Ohio
-
Merhabalar. Dayton ortaokul ve lise punları için, Oakland ve Beavercreek bölgelerinin puanları fena değil. Lokasyon olarak da düzenli ve güvenli yerler. Araştıran/araştıracak arkadaşlarımızın bilgisine.
-
Selamlar!
Yaklaşık 1,5 yıldır Cleveland, Ohio'da yaşıyorum. Şehir merkezinde yaşamıyorum ama burayla ilgili sorusu olan varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Soğukla sorunu olmayanlar için yaşanılabilir bir yer. Buranın soğuğu biraz değişik. Ben burada -30 derece soğuk gördüm ama Eskişehir'de üşüdüğüm kadar üşümedim hiç. Hatta İstanbul'da kar varken daha çok üşüyordum. Buranın soğuğunun üşütmesinden daha büyük sıkıntısı uzun sürmesi. Bazen bir kar yağıyor, haftalarca erimiyor.
Yaşam maliyetleri yüksek değil ama yine de uygun. Özellikle konaklama açısından o bilinen eyaletlerden daha uygun. Ev sahibi olmak ise hayal değil, düşük gelirliler için bile imkan dahilinde.
Evlerle ilgili sıkıntı, soğuk iklim olduğu için alçak tavanlı evler var ve genelde eski yapılar. 70-80 yıllık evler için "Çok da eski sayılmaz" deniliyor. 100-150 yaşında çok fazla ev var. Tabi her gün yeni evler yapılıyor ama onlar biraz daha yüksek maliyetli.
Arabalar güney eyaletlere göre daha küçük. Küçük dediğim de trafikte güneye göre daha çok sedan görürsünüz. SUV ve AWD araçlar çoğunlukta tabi ama en büyük boylar tercih edilmiyor. Araçlar genelde daha bakımlı. Sanıyorum ki insanlar kışın o karda soğukta araba kullandıkları için daha iyi bakıyorlar araçlara. Ancak bunun dezavantajı olarak kışın yapılan tuzlamalar yüzünden araçlar paslanıyor. Hem de öyle böyle paslanma değil, pastan yarısı çürümüş yok olmuş araçlar var. Ama buna rağmen araçlar yine de iyi durumda diyebilirim.
Buradaki okulların güneye göre daha iyi olduğu söyleniyor ancak kendim deneyimlemediğim için bu konuda yorum yapamıyorum.
Doğası çok güzel. Havası tertemiz. Yazın her yer yemyeşil orman. Sonbaharda her yer rengarenk. Ve kışın hep bembeyaz… Sokaklarda kedi köpek göremezsiniz ama bolca sincap, tavşan, rakun, kaz, ördek, geyik ve nicesini görebilirsiniz.
Şehir merkezi harici konuşacak olursak, güvenli ve suç oranları düşük bir şehir. Trafik yok. Kırmızı ışık harici trafiğin durduğu olmuyor. Çalışma alanları çok fazla. Tek bir sektör revaçta değil, her yerde iş var. Özellikle yaşlı insanlar çok yardımsever ve güler yüzlü. Genel olarak herkes nazik.
Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Diğer başlıklara yazdıkça buraya da ekleme yaparım.
Sorularınız varsa, yorumlarda sorabilirsiniz.
Sevgiler,
Ezgi. -
@EzgiLera, içinde söyledi: Ohio
Selamlar!
Yaklaşık 1,5 yıldır Cleveland, Ohio'da yaşıyorum. Şehir merkezinde yaşamıyorum ama burayla ilgili sorusu olan varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Soğukla sorunu olmayanlar için yaşanılabilir bir yer. Buranın soğuğu biraz değişik. Ben burada -30 derece soğuk gördüm ama Eskişehir'de üşüdüğüm kadar üşümedim hiç. Hatta İstanbul'da kar varken daha çok üşüyordum. Buranın soğuğunun üşütmesinden daha büyük sıkıntısı uzun sürmesi. Bazen bir kar yağıyor, haftalarca erimiyor.
Yaşam maliyetleri yüksek değil ama yine de uygun. Özellikle konaklama açısından o bilinen eyaletlerden daha uygun. Ev sahibi olmak ise hayal değil, düşük gelirliler için bile imkan dahilinde.
Evlerle ilgili sıkıntı, soğuk iklim olduğu için alçak tavanlı evler var ve genelde eski yapılar. 70-80 yıllık evler için "Çok da eski sayılmaz" deniliyor. 100-150 yaşında çok fazla ev var. Tabi her gün yeni evler yapılıyor ama onlar biraz daha yüksek maliyetli.
Arabalar güney eyaletlere göre daha küçük. Küçük dediğim de trafikte güneye göre daha çok sedan görürsünüz. SUV ve AWD araçlar çoğunlukta tabi ama en büyük boylar tercih edilmiyor. Araçlar genelde daha bakımlı. Sanıyorum ki insanlar kışın o karda soğukta araba kullandıkları için daha iyi bakıyorlar araçlara. Ancak bunun dezavantajı olarak kışın yapılan tuzlamalar yüzünden araçlar paslanıyor. Hem de öyle böyle paslanma değil, pastan yarısı çürümüş yok olmuş araçlar var. Ama buna rağmen araçlar yine de iyi durumda diyebilirim.
Buradaki okulların güneye göre daha iyi olduğu söyleniyor ancak kendim deneyimlemediğim için bu konuda yorum yapamıyorum.
Doğası çok güzel. Havası tertemiz. Yazın her yer yemyeşil orman. Sonbaharda her yer rengarenk. Ve kışın hep bembeyaz… Sokaklarda kedi köpek göremezsiniz ama bolca sincap, tavşan, rakun, kaz, ördek, geyik ve nicesini görebilirsiniz.
Şehir merkezi harici konuşacak olursak, güvenli ve suç oranları düşük bir şehir. Trafik yok. Kırmızı ışık harici trafiğin durduğu olmuyor. Çalışma alanları çok fazla. Tek bir sektör revaçta değil, her yerde iş var. Özellikle yaşlı insanlar çok yardımsever ve güler yüzlü. Genel olarak herkes nazik.
Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Diğer başlıklara yazdıkça buraya da ekleme yaparım.
Sorularınız varsa, yorumlarda sorabilirsiniz.
Sevgiler,
Ezgi.İki defa üst üste yılda mı gc çıktı?
-
-
Kimse artık bu işin tamamen şans olduğuna beni inandıramaz...
-
Eyalete göre değişiklik gösteriyormu bilmiyorum arkadaşlar ama, Ohio için gc ve ssn gelmeden sadece adres kanıtı ve pass'daki vizeyle Amazon depolarında iş kabulu alınabiliyor. Yeni gelen/gelecek arkadaşlardan acil iş ihtiyacı olanların aklında bulunsun. Saatlik ücreti 19,25 dolar. Giriş seviyesi İng. yeterli. Kazancı çok değil ama, düzgün bir iş bulana kadar sizi idare edebilir.
-
Arkadaşlar geçenlerde ortaokula giden kızımın okulundaki hemşire aradı ve eyalet yasası gereği 2010 doğumlu kızımın 1 doz daha Tdap aşısı olması gerektiğini söyledi. Ben de eyalet halk sağlığı merkezini arayarak 1 Aralık’a randevu aldım. Dün gittik halk sağlığı merkezine çok güleryüzlü bir ekip karşıladı. Ben talep etmediğim halde, konu sağlık olduğu için ve her şey net anlaşılsın diye bizim için Türkçe tercüman çağırmışlar :) Gerekli kayıttan sonra her detayı tane tane anlatan bir hemşire Tdap aşısını yaptı. Sonra mevsimsel olarak yaygın olduğundan “Grip aşısı da yapalım mı? “ dedi ve bende kabul ettim. Bütün aşılar ve işlemler bitene kadar tercüman yanımızdaydı. Kızımın tüm aşılarının olduğu bir kayıt verip üzerini kaşeledi.
Biz TR’dekiler de dahil tüm aşıları görünce önce bi şaşırdık. Sonra düşününce jeton düştü. GC mülakatında yaptırdıkları sağlık muayenesinde aşı kayıtlarını istiyorlar biliyorsunuz. Heh, işte o aşı kayıtları sarı zarfla birlikte ilgili birimlere iletilmiş ve kayıt altına alınmış.
Bütün işlemler bitti ve bizi duyarlı bir ebeveyn olduğumuz için teşekkür ederek gönderdiler. Neredeyse madalya takacaklardı. 😂😂
Hiç bir ücret ödemedik. (Henüz sağlık sigortamız yok.) Hatta hemşire bana bir sticker verdi ve otopark fişine yapıştırmamı söyledi. O sticker sayesinde otoparka da para ödemedik.
-
@katafalk2 Neden neye göre çıktı size göre 2 sene üst üste , şans değilde nedir.
-
@Duygu-0 merhabalar duygu hanım bizde ohio ya tasinacagiz çocukların okul durumuyla ilgili bir kaç sorum olacaktı size
-
merhabalar ohio dayton bölgesine tasinacagiz bu ay sonu biri 4 diğeri 5 yaşında iki evladım var ve okul puanlarına göre ev kiralamak istiyoruz bu konuda yardımcı olabilir misiniz hangi semtlere bakmalıyız Türkiye'den geleli henüz 6 ay oldu bu arada Amerika'daki yolculuğumuz çok yeni
-
@OYUN-DELLENİRÜK Merhaba.
Beavercreek, Oakwood ve Tip City bölgelerinin punları ve okulları iyi. Oralara bakabilirsiniz. Dayton için genel olarak batı kuzet/batı bölgesini tavsiye etmiyorum.
-
@OYUN-DELLENİRÜK Merhabalar , ozelden size yazdim .
-
@Duygu-0 hocam merhabalar. Dv2025 sürecindeyim benim için daha çok erken farkındayım. Ama sizin ohioyu seçmeniz ve eşinizin tır şöförlüğü yaptığınızı okumam üzere yazıyorum. Bende ohioyu ve tır şöförlüğü düşünüyorum. Ek olarak dosyanızı taşımışsınız anladığım kadarıyla. Benimde cn 18000lerde olduğu için dosya taşımam gerekecek. Kısacası bütün sürecim size benzer.
Size soracağım bazı sorular olucak müsadenizle ve musait olduğunuzda cevaplarsanız sevinirim.1- ohioda kiralar nasıl ve yaşam olarak sizce nasıl
2- dosya taşımak için dosya numaranımın current olmasını mı bekleyeyim yoksa ocak-şubat gibi mi mail atayım.
3- tır şöförlüğünden eşiniz memnun mu ve ücretler tatmin edici mi
4- ek olarak önerebileceğiniz şeyler var mıdır. -
Selamlar, Haziran sonu Ohio'ya yerleşmeyi planlıyoruz.
9 aylık yeni evli bir çiftiz. Makine mühendisi olarak TR'de OEM bir firma'da Tasarım Mühendisi olarak çalışıyorum. 3+ tecrübem var. Eşim sağlıkçı fakat çalışmıyor.
Ohio tercih etmemizin sebebi,
(iş olanağı ,iklim, suç oranı, maliyet/yaşanılabilirlik)Diğer kıyasladığım eyaletler; Michigan, Ohio, Texas, Indiana
Neden Ohio;
1-Indeed üzerinden 700+ mechanical engineer pozisyonu olması. (Ford,GM,Honda gibi OEM firmaları ve yan sanayinin olması)
2-ABD'de ki otomotiv sanayi diyince akla gelen Detroit,MI'in 600+ ilanı var fakat "terkedilmiş şehir" ve "suç oranı" terimlerinin bizi rahatsız etmesi, Austin,TX'ın 1k+ adet Mech. Eng. ilan olmasına karşın ikliminin çok uymaması (fakat 2. tercihim olabilir TX), Indiana 300+ ilan var. (3. tercihim)
3-Bir Eskişehirli olarak ikliminin uyması.
4-Yaşam maliyeti açısından nispeten uygun olması, ev sahibi olmak zor değil.Genel olarak araştırmalarım bu yönde oldu ve ilk girişte tanıdığımızın olmaması sebebiyle biraz tedirginliğimiz var, Bu eyalette olup arkadaş/fikir alışverişi yapmak isteyenler olursa iletişime geçebilirse çok sevinirim :)
-
@serhank Bence Ohio ikiniz için de çok güzel bir tercih olabilir. Özellikle Eskişehirli olduğunuz için söylüyorum. İklimine karına kışa alışmakta hiç zorluk çekmeyeceksiniz. Bunun yanında yemyeşil, çok güzel bir doğası var. Eskişehir'in insanı gibi kibarlar, toplum kurallarına ayak uyduruyorlar ve -umarım alınmazsınız ama- araba kullanmak konusunda acemiler :)
Eskişehir ile arasındaki en büyük fark Eskişehir'deki genç nüfus burada yok. Burada da bölge bölge gençler var, özellikle üniversite olan bölgelerde, ancak eyaletin genelinde orta yaşlı ve yaşlı nüfusu daha yüksek.
Tabii yaşlı nüfus sayesinde midir bilmiyorum ama burada çok fazla sağlık kuruluşu var. O yüzden hem sizin hem eşiniz için güzel bir tercih olduğunu söyledim aslında biraz da.
Gerçi şu konuda da baştan uyarmam lazım, iş konusu, en azından ilk işiniz için tamamen şans, ilan sayısından bağımsız. Evet bu şirketler eleman arıyor, doğru. Ama ne zamana? Bazen 1 yıl sonra emekli olmasını bekledikleri eleman için şimdiden ilan verebiliyorlar. Genelde başvurduğunuz ilanlara geri dönüş olmuyor. Sizi sistemlerine kaydediyorlar, lazım olduğunda kolayca ulaşmak için. Ama küçük ve acil eleman arayan bir yer denk getirirseniz hızlıca işe de girebilirsiniz. Ohio, manufacturing employment (üretim istihdamı) alanında Amerika'da California ve Texas'tan sonra 3. sırada geliyor.
-
@iskorpitx Merhabalar
1-Ohio hem baslangic eyalet hem tir soforlugu yapilacaksa bu is icin en ideal eyaletlerden biri yapilmasa da yine de tavsiye ederiz . Ozellikle de aile olarak geliniyorsa . Cunku yasam maliyetleri ve kalitesi gayet ideal bu sebeplerden hem hem memnunuz hemde baslangic eyalet olarak kesinlikle tavsiye ederiz .
2- Bu islerle esim ilgilendi hep , esime sordum su an dedigi . Eger yanlis bilmiyorsa dosya current olmadan tasinamazmis ama sahsi gorusu tasimayi dusunuyorsa en gec subat-mart sonuna kadar harekete gecsin diyor . Ve bir kac yerden daha teyit ederseniz iyi olur diyor.
3- Bu maddeyi de esime danistim esim sunu soyluyor . Ben severek severek yapiyorum karisan yok eden yok sef yok mudur yok . Iletisime gectigim etrafimda olan insan sayisi cok az . Surekli yollarda olmak tirla ugrasmak bana huzur veriyor . Ancak bu isin tehlikeli ve zor oldugunu herkesin yapabilecegi bir is olmadigini degistirmiyor ozellikle kislari cok cetin ve riskli yapiliyor. Yanlizligi basiboslugu sevdigim biraz da motordan mekanikten anlayip sevdigim icin meslegi severek ve ilgiyle yapiyorum ama her insan boyle olmak zorunda degil . Kazanc olarak aylik solo iken 10-11-12 civari team iken 8-9 civari kazandigini soyluyor tabii solo iken biraz ekstra calisaraktan yapiyormus .Tek sorunu ve derdi ingilizcesinin temel seviyede olmasi biraz onu geriyor
4- Yasal geliyorsunuz o cok iyi eger ingilizce bilmiyorsaniz gelmeden ogrenebildiginiz kadar ingilizce ogrenin derim . Esimin su an tek sikintisi ve derdi ingilizcesinin baslangic seviyede olusu ve gunluk hayatta tam olarak yetmeyisi
-
@Duygu-0 hocam size ve eşiniz beyefendiye değerli vaktinizi ayırıp güzel cevabınız için çok teşekkür ederim. Çok memnun oldum. İngilizce ile alakalı greencardı öğrenir öğrenmez dil kursuna yazıldım. Diğer dosya taşıma konusunuda detaylı bir şekilde araştırıyorum. Herşey için teşekkürler. Umarım güzel bir ohio gününde eşinizle de tanışıp beraber tır sürme fırsatımız olur ☺️🤝
-
@iskorpitx, içinde söyledi: Ohio
@Duygu-0 hocam size ve eşiniz beyefendiye değerli vaktinizi ayırıp güzel cevabınız için çok teşekkür ederim. Çok memnun oldum. İngilizce ile alakalı greencardı öğrenir öğrenmez dil kursuna yazıldım. Diğer dosya taşıma konusunuda detaylı bir şekilde araştırıyorum. Herşey için teşekkürler. Umarım güzel bir ohio gününde eşinizle de tanışıp beraber tır sürme fırsatımız olur ☺️🤝
Insallah , neden olmasin . Hersey gonlunuzce olsun
-
@Duygu-0 sağolun güzel dilekleriniz için. Sizin ve aileniz içinde herşey gönlünüzce olsun.
-
@iskorpitx Arkadaşlar sorularınızı çok güzel cevaplamış, Ohio ilk başlangıç için doğru eyaletlerden biri.
Ben şunun altını çizeyim; dosya taşımak için cn’ınızın current olması şart değil.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum