-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2024 Sohbet Odası
-
Bir de bu sene de vakıf bağışı yapanlara yardımcı olunacak mı
-
O Mayıs bu Mayıs olsun artık Amerika’da yaşamayı tatmadan ölmek istemiyorum.

-
-
Güçlü bir CV ya da banka hesabınız yoksa artık geldiğimiz noktada yurt dışından vize ya da kabul almak neredeyse imkansızlaştı. Hiç aklıma gelmezdi ironik ama aslında en düşük çıkma ve yurt dışında hayat kurma bileti olan Green Card neredeyse en güçlü ihtimal haline geldi. Muhtemelen bu da 5 seneye zaten ülkemizden başvuruları kapatır kotayı doldurduğumuz için.
-
@this-time89 Politik olarak engellenmezse kotayı doldurma şansı yok Türklerin.
-
@Kekw İyi haber o zaman, en azından bu umudumuz devam eder.
-
Selamlar yerimi alayım bende ilk başvurum olacak

-
@piriyatel Adminler önümüzdeki günlerde bunun için bilgilendirmenin yapılacağını söylemişti bu senede devam edecek şeklinde gözüküyor şu anda
-
Herkese günaydın ilk defa başvuru yapacak arkaadaşlara nacizane tavsiyem çok umut bağlamayın ilk defa başvuru yapınca çıkacak hissi oluyor benim geçen sene ilk başvuruydu rüyalarıma bile giriyordu sonuç “HAS NOT BEEN SELECTED” çok üzülüyor insan siz normal hayatınıza devam edin mümkünse unutun gitsin o güne alarm kurun yeterli oda unutmamak için

-
@yenihayaletadam Valla ister istemez aynı his her serefinde oluyor. Ama bu defa pasaportun kaldırılması, ülke problemleri v.s. yüzünden başvurular çok daha fazla olacak. Oran baya düşecek gibi. Ama şans varsa bunların bir önemi yok. Herkese bol şans.
-
@cgokhan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@A-Samoglu aynen yoksa yanlış bilgi beyan vermiş oluyorsunuz ve direkt ret . Zaten bu bilgiler nüfus kayıt örneğinde çıkıyor. Yaştan dolayı gc alamazsın ama anne baba sonradan gc başvurusunda bulunabilir. Tabi anne baba için başvuru yaprken onların tüm yukumlulukleri yerine getirebileceginden emin olup onlar için başvuru yapın. Yoksa çıkarsa iki sene sevinçle bekleyip sonra hüsran yaşamayın.
21 yaş üzeri prosedür tarafında bir değişiklik olup olmadığı ile ilgili şüpheye düşmüştüm. Hiç kimseye sormamış olsaydım bile yine form da belirtecektik malum eksik beyan olmasın diye. Kendi adıma konuşayım , kalkıp başka birinin şansını etkileyecek bir girişimde bulunmayız. Her yıl olmasa da ara ara başvuru yapıyoruz. Saygılar , ilginize teşekkür ederim.
-
formu ilk defa dolduracaklar bazı konularda heyecan yapıp panik yapmışlar ilk başta rahat olun. Bu form da sadece 5 bilgi gerekiyor o kadar ayrıca resim olayını da verdiğimiz programlarla birkaç dakika da yapabilirsiniz.
- Sizin vukuatlı nüfus evrağınız da hangi bilgiler var ise o bilgilere göre dolduracaksınız. Çocuk sayısı olarak diyorum.
- Adres olarak kimse ret almaz başvuru da çünkü amerika adres sistemi ile bizim sistem çok farklı bizde il var ilçe var o kadar fakat orada eyalet var araya giriyor. Ondan dolayı sizler bizim adres kayıt aldığınız bilgilere doldurunuz.
- Mülakat zamanı olan 1 ekim de sizin en son mezun olduğunuz yada olacağınız eğitimi yazmanız yeterli. Üniversite okuyorsan lise mezunu yazsan da sorun olmaz üniversite öğrencisi olduğunu yazsan da olur.
- Resimler konusunda LÜTFEN kimlik ya da pasaport için çekilenleri KULLANMAYIN. Bu resimleri oluştrurken ilk çekilen ham halini kendinize mail isteyin. İşte bu ilk haline biz vesikalık diyoruz zaten biometrik resim de bu ham halinin boyutu ile oynayarak oluşturuyorlar.
Topluca yazdım başka bu bilgiler dışında sorular varsa yazabilirsiniz. Son 15 sayfaya bakarsanız hep aynı sorular ondan bu şekilde yazdım.
-
@A-Samoglu kalkıp başka birinin şansını etkileyecek bir girişimde bulunmayız sanırım yanlış anlaşıldım. Ben sizi düşündüğüm için yazdım. Piyangonun size çıkması dileğiyle.
-
@A-Samoglu keşke herkes senin gibi düşünse keşke geçen sene atarak pasaport bilgilerini sisteme giriyor. Çekilişte çıktı tabiki de bilgiler yanlış bu şekilde gerçektende başkasını hakkını ele geçiren kişilerden yüzler ce hatta binlerce vardır. Ondan bu duruma alışın. Herkesin kaderi kısmeti kendinedir.
-
Herkese merhaba DV2024 katılımı için pasaport şartı kalktı fakat isim aile bilgileri kısmını pasaportta olduğu gibi doldurun diyor resmi açıklamada yaniii pasaportta olduğu gibi demek Türkçe karakterler kullanarak mı doldurmalıyız mesela OĞUZ VEYA GÖKTUĞ gibi pasaportta aynen böyle yazıyor .Bazı arkadaşlar ingilizce karakter kullan demiş ama pasaportta olduğu gibi yazın demek kesin net bir emir ifadesi değil midir .Yani sonuçta sitenin yayınladığı bilgiler ve talimatlar zorunluluk taşır. Pasaportta olduğu gibi yazın derken aslında pasaportu olanları sistemde kontrol edip ona göre seçime uygundur gibi mi değerlendirecekler al sana binlerce kafada soru pasaport yoksa kuraya almayacaklar.... Sizler ne düşünüyorsunuz bilgisi olan ne der merak ettim....
-
@HAYALİNİYAŞA, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Herkese merhaba DV2024 katılımı için pasaport şartı kalktı fakat isim aile bilgileri kısmını pasaportta olduğu gibi doldurun diyor resmi açıklamada yaniii pasaportta olduğu gibi demek Türkçe karakterler kullanarak mı doldurmalıyız mesela OĞUZ VEYA GÖKTUĞ gibi pasaportta aynen böyle yazıyor .Bazı arkadaşlar ingilizce karakter kullan demiş ama pasaportta olduğu gibi yazın demek kesin net bir emir ifadesi değil midir .Yani sonuçta sitenin yayınladığı bilgiler ve talimatlar zorunluluk taşır. Pasaportta olduğu gibi yazın derken aslında pasaportu olanları sistemde kontrol edip ona göre seçime uygundur gibi mi değerlendirecekler al sana binlerce kafada soru pasaport yoksa kuraya almayacaklar.... Sizler ne düşünüyorsunuz bilgisi olan ne der merak ettim....
Ben de bunu sordum geçen hafta ama cevap alamadım. Netleştirebilsem keşke.
-
@kendinifavlayan bence bunda bir hile var yani pasaport kalktı ama aslında kalkmadı çünkü orada açıkça diyor ki
.....Name – last/family name, first name, middle name – exactly as it
appears on your passport.....
yani pasaportta olduğu gibi {exacltly} yazın ingilizce karakter yazarsak başka bir isim yazmış olmaz mıyız ? Delirmeye 5 dakka kaldı...... -
@HAYALİNİYAŞA ve @kendinifavlayan şimdi forumda doldururken ingilizce karakter olarak dolduracaksınız. Daha sonra kazandığınız zaman DS260 formunda bu sizin karıştırdığınız yer orada zaten ilk başvuru da değil. OGUZ ve GOKTUG olarak yazacaksınız ilk başvuru da. DS 260 ise ilk adınızı böyle yazacaksınız. FAKAT orada ikinci bir kısım var pasaportta nasıl yazılıyorsa tam olarak yazın diye yani DS260 OĞUZ ve GÖKTUĞ olarak yazılacak başvuru da değil
-
@HAYALİNİYAŞA delirme cevabı yazdım.
-
Arkadaşlar heyecanınızı anlıyorum ama cok gereksiz detaylara takılmıyor musunuz sizcede

Benzer Başlıklar
119
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k