Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1&B2 Vizesi ile USA Giriş ve sonrası

• Merhaba, Öncelikle iyi çalışmalar diliyorum.
    Eşim ile birlikte 2023 Ekim ayında USA'e giriş yapmayı düşünüyoruz. Yaklaşık 8 aylık bir kalış süresi ile Haziran ayında çıkmayı düşünüyoruz. Bu süreç içerisinde Amerikada ki iş fırsatlarını değerlendirmek ve çocuğumuzu dünyaya getirmek istiyoruz. Türkiye'ye geri döndükten sonra tekrar Aralık ayında (Yaklaşık 7 ay süre Türkiye'de kalmış olacağız) USA girmeye çalıştığımızda bir zorluk ile karşılaşır mıyız? Christmas zamanı için geliyoruz diyerek, vize uzatma işleminin açıklaması içinde eşimin sağlık durumlarından dolayı uzatmak zorunda kaldık dememizin bir sakıncası olur mu? Nasıl bir yol izlememiz gerekir. Tavsiyelerinizi ve önerilerinizi bekliyoruz.

• @MuratErgur, içinde söyledi: B1&B2 Vizesi ile USA Giriş ve sonrası

Merhaba, Öncelikle iyi çalışmalar diliyorum.
    Eşim ile birlikte 2023 Ekim ayında USA'e giriş yapmayı düşünüyoruz. Yaklaşık 8 aylık bir kalış süresi ile Haziran ayında çıkmayı düşünüyoruz. Bu süreç içerisinde Amerikada ki iş fırsatlarını değerlendirmek ve çocuğumuzu dünyaya getirmek istiyoruz. Türkiye'ye geri döndükten sonra tekrar Aralık ayında (Yaklaşık 7 ay süre Türkiye'de kalmış olacağız) USA girmeye çalıştığımızda bir zorluk ile karşılaşır mıyız? Christmas zamanı için geliyoruz diyerek, vize uzatma işleminin açıklaması içinde eşimin sağlık durumlarından dolayı uzatmak zorunda kaldık dememizin bir sakıncası olur mu? Nasıl bir yol izlememiz gerekir. Tavsiyelerinizi ve önerilerinizi bekliyoruz.
    Sayin@MuratErgur,turistik vize ile is firsatlarini degerlendirmenizi tavsiye etmem. Kisa sure ara ile tekrar turistik vize girisleri sizi zor duruma sokabilir ve giriste sizi almayabilirler de. Eger cocuk doguracaksaniz direkt once cocuk dogurmaya ve hamilelik cok ilerlemeden giris yaparak bu isi halletmeye calismanz daha uygun olur. Bu sirada is basvurusu yapmamaniz onemlidir. Bu esnada belki gerekirse surenizi bir alti ay daha uzatabilirsiniz. Kisa sure ara ile ki alti ay bile kisa sayilir, tekrar giri yapmaya calismaniz sorun cikaracaktir. Veya bundan sonraki girisinizin muhtemelen ozellikle de 6 ay olacaksa turistik yerine baska bir vize turu ile girisi daha uygun olacaktir.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 1 Oy
    4 İleti
    289 Bakış
    S
    @suzers @Claudia-J-Muslu merhaba, bugün konsolosluktan randevu öncesi son check maili geldi. Annem babam için (onlar applicant 1 ve applicant 2) belge listesi göndermişler ama Applicant 3: Ege Baran SUZER Status: Over 21 years of age, not eligible Documents and/or Actions Required: None Böyle yazıyor benim için. Daha önce konsolosluktan gelen mailde ismim listede vardı ve böyle bir şey yazmıyodu. Ben vize alamayacak mıyım bu durumda, yoksa son hesaplama konsoloslukta mı yapılıp karar verilecek? CSPA hesaplamadan yaşım 25 diye böyle yazmış olabilirler mi? Bu mail fena halde umudumu kaybettirdi bana… Bir tavsiyeniz var mı?
  • 0 Oy
    3 İleti
    282 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @vmature, içinde söyledi: Advance Parole ile girişte sorun olması durumunda, turist vizesi ile giriş hk? Merhaba, ABD'ye Uniting For Ukraine(U4U) programı kapsamında, advance parole ile, şubat başında ailecek gitmeyi düşünüyoruz, sponsor onayları, travel authorization vs. her şey tamam. ben eş durumundan, yani eşimin Ukrayna'lı olması hasebiyle bu onayı aldım. Aynı zamanda turist vizelerimiz de mevcut. ABD'ye indiğimizde olası bir problem olması durumunda (zira Ukrayna vatandaşı olmayanlara bazen sorun çıkarılabiliyormuş) turist vizem ile giriş yapmayı deneyebilir miyim/teklif edebilir miyim? turist vizesi ile girişimiz kabul edilmezse çıkıp, farklı bir eyalete(aynı eyalette belki aynı sorun yaşanır diye) bu sefer direkt turist vizesi ile girebilir miyiz? Şimdiden teşekkürler. Sayin@vmature, genelde advance parolu red ederlerse turist vizesi ile size ayni yerden giris izni vermezler. Ancak takdir yetkisi vardir. Turist vizenizi de iptal edilebilir. Eger iptal edilmezse ve advance parole ile giremezseniz o zaman tekrar giris yapmayi deneyebilirsiniz. NYtan giris yapmanizi tavsiye ederim. Veya esiniz advance parole ile onden girer, o ABDye girdikten sonra aile birlesimi vizesi haklarina da sahip olursunuz. Sonra siz gelirsiniz gibi. Yine de butun belgelerinize bakmadan bunlari lutfen genel degerlendirme gibi ongorun. Durumunuzu detayli incelemeden boyle yapmaniz gerekir demek dogru olmayacaktir. Bilginiz olsun.
  • B1/B2 vizesiyle kalış süresi aşımı

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    473 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @metin1985, içinde söyledi: B1/B2 vizesiyle kalış süresi aşımı Merhabalar. B2 turist vizemle 6 aylık kalış süremi covid 19 uçuş yasakları nedeniyle 3 ay aştıktan sonra ancak Türkiye'ye dönebildim. Bu süredeki uçak biletlerimi hep uçuş şirketi iptal etti ve ha döndüm ha döneceğim derken uzatma başvurusunu da geciktiğim için yapamadım. Döndükten sonra CBP'den ''There is an important information related to your admission into United States'' yazan bir e-mail aldım. Ancak bu bilgiye sitelerinden hata verdiği için aylardır ulaşamadım. Konsolosluğa ve Cbp'ye ayrı ayrı bu bilgi için başvursam da her iki taraf topu her seferinde birbirlerine attığı için bu oralardan da bu bilgiye ulaşamadım. Muhtemelen overstay yaptığım için vizemi iptal etmiş olabileceklerini düşünüyorum. Acaba Amerika'ya girerken uçuş iptallerini göstererek waiver'a başvursam şansım çok mu düşük olur? Yoksa konsolosluktan yeni bir vize başvurusu mu yapsam ve derdimi orda mı anlatsam? Bazı yerlerde 3 ay yüzünden giriş banı yememiş olsanız bile bir kez overstay yapınca konsolosluklar kolay kolay size artık vize vermezler demişler, bu bilginin doğruluk payı nedir? Bu doğruysa Amerika'ya gitmeden önce vize iptali işleminin iptali ve eski hale getirme davası açmak mümkün müdür? Mümkünse şansım var mıdır? Siz ne tavsiye edersiniz. Teşekkürler şimdiden Sayın @metin1985, Size ne olacağını tam olarak söylemek mümkün değildir. Öncelikle sizin ABD’de kalışınız 6 ayı geçecek idi ise buna daha 6 aylık sureniz bitmeden ABD’de iken uzatma istemeniz gerekirdi. Uçak şirketinin yaptığı bütün ertelemeleri elinizde bulundurun. Bunları hangi yola başvurursanız başvurun mutlaka kullanacaksınız. CBP mesajını öğrenmenizde ve onlara durumu iletmenizde yarar olacaktır. Genelde deferred inspection denen CBP ünitesi bir takım düzeltmeler yapabilmektedir. Siz hangi havalimanından giriş çıkış yaptı iseniz oranın gümrüğü ile yazışmanız gerekecektir. Gümrükle temasa geçmeden sonrası hakkında ne yapmanız gerekeceği ile ilgili bir şey söylemek doğru olmaz. Bir tip benzetmesi kullanacak olursak, teşhisinizi doğru yapmazsanız doğru tedavi ve doğru ilacı alamazsınız. Bu nedenle ilk aşamada giris-cikis yaptığınız gumruk deferred inspection ünitesi ile yazışmanızı tavsiye ederim. Ondan sonra yeni vizeye mi başvurursunuz, gümrük isinizi düzeltebilir mi, waiver mi gerekir belli olacaktır. Gümrükle yazışmanızda bilgi ve belgelerle ver durumunuzu en lehinize şekilde anlatarak yazışmayı yapmanız sonucu etkileyecektir. Teşekkürler.
  • 0 Oy
    2 İleti
    311 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @cinnamon, içinde söyledi: Amerika’da evlenip Green Card’a basvurmak B2 ziyaretci vizesi ile Merhaba, Amerikan vatandasi esim araciligi ile 2 yildan fazla olan evliligimiz icin Green Card’a basvuracagiz (Amerikadayiz) fakat bazi sorularim var. 5 ay once B2 ziyaretci vizem ile giris yaptigim pasaportum Miami’de calindi, 2 ay once New York konsoloslugundan yeni pasaport cikardim, hala 6 aylik kalis suremin icindeyim, amerikan vatandasi ile 2 yildan fazla olan evliligim icin Green Card formlarini hazirliyoruz. Hangi pasaport numarami kullanmaliyim basvururken? I765 formunun 3’uncu sayfasi “information about your last arrival” bolumunde passport number of your most recently issued passport diyor fakat altindaki kutularda i94 record number, last arrivel place var bu kutulari doldurmam icin calinan yani B2vizemin oldugu pasaportu kullanmaliyim ama kutuda “passport number of your most recently issued passport” diyor. Yine i485 formu 2.sayfada “provide the information if you last entered the United States using a passport” diyor ve kutucukta passport number used at last arrival soruyor bence bu numara benim calinan vizemin oldugu pasaport numarasi olmali. Nasil ilerlemeliyim? Her ihtimale karsi ben her iki pasaport fotokopimi dosyaya koydum vize fotograflarimla birlikte. Tum dosya icin 2 fotograf ve pasaport fotokopisi yeterli mi yoksa her form icin ayri ayri mi koymaliyim? Cok tesekkurler! Sayın @cinnamon, Pasaportunuzun çalındığı ve iki pasaportunuz olduğunu açıklamanız gerekecektir. Bunu bir cover letterda (on bilgi mektubunda) açıklayabilirsiniz. Sizinle ilgili özel sorulara cevap vermem bu forumda mümkün değildir. I-485in hangi nedenden yapıldığına bağlı olarak gerekli olan dokumanlar değişmektedir. Aile yolu ile yapılacak I-485 formlarında gerekli olan dokuman listesini ekte bulabilirsiniz. https://www.uscis.gov/i-485Checklist Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k