Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @hüseyin gorusmeler her sene 1 ekimde basliyor. Sira noda 300 lerde . Dr kontrolude mulakattan once oldugun gore O nedenle herhngi bir sorun olmamistir.


  • orlando'ya dair en merak ettiğim şey, bizdeki yazlık yerler gibi iş ve ekonomisi sezonluk artıyor ve kışın azalıyor mu?


  • @travelleth Salgin durumundan bagimsiz olarak, Florida icin turizm sezonu sanilanin tersine, yazdan cok kis aylaridir. Cunku kuzey eyaletlerdeki ozellikle emekliler ve yaslilar kis aylarinda soguktan kacip Florida'ya gelirler.

    Disney parklari nedeniyle, Orlando'da her zaman icin turizm sezonu vardir. Ozellikle ozel haftalarda, Thanksgiving, Christmas, Spring holiday vb cok yogundur. Zaten Orlando'daki otellerin doluluk oranlari bu donemlerde tavan yapar. Birde cok guzel mall'leri var, acik havada sokaklarinda dolasabileceginiz. Alisveris icin de guzel bir yer. Tek kotu tarafi, interstate I4 uzerinde her daim tadilat ve onarim vardir, trafik o yuzden ve ayrica yogun turist akisindan dolayi cok yogundur.

  • ⭐⭐

    nba maçlarını temmuzda orlando da yapacaklarmış disneyde


  • Arkadaslar selam, Orlando'da yasayan arkadaslarla bilgi alisverisi yapalim diyorum. Forum uzerinden olabilir yada bir Whatsapp grubuda olabilir. Ilgilenenler bana masaj atabilir.


  • Bana da Amerika'nın en yaşanılır şehirlerinden geliyor Orlando. Vergi avantajları, konut fiyatları, yıllık turist sayısını göz önünde bulundurunca iş imkanlarının yüksek olma düşüncesi vs. Greencard çıkarsa gitmeyi düşüneceğim ilk yerdir kendileri. Bilgi verebilecek, tecrübeli bir arkadaş çıkarsa seve seve dinleriz


  • Orlando da yaşayan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum eş durumundan Ağustos 2021 de ABD ye yerleşmeyi düşünüyorum eşim 5 yıldır Arizona’da yaşıyor orada askeri saat ücreti 12 dolar ben ise Türkiye’de 10 yıl TEDAŞ tecrübem var( trafo bakım ve röle koordinasyon) yani yüksek gerilim teknisyenim ayrıca 2015 yılından itibaren solar enerji ( güneş santrali şirketim) var İngilizce seviyem yetersiz olduğu için ilk olarak orlandoya geldiğimde mesleğimle alakalı iş bulabilirmiyim tavsiyeleriniz nelerdir Amerika’ya 5 yıldır gidip geliyorum 3 yıldır ehliyet sahibiyim bunun bana kalıcı olarak geldiğimde faydası olurmu acaba


  • Orlando vs Tampa desem bana bu karşılaştırma ile ilgili neler söylersiniz? Özellikle her ikisini gören varsa fikirlerini çok merak ediyorum? Her iki tarafın olumlu olumsuz tarafı vs.


  • @Ghost Ikisi arasinda yaklasik 1 saatlik yol var (I4 interstate uzerinden). Orlando, Disneyland nedeni ile cok fazla disaridan turist alan bir sehir. Her tarafinda oteller ve resortlar var. Heryerde tur otobusleri gorebilirsiniz.

    Tampa deniz kenarinda kucuk bir korfez uzerinde kurulmus bir sehir. Guzel plajlara cok yakin mesafede. Ayrica Tampa'da MacDill hava ussu var.

    Tampa'da yasamak, Orlando'ya gore yasam maliyeti acisindan daha uygun. Hem ev fiyatlari ve kiralar daha uygun hemde ortalama maas ve ucretler biraz daha yuksek. Orlando'da ana is sektoru turizm.


  • @Ghost


  • Teşekkürler @MySea aklımda hep bu karşılaştırma var daha netleştiremedim açıkçası.


  • @Ghost O bolgede daha once yasamis birisi olarak, iki sehirde aslinda farketmez. Birbirlerine yakinlar. Eger gercekten oraya yerlesmek gibi bir niyetiniz varsa, hangisinde is bulursaniz veya calisacaksaniz, oraya yerlesin.

    Biz Brandon'da yasamistik. Tampa'ya 15 dakika, Orlando'ya 45-50 dakika mesafede. Benim islerim once Brandon'da, sonra Tampa'daydi. Esimin isi hep Brandon'daydi.


  • @MySea Eşim de ben de tekstil mühendisleriyiz. Ben pazarlama dept. kendisi arge dept. çalıştık yıllardır. Aslında tekstil işi yapmayı ilk başlarda en azından hiç düşünmedik. Biraz daha dilimiz gelişsin belki öyle kendi mesleklerimizi yaparız diye düşündük. O sebeple şuan hiç bir yer farketmiyor bizim açımızdan. Yani "ben yazılımcıyım o yüzden illa şuraya yerleşmem lazım" vs. diyemiyoruz. Florida genelinde tekstil fabrikaları vs. var mıdır bilmiyorum çünkü ne zaman tekstil fabrikalarını araştırsam karşıma North Carolina çıkıyordu. Yani delivery, garsonluk vs işlerde çalışacağımızı düşünüyoruz ilk başlarda bu sebeple şehir seçimi yaparken yapacağımız işe göre değil biraz daha güvenli mi, ucuz mu, yaşanır mı, direk uçuş var mı vs. soruları daha ön plana çıkıyor. Eşim sıcak memleket insanı Antakyalı soğuğa gelemiyor. Ben ise kuzeyin oğlu modunda 🙂 Zonguldak'lıyım bana hava şartları fark etmez. Yıllarca balkanlardan gelen soğuk hava dalgasının bizzat içinde yaşadım (Romanya) ama eşim sıcak bir yer olsun istiyor 🙂 o sebeple Florida'da karar kıldık yoksa Ralegh NC'de çekmiyor değil açıkçası. Velhasıl bir süre daha Tampa mı yoksa Orlando mu sorusu üzerindeyiz


  • @Ghost Asagidakiler Tampa'daki tekstil sirketleri.

    https://www.manta.com/mb_53_E9_3BR/textiles/tampa_fl

    Ayrica, indeed falan gibi is bulma sitelerinden acik pozisyonlara bakabilirsiniz.

    Ve yine is bulma sirketleri (staffing companies) vasitasi ile oraya yerlestikten sonra, boyle isler bulabilirsiniz.


  • @MySea öncelikle acıklamalarınız için cok saolun oldukca bilgilendirici sizden ricam ben ailemle green card cıkmadıgı taktırde dil okuluyla hem dil ögrenmiş olacam ilk etapta ben gelmeyı dusunuyorum amerıka orlandoya gelip oralarda e2 vizesine uygun cafelere bakmayı dusunuyorum oldukca ılıman bir yer sizden ricam eger bölgede satılık devreden cafe varsa yada bildiginiz bir site varsa E2 vizesine uygun yardımcı olursanız sevinirim simdiden ssygılarımla tesekkurler



  • @MySea tesekkurederım acıkcası cvp vermenizi beklemiyodum cok saolun umarım güzel bi cafe bulurum sizde bana yardım edersiniz sevinirim florida olması turistlik yer diye dusunuyorum siizin düşüncenizi alabilirmiyim


  • @Mehmet-Ali33 Rica ederim! Ben orada yasamiyorum ama daha once oraya yakin olan Tampa bolgesinde yasadim. Orlando, Disneyland nedeniyle cok fazla turist ceken bir sehir. Duzgun bir lokasyonda isletilecek bir cafe veya restaurant is yapar diye dusunuyorum. Malesef, maliyet ve diger ciro, kar marji gibi konular hakkinda bilgim yok.


  • @MySea evet tampayada baktım ama orlandoda sızın fikrınıze katılıyorum turıs bölgesi evet malıyet acısından benımde bır bılgım yok ama benım sızden istegim iş yeri bakımından dolayı işlermi diye sormak ıstedım oda sızın uzun zamandır orda olmanızdan dolayı cok saolun gercekten yardımcı oluyosunuz sizin gönderdiginiz sitelere suan bakıyorum sayenızde


  • herkese selam. DV-2022 ye başvurduk eşimle çıkarsa ve salgından de kurtulursak, bizde orlando ya taşınmayı düşünüyoruz. gerek konaklama maliyetlerinin uygunluğu diğer eyaletlere göre, gerek iş imkanları tema parklar vs. gerek ılıman iklimi dolayısıyla. orlando da yaşayan bir tanıdığımdan aldığım bilgilere göre iş imkanları (uber, lyft, amazon flex, postmade vb.) daha kolay ve tema parklardan dolayı yerli turist de var. hakkımızda hayırlısı


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

78
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum