Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bir de bu sene de vakıf bağışı yapanlara yardımcı olunacak mı

  • ⭐⭐

    O Mayıs bu Mayıs olsun artık Amerika’da yaşamayı tatmadan ölmek istemiyorum. 😞



  • Güçlü bir CV ya da banka hesabınız yoksa artık geldiğimiz noktada yurt dışından vize ya da kabul almak neredeyse imkansızlaştı. Hiç aklıma gelmezdi ironik ama aslında en düşük çıkma ve yurt dışında hayat kurma bileti olan Green Card neredeyse en güçlü ihtimal haline geldi. Muhtemelen bu da 5 seneye zaten ülkemizden başvuruları kapatır kotayı doldurduğumuz için.


  • @this-time89 Politik olarak engellenmezse kotayı doldurma şansı yok Türklerin.


  • @Kekw İyi haber o zaman, en azından bu umudumuz devam eder.


  • Selamlar yerimi alayım bende ilk başvurum olacak 😊

  • ⭐⭐⭐

    @piriyatel Adminler önümüzdeki günlerde bunun için bilgilendirmenin yapılacağını söylemişti bu senede devam edecek şeklinde gözüküyor şu anda


  • Herkese günaydın ilk defa başvuru yapacak arkaadaşlara nacizane tavsiyem çok umut bağlamayın ilk defa başvuru yapınca çıkacak hissi oluyor benim geçen sene ilk başvuruydu rüyalarıma bile giriyordu sonuç “HAS NOT BEEN SELECTED” çok üzülüyor insan siz normal hayatınıza devam edin mümkünse unutun gitsin o güne alarm kurun yeterli oda unutmamak için 🙂


  • @yenihayaletadam Valla ister istemez aynı his her serefinde oluyor. Ama bu defa pasaportun kaldırılması, ülke problemleri v.s. yüzünden başvurular çok daha fazla olacak. Oran baya düşecek gibi. Ama şans varsa bunların bir önemi yok. Herkese bol şans.


  • @cgokhan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @A-Samoglu aynen yoksa yanlış bilgi beyan vermiş oluyorsunuz ve direkt ret . Zaten bu bilgiler nüfus kayıt örneğinde çıkıyor. Yaştan dolayı gc alamazsın ama anne baba sonradan gc başvurusunda bulunabilir. Tabi anne baba için başvuru yaprken onların tüm yukumlulukleri yerine getirebileceginden emin olup onlar için başvuru yapın. Yoksa çıkarsa iki sene sevinçle bekleyip sonra hüsran yaşamayın.

    21 yaş üzeri prosedür tarafında bir değişiklik olup olmadığı ile ilgili şüpheye düşmüştüm. Hiç kimseye sormamış olsaydım bile yine form da belirtecektik malum eksik beyan olmasın diye. Kendi adıma konuşayım , kalkıp başka birinin şansını etkileyecek bir girişimde bulunmayız. Her yıl olmasa da ara ara başvuru yapıyoruz. Saygılar , ilginize teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    formu ilk defa dolduracaklar bazı konularda heyecan yapıp panik yapmışlar ilk başta rahat olun. Bu form da sadece 5 bilgi gerekiyor o kadar ayrıca resim olayını da verdiğimiz programlarla birkaç dakika da yapabilirsiniz.

    • Sizin vukuatlı nüfus evrağınız da hangi bilgiler var ise o bilgilere göre dolduracaksınız. Çocuk sayısı olarak diyorum.
    • Adres olarak kimse ret almaz başvuru da çünkü amerika adres sistemi ile bizim sistem çok farklı bizde il var ilçe var o kadar fakat orada eyalet var araya giriyor. Ondan dolayı sizler bizim adres kayıt aldığınız bilgilere doldurunuz.
    • Mülakat zamanı olan 1 ekim de sizin en son mezun olduğunuz yada olacağınız eğitimi yazmanız yeterli. Üniversite okuyorsan lise mezunu yazsan da sorun olmaz üniversite öğrencisi olduğunu yazsan da olur.
    • Resimler konusunda LÜTFEN kimlik ya da pasaport için çekilenleri KULLANMAYIN. Bu resimleri oluştrurken ilk çekilen ham halini kendinize mail isteyin. İşte bu ilk haline biz vesikalık diyoruz zaten biometrik resim de bu ham halinin boyutu ile oynayarak oluşturuyorlar.
      Topluca yazdım başka bu bilgiler dışında sorular varsa yazabilirsiniz. Son 15 sayfaya bakarsanız hep aynı sorular ondan bu şekilde yazdım.

  • @A-Samoglu kalkıp başka birinin şansını etkileyecek bir girişimde bulunmayız sanırım yanlış anlaşıldım. Ben sizi düşündüğüm için yazdım. Piyangonun size çıkması dileğiyle.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @A-Samoglu keşke herkes senin gibi düşünse keşke geçen sene atarak pasaport bilgilerini sisteme giriyor. Çekilişte çıktı tabiki de bilgiler yanlış bu şekilde gerçektende başkasını hakkını ele geçiren kişilerden yüzler ce hatta binlerce vardır. Ondan bu duruma alışın. Herkesin kaderi kısmeti kendinedir.


  • Herkese merhaba DV2024 katılımı için pasaport şartı kalktı fakat isim aile bilgileri kısmını pasaportta olduğu gibi doldurun diyor resmi açıklamada yaniii pasaportta olduğu gibi demek Türkçe karakterler kullanarak mı doldurmalıyız mesela OĞUZ VEYA GÖKTUĞ gibi pasaportta aynen böyle yazıyor .Bazı arkadaşlar ingilizce karakter kullan demiş ama pasaportta olduğu gibi yazın demek kesin net bir emir ifadesi değil midir .Yani sonuçta sitenin yayınladığı bilgiler ve talimatlar zorunluluk taşır. Pasaportta olduğu gibi yazın derken aslında pasaportu olanları sistemde kontrol edip ona göre seçime uygundur gibi mi değerlendirecekler al sana binlerce kafada soru pasaport yoksa kuraya almayacaklar.... Sizler ne düşünüyorsunuz bilgisi olan ne der merak ettim....


  • @HAYALİNİYAŞA, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Herkese merhaba DV2024 katılımı için pasaport şartı kalktı fakat isim aile bilgileri kısmını pasaportta olduğu gibi doldurun diyor resmi açıklamada yaniii pasaportta olduğu gibi demek Türkçe karakterler kullanarak mı doldurmalıyız mesela OĞUZ VEYA GÖKTUĞ gibi pasaportta aynen böyle yazıyor .Bazı arkadaşlar ingilizce karakter kullan demiş ama pasaportta olduğu gibi yazın demek kesin net bir emir ifadesi değil midir .Yani sonuçta sitenin yayınladığı bilgiler ve talimatlar zorunluluk taşır. Pasaportta olduğu gibi yazın derken aslında pasaportu olanları sistemde kontrol edip ona göre seçime uygundur gibi mi değerlendirecekler al sana binlerce kafada soru pasaport yoksa kuraya almayacaklar.... Sizler ne düşünüyorsunuz bilgisi olan ne der merak ettim....

    Ben de bunu sordum geçen hafta ama cevap alamadım. Netleştirebilsem keşke.


  • @kendinifavlayan bence bunda bir hile var yani pasaport kalktı ama aslında kalkmadı çünkü orada açıkça diyor ki
    .....Name – last/family name, first name, middle name – exactly as it
    appears on your passport.....
    yani pasaportta olduğu gibi {exacltly} yazın ingilizce karakter yazarsak başka bir isim yazmış olmaz mıyız ? Delirmeye 5 dakka kaldı......

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @HAYALİNİYAŞA ve @kendinifavlayan şimdi forumda doldururken ingilizce karakter olarak dolduracaksınız. Daha sonra kazandığınız zaman DS260 formunda bu sizin karıştırdığınız yer orada zaten ilk başvuru da değil. OGUZ ve GOKTUG olarak yazacaksınız ilk başvuru da. DS 260 ise ilk adınızı böyle yazacaksınız. FAKAT orada ikinci bir kısım var pasaportta nasıl yazılıyorsa tam olarak yazın diye yani DS260 OĞUZ ve GÖKTUĞ olarak yazılacak başvuru da değil

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @HAYALİNİYAŞA delirme cevabı yazdım.

  • ⭐⭐⭐

    Arkadaşlar heyecanınızı anlıyorum ama cok gereksiz detaylara takılmıyor musunuz sizcede 😂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

78
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum