DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gucarslan ohh çok şükür ozaman sabahları kahvaltıda ciger yemeye devam ozaman


  • Merhaba, DS260 formunda mulakat yeri için İstanbul seçeneğini seçtik, bu İstanbulda da mulakatlara başlandı mı demek oluyor. Forumda sadece Ankara olduğu yazıyordu. Ayrıca şu anda İstanbulda değişiklik de yapamıyoruz, ileride mulakat yeri değişikliği yapılabiliyor mu. destekleriniz için teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozbalkan öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    bu başlığın ilk iletisinde de, forumda da defaatle belirttiğimiz gibi göçmen vize görüşmeleri türkiye'de sadece ankara'da yapılmakta. bu yüzden ankara seçmeliydiniz..
    istanbul seçmiş olmanız da sorun değil, zaten her şekilde ankara'da yapmanız gerek mülakatınızı.
    bu şekilde kalabilir, bir sorun teşkil etmiyor.


  • @gucarslan hocam dosya no aktif olduktan sonra ürdüne taşımayı düşünüyorum. gecmiş yıllarda ürdün dosya taşıma kabul ettimi ? bilginiz var mı ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @smhcnr88 asıl talihli eşiniz ise o vizesini alır.
    sizin süreciniz konsolosluk kararı sonrası netleşir.


  • Detaylı bilgilendirme için teşekkürler. Mülakat tarihi belli olduktan sonra resmî siteden bakılacak demişsiniz. Emaile sadece ‘resmî siteye girip mülakat tarihinize bakın’ diye mi mail gelecek? Eşim kazandı çekilişi mail ikimize de mi gelecek yoksa sadece kazanan olarak eşime mi? Mail adresimde küçük bir hata yaptım ds-260 formunda o yüzden soruyorum. Cevap için teşekkür ederim şimdiden🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @abttunc01 geçmiş yılların deneyimlerine bakabilirsiniz, bu kontroller için herhangi bir kısıt koymuyoruz kullanıcılara.
    sadece DV2023'te 3 (üç) adet EU dosyası bakmış haberiniz olsun.
    taşırken bunu da dikkate alın ki eliniz boş dönmeyesiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @izzet-yılmaz öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız.


  • @gucarslan sürecimizi imzaya taşıdım

    bilgi için teşekkürler


  • @gucarslan yaptım şimdi


  • Merhaba oncelikle herkese selamlar ve surecte basarilar.
    Ben aslen Turkmenistan'liyim ve bizim burada Turkiyede oldugu gibi 'TC kimlik' yerine 'yurtici pasaport' kullaniliyor. Bu sene "Green card cekilisi" icin ilk basvurum ve basvururken daha "" yurtdisi'na cikilabilen pasaportum hazir olmadigindan, ve almak icin de daha basvurmadigimdan "" yurtici pasaportumdaki bilgilerin aynisi ile basvurumu yaptim. Green card cekilisine basvurduktan sonra pasaport basvurumu yaptim ve yeni "yurtdisi'na cikilabilen pasaportumu" elime aldim. Fakat aldigim yeni pasaportumdaki soyadim ''yurtici pasaport'umdaki soyadim ile tek harf uyusmuyor, yani tek harf uyusmazlik var, "i" harf yerine "y" yazilmis". Dolayisi ile bu uyusmazlik dolduracagim DS-260 formunda ve yeni aldigim "yurtdisi'na cikilabilen pasaportum"da da olacak.

    Benim sorum:
    Bu surecte herhangi bir sıkıntı yaratir mi? Bizim burada pasaport yenileme isleminin oldukca zor oldugunu goze alirsak, bu sekilde DS-160 formunu doldurmam ve basvurmam daha sonrasi mulakat ve vize ve amerikaya giriste sorun cikarir mi?

    Olasi cevaplar:
    1.KCC ile iletisime gecerek daha DS-260 formu doldurmadan sorunu halletmek ve sorun giderildikten sonra DS-260 formunu doldurmak (eger boyle imkan var ise)
    2.Pasaportlarimin hepsi (yurtici/yurtisi) kanit olarak var olacagindan ve tek harf problem teskil etmeyeceginden mulakat sirasinda cozulebilir seklinde gorusunuz
    3.Ustteki ikisinin mumkinati olmadigi durumlarda zor da olsa yurtici pasaportumun degismesi yonunde tavsiyeleriniz
    4.Baska cevaplariniz/gorusleriniz/tavsiyeleriniz.

    Simdiden tesekkurler. Herkese bol sanslar dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @izzet-yılmaz ilgili mail sadece asıl talihliye gelecek.


  • @gucarslan teşekkür ederim cevap için 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @atashanna merhaba,

    asıl isim + soyisminiz neyse o şekilde doldurun ve pasaportunuzu doğru olacak şekilde yenileyin.
    geçmiş yıllarda bu durum ankara hariç konsolosluklarda sorun oldu çünkü.

    kısaca, DS260 formunu doğru bilgilerle doldurun ve pasaportunuzu yenileyin.
    kcc'nin bu konuyla ilgili bir iş akışı bulunmuyor.


  • @deebee Evet hocam dediğiniz gibi imiş, CN da bulunan 0'ları kaldırınca sorunsuz confirm oldu. Formu doldurdum artık sıra beklemeye geldi. Teşekkürler.


  • @gucarslan Merhaba ben 23 yaşındayım, 8 aylık iş deneyime sahibim, yeni mezun oldum sayılır kafama takılan bazı sorular var yardımcı olur musunuz.
    1-) DS260 formunda 'city of birth' kısmına doğduğum ilçe yerine yaşadığım ilçeyi yazmışım (İL kısmı doğru) (yenimahalle/ankara yazmam gerekirken, mamak/ankara yazmışım)
    2-) Eğitim kısmına sadece üniversite bilgimi yazmışım, lise bilgimi yazmadım, unuttum. Bana ne önerirsiniz?
    Bazı kişiler şu an değiştir diyor, ki formu submitledim, sıra numaram değişeceği için bir daha açmak istemiyorum. Bazı kişiler mülakat tarihi açıklanınca değiştir diyor, kimisi de mülakat tarihi açıklanınca değiştirsen ne olur zaten bilgiler karşı tarafa ulaşmış oluyor diyor. Ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @10urdmn asıl soru şu;
    kim bu bazı kişiler?


  • @gucarslan Şu anda sistemde mulakat yeri Ankarayı seçemiyoruz, sıkıntı yok dediniz zaten. Peki ileride bazı arkadaşlar mulakat yerini farklı ülke ve şehirlere transfer ediyor. Bunu ne zaman yapabileceğiz. O alan şu an kapalı, ne zaman değişikliğe açık olacak ve biz belki farklı bir ülke seçebileceğiz. Bir de bu konuda cevap alabilirsek çok seviniriz.
    teşekkürler


  • Herkese selam. Lise diplomam kayip ve sadece fotokopisi mevcut. E-devlette 2008 oncesi kayitlara ulasilamiyor. Fotokopi yeterli olur mu? Ne onerirsiniz? Tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozbalkan o kısım hiçbir zaman açık olmayacak, bunu forumda defaatle dile getirdik.
    lütfen bu başlığın ilk 3 iletisini ve geçmiş yılların deneyimlerini dikkatlice okuyun.
    bol şans..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107
Çevrimiçi

42.7k
Kullanıcı

4.5k
Konu

435.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum