Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

K-1 vizesi hk.

• Merhabalar,nişanlım amerikalı ve devlet görevlisi;bu yüzden k1 vizesine (27 mayıs 2021 Noa1)basvurduk.Bu sene mayıs ayında bir seneyi dolduracak basvurumuz ve hala beklemekteyiz.Nişanlımın pozisyonundan dolayı hareket alanımız kısıtlı,baska vizelere basvurmalımıyım ?b2 veya f1 gibi ,bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyiz

• Bu ileti silindi!

• Muslu Hukuk Bürosu, öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederiz.
    Nişamlımla K1 vizesine Eylül 2021de başvurduk, dosyamız hala UCSIS'te ve bir gelişme yok.
    Geçen hafta (Nisan 2022) ben ABD'de bir üniversiteden eğitim davetiyesi aldım. Bu davetiye ile visitor visa'ya başvuracağım. Ama acaba ABD'ye girerken kapıda sorun olur mu K1 başvurumdan dolayı? Halihazırda Türkiye'de çalışıyorum, ve uçak ve eğitim masraflarını ABD'deki okul karşılayacayak, yani eğitimden sonra geri döneceğime dair kanıtlarım var. Bu konuda sizden bilgi almak istedim. ABD'deki üniversiteyi zor duruma sokmak istemiyorum eğer ki kapıda bir sorun yaşarsam.
    Şimdiden çok teşekkürler

• @akaraca, içinde söyledi: K-1 vizesi hk.

Muslu Hukuk Bürosu, öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederiz.
    Nişamlımla K1 vizesine Eylül 2021de başvurduk, dosyamız hala UCSIS'te ve bir gelişme yok.
    Geçen hafta (Nisan 2022) ben ABD'de bir üniversiteden eğitim davetiyesi aldım. Bu davetiye ile visitor visa'ya başvuracağım. Ama acaba ABD'ye girerken kapıda sorun olur mu K1 başvurumdan dolayı? Halihazırda Türkiye'de çalışıyorum, ve uçak ve eğitim masraflarını ABD'deki okul karşılayacayak, yani eğitimden sonra geri döneceğime dair kanıtlarım var. Bu konuda sizden bilgi almak istedim. ABD'deki üniversiteyi zor duruma sokmak istemiyorum eğer ki kapıda bir sorun yaşarsam.
    Şimdiden çok teşekkürler

Sayın@akaraca, girişte sorun yaşayabilirsiniz çünkü nişanlı vizesi bir göçmen vizesi iken öğrenci vizesi göçmen olmayan bir vize türüdür. Birinde ABDye temelli yerleşme isteği beyan ederken diğerinde TCye döneceğinizi beyan ediyorsunuz. Nişanli vizesini hızlandırmayı deneyebilirsiniz. Hızlandırma nedenleri şunlardır https://www.uscis.gov/forms/filing-guidance/how-to-make-an-expedite-request#:~:text=You can generally request expedited,have obtained a receipt notice.

• @Claudia-J-Muslu

Çok teşekkür ederim cevabınız için.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    3 İleti
    274 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @vmature, içinde söyledi: Advance Parole ile girişte sorun olması durumunda, turist vizesi ile giriş hk? Merhaba, ABD'ye Uniting For Ukraine(U4U) programı kapsamında, advance parole ile, şubat başında ailecek gitmeyi düşünüyoruz, sponsor onayları, travel authorization vs. her şey tamam. ben eş durumundan, yani eşimin Ukrayna'lı olması hasebiyle bu onayı aldım. Aynı zamanda turist vizelerimiz de mevcut. ABD'ye indiğimizde olası bir problem olması durumunda (zira Ukrayna vatandaşı olmayanlara bazen sorun çıkarılabiliyormuş) turist vizem ile giriş yapmayı deneyebilir miyim/teklif edebilir miyim? turist vizesi ile girişimiz kabul edilmezse çıkıp, farklı bir eyalete(aynı eyalette belki aynı sorun yaşanır diye) bu sefer direkt turist vizesi ile girebilir miyiz? Şimdiden teşekkürler. Sayin@vmature, genelde advance parolu red ederlerse turist vizesi ile size ayni yerden giris izni vermezler. Ancak takdir yetkisi vardir. Turist vizenizi de iptal edilebilir. Eger iptal edilmezse ve advance parole ile giremezseniz o zaman tekrar giris yapmayi deneyebilirsiniz. NYtan giris yapmanizi tavsiye ederim. Veya esiniz advance parole ile onden girer, o ABDye girdikten sonra aile birlesimi vizesi haklarina da sahip olursunuz. Sonra siz gelirsiniz gibi. Yine de butun belgelerinize bakmadan bunlari lutfen genel degerlendirme gibi ongorun. Durumunuzu detayli incelemeden boyle yapmaniz gerekir demek dogru olmayacaktir. Bilginiz olsun.
  • L1 vizesi ile ilgili

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    279 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @laleacar, içinde söyledi: L1 vizesi ile ilgili Merhaba 2019 nisan ayından itibaren babamın şirketinde dış ticaret müdürü olarak çalışmaktayım. Kardeşim de ithalat ihracat uzmanı olarak benimle çalışıyor. Şirket babam (%40) ve ortağı (%60) üzerine. Şimdi Amerika'da bu şirkete bir şube açsa babam ve ortağı; kendisi L1A vizesine mi başvurarak bunu yapmalı? Şirkete şube açtıktan sonra ben ve kardeşim içinde L1A vizesi başvurusunda bulunabilir mi? (Aile olduğumuz için bir sorun teşkil eder mi bu?) Ve son olarak işletme sahibi babam olsa da yine de Greencard sürecine gidebilir mi bu başvurularımız? Şimdiden ilginize teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. Sayın@laleacar; L1 A vizesi mevcut bir şirketin ofisini açmak için kullanılır. Şube açıldıktan sonra da L1 vizesine başvurulabilir. Aile olmak sorun teşkil etmez ancak şirketin sadece aile bireylerini geçindiriyor olması sorun teşkil eder. Yani başkalarına da iş yaratması gerekir. İşletme sahibi babanız da olsa yeşil kart süreci işleyebilir. L1 vizeleri ile ilgili yakın zamanda değişiklikler olabilir. Süreci kolaylaştırmak için USCIS şu anda çalısmalarda bulunmaktadır.
  • Turist vizesi süresi

2
    0 Oy
    2 İleti
    340 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @efeozgur35, içinde söyledi: Turist vizesi süresi Merhabalar, geçtiğiliz haftada turist vizemle Amerika’ya giriş yaptım fakat bana girişte 45 gün kadar süre verildi. Extend yapmak istiyorum ama bunun daha sonraki süreçlerde sorun çıkartmasından ve vizemin yanmasından korkuyorum. 45 oldukça az bir süre. Bir avukat ile konuştum eğer extend yaparsam cevap gelene kadar Amerika’da beklemem gerektiğini söyledi. Covid’i göz önüne alırsak gelmesi aylar sürecektir ki ben o süre zarfında çoktan dönmüş olmak zorundayım. Bununla alakalı bilgi verir misiniz ? Sayın @efeozgur35, Genelde turist vizenizi uzatmak için iyi bir nedeniniz var ise uzatmanız vizenizin iptalini gerektirmez ve daha sonraki süreçlerde sorun çıkmaz. Başvuruyu sureniz bitmeden yapmanız gerekir ve cevap gelene kadar ABD’de sureci beklemenizde sakınca olmaz. Ancak yalnız bir başvuru olur, başvurunuz zamanında yapılmazsa sorun çıkar. Cevap gelince de cevaba göre çekiş yapmanız gerekir. ABD’ye girişte size ne kadar kalacağınızı ve ne yapacağınızı sordular ise onunla da tutarlı olmanız gerekir. Pasaportunuz sona ermiyor ise veya vizeniz bitmiyor ise genelde turist vizesini daha uzun sureli verirler. Siz yine de I-94 kartını kontrol edin ve verdikleri sureyi teyit edin. Buradan ne kadar izin verdiklerini tekrardan kontrol edebilirsiniz. https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/home Teşekkürler.
  • Bosanma sonrasi gocmenlik sureci (CR-1 / IR-1)

4
    0 Oy
    4 İleti
    257 Bakış
    M
    @Claudia-J-Muslu Size çok teşekkürlerimi iletiyorum..Detaylı açıklamalarınız İçin sağolun Sanıyorum bundan sonrası İçin sabırla bekleyecek İşlerinizde başarılar ve bol sağlıklı günleriniz olsun inşallah. Bir de şunu sorabilir miyim: extension süresi Aralık 2020’de biteceği için yeni bir extension göndermeleri gerekiyor değil mi? Çok teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k