Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

silinmiş adli sicil arşiv kaydı

• merhaba bu soruyu daha önce başka başlıkta sormuştum @crazycells sağolsun ilgilenip cevaplamıştı ama hem emin olmak adına hukukçulardan dinlemek daha iyi olacağı için bir de burdan @Claudia-J-Muslu hanıma sormak istedim. forumda kalabalığa sebebiyet verdiysem affola.
    eşim asıl talihli. ds 260’ı ilk hafta gönderdik. fakat şöyle bir sorunumuz var görüşlerinize ihtiyacımız var. eşimin(asıl talihli) bundan 10 yıl önce çok basit bir suçtan(hakaret) adli sicil arşiv kaydı vardı. biz ds 260 doldururken malum soruya hayır şıkkını işaretledik. sonrasında bir dilekçe ile de adli sicil arşiv kaydını sildirdik. şu an arşiv kayıtlı dahil herhangi bir adli sicil kaydı görünmüyor. yine 10 yıl kadar önce üzerinde bir miktar esrarla yakalanmış. bunun da yükümlülüklerini yerine getirmiş ve ilk andan beri bu adli sicile/arşivli adli sicile yansımamış. yani özetle şu an geçmişte işlenen iki suç var birisi hiç sicile yansımamış diğeride ds 260 doldurulduktan sonra arşivden silinmiş. bizim kafamızı kurcalayan konu acaba mülakat tarihi aldıktan sonra hayır diye işaretlediğimiz soruya evet diyip değiştirmek gerekir mi? çünkü bikaç yerde okuduğumuz kadarıyla mutlaka şeffaf olunmalı diyorlar. yani mülakata gittiğimizde bize daha önce adli bir durumunuz var mı diye sorabilirler. nihayetinde o yemini boşa ettirmiyorlar. olur da değiştirdik bi yerden de ilk mahkemenin kaydını bulduk. ap’ye kaldık. bu sefer de ikinci suç karşımıza çıkmaz mı? çok karışık bi durum. şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederiz

• Merhaba,
    Benim de adli sicil kaydımda birşey yok ancak arşivli kayıtta ufak tefek kavgadan kayıtlar var. Bunları da sildirebiliyor muyum ?

• @brkkaratekin alttaki baslik sizin icin dogru adres olacaktir.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/228/adli-sicil-kaydındaki-suçlar-ve-göçmen-vize-görüşmesi/586?_=1711381357523

yukaridaki baslikta sorunuza cevap bulabilirsiniz.

• @btek14, içinde söyledi: silinmiş adli sicil arşiv kaydı

@brkkaratekin alttaki baslik sizin icin dogru adres olacaktir.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/228/adli-sicil-kaydındaki-suçlar-ve-göçmen-vize-görüşmesi/586?_=1711381357523

yukaridaki baslikta sorunuza cevap bulabilirsiniz.

Sayin@btek12, gocmenlik acisindan sicil kaydini sildirmis olmaniz onem tasimaz. Yine de bu durumlari genelde belirtmeniz gerekir.

• @Claudia-J-Muslu cevabiniz icin tesekkur ederim.

konunun muhattabini tagliyorum.

@dobby @brkkaratekin

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• Sabıka kaydım yok ama konsolosluk rapor tuttu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    1 Oy
    4 İleti
    634 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @eyuphanyl, içinde söyledi: Sabıka kaydım yok ama konsolosluk rapor tuttu @Claudia-J-Muslu Cevap için teşekkür ederim. Tekrar başvurduğum zaman vize görüşmesinde mi vermem gerekiyor bu belgeleri yoksa daha öncesinde mi konsolosluğa teslim etmem gerekir ? Sayın@eyuphanyl, şimdiden çözerseniz daha iyi olur. Şimdi konsolosluk yetkilileri iken hazır diyalogta iken yalnış anlaşılma olduğunu anlatın. Aksi halde bir sonraki vize başvurunuzda daha büyük problem olur ve aradan zaman geçeceği içinde lehinize olan kanıtları bulmanız zorlaşır.
  • Sabıka kaydı ile vize başvurusu

4
    0 Oy
    4 İleti
    533 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @mahmut1985, içinde söyledi: Sabıka kaydı ile vize başvurusu Teşekkürler ben İstanbul dayım onerebileceginiz bir adres varmı Size Istanbulda avukat öneremiyorum.
  • ADLİ SİCİL KAYDI

2
    0 Oy
    2 İleti
    386 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @osman-özmen, içinde söyledi: ADLİ SİCİL KAYDI Fİkri sinai haklar ceza mahkemesinde 5 ve 6 yıl öncesine ait iki davam var sicilde görünüyor greencard vizesi almada sıkıntı yaşarmıyım Sayın @osman-özmen, Önceki suç ve cezaların ABD göçmenlik surecine olumsuz etkileri vardır. Ne kadar ceza gördüğünüz ve bunların hangi şartlar altında gerçekleştiği ve ne gibi savunmalarınız olduğu önemli konulardır. Bazı suçlar (cinsel suçlar, madde bağımlılığı ile ilgili suçlar vb.), 1 yıldan fazla hapis cezasını gerektiren suçlar, zararın 10,000 USD’i geçtiği dolandırıcılık suçları gibi suçlar kişiyi ABD’ye giriş engellisi yaparlar. Bunların bazılarından feragat almak mümkündür. Sucunuzu ve cezanızı gösteren detaylı mahkeme kararınızı almanız ve bunu bir göçmenlik avukatına inceletmeniz gerekir. Bazen suçun nasıl olduğunu ve hafifletici sebepleri anlatarak avukatınızın kanun maddelerine dayanarak yazacağı bir mektupla giriş engelini asabilirsiniz. Bazen feragat prosedürünü yapmanız gerekebilir. Bazı durumlarda ise suç ve cezadan dolayı giriş engelini aşamayabilirsiniz. Teşekkürler.
  • Adli Sicil Kaydı İle Alakalı

8
    1 Oy
    8 İleti
    638 Bakış
    crazycellsC
    @lafakonda, içinde söyledi: Adli Sicil Kaydı İle Alakalı Merhabalar askeri suçtan 10 ay ceza aldım ve Habg çevrildi (5 yıl suç işlemezsem cezam siliniyor galiba) greencard kazanırsam, red alırmıyım, şansım nedir, teşekkürler bu bolumde yeni bir konu olusturarak sorunuzu sorabilirsiniz. Bu sekilde devam sorularina izin vermiyoruz bu bolumde, bilginize.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k