Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • NJ de yasayan birisi olarak bu videoda anlatilanlarin dogrulugunu teyit edebilirim.


  • @hasbelkader Cost of living yuksek, yani pahali bir eyalet.

    Property tax, yani emlak vergisi yuksek.

    Hem gelir vegisi hemde satis vergisi var.


  • @MySea aynen katiliyorum.


  • South Jersey'e gelebilirsiniz Delaware yakin bolgeye, cok daha rahat edersiniz kuzeyle kiyaslandiginda ben gayet memnunum sakin ama hareket istersem pa ve de gidebilirim yakin. Yazlari Cape Mayde ya da Rehobeth plajinda rahatlaya bilirsin 1 bucuk - 2 saat. Evler ucuz sayilir bahcesi var. Issizlik saglik yardimlari var eger dusuk gelirliysen. Bir suru isverene destekleri var. Sakin trafik. Diger eyaletlerle karsilastirildiginda cok ta kotu degil. Para yapmak icin sakin sikici eyaletlere gitmek gerek sanirim ogrenirsem birsey yazarim.


  • @Suche İş imkanları nasıl güneyde ? kuzey gereksiz pahalı ama artısı manhattan a yakın olması. Bende şayet gidebilirsem NJ düşünüyorum. sürekli sıcak iklimi çok sevemiyorum, çok soğuk iklimde bana göre değil. NJ doğası ve havası yüzünden dikkatimi çekiyor.


  • South jerseyde de ayni vergiler gecerlidir. Netice itibariyla farkli bir eyalet degil. Kiralari bilmiyorum. Kuzeye gore bu sekilde butcelerde ne kadar tasarruf yaratilabilir arastirmak lazim. Ancak ben oralara gidince yasam sakinligi acisindan sanki bodrum marmaris gibi tatil yerlerine gitmis gibi hissediyorum. Population da emekliler cogunlukta gibi bir izlenimim var. Turkiye de tatil yerleri yuksek kiralariyla meshur. Bu baglamda kiralarin kuzeye gore cok fazla dusuk olacagini zannetmiyorum. Bundan baska is imkanlari nasildir onu da arastirmak lazim? Kuzeyde NY tarafinda cok sayida sanayi tesisi var. Guneyde pek o kadar olmayabilir. Cogunlukla servis sektoru vardir diye dusunuyorum. Servis sektoru ve medikal sektor disindaki sektorlerde calisan profesyonellere hitap eden bir yer olmayabilir.


  • Is bulmak cok komplike bir konu size ve bulundugunuz bolgeye ekonominin o aylarda nasil oldugunada vb bir cok size bagli olmayan faktore bagli. Calisma izni olan arkadas icin istediginiz bolgede kendi durumunuza gore bakabilirsiniz hangi bolgeyi seviyorsaniz. Siteleri paylastim https://yesilkartforum.com/forum/post/339570


  • İlk 6 ay hizmet sektöründe çalışmak istiyorum, Kendi mesleğimde akıcı bir ingilizceye sahip olmam gerekiyor. Hem konuşmamı geliştirmek hemde amerika halkının içine karışmak istiyorum, tüketim alışkanlıkları ve yaşam stillerini yakından deneyimlemek adına hizmet sektörü benim için güzel bir tecrübe olacak. Tabi amazonun deposu gibi sağlık sigortası yapan kurumsal şirketler olursa daha iyi olabilir. Sonrası kendi işimi yapmaya devam edermiyim hayat bizi nereye sürekler açıkçası gitmeden görmeden deneyimlemeden karar veremem. Çalıştığım şirket global bir şirket her eyalette ofisleri bulunmakta lakin indeed den baktığım kadarıyla ücretleri başlangıç için güzel olsada ilerisi için pek tatmin edici değil. Bakalım hayırlısı alalımda vizelerimizi


  • @Suche Bir Delaware resident olarak, South NJ cok iyi yasanabilir, sakin bir yer. Yazdiklariniza ek olarak, degisik ciftlikler var. Oralara yaz aylarinda gidip taze sebze, meyve toplayabilirsiniz. Veya hazir toplanmisini uygun fiyata alabilirsiniz. Yine ayni sekilde canli hayvan ciftlikleri var. Kesim yaptirip, et ihtiyacinizi da uygun fiyatlara saglayabilirsiniz.


  • @tohma31 En kotusune hazilan Boyle dusununce kotu bir deneyimin olsa bile kendini iyi hissedersin 🙂


  • Hazir Delawareden bahsetmisken biz Pennsville NJ gibi DE yakin oturan insanlarin en sevdigi yerlerden birisi Newcastle Farmers Market Turkiyedeki pazar, taze meyve sebze ozleminizi giderebileceginiz bir yer hatta Trden daha cesitli gibi fiyati eh iste marketten daha uygun. Burada ki arkadaslarin bunlari okurken cokta umrimda sanki diye dusuncesi olabilir acikcasi Is konusu yardimci olmak isteriz ama karmasik bir konu bolgedeki is ilanlarin sayisina kendiniz bakin. Restorantlar full dolu gibi duyumlarima gore eger calisma izniniz yoksa. Calisma izniniz olsa bile size direk Turkiyede yaptiginiz isi burda yaptirmama ihtimalleri epey fazla. Referansizlik ve Amerikan sirketinde calismama tecrubesizligi gibi meseleler basinizi baya agritabilir. Bankalarin yogun oldugu bir bolge Wilmington. Aslinda baya isler cikar bu bolgede o kadar da olu bir bolge degil. NJ nin kuzeylerinde bogusmanizdan daha iyi olabilir. @MySea Madem yakiniz Main street Deer Park Tavernde bir bira icelim ilginc bir hikayen var gibi yazilarini okudum 🙂 @tohma31 Bu arada arkadaslar South Jerseyde genelde Giresunlu Turk komintisi kuvetli ama herkesin yasam tarzi farkli oldugu icin kendinize uygun insan bulmak zor olabilir. Herkesin kafa dengi insani bulunur elbet ama hayatla ugrasirken belkide bu konulari geri plana itebilirsiniz. Sanirim benimde yaptigim bir hata bu insanlarla iltesim kurmaniz burada daha da tutunmanizda faydasi olabilir( Son bir uyari yapayim bu konuda Turkiyede cok insan var sevmediklerinizi eleyebilirsiniz kolayca en uyumlu insanlarla cevreniz olur. Boyle yurt disinda az uyumlu oldugunuz insanlarla cok yakin olmak zorunda kalabilirsiniz Benim hic olmadi ama ozunde birbirini sevmeyen insanlarin arkadasliklarini gorebilirsiniz) Oyuzden Amerikali cevrede yapmanizda fayda var. Biraz yapay gelebilir size surekli gulebilirler ama gercek dusuncelerini son anda ogrenebilirsiniz.


  • @Suche Çok büyük beklenti içinde değilim zaten, görmeden bilmeden öğrenmeden alışmadan hüküm veremem. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler kısmet olurda gelirsem yüzyüze tanışırız artık 🙂


  • @Suche Elbette tanisip biralanabiliriz 😉 Bir haftasonuna denk getirebilirsek, cok iyi olur. Size uygun oldugunda ozelden bana yazarsaniz sevinirim.


  • bir iki sey ben ekliyim.

    • Malum arac sigortalari yuksek, sag olsun vali kaza yaptiginda yaralanmalardan kaynanli kisilere odenecek tazminatlari yukselten bir kanun gecirdigi icin, sigortalar biraz daha yukseldi.

    • Her yil arac registration ucreti var. Bu bir cok eyalette yok. Her yil bir aracima 71$ , diger aracima 42$ oduyorum ve registration'nin yenisini gonderiyorlar.

    • Yine polisin dedigine gore bana , birisi sizin araciniza carptigi zaman sizin sigortanizda yukseliyor. Bu sadece NJ ye ozelmis. O yuzden polis anlassin demisti aranizda. Baska eyalette yasadim, gormedim dogru olabilir.


  • @wunsolay kaza oldugunda yaralanmis numarasi yapmak lazim. sigortaya odedigimiz fahis rakamlari telafi etmenin tek yolu bu gorunuyor 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum