Merhbalar , denklik alma sürecinde asistan fizyoterapist olarak çalışamıyor muyuz acaba ?
-
merhaba tıbbi laboratuvar teknikleri bölümü okuyorum son bir dönemim kaldı mesleğimi yurt dışında yapmak istiyorum nereye nasıl başvurabilirim
-
-
@bedosamka, içinde söyledi: Amerika’da Radyoloji Teknikerliği
@siraysessiz ben daha gidemedim. Bende denklik veren kurum veya okul arıyorum. Bir kaç şirkete mail attım ama genelde hemşire arayan yerlere atmışım sanırım. Şirketlere mail atıyorum sadece daha bir şey bulamadım. Sadece 2-3 aylık kursla hemşire yardımcısı veya pharmacy assistant olunabiliyor onu biliyorum.
Radyoloji teknikerliği için denklik alınamıyor diye biliyorum. Herhangibi sonuç alabildiniz mi?
-
Veteriner hekimim. 20 Ocak öncesinde Amerika'da olacağım. Henüz eyalet seçimi yapmadım. Bu konu ile ilgilenen arkadaşlarım var mıdır ?
-
@knnrn okuduğum kaynaklara göre ADN 18 ayda bitebiliyormus ve bitince 60k ile 70k maaş alıyorlarmış sonrasında RN, Physician’s Office Nurse public health nurse ya da army de hemşire olarak görev alabiliyor musum. Şuan bilgi edinme aşamasındayım bakalım neler olacak. Teşekkürler abi.
-
-
@ahuramazda @somebody Merhabalar. Ben de biyomühendislik mezunuyum, 6 yıldır ilaç sektöründeyim. Son 1 yıldır da klinik ve portföy geliştirme alanında çalıştım. İngilizcem var profesyonel olarak, son yöneticim de hintliydi. Bütün şartlar lehime gibi gözükürken iş ilanlarına baktığımda sanki hiçbirine uymuyorum ve yeterince kalifiye değilmişim gibi hissediyorum...Şu an aktif olarak bu alanda çalışan birileri var mı, varsa iletişime geçebilirsek çok sevinirim.
-
@barky merhaba, benim bildiğim her eyaletin şartları farklı ama hemen hemen dediğiniz gibi. Okuldan ders alma zorunluluğu yok ama lisans yenilemek için her yıl 10 saat kadar bi ders almanız gerekiyor, bilgileri taze tutmak amaçlı gibi. Onun dışında bu alanda yapılacak işler kısıtlı ama lisansınız olmadan sadece ilk görüşme, raporlama, grup terapileri gibi şeyler yapabilirsiniz. Çoğu yer sizi associate lisans ile çalıştırıp supervision saatlerinizi doldurmanıza yardımcı oluyor tabi normal lisanslı psikologdan daha az saatlik ücret alıyorsunuz, köprüyü geçene kadar diyelim 🙂
-
-
@knnrn şuan türkiyede ameliyathane teknisyenliği bölümünde okuyorum birçok arkadaşımda radyoloji, radyoterapi ve bu tarz yan sağlık dallarında okuyorlar bu işleri amerikada yapabilir miyiz veya yine bahsettiğiniz sağlık dallarına orda eğitim alınca geçiş yapabilir miyiz
-
-
Merhaba. Ben anestezi teknikerliği okuyorum. Kuzenim New York'ta özel bir hastanede kalp Cerrahı. Bana yanıma gel dedi ve gidip -kimlerle konuştuğunu bilmiyorum- birileriyle? konuştu. Neyse tamam dedim sonra biraz araştırma yaptım. Önlisansın orada geçerli olmadığını öğrendim. Ve ona anlatım. Ama bana hastanenin sponsor olacağını söyledi. Şimdi hastanenin sponsor olmasına rağmen -diplomam orada geçerli değil- çalışabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.
-
@Serkan-Kaya
Nişanlınız ile bol şans dilerim, ben de mülakat bekliyorum ve uzmanlığını almış bir hekimim. Tennessee’deki bu sürecin bizler için makul bir yol olabileceğini düşünüyorum. Sürecin gelişmelerini buradan paylaşırsanız sevinirim 🙏🏻 -
@cnrzrg, içinde söyledi: Amerika'da Doktorluk
Herkese merhaba,
Ben Türkiye'de beşinci sınıf öğrencisiyim, patoloji ihtisasını yerleştirmeyi çok istiyorum. GPA'm 3.97 ve okulumun en yüksek GPA'sı. Özgeçmişimdeki en güçlü şey çünkü henüz ABD'de hiç deneyimim yok, bu şimdi kafam karıştı ve endişeliyim. İki seçeneğim/yolum var. Hangisinin benim için daha uygun olduğu konusunda gerçekten kafam karışık.
İlk olarak, Türkiye'de tıp fakültesi 6 yıl olan son yılım için biraz araştırma veya gözlem bulmaya çalışabilirim. İngilizce seviyemin mülakatı geçmek için yeterli olduğundan emin değilim, özellikle konuşmam. Step 1 ve 2 rahatlıkla geçebilirim çünkü okuma seviyem yeterli. Araştırma bulursam endişem, konuşmam nedeniyle herhangi bir tavsiye mektubu almamam veya mülakatı geçememeem. Diğer bir seçenek de türkiye'de amerika'ya gitme fırsatı veren hastanelerden birine yerleşip bu süreçte cv'mi güçlendirmek, bu sırada çevremi oluşturmak ve amerika'daki doktorlarla network kurabilmek. Hangisi daha iyi, bana tavsiye verir misiniz?Su an 5. sinifin yazinda misiniz? Yoksa 5. sinifa yeni mi giriyorsunuz?
Eger ABD'de gocmen veya vatandas degilseniz, o durumda vize almaniz gerekecek. Medikal alanda egitim veya gozlem icin gelirseniz J1 alip, 2 yil kuralini "waive" edemeyebilirsiniz. Oysaki uzmanlik icin (H1B alacaginizi varsayarak yaziyorum) veya sonrasinda gocmen olabilmek icin J1 2 yil kuralinizin olmamasi gerekiyor. Bu nedenle direkt biyomedikal alanda arastirma yapmak icin gelebilirsiniz, yani hasta gormeyeceksiniz, laboratuarda deney veya analiz yapacaksiniz. Bu sekilde alinan J1 vizesinde 2 yil kuralini "waive" edebiliyorsunuz... Laboratuarda oldugunuz surece enstitulere de, hastanelere de basvuru yapabilirsiniz.
Bu konuda ayrintili bilgi icin su basligi inceleyebilirsiniz:
Okulunuzda aranizin iyi oldugu ve tabii ki ABD baglantisi olan hocalarla iletisime gecmenizi tavsiye ederim. Baslangic olarak bu hocalarin sizi yonlendirdigi veya araci olacagi kisilerle iletisim kurup yaz staji veya uzun sureli 6 ay+ staj/calisma programlari talebinde bulunabilirsiniz.
Bu kisilerin disinda calismasi sizi ilgilendiren veya ilginizi ceken hocalara direkt email atarak yanlarinda staj yapma teklifinde bulunabilirsiniz. Benim size tavsiyem gitmek istediginiz (belki bir tanidiginizin yardimci olabilecegi?) sehre odaklanin ve o sehirdeki her universite, enstitu ve hastanenin sitesinden calisabileceginiz bir kisiyi belirleyip (calisma alanina ve yayimladiklari makalelere gore) o kisiye email atin. 10'larda ve hatta 100'lerce kisiye email atmaniz gerekebilir, ama bu durum "ilk adim" icin oldukca normal, bilesiniz... Onemli olan tek bir kisinin kabul etmesi... Bu, sizin icin yeterli...
ABD'ye TR'deki doktorlar bu sekilde gelip, hem CV'lerini guclendiriyorlar, hem bu surecte sinavlarin geri kalanlarini geciyorlar, hem de networking ile ek referans buluyorlar. Ve bu sekilde uzmanlik programlarina basvuru yapiyorlar...
ABD'de ortalama bir yerde devam etmeniz kesinlikle TR'de en iyi yerde bile devam etmekten daha iyidir, cunku hem ingilizcenizi hem de network'unu gelistirmeniz gerekiyor ki, uzmanlik basvurusu yaparken avantajli konumda olun...
Bu surecte bol sanslar dilerim!
-
tıbbi görüntüleme teknikeriyim . amerikaya da çalışmak istyorum . bilen varmı ????lütfen
-
@gnccx new mexico yu deneyebilirsiniz. ERES ile
-
@Hakanx https://yesilkartforum.com/forum/topic/164/amerika-da-diş-hekimliği
bu kismi incelerseniz sorulariniza cevap bulabilirsiniz saniyorum.
-
@EsmaY akreditasyon konusunda genel bilgiler icin su basligi da incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/206/amerikan-üniversiteleri-akreditasyonu
-
Merhabalar. Ben şu an mevcut olarak Beslenme ve Diyetetik bölümünde okumaktayım. Amerika'da diyetisyen olmak ile ilgili birkaç araştırma yaptım. Sanırım registered dietitian ya da herhangi bir kuruldan geçmeden nutritionist olabiliyorum. Buraya kadar ilerledim fakat benim aklımda birkaç soru var.
Ben yapacağım yatırımla orada bir merkez kurmak istiyorum, yanımda birilerini çalıştırmaya ihtiyaç duymadan. Doğru kategori mi bilmiyorum fakat bunu sağlayabilmem için oturum alabiliyor muyum? Ya da doğrudan orada bir işe başlamak için başvurursam orada oturum izni nasıl alabiliyorum?
Bu konular hakkında bilgi alabilirsem çok sevinirim.
Amerika’da Radyoloji Teknikerliği
-
Merhabahalar sağlık meslek lisesi ve üniversitede önlisans tıbbi görüntüleme mezunuyum. Linkedn de çok fazla radyoloji teknikerliği işi gördüm ama herhangi bir denklik programına rastlamadım. Bilen varsa bilgilendirebilir mi?
-
@bedosamka merhaba benim eşimde radyoloji teknikeri . araştırma yapıyorumda acaba iş bulabildiniz mi ?
-
@siraysessiz ben daha gidemedim. Bende denklik veren kurum veya okul arıyorum. Bir kaç şirkete mail attım ama genelde hemşire arayan yerlere atmışım sanırım. Şirketlere mail atıyorum sadece daha bir şey bulamadım. Sadece 2-3 aylık kursla hemşire yardımcısı veya pharmacy assistant olunabiliyor onu biliyorum.
-
@bedosamka çok teşekkürler cevabınız için
-
@bedosamka, içinde söyledi: Amerika’da Radyoloji Teknikerliği
Radyoloji teknikerliği için denklik alınamıyor diye biliyorum. Herhangibi sonuç alabildiniz mi?
Benzer Başlıklar
99
50.1k
Users
4.7k
Topics
471.9k