Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar. Bir kurumda memurum. Bu sene nasip olursa doktoramı bitireceğim. Araştırmalarım sonucu elle tutulur hiçbir bilgiye ulaşamadığımdan dolayı orada yaşayan ya da bilgi sahibi olan siz forumdaşlarımın yorumları bana yol gösterecektir. Doktora sonrası ABD'de kariyerimi sürdürmek istiyorum. Bir araştırmacı için yabancı dil olmazsa olmaz. Pek tabii geliştirmem gereken ilk ve en önemli konu bu olsa gerek. Bunun dışında izlenecek yol veya yollar nelerdir? Erkenden araştırıp bilgi sahibi olmak istiyorum. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum...


  • Alaniniz nedir bilmiyorum ama, ABD'de postdoc yapan biri olarak tavsiyem belirli bir birikiminiz varsa memuriyetten ucretsiz izin alip, maassiz postdoc yapmak icin alaninizla ilgili hocalara mail atmaniz. Cok kalifiye degilseniz, diliniz cok iyi degilse baslangicta ucret vermek istemeyeceklerdir yada maasli pozisyon bulmak cok zor olacaktir. ABD'de postdoc yapmanin guzel yani, eger PI sizin gelmenizi isterse burokrasiye takilmadan hizlica DS-2019'unuzu alabilirsiniz, genellikle TOEFL/IELTS istenmez vs vs. Eger gelmeden once ne yapayim derseniz kesinlikle dilinizi ne kadar gelistirebilirseniz gelistirin. Ben yillarca ogrenemedigim kadar teknigi bir yil icinde ABD'de ogrendim. Eger verimli olmaya basladiginizi gorurlerse onlar size maasli pozisyonu teklif ediyorlar zaten. Basarilar.


  • @mutlu234 hocam öncelikle kıymetli cevabınız için çok ama çok teşekkür ederim. memuriyette 3. senem olduğundan ücretsiz izin için 2 senem daha var. ancak ben kendi alanımda ilerleme gayretinde olduğum için çalışmalarımı da ona göre şekillendiriyorum. bu sene toplamda 2 kitap bölümüm, 8 bildirim, nasip olursa da 2-3 adet makalem yayınlanacak. Türkçe öğretmenliği üzerine doktora sahibi olacağım 2024 Haziran ayında. Alanımız aynı zamanda yabancı dil olarak Türkçe öğretimi, dilbilim, edebiyat gibi alanlarla dirsek temasında olduğu için çalışmalarımı bu alanlarda da arttıracağım.

    Dil noktasında kendimi geliştirmem gerekiyor. Alan hocaları ile şimdiden irtibata geçmekte fayda var. Belki de birileriyle çalışma fırsatı bulurum...

    Çok teşekkür ederim tekrardan


  • Est. hocam ben geldigimde dil konusunda cok sorun yasadim. Ne kadar bilgili olursaniz olun toplantida vs bunu ifade edemeyince universite ogrencisinden daha geri planda kaliyorsunuz ve bu cok moral bozucu oluyor. Simdiden hocalarla baglanti kurmakta tabi ki fayda var. Belki bir aylik izin alip simdiden buldugunuz hocanin yanina gelip beraber bir seyler yapabilirsiniz. Hem doktora bitene kadar yoneleceginiz alan daha cok belirlenmis olur hem bitirince direkt gelebilme sansiniz olur (doktorayi bitirmeden DS-2019 alip vize randevusuna basvurabilirsiniz). Simdiden basarilar.


  • @mutlu234 Söylediklerinizi uygulamaya çalışacağım. Size de çalışmalarınızda başarılar dilerim...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum