Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 239.9k 173
  • ⭐⭐⭐⭐

@swingest teşekkür ederim. ben de aynı kurumsal yaklaşımı beklerdim. en azından beni "referral" programa davet ederek hoş tutmaya çalışmasalardı, yine de bu kararı, mantığım almasa da, anlayışla karşılayabilirdim..

• ⭐⭐⭐⭐

@Koray283 evet sağlık olsun Koray bey.. ben zaten cevap ne olursa olsun AOS ile devam etmeye karar vermiştim.

• @tufank Evet sonucta yapicak birsey yok uzmeyin kendinizi....Ha ama evet daha kısa surede bir donus olabilirmiydi???
    Atlanta da bu 7.000 i kazanicak bir suru firsat yaratiriz insallah:) nasıl olsa komsu olacagiz....:)

• ⭐⭐⭐⭐

@Koray283 evet hayırlısı olsun, sıkıntısız şekilde gidelim de, yerleşince telafi ederiz mutlaka :)

• @tufank genelde gördüğüm kadarıyla bu tip evrak işlerinde özellikle içinde para varsa bizde ki gibi pratik çözüme yönelik harekt etmek yerine 'neyse o' gibi bir yaklaşımları var. sağlık olsun belki zamanla fikriniz değişir burdaki süreç hızlı ilerler vs... aslına bakarsanız sizin için hareket alanı daha geniş oldu. biz burdan devam etmek istesek sanırım edemeyiz ona da hayır derler :)

• ⭐⭐⭐⭐

@serel evet haklısınız. şu an elimizde 2 seçenekle ilerliyoruz. sizin durumda da aslında $7k ekstra ödeme yaparsanız mutlaka CP seçeneğine dönüş imkanı tanırlar :) yeter ki işin içerisinde para olsun.

• ⭐⭐

@tufank belki bu arkadaşlara bu kadar bağımlı olmasak bir avukat ile süreci çözebilir gibisiniz yada tüm işlemler bittiğinde GC alındığında sponsporla bağ kesilidiğinde zaman aşımına uğramamışsa durumunuz abd li bir avukat ile para iadesi için dava açılabilir bence

• ⭐⭐

@tufank BDV hizmet sektöründe ve ticaretin ana prensiplerinden olan müşterileri memnuniyetini gözetmeleri gerekirdi. Onlar parayı tercih etti. Neticede kestikleri faturada resmi bir fatura bile değil benim gördüğüm. Belki resmi faturayı devlete ibraz ediyorlardır bize göndermiyorlardır, bilemiyorum. Faturamın KDV sini ver dese anlarım. Daha LC onaylanmamış I140 file edilmemiş , ben çok saçma buldum cevaplarını. BDV nin instadaki bazı postlarının altında size devamlı müşteri lazım, açık olmuyorsunuz gibi çeşitli cevaplarda oluyor. İnsanlar bu yönden eleştiriyorlar BDV yi.
    Çok agresif pazarlama yapıyorlar , bir taraftan düşününce mantıklı geliyor. Kadroya girip baktığınızda herkes komutan hiç er erbaş yok. :) O kadroyu beslemek için ciddi gelir olması lazım.
    Neyse böylelikle geçmiş olsun tufan bey. Vizeniz var siz aos ile devam edebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@mesut1905 sözleşmeye göre maalesef mümkün değil. Aşağıdaki 2 maddeden dolayı yasal olarak mücadele etme imkanı yok. Ama benim burada beklentim bir geri ödeme değil, aslında yöntem değişikliği olduğu için aradaki farkı ödememek. Sözleşmede CP veya AOS yönteminden bahsedilmediği için ve sadece tutar / işin gereklilikleri yer aldığı için, bu tutarı ödeyeceğimizi taahhüt etmiş oluyoruz. Sağlık olsun, biz cevabımızı verdik en azından belki ileride talebe / şikayete göre daha makul bir ceza ile geçiş işlemini sağlarlar, bize olmasa da birilerine faydası dokunur.

All fees paid to BDV will be deemed to have been earned and will not be refunded irrespective of any event including but not limited to denial due to Candidate's legal disqualification or ineligibility, Candidate's failure to fulfill the terms of the agreement, or Candidate's failure to perform work for the Employer for the full 12-month term."

Candidate understands that refunds are offered on a case-by-case basis. The decision as to whether to grant or deny a refund is made solely by the CEO and President of BDV Solutions,
    LLC. Refunds are limited to medical or other extreme hardship

• @selamibasaran evet haklısınız. ayrıca resmi fatura kesiliyor da olsa daha tamamı kesilmemiş. Mevcut kesilen tutar üzerinden bir ceza uygulayabilirler. Ya da diğer kesecekleri faturayı daha düşük tutarda keserler. Sözleşme onlarda, istedikleri gibi ödeme imkanları sunmak, ek para talep etmek gibi yetkileri var. I-140 premium process ücretine veya diğer kağıt işlerine zam gelse bunu yansıtma hakları var sözleşmeye göre. neyse sağlık olsun dediğiniz gibi biz de ne kadar agresif pazarlama yaptıklarını ve para konularında ne kadar hassas olduklarını görmüş olduk :)

• ⭐⭐

@tufank ÖZ Bdv yi kurduracaklar bana . :beaming_face_with_smiling_eyes:

• @selamibasaran :grinning_squinting_face:

• @selamibasaran fiyat ne düşünüyorsun:)

• ⭐⭐

@Koray283 15 bine hallederiz diyorum. :beaming_face_with_smiling_eyes:

• ⭐⭐

işin içine ''hallederiz'' girdiyse harbiden Öz Bdv'dir o :)

• Arkadaşlar şimdi türklüğümüzü konuşturmayalım burda bdv açıkca seçilen ödeme sistemi asla değiştirilemez diyor bunu beyan editor sözleşmenizi ona göre hazırlıyor. En balında aos mu cp mi seçiceksin bunları hangi yöntemle ödiceksin betleştir ona göre başlat sonra geri dönüşü yok diyor ben daha hiç bişey seçmeden eşimin vize alma ihtimaline karşı sordum iş çok iyi lc tarihini kaçırmak istemiyorum ama vize alırsa aos istiyorum diye sormuştum bana aynısını söylediler cp seçiceksin ama aos istersen fiyat aynı taksitten tek ödemeye de geçemezsin diye bizim burda ikili ilişkilerde her şey çözülüyor ama orda öyle değil wat yapanlar bilir ne kadar kuralın katı tutulduğunu

• ⭐⭐

@captain35 bence Türklüğümüzü konuşturmamız gerekli her yerde her şekilde bunda yadırganacak bir durum yok kaldı ki sizde en başında aynı sorularla BDV'ye talepler sunmuşsunuz ancak süreci başlattıktan sonra durumu değişen kişiler arada ki ücret farkını talep edebilir bence mahsuru yok. hizmeti alınmamış ancak ödemesi yapılmış her mal ve hizmetin iadesi vardır benim gözümde.

• ⭐⭐⭐⭐

@captain35 eğer AOS'tan CP'ye geçiş imkanı sunmuyorlarsa bu dediğinizde %100 haklısınız. ama eğer AOS'tan CP'ye geçmek istersek ve bizden $7k talep edip bunu kabul ederlerse işte bu çok hoş değil. Tabi ki sözleşme imzalıyoruz ve ona sadık kalmamızı istiyorlar ancak yine de bir opsiyon sunup ufak bir ceza ile ( onlar tarafında belge / döküman işleri olduğu için) bu geçiş talebini karşılamaları lazım. Bu sadece bir beklenti. Firma nasıl isterse öyle ilerler tabi ki, ellerinde sözleşme var.

Bu arada AOS'tan CP'ye geçişi , ABD'de bulunan I-485'i dolduramadıkları için statülerini koruyamacak durumda olan ( F1 için artık okula verecek ve ABD'de yaşamaya yetecek paramız kalmadı diyen) müşterilere öneriyorlar. "Dönüp ülkenizde CP yöntemi ile ilerleyebilirsiniz eğer durumunuzu koruyamacaksanız ve bu size yük olmaya başladıysa. " Sizce CP yöntemine geçmek isteyen olursa bu kişilerden ek bir ücret talep etmeyecekler mi?

• Firma sözleşmesinde maddeleri belirlemiş, kabul edilmiş sürece başlanılmış. Maç ortasında kural değiştirmeyerek gayet kurumsal davranmışlar. @tufank beyin eleştirisini dikkate alıp belki ilerde politikalarına böyle bi opsiyon eklerler. Buda çok güzel bi opsiyon olur. @tufank beyi yanlış anlamadıysam Aos’tan Cp ye geçiş sağlıyorlar eğer öyleyse gayet yerinde bir uygulama çünkü ortada statü ihlali ve dolayısıyla greenkart alma olasılığını ortadan kaldıracak sebep oluşacak.

• ⭐⭐⭐⭐

@sametyavuz AOS’tan CP’ye geçiş açıklamasını bir canlı yayında yapmışlardı ama resmi olarak böyle bir seçenek sunuyorlar mı bilmiyorum. Evet dediğiniz gibi benim beklentim de bu seçimi değiştirebilmek için opsiyon eklemeleri. Bana ayrıcalık tanımalarını istemedim, öyle bir talebim olsaydı sessizce talep ederdim. Ben sadece böyle bir ihtiyaç olabileceğini ve bir bedel karşılığında sunmalarının iyi olabileceğini ilettim.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    1 İleti
    651 Bakış
    LtEmirhanL
    Merhabalar! Görüşmeyeli bir süre oldu. Başlıkta belirtildiği üzere EB3 vizesi yada durumuma uygun bir vize türü ile ilgilenmekteyim. Lisede Elektrik-Elektronik teknolojisi bölümünden mezun oldum ve bu alanla ilgili yeterli eğitim ve bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Okuldan mezun olduğumuzda, tarafımıza ustalık belgesi olarak da geçerli olan bir İşyeri Açma Belgesi düzenleniyor. Tarafınıza yönlendirmek istediğim sorular şu şekilde: 1-) Herhangi bir aracı firmaya gerek kalmadan bir iş nasıl bulabiliriz? 2-) Alanım ile ilgili elde ettiğim işyeri açma belgesinin ABD'deki işverenlerin başvurumda beni öne çıkarmalarını sağlayabilir mi? 3-) Hangi vize türü durumuma daha uygundur? Deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak bu konuda tartışalım. Kıymetli görüşlerinizi merakla beklemekteyim efendim.
  • EB vizeleri için AOS (Adjustment of Status) vs CP (Consular Processing)

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    8
    0 Oy
    8 İleti
    2k Bakış
    MartinOceanM
    @crazycells hocam banka borcum var waiver verirler mi yoksa bu sadece öğrenim borcu olan arkadaşlar için mi geçerli?
  • 7 Oy
    5k İleti
    374k Bakış
    S
    @Feridun-Boylu teşekkür ederim hocam. Evet, tekrar tercih yapılabiliyor. Gerçi ben farklı bir tercih yapmamıştım ama ücreti zaten VFS den gelen mailden sonra ödeyeceğimiz için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Adli sicil kaydını hemen e-devletten halledersiniz. Sorunsuz bir şekilde vize basılı pasaportlarınıza kavuşmanız dileğiyle...
  • 0 Oy
    972 İleti
    63k Bakış
    ari luliA
    @smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

57

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k