Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Vatandaslik sureci

• Merhabalar, daha once soruldu ver gormedi isem kusura bakmayin. Green Card kazananlar , ABDye yerlestikten 5 sene sonra vatandaslik basvurusunda bulunabiliyor, benim daha onceden hatirladigim bir durum var, soyleki 5 seneyi doldurmadan, ABdye giristen sonra kesintisiz 3 sene kalirsaniz , bu 3 senenin sonunda da vatandaslik icin basvuru yapilabilir, bu dogru mu ?. GC cekilis yoluyla kazanildi, evlilik degil. Eger bu dogru ise, farzi misal bu 3 sene icerisinde 15 ya da 30 gun icin ABD disinda bulunuldu ise, bu sureci etkiler mi ? Tesekkurler .

• @cnpist, içinde söyledi: Vatandaslik sureci

Merhabalar, daha once soruldu ver gormedi isem kusura bakmayin. Green Card kazananlar , ABDye yerlestikten 5 sene sonra vatandaslik basvurusunda bulunabiliyor, benim daha onceden hatirladigim bir durum var, soyleki 5 seneyi doldurmadan, ABdye giristen sonra kesintisiz 3 sene kalirsaniz , bu 3 senenin sonunda da vatandaslik icin basvuru yapilabilir, bu dogru mu ?. GC cekilis yoluyla kazanildi, evlilik degil. Eger bu dogru ise, farzi misal bu 3 sene icerisinde 15 ya da 30 gun icin ABD disinda bulunuldu ise, bu sureci etkiler mi ? Tesekkurler .

Sayin@cnpist, vatandasliga daha kisa surede basvuru yollari vardir, ama bunlar sadece ozel durumlari kapsar. Ornegin ABD vatandasi esin yurtdisinda gorevlendirilmesi gibi veya askeri vatandaslik gibi. Genelde vatandaslik icin yesil karti aldiktan sonra bes yil gecmesi gerekir, vatandas ile evlilik yolu ile alininca bu sure uc yildir.

• Tesekkurler

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• İltica Ve EB3 Süreçleri Hakkında

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    729 Bakış
    D
    @Claudia-J-Muslu Eşim Turist vizesiyle giriş yaptı, iltica ofisi üzerinden dosyası ilerleyecek. SSN aldıktan sonra iltica ilk mülakatı olmadan muhtemelen geri çekmiş olacağız iltica talebini çünkü mülakat tarihleri çok ileri tarihe veriliyor, o sırada bizim eb3 ile alakalı sürecimiz ilerlemiş olacaktır. Bu durumda eb3 sürecine etkisi nasıl olur sizce? Bir de şunu düşünüyoruz; önce evlilik yapıp sonra F1'a ben geçiş yapacağım eşim de F2 olacak ve iltica talebini birlikte yapacağız, eb3 süreci greencarda ilerlediğinde ilticayı geri çekeceğiz. Eb3 başvurusu benim üzerime yapıldı benim çalışma iznim gelme aşamasında mı geri çekmem daha doğru olur acaba yoksa greencard başvurusundan önce mi? Önce evlilik yapıp sonra F1 ve iltica etmek mi, yoksa önce eşim iltica edip ben F1 başvurusunu yapıp sonra mı evlenmek daha mantıklı eb3 greencard sürecinde? Şimdiden teşekkürler cevabınız için
  • U4U Programi İle Evlilik Süreci

Kilitli Taşındı Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    6
    0 Oy
    6 İleti
    287 Bakış
    vmatureV
    @Selim-Ağcakaya, içinde söyledi: U4U Programi İle Evlilik Süreci 2021 yılından beri Amerikadayım ve hiç çıkış yapmadım. İçeride statü değişikliği yaptım bu sırada kız arkadaşım U4U programı ile geldi şuan beraber yaşıyoruz. Bu durumda benim onun statüsünden yararlanma ihtimalim var mı ? Ve eğer bu sığınma Greencard a gitmesi için ne yapmamız gerek ? Teşekkür ederim Saygılar Bu sorularınızın cevabını zaten yazmıştım, tekrar yazayım; +Bu durumda benim onun statüsünden yararlanma ihtimalim var mı ? -siz eğer abd içindeyseniz bu programdan faydalanamazsınız, sponsor onayı akabinde TA onaylarınız da gelirse, çıkıp tekrar girmeniz, bu esnada herhangi bir TA iptali almamanız ve girişte CBP tarafından bu program kapsamında içeri alınmalısınız +Ve eğer bu sığınma Greencard a gitmesi için ne yapmamız gerek ? -şu an için bu program GC yoluna gitmiyor
  • E1 vize başvuru süreci

4
    1 Oy
    4 İleti
    413 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @sutik, içinde söyledi: E1 vize başvuru süreci @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: E1 vize başvuru süreci E1 vizesinin greencarda değişimi çok zordur. Merhaba, mesajinizda " E1 vizesinin greencarda degisimi cok zordur" demissiniz. Yaklasik 2 yildir E1 ile NYta yasiyorum. Teknik olarak (zor dahi olsa) E1 vizenin Green Carda donusumu mumkun diye anliyorum. Konu hakkinda kisa bir yonlendirme yapabilir misiniz? Hangi sartlar altinda E1in Green Card`a donusumu mumkun olabilir? Cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim. Iyi calismalar... Sayın @Sutik, Aile üyelerinden birinin ABD vatandaşı olup E1i sponsor etmesi (örneğin çocuk 21 yaşına geliyor ve anne ve babaya sponsor oluyor gibi), şirketin çok başarılı olması ve olağanüstü yetenek kategorisinden EB1 yolu ile yeşil kart almak, size başka bir şirketin sponsor edip ise alması ve yeşil karta başvurması veya şirketinizin EB5 yatırımcı vizesine kalifiye olması gibi yollardan E1 vizesinden yeşil karta geçmek mümkün olsa da hayli zordur. Teşekkürler. Ayrıca sorularınızı ayrı başlık altında sormanızı rica ederiz.
  • 221(g) reddi ve bekleme sureci

6
    -1 Oy
    6 İleti
    1k Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    @yılmaz 221(g) reddi ve bekleme sureci içinde söyledi: Merhaba Sayın @claudia-j-muslu teşekkür ederim email atmama gerek yok ozaman sürecin ile ilgili eksik evrak varmı ne durumdayım diye şuan ıv status te durumum inceleme altında dan işlem beklemeye dönüşmüş 5 gündür hemen hemen efendim Sayın @yılmaz, Lütfen Sorularınızı sormadan önce okumalısınız! başlığını okuyun ve sorduğunuz sorulardan sonra aldığınız cevabı teyit etmek amaçlı kişisel durumunuza doğru evrilen yeni sorular yöneltmeyin. Bu aşamada yeteri kadar detaylı yanıt verildiğini düşünüyor ve konuyu kilitliyorum. İlginiz ve anlayışınız için teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k