@Darko Haklsınız. Hep diyorum zaten aslında. Mesela benim bir arkadaşım yasal olarak gitti internship ile 1 yılın sonunda Türkiye'ye dönmeyip kaçak şekilde kalmaya devam etti. Şu an Amerikan vatandaşı bir sevgilisi var ve en son Hawaii'de tatil yapıyorlardı. Ona ''aileni hiç özlemiyor musun? Nasıl dayanacaksın Türkiye'ye hiç gelmeden, aileni görmeden?'' diye sormuştum. Bana ''Ailemden hiçbiriyle yakın değildim zaten, Türkiye'de yemekleri vs. dışında özlediğim hiçbir şey yok'' cevabını vermişti. O yüzden kaçak yollarla gitmek ben ve benim gibilere göre değil. Ailemi, sevdiklerimi hiç görmeden geçireceğim 5-10 yıl, Amerika vatandaşlığına değmez. Hatta hiçbir şey değmez. Hayat çok kısa. Su gibi geçip gidiyor ömür. 10 yılı geçtim bir dakikada bile her şey değişebiliyor. Her şey daha ucuz araba, daha ucuz telefon vs demek değil. Evet Amerika en büyük hayalim fakat yasal bir yol ile gidersem eğer. Yoksa gezip görsem dahi yeter zaten. O yüzden tekrar dediğim gibi kaçak yolla gitmek bize göre değil maalesef. Allah'ta o duruma düşürmesin hiçbirimizi. Hiçbir çaresi kalmayıp, tek çaresi de kaçak olarak gidecek tüm herkesin de Allah yardımcısı olsun. Çaresizliği hepimiz tatmışızdır.