Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • merhaba bu soruyu daha önce başka başlıkta sormuştum @crazycells sağolsun ilgilenip cevaplamıştı ama hem emin olmak adına hukukçulardan dinlemek daha iyi olacağı için bir de burdan @Claudia-J-Muslu hanıma sormak istedim. forumda kalabalığa sebebiyet verdiysem affola.
    eşim asıl talihli. ds 260’ı ilk hafta gönderdik. fakat şöyle bir sorunumuz var görüşlerinize ihtiyacımız var. eşimin(asıl talihli) bundan 10 yıl önce çok basit bir suçtan(hakaret) adli sicil arşiv kaydı vardı. biz ds 260 doldururken malum soruya hayır şıkkını işaretledik. sonrasında bir dilekçe ile de adli sicil arşiv kaydını sildirdik. şu an arşiv kayıtlı dahil herhangi bir adli sicil kaydı görünmüyor. yine 10 yıl kadar önce üzerinde bir miktar esrarla yakalanmış. bunun da yükümlülüklerini yerine getirmiş ve ilk andan beri bu adli sicile/arşivli adli sicile yansımamış. yani özetle şu an geçmişte işlenen iki suç var birisi hiç sicile yansımamış diğeride ds 260 doldurulduktan sonra arşivden silinmiş. bizim kafamızı kurcalayan konu acaba mülakat tarihi aldıktan sonra hayır diye işaretlediğimiz soruya evet diyip değiştirmek gerekir mi? çünkü bikaç yerde okuduğumuz kadarıyla mutlaka şeffaf olunmalı diyorlar. yani mülakata gittiğimizde bize daha önce adli bir durumunuz var mı diye sorabilirler. nihayetinde o yemini boşa ettirmiyorlar. olur da değiştirdik bi yerden de ilk mahkemenin kaydını bulduk. ap’ye kaldık. bu sefer de ikinci suç karşımıza çıkmaz mı? çok karışık bi durum. şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederiz


  • Merhaba,
    Benim de adli sicil kaydımda birşey yok ancak arşivli kayıtta ufak tefek kavgadan kayıtlar var. Bunları da sildirebiliyor muyum ?


  • @brkkaratekin alttaki baslik sizin icin dogru adres olacaktir.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/228/adli-sicil-kaydındaki-suçlar-ve-göçmen-vize-görüşmesi/586?_=1711381357523

    yukaridaki baslikta sorunuza cevap bulabilirsiniz.

  • Muslu Law Firm

    @btek14, içinde söyledi: silinmiş adli sicil arşiv kaydı

    @brkkaratekin alttaki baslik sizin icin dogru adres olacaktir.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/228/adli-sicil-kaydındaki-suçlar-ve-göçmen-vize-görüşmesi/586?_=1711381357523

    yukaridaki baslikta sorunuza cevap bulabilirsiniz.

    Sayin@btek12, gocmenlik acisindan sicil kaydini sildirmis olmaniz onem tasimaz. Yine de bu durumlari genelde belirtmeniz gerekir.


  • @Claudia-J-Muslu cevabiniz icin tesekkur ederim.

    konunun muhattabini tagliyorum.

    @dobby @brkkaratekin


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

51
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum