DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Duygu-0 hocam merhabalar. Dv2025 sürecindeyim benim için daha çok erken farkındayım. Ama sizin ohioyu seçmeniz ve eşinizin tır şöförlüğü yaptığınızı okumam üzere yazıyorum. Bende ohioyu ve tır şöförlüğü düşünüyorum. Ek olarak dosyanızı taşımışsınız anladığım kadarıyla. Benimde cn 18000lerde olduğu için dosya taşımam gerekecek. Kısacası bütün sürecim size benzer.
    Size soracağım bazı sorular olucak müsadenizle ve musait olduğunuzda cevaplarsanız sevinirim.

    1- ohioda kiralar nasıl ve yaşam olarak sizce nasıl
    2- dosya taşımak için dosya numaranımın current olmasını mı bekleyeyim yoksa ocak-şubat gibi mi mail atayım.
    3- tır şöförlüğünden eşiniz memnun mu ve ücretler tatmin edici mi
    4- ek olarak önerebileceğiniz şeyler var mıdır.


  • Selamlar, Haziran sonu Ohio'ya yerleşmeyi planlıyoruz.

    9 aylık yeni evli bir çiftiz. Makine mühendisi olarak TR'de OEM bir firma'da Tasarım Mühendisi olarak çalışıyorum. 3+ tecrübem var. Eşim sağlıkçı fakat çalışmıyor.

    Ohio tercih etmemizin sebebi,
    (iş olanağı ,iklim, suç oranı, maliyet/yaşanılabilirlik)

    Diğer kıyasladığım eyaletler; Michigan, Ohio, Texas, Indiana

    Neden Ohio;

    1-Indeed üzerinden 700+ mechanical engineer pozisyonu olması. (Ford,GM,Honda gibi OEM firmaları ve yan sanayinin olması)
    2-ABD'de ki otomotiv sanayi diyince akla gelen Detroit,MI'in 600+ ilanı var fakat "terkedilmiş şehir" ve "suç oranı" terimlerinin bizi rahatsız etmesi, Austin,TX'ın 1k+ adet Mech. Eng. ilan olmasına karşın ikliminin çok uymaması (fakat 2. tercihim olabilir TX), Indiana 300+ ilan var. (3. tercihim)
    3-Bir Eskişehirli olarak ikliminin uyması.
    4-Yaşam maliyeti açısından nispeten uygun olması, ev sahibi olmak zor değil.

    Genel olarak araştırmalarım bu yönde oldu ve ilk girişte tanıdığımızın olmaması sebebiyle biraz tedirginliğimiz var, Bu eyalette olup arkadaş/fikir alışverişi yapmak isteyenler olursa iletişime geçebilirse çok sevinirim 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @serhank Bence Ohio ikiniz için de çok güzel bir tercih olabilir. Özellikle Eskişehirli olduğunuz için söylüyorum. İklimine karına kışa alışmakta hiç zorluk çekmeyeceksiniz. Bunun yanında yemyeşil, çok güzel bir doğası var. Eskişehir'in insanı gibi kibarlar, toplum kurallarına ayak uyduruyorlar ve -umarım alınmazsınız ama- araba kullanmak konusunda acemiler 🙂

    Eskişehir ile arasındaki en büyük fark Eskişehir'deki genç nüfus burada yok. Burada da bölge bölge gençler var, özellikle üniversite olan bölgelerde, ancak eyaletin genelinde orta yaşlı ve yaşlı nüfusu daha yüksek.

    Tabii yaşlı nüfus sayesinde midir bilmiyorum ama burada çok fazla sağlık kuruluşu var. O yüzden hem sizin hem eşiniz için güzel bir tercih olduğunu söyledim aslında biraz da.

    Gerçi şu konuda da baştan uyarmam lazım, iş konusu, en azından ilk işiniz için tamamen şans, ilan sayısından bağımsız. Evet bu şirketler eleman arıyor, doğru. Ama ne zamana? Bazen 1 yıl sonra emekli olmasını bekledikleri eleman için şimdiden ilan verebiliyorlar. Genelde başvurduğunuz ilanlara geri dönüş olmuyor. Sizi sistemlerine kaydediyorlar, lazım olduğunda kolayca ulaşmak için. Ama küçük ve acil eleman arayan bir yer denk getirirseniz hızlıca işe de girebilirsiniz. Ohio, manufacturing employment (üretim istihdamı) alanında Amerika'da California ve Texas'tan sonra 3. sırada geliyor.


  • @iskorpitx Merhabalar

    1-Ohio hem baslangic eyalet hem tir soforlugu yapilacaksa bu is icin en ideal eyaletlerden biri yapilmasa da yine de tavsiye ederiz . Ozellikle de aile olarak geliniyorsa . Cunku yasam maliyetleri ve kalitesi gayet ideal bu sebeplerden hem hem memnunuz hemde baslangic eyalet olarak kesinlikle tavsiye ederiz .

    2- Bu islerle esim ilgilendi hep , esime sordum su an dedigi . Eger yanlis bilmiyorsa dosya current olmadan tasinamazmis ama sahsi gorusu tasimayi dusunuyorsa en gec subat-mart sonuna kadar harekete gecsin diyor . Ve bir kac yerden daha teyit ederseniz iyi olur diyor.

    3- Bu maddeyi de esime danistim esim sunu soyluyor . Ben severek severek yapiyorum karisan yok eden yok sef yok mudur yok . Iletisime gectigim etrafimda olan insan sayisi cok az . Surekli yollarda olmak tirla ugrasmak bana huzur veriyor . Ancak bu isin tehlikeli ve zor oldugunu herkesin yapabilecegi bir is olmadigini degistirmiyor ozellikle kislari cok cetin ve riskli yapiliyor. Yanlizligi basiboslugu sevdigim biraz da motordan mekanikten anlayip sevdigim icin meslegi severek ve ilgiyle yapiyorum ama her insan boyle olmak zorunda degil . Kazanc olarak aylik solo iken 10-11-12 civari team iken 8-9 civari kazandigini soyluyor tabii solo iken biraz ekstra calisaraktan yapiyormus .Tek sorunu ve derdi ingilizcesinin temel seviyede olmasi biraz onu geriyor

    4- Yasal geliyorsunuz o cok iyi eger ingilizce bilmiyorsaniz gelmeden ogrenebildiginiz kadar ingilizce ogrenin derim . Esimin su an tek sikintisi ve derdi ingilizcesinin baslangic seviyede olusu ve gunluk hayatta tam olarak yetmeyisi


  • @Duygu-0 hocam size ve eşiniz beyefendiye değerli vaktinizi ayırıp güzel cevabınız için çok teşekkür ederim. Çok memnun oldum. İngilizce ile alakalı greencardı öğrenir öğrenmez dil kursuna yazıldım. Diğer dosya taşıma konusunuda detaylı bir şekilde araştırıyorum. Herşey için teşekkürler. Umarım güzel bir ohio gününde eşinizle de tanışıp beraber tır sürme fırsatımız olur ☺🤝


  • @iskorpitx, içinde söyledi: Ohio

    @Duygu-0 hocam size ve eşiniz beyefendiye değerli vaktinizi ayırıp güzel cevabınız için çok teşekkür ederim. Çok memnun oldum. İngilizce ile alakalı greencardı öğrenir öğrenmez dil kursuna yazıldım. Diğer dosya taşıma konusunuda detaylı bir şekilde araştırıyorum. Herşey için teşekkürler. Umarım güzel bir ohio gününde eşinizle de tanışıp beraber tır sürme fırsatımız olur ☺🤝

    Insallah , neden olmasin . Hersey gonlunuzce olsun


  • @Duygu-0 sağolun güzel dilekleriniz için. Sizin ve aileniz içinde herşey gönlünüzce olsun.


  • @iskorpitx Arkadaşlar sorularınızı çok güzel cevaplamış, Ohio ilk başlangıç için doğru eyaletlerden biri.

    Ben şunun altını çizeyim; dosya taşımak için cn’ınızın current olması şart değil.


  • @deep_blue hocam değerli vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Cevabınızı görünce direk sizin deneyiminizi okudum ve gördüm ki sizde muskat a taşımızsınız. Ve bende muskat istiyorum. Bana güzel bir tecrübe oldu deneyiminiz. Bu forumu bulmak ve siz değerli insanları tanımak benim için büyük şans oldu çok teşekkür ederim 😊


  • @iskorpitx Rica ederim lafı bile olmaz. İyi şanslar dilerim. Her şey gönlünüzce olsun.


  • @deep_blue inşallah hocam. Bu yeni yasa değişikliği süreci bayağı olumlu etkiledi gibi duruyor bakalım hayırlısıyla gideriz. Sizinde herşey gönlünüzce olsun.

  • ⭐⭐⭐

    Ohio Eyaleti, Cleveland Şehri için

    Kiralık Oda İlanı

    Ev arkadaşım ve benimle beraber 2 kişi yaşadığımız evimizde boş olan odamızı hem kendi bütçemize katkı sağlamak hem de buraya gelmeyi düşünenlere fayda sağlar düşüncesiyle kısa dönemli kira veriyoruz. Odadan ve kiralama şartlarından bahsedeyim biraz:

    Oda

    • Kendinize ait bir odanız olacak. Oda gayet sade, kullanabileceğiniz bir çift kişilik yatak, küçük bir gömme dolap ve bir tane masa var.
    • Kendinize ait bir banyonuz olacak. Odaya ait bir banyo değil, odanın hemen yanında. Evde üst katta 1 tane, alt katta 1 tane olmak üzere toplam 2 tane banyo var ve biz sadece aşağıdakini kullanıyoruz. Üst kattaki banyo sadece odayı kiralayan kişinin kullanımına özel olacak.

    Ortak Alanlar ve Eşyalar

    • Mutfak, salon, bahçe gibi diğer alanları bizimle ortak kullanabilirsiniz.
    • Evdeki çamaşır makinesi ve kurutma makinesi de dahil olmak üzere tüm beyaz eşyaları kullanabilirsiniz. Ayrıca kahve makinesi, airfryer gibi küçük ev aletlerini de kullanabilirsiniz, tabii ki temiz bırakmak şartıyla 🙂
    • Evdeki temizlik malzemelerini kullanabilirsiniz. Süpürge, Vileda gibi temizlik aletleriyle beraber çamaşır deterjanı, ev temizlik ürünleri, şampuan, diş macunu, diş fırçası gibi tüketilebilir temizlik ürünlerini de kullanabilirsiniz (Kuponla alışveriş yapmayı sevdiğim için ucuz buldukça bolca alıyorum bunları ben zaten).

    Aslında kısaca kişisel eşyalarınızı valizinize doldurun gelin, yediğiniz içtiğiniz gezdiğiniz size ait, gerisi hazır.

    Odayı Kiralamak Isteyecek Kişiden Beklentilerimiz ve Kiralama Sartları:

    • Tek kişi veya bir çift için oda uygundur. Çocuğunuz varsa bilemiyorum, dediğim gibi tek yatak var. Bebeğiniz varsa beraber yatarsınız belki ama çok konforlu olmaz gibi geliyor bana çift kişiden fazlaysanız.
    • Odayı tutacak kişinin vize türü ne olursa olsun kesinlikle Amerika'da yasal statü ile bulunması gerekmektedir. İsterseniz odanın 10 katı ücret teklif edin, yine de kaçak gelmiş birini kabul etmeyeceğiz eve. O yüzden kaçak kişiler lütfen teklif bile etmesin.
    • Anlaşması kolay, en azından kendi pisliğini kendisi temizleyebilecek düzeyde temizlik yapabilen, evin düzenini bozmayacak, mahallelinin huzurunu kaçırmayacak birini istiyoruz.
    • Uzun dönemli birini aramıyoruz. Oda kiralamayı en fazla 1 aylık yapabilirsiniz. Uzun dönem Airbnb gibi düşünebilirsiniz ama ekstralarıyla 🙂 Bu süreyi kendinize düzenli kalacak bir yer ararken geçici konaklamak için veya Amerika'ya ilk giriş yaptığınızda SSN, Green Card, banka kartları, ehliyet gibi şeyleri halledecekseniz geçici konaklamak için veya Amerika'yı eyalet eyalet gezenlerdenseniz geçici olarak konaklamak için kullanabilirsiniz.
    • Odanın ücretini, odayı tutmayı düşündüğünüz tarihleri rezerve etmek ve kiralamanızı kesinleştirmek için peşin olarak önden ödemenizi bekliyoruz.

    Peki Odayı Kiralayan Kişiye Ne Gibi Avantajları Olacak?

    • Öncelikle eğer Cleveland Hopkins International Airport'a inerseniz sizi indiğinizde havaalanından alabilirim.
    • Odayı kiralayan kişi SSN, Green Card, banka kartları, ehliyet gibi belgeler için adresimizi kullanabilir, mülakatta da adresimizi verebilirsiniz.
    • Olur da Green Card'ı falan beklemeden Türkiye'ye dönerseniz ya da başka yere taşınırsanız, isteğiniz doğrultusunda kartınızı size Türkiye'ye veya yeni adresinize postalayabilirim ya da bir sonraki gelişinize kadar saklayabilirim.
    • Siz gelmeden veya geldikten sonra ilk telefon hattınızı almanıza destek olurum.
    • Üyesi olduğumuz, normalde yıllık üyeliğin ücretli olduğu wholesale marketleri bizim üyelik kartımızla kullanabilirsiniz. Güncel olarak Costco ve Sams üyeliğimiz var.
    • Şu anki işim buna müsait, ileride ne olur bilemem tabii ama yine de sorun olmaz gibi düşünüyorum: İlk banka hesabınızı açmanız için destek olurum, sizinle bankaya gelirim/sizi bankaya götürürüm. Aynı şekilde ehliyet sınavına girmeniz için de sizi götürebilirim ve henüz araba almadıysanız aracımla direksiyon sınavına girebilirsiniz (tabii önceden de şoförlüğünüz olduğunu varsayarak öneriyorum bunu).
    • Ve bonus olarak: Havanın durumuna bağlı olarak bahçede bir mangal yaparız beraber ya da sizi bir restorana akşam yemeğine götürürüz 🙂

    Birkaç dezavantajı da olacak muhtemelen, baştan sayayım ki daha sonra kimseyle sorun yaşamayalım:

    • Evde ara ara tadilat yapıyoruz, genelde paramız ve vaktimiz olduğunda. Mesela şu an üst kattaki banyoyu yenilemeyi planlıyoruz. Çok fazla ses gürültü olan şeyler olmuyor genelde ama geçici olarak çok kısa süreli ses olabilir -makul saatlerde tabii ki-. Evin bazı kısımları kullanım dışı olabilir geldiğiniz zaman, mesela o an garajı yeniliyorsak, çamaşır makinesi ve kurutma makinesi garajda olduğu için birkaç gün kullanım dışı olabilirler.
    • Driveway 3-4 araba sığacak kadar büyük ama 2 arabadan fazlasını aynı anda park edersek birbirlerini engellemeye başlıyorlar. O yüzden arabanızla acilen çıkmanız gerekirse istediğiniz kadar acil çıkamayabilirsiniz arabanızın konumuna bağlı olarak.
    • Ev çok merkezi bir yerde değil ama 10-15 dakika yürüyerek (arabayla birkaç dakikada) gidebileceğiniz yerler var. Tabi eve çok yakın (2 dakika yürüme mesafesi) bir fast foodcu da var ama diğer gitmek isteyebileceğiniz yerler bu kadar yakın değil.
    • Elektrikli aracınız var ise veya almayı planlıyorsanız maalesef evde şarj etmeniz mümkün değil çünkü evin elektrik sistemi buna uygun değil.

    Açıkçası şu an aklıma gelenler bunlar. Başka bir şey gelirse eklerim.

    1 aya kadar odayı kiralama ücreti $1100.

    Bu fiyata faturalar, aidatlar vs. tüm giderler ve yukarıda saydığım avantajlar dahil. Sadece kişisel harcamalarınız size ait ekstra olarak. Sessiz, sakin, güvenli bir mahallede ev. İsterseniz kendiniz de haritadan bakabilirsiniz, Painesville bölgesi. Arabayla eve 20 dakika mesafede ihtiyacınız olabilecek her şey var. Tabi her yer 20 dakika uzakta değil, 20 dakikalık alan içerisinde.

    İletişim için DM gönderebilir veya bu postun altına yorum yazabilirsiniz.


Benzer Başlıklar

  • 60
  • 179
  • 153
  • 25
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

63
Çevrimiçi

43.4k
Kullanıcı

4.5k
Konu

439.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum