DV2024 Sohbet Odası
-
formu ilk defa dolduracaklar bazı konularda heyecan yapıp panik yapmışlar ilk başta rahat olun. Bu form da sadece 5 bilgi gerekiyor o kadar ayrıca resim olayını da verdiğimiz programlarla birkaç dakika da yapabilirsiniz.
- Sizin vukuatlı nüfus evrağınız da hangi bilgiler var ise o bilgilere göre dolduracaksınız. Çocuk sayısı olarak diyorum.
- Adres olarak kimse ret almaz başvuru da çünkü amerika adres sistemi ile bizim sistem çok farklı bizde il var ilçe var o kadar fakat orada eyalet var araya giriyor. Ondan dolayı sizler bizim adres kayıt aldığınız bilgilere doldurunuz.
- Mülakat zamanı olan 1 ekim de sizin en son mezun olduğunuz yada olacağınız eğitimi yazmanız yeterli. Üniversite okuyorsan lise mezunu yazsan da sorun olmaz üniversite öğrencisi olduğunu yazsan da olur.
- Resimler konusunda LÜTFEN kimlik ya da pasaport için çekilenleri KULLANMAYIN. Bu resimleri oluştrurken ilk çekilen ham halini kendinize mail isteyin. İşte bu ilk haline biz vesikalık diyoruz zaten biometrik resim de bu ham halinin boyutu ile oynayarak oluşturuyorlar.
Topluca yazdım başka bu bilgiler dışında sorular varsa yazabilirsiniz. Son 15 sayfaya bakarsanız hep aynı sorular ondan bu şekilde yazdım.
-
@A-Samoglu kalkıp başka birinin şansını etkileyecek bir girişimde bulunmayız sanırım yanlış anlaşıldım. Ben sizi düşündüğüm için yazdım. Piyangonun size çıkması dileğiyle.
-
@A-Samoglu keşke herkes senin gibi düşünse keşke geçen sene atarak pasaport bilgilerini sisteme giriyor. Çekilişte çıktı tabiki de bilgiler yanlış bu şekilde gerçektende başkasını hakkını ele geçiren kişilerden yüzler ce hatta binlerce vardır. Ondan bu duruma alışın. Herkesin kaderi kısmeti kendinedir.
-
Herkese merhaba DV2024 katılımı için pasaport şartı kalktı fakat isim aile bilgileri kısmını pasaportta olduğu gibi doldurun diyor resmi açıklamada yaniii pasaportta olduğu gibi demek Türkçe karakterler kullanarak mı doldurmalıyız mesela OĞUZ VEYA GÖKTUĞ gibi pasaportta aynen böyle yazıyor .Bazı arkadaşlar ingilizce karakter kullan demiş ama pasaportta olduğu gibi yazın demek kesin net bir emir ifadesi değil midir .Yani sonuçta sitenin yayınladığı bilgiler ve talimatlar zorunluluk taşır. Pasaportta olduğu gibi yazın derken aslında pasaportu olanları sistemde kontrol edip ona göre seçime uygundur gibi mi değerlendirecekler al sana binlerce kafada soru pasaport yoksa kuraya almayacaklar.... Sizler ne düşünüyorsunuz bilgisi olan ne der merak ettim....
-
@HAYALİNİYAŞA, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Herkese merhaba DV2024 katılımı için pasaport şartı kalktı fakat isim aile bilgileri kısmını pasaportta olduğu gibi doldurun diyor resmi açıklamada yaniii pasaportta olduğu gibi demek Türkçe karakterler kullanarak mı doldurmalıyız mesela OĞUZ VEYA GÖKTUĞ gibi pasaportta aynen böyle yazıyor .Bazı arkadaşlar ingilizce karakter kullan demiş ama pasaportta olduğu gibi yazın demek kesin net bir emir ifadesi değil midir .Yani sonuçta sitenin yayınladığı bilgiler ve talimatlar zorunluluk taşır. Pasaportta olduğu gibi yazın derken aslında pasaportu olanları sistemde kontrol edip ona göre seçime uygundur gibi mi değerlendirecekler al sana binlerce kafada soru pasaport yoksa kuraya almayacaklar.... Sizler ne düşünüyorsunuz bilgisi olan ne der merak ettim....
Ben de bunu sordum geçen hafta ama cevap alamadım. Netleştirebilsem keşke.
-
@kendinifavlayan bence bunda bir hile var yani pasaport kalktı ama aslında kalkmadı çünkü orada açıkça diyor ki
.....Name – last/family name, first name, middle name – exactly as it
appears on your passport.....
yani pasaportta olduğu gibi {exacltly} yazın ingilizce karakter yazarsak başka bir isim yazmış olmaz mıyız ? Delirmeye 5 dakka kaldı...... -
@HAYALİNİYAŞA ve @kendinifavlayan şimdi forumda doldururken ingilizce karakter olarak dolduracaksınız. Daha sonra kazandığınız zaman DS260 formunda bu sizin karıştırdığınız yer orada zaten ilk başvuru da değil. OGUZ ve GOKTUG olarak yazacaksınız ilk başvuru da. DS 260 ise ilk adınızı böyle yazacaksınız. FAKAT orada ikinci bir kısım var pasaportta nasıl yazılıyorsa tam olarak yazın diye yani DS260 OĞUZ ve GÖKTUĞ olarak yazılacak başvuru da değil
-
@HAYALİNİYAŞA delirme cevabı yazdım.
-
Arkadaşlar heyecanınızı anlıyorum ama cok gereksiz detaylara takılmıyor musunuz sizcede 😂
-
@waterman ilk başvuru ilk aşk ilk öpücük gibi onlarda etki ediyor. Kelebekler uçuşuyor :)
-
Hocam heyecandan ziyade zaten az olan şansımızı daha çekilişe girmeden kaybetmemek için. Cevap için de ayrıca teşekkürler @ayvalik10
-
@kendinifavlayan yazılacak tüm yazılar ingilizce karakter olduğu sürece sana kimse yazıdan dolayı ret veremez ondan rahat ol.
-
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@kendinifavlayan yazılacak tüm yazılar ingilizce karakter olduğu sürece sana kimse yazıdan dolayı ret veremez ondan rahat ol.
Başvuruda net olarak ingilizce karakter kullanıyoruz o zaman. Öyle bir isim soy isim var ki bizde de maşallah Türkçe karakter dolu :)
-
@kendinifavlayan evet aynen başka bir esprisi yok
-
@ayvalik10 cevabınız için çok teşekkür ederim fakat önceki yıllarda da klavuzda acaba aynı kelime kullanıldı mı yani {{{Name – last/family name, first name, middle name – exactly as it appears on your passport.... }}} beni şüpheye düşüren Exactly as it appears on your passport birebir pasaporttakinin aynısını yaz diyor kelime anlamıyla işte bundan dolayı sormuştum yoksa herkes aynı düşünce içinde İnglizce karakter kullanmaktan yana ama ya hepimiz yanlış yapıyorsak daha en baştan isim yüzünden elenmek çok üzücü olur.
-
@Riethian, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Lossantosdy Ya zor zaten. Veya yapacakları şey yılbaşında olduğu gibi zıplatıp saçma sapan bir uygulamayla %20 düşürüp sonra bunu başarı gibi pazarlamaya çalışmaları gibi bir şey olabilir. Yani Ocak ayında yaşadığımız olayın bir benzeri. Nakit buldukça alın derim, mümkünse fiziki. Bankacılık sistemine de pek güvenmiyorum açıkçası.
teşekkürler valla elime 5kuruş geçse dolar alıyorum , dediğiniz gibide fiziki olarak alıyorum bankalara güvenim de yok zaten
-
@Ranje, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@arzu-karataş Çözüm için bilgisayardan paint kullanarak 601x601 piksellerine ayarlayın ondan sonra tekrar yükleyin. Telefondan da pikselleri değiştirebilirsiniz ama hangi uygulamayı kullanmanız gerekiyor bilmiyorum.
601xmi??? benim paylaştığım doğrusu değilmi yani??

-
@Lossantosdy aşağıdaki yazımı okursan bu normal bir şey
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4303/dv2023-sohbet-odası/5562
-
@Lossantosdy Zamanında bende de aynı sorun olmuştu. 601x601 yapınca kabul etmişti.
-
@HAYALİNİYAŞA
2024 kılavuz yazısı
2023 kılavuz yazısı

başka komplo teorin var mı bu arada pasaportun varsa diyor zaten
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.3k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum