DV2025 Sohbet Odası
-
ABD puanla vs alım yapsa insanlar en çok ABD'yi seçer hocam. Sadece Türkiye'den yüzbinlerce başvuru olur. Diğer hiçbir ülke sağladığı imkanlarla ABD ile yarışamaz. Sadece Almanya var, onun da avantajı Türk nüfusu ve Türkiye'ye yakın olması. Gerisi hikaye.
-
@emre911 kanada amerikaya göre çok daha avantajlı bu konuda aslında yaşam standartı, sosyal devlet anlayışı vs daha yüksek amerikaya göre bence
-
@emre911 Küresel ekonomide ilk dört arasında olan ve sosyal devlet anlayışı ile ilerleyen Almanya halen daha parlayan bir yıldız konumunda. Amerika Birleşik Devletleri ile kıyaslarsak kendimce ABD'nin daha önde olacağı karşılaştırma olacaktır ve puanlama sistemi gelmesi durumunda dediğiniz gibi işi önde götürebilir.
-
Doğrudur hocam bakış açısı tabi. Kanada çok soğuk bir ülke iklim olarak. İkincisi evler ABD'ye kıyasla çok pahalı. Genel anlamda maaşlar ABD'den daha düşük ve vergiler daha yüksek. Sağlık sisteminin de sosyalizm kafasında oluşu bence kötü, kaliteyi beyaz yaka çalışanlar ya da varlıklı insanlar için düşüren bir etken. Türkiye'den iyi tabii ki ama ABD'yi tercih ederim ben.
-
Almanya'nın da dezavantajı çok hocam. Genel anlamda izole bir toplum Almanlar. Dilini İngilizce gibi öğrenmesi ve kültürüne adapte olması da kendi adıma zor. Ayrıca milyonlarca Türk var, ve bu kitle de çok üst seviyede eğitimli bir topluluk da değil ne yazık ki. Ayrıca maaşlar çok düşük. Ben Almanya'daki maaşı Türkiye'de de kazanıyorum zaten. Vergiler Türkiye kadar olmasa da ABD ye göre çok yüksek. Ev fiyatları korkunç pahalı ve evler genelde çok dandik çok eski. ABD ye göre iki avantajı Türkiyeye yakın oluşu ve suç oranları bence. Onun dışında ABD ile kıyaslanmaz.
-
@emre911 Ev bulması ve dil konusunda kesinlikle katılıyorum, bunlara istinaden milyonlarca Türk olması da cabası 😀 İnsanlar beni yanlış anlamasın ancak çoğu Türk yüzünden Almanya'nın itibarı zedeleniyor, kendi aralarında bile Türk gördükleri zaman muhatap olmak istemiyorlar. Geçen gün bir videoya denk gelmiştim adamlar düğün günü silah sıkıp konvoy yapıyorlar. Ne denir ki bunlara?
Bu arada ABD her zaman ilk tercihim olarak kalmaya devam edecektir. Yolumuzdan şaşmayacağız...
-
Bu oradaki Türklerin seviyesiyle de alakalı maalesef. ABD ve Kanadaya giden Türkler ile Almanya arasında Grand Canyon kadar fark var. Almanya'da seviye yerlerde. Ben Kadıköyde yaşıyorum ve kendi mahallemi Berlin'e, Köln'e, Dusseldorf'a falan yeğlerim. Bir de bu kitlenin seviyesi ve biraz da Türk düşmanlığı sebebiyle Avrupadaki ırkçılık da cabası. İyi kazanıyorsanız her türlü Türkiye daha iyidir Avrupadan, kendinizi yordugunuza hayat düzenini bozduğunuza değmez. İnsanoğluna layık bir hayat içinse en mantıklısı ABD zaten.
-
Selamlar.
Konu dışı bir şey danışmak isterim. Diş hekimi ya da impalant hakkında bilgisi olan varsa özelden yazabilir mi lütfen? 😊 -
https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/update-on-diversity-visa-dv-program-2023.html
Benden kazananlara tavsiye yılbaşına kadar havayı koklayın, baktınız sıra numaranız yukarıda, dosya taşımaya başlayın. -
@Murat-4 evet maalesef DV23 için verdikleri son randevularıda iptal ettiler bir çok arkadaşımız bugün konsolosluktan geri çevrildi
-
Bu bir imza denemesi ve uzun süredir takip ettiğim forumda ilk iletimdir. Merhaba Dünyalılar.
-
@Emre-Kurtulmuş bu ilk defa mı oluyor? gerekçe ne acaba? bence böyle böyle sayı azaltıyolarlar gibi geliyor :(
-
@debbieLA77 gerekçe verilebilecek vize sayısına ulaştıklarını söylüyorlar. Daha önce bu sayıyı aştıkları oldu normalde ama bu sene durdurdular
-
bu sene ne oldu öyleinanılmaz bır hayal kırıklığı. ınsanlar konsolosluğun kapısından dönmüşler. yeni yeni takip edilyorum. gerçekten can sıkıcı.
-
@Kekw DV2023 rezil başladı, rezil devam etti… Daha fazla rezilleşmez artık dedik; daha da rezil bitti… Durum bu…
-
@deep_blue bazı gerçekleri bizler kabullenmekte zorlanıyoruz. Mayısta çıktığı zaman sana kesin verilecek diye bir garanti vermiyorlar. Bizler duygusalız milletiz. Ondan dolayı inanılmaz derece de etkileniyoruz. Bu olaya hayatımızı adıyoruz aksilik çıkınca da depresyona girecek kadar kötü oluyoruz. Bir de amerika tarafından bakalım. Göçmeyen olmayan vize ile gelip geri dönen kaç kişi acaba. Meksikadan kaçak olarak gelen ülkelerin başında kim geliyor. Bir haber linki koyucam başrolde yine Türk var. Bu sebepten dolayı hep kendi tarafından bakmayacaksın. Ondan dolayı mayısta çıktığı zaman gidiyorum kelimesini kullanmaya başlamak insanı hayal kırıklığına uğratıyor.
-
arkadaşlar dolandırıcılar abd de de var.buyrun kanıtı. gönderdiği adres bu .daha gidemeden öpecekler bizi.sizede böyle bir mail geldimi?
[email protected]

-
@deep_blue Çok geçmiş olsun hocam. 20 senedir çekilişe katılıyorum. Yaşadığınızdansa hiç kazanmamak daha iyi. Umarım tekrar deneyip tekrardan şans kazanırsınız.
-
2025 yılı greencard başvuruları 4 Ekim 2023 tarihinde başlayacaktır.
Başvuru yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar şöyle:
- Kurallara uygun fotoğraf
- Dikkatle doldurulmuş bir başvuru (Ad soyad doğum tarihi hataları yapmamak, defalarca kontrol etmek)
- Submit ettikten sonra verilen confirmation number'ı iyi saklamak (kendine ait başka bir maile göndermek gibi örneğin)
Daha sonra Mayıs 2024'e kadar beklemek :)
-
@Serapp 3 maddeye ekran görüntüsü almak bilgisayara kaydetmek,telefon ile fotoğrafını çekip onu galeride favorilere almak gibi ek önlemleride ekleyebiliriz.
Herkesin şansı bol olsun. Bu sene forumda çok soruldu çekiliş bilgilerimi hatırlamıyorum ne yapmalıyım
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum