ve I-327 sizde oldugu surece neden disarda kaldiniz diye sormazlar.
Re-entry permiti 2 yillik alabilirsiniz ama 2 yil bittikten sonra yeni bir re-entry permit basvurusu yapabilirsiniz. Boylelikle tum universite egitiminizi permit ile kapsamis olursunuz.