Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

K-1 vizesi hk.

• Merhabalar,nişanlım amerikalı ve devlet görevlisi;bu yüzden k1 vizesine (27 mayıs 2021 Noa1)basvurduk.Bu sene mayıs ayında bir seneyi dolduracak basvurumuz ve hala beklemekteyiz.Nişanlımın pozisyonundan dolayı hareket alanımız kısıtlı,baska vizelere basvurmalımıyım ?b2 veya f1 gibi ,bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyiz

• Bu ileti silindi!

• Muslu Hukuk Bürosu, öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederiz.
    Nişamlımla K1 vizesine Eylül 2021de başvurduk, dosyamız hala UCSIS'te ve bir gelişme yok.
    Geçen hafta (Nisan 2022) ben ABD'de bir üniversiteden eğitim davetiyesi aldım. Bu davetiye ile visitor visa'ya başvuracağım. Ama acaba ABD'ye girerken kapıda sorun olur mu K1 başvurumdan dolayı? Halihazırda Türkiye'de çalışıyorum, ve uçak ve eğitim masraflarını ABD'deki okul karşılayacayak, yani eğitimden sonra geri döneceğime dair kanıtlarım var. Bu konuda sizden bilgi almak istedim. ABD'deki üniversiteyi zor duruma sokmak istemiyorum eğer ki kapıda bir sorun yaşarsam.
    Şimdiden çok teşekkürler

• @akaraca, içinde söyledi: K-1 vizesi hk.

Muslu Hukuk Bürosu, öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederiz.
    Nişamlımla K1 vizesine Eylül 2021de başvurduk, dosyamız hala UCSIS'te ve bir gelişme yok.
    Geçen hafta (Nisan 2022) ben ABD'de bir üniversiteden eğitim davetiyesi aldım. Bu davetiye ile visitor visa'ya başvuracağım. Ama acaba ABD'ye girerken kapıda sorun olur mu K1 başvurumdan dolayı? Halihazırda Türkiye'de çalışıyorum, ve uçak ve eğitim masraflarını ABD'deki okul karşılayacayak, yani eğitimden sonra geri döneceğime dair kanıtlarım var. Bu konuda sizden bilgi almak istedim. ABD'deki üniversiteyi zor duruma sokmak istemiyorum eğer ki kapıda bir sorun yaşarsam.
    Şimdiden çok teşekkürler

Sayın@akaraca, girişte sorun yaşayabilirsiniz çünkü nişanlı vizesi bir göçmen vizesi iken öğrenci vizesi göçmen olmayan bir vize türüdür. Birinde ABDye temelli yerleşme isteği beyan ederken diğerinde TCye döneceğinizi beyan ediyorsunuz. Nişanli vizesini hızlandırmayı deneyebilirsiniz. Hızlandırma nedenleri şunlardır https://www.uscis.gov/forms/filing-guidance/how-to-make-an-expedite-request#:~:text=You can generally request expedited,have obtained a receipt notice.

• @Claudia-J-Muslu

Çok teşekkür ederim cevabınız için.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• E1 vizesi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    0 Oy
    5 İleti
    276 Bakış
    ikercassI
    @Claudia-J-Muslu çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı
  • E2 YATIRIMCI VİZESİ

4
    0 Oy
    4 İleti
    561 Bakış
    ahsenaydgduA
    @mesutka45 mesut bey e2 baslığı altına da iletinizi tasıyabilir misiniz
  • L-1 Vizesi Sartlari

2
    1 Oy
    2 İleti
    289 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Aslıhan-Yolcu , içinde söyledi: L-1 Vizesi Sartlari Merhabalar, Ben Master ogrencisiyken, 1 yil sureyle Amerikadaki bir firmanin Italya distributorunde proje yoneticisi olarak calistim. Suanda Amerikadaki firmadan is teklifi aldim (bu teklifte benle uyumlu calismalarinin, kisisel tercihlerinin, beni iyi bir potansiyel olarak gormelerinin etkeni buyuk) ve L-1B vizesi almak icin sirketimle gorusup basvuru yapma surecindeyiz. Iki sorum olucakti? Managerial bir gorevde oldugum icin L-1A tipi daha mi uygundur? Ancak bu benim ilk is deneyimimdi, yani bir kidem, seniority sahibi degilim. Zaten bu nedenle L-1B daha olasi gorunmustu. Is sozlesmem 08.01.2020 - 31.12.2020 tarihlerini kapsiyor. Yeni yil tatili dolayisiyla surecim sarkmisti, bu durum 1 yil devamli calismis olma sartina aykirilik olusturur mu? Simdiden cok tesekkurler:folded_hands: Sayın @Aslıhan-Yolcu ; L vizeleri şirket içinde transferi kolaylaştırmak amaçlı vizeleridir. L-1A şirketin üst düzey yetkili ve müdürleri için kullanılır ve L-1B ise şirketle ilgili özel eğitim ve bilgi sahibi (veya söz konusu ülke ile ilgili detaylı bilgi sahibi) profesyoneller için kullanılır. Ikisinin de vize sureleri ve yeşil karta geçişleri farklıdır. L-1 A vizesini veya L-1 B vizesini alabilmek için son 3 yılda en az 1 tam yıl ABD dışında transferi yapacak olan şirkette calismis olmanız gerekir. Bu konuda USCIS çok detaylı bir bildirimde bulunmuş ve bir yılı nasıl hesapladıklarını açıklamıştır. Bu linkten bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/news/alerts/uscis-clarifies-the-l-1-one-year-foreign-employment-requirement CV’nize bakmadan size L-1A veya L-1Bnin hangisinin daha uygun olduğunu söylemek mümkün değildir. ABD’ye geldiğinizde pozisyonda ne yapacağınız da vize turunu belirlemek acısından önemlidir. Teşekkürler.
  • Legal Guardıans hk.

4
    0 Oy
    4 İleti
    276 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @notry, içinde söyledi: Legal Guardıans hk. Merhabalar sitede bir çok soruya cevap verdiğinize görerek bir cesaret size yazdım eşimin abisi nc de yaşıyor 18 yıldır.kızım 13 yaşında ve 7 sınıfa gidiyor seneye liseyi abd okumasını istiyoruz legal guardıans la daha rahat edebileceği konsunda forumda yazışmalar gördüm legal gauardıan ile ilgili bilginiz var mı izliyceğimiz yol nasıl olmalı şimdiden ilginize teşekkür ederim Sayın @Notry, Guardianship eyaletten eyalete değişebilen bir konudur. Ben Massachusetts ve Ohio eyaletinde her konuyla ilgili görüş bildirebilirim. Bunun dışında federal hukuk olan göçmenlik ve vatandaşlık alanı ile ilgili her eyalette hizmet verebiliyorum. Ancak guardianship North Carolina kanunlarına tabii olacaktır. Sizin bakacağınız konu guardianship of a minordir. Size North Caroline’nin mahkeme sitesinden guardianship ile ilgili bilgileri aktarıyorum. https://www.nccourts.gov/help-topics/guardianship/guardianship#minor-guardianship-6192 North Carolina mahkemelerinin sitesinden verilen bilgiye göre mahkeme sadece bazı durumlarda 18 yaşından küçük birine guardian tayin edebilir. Mahkemenin guardian tayin etmesi için çocuğun malvarlığı olmalı (miras yolu ile gecen, hayat sigortası, veya bir davadan kazanılan miktarın idaresi) ve guardian bu malvarligini idare etmek icin atanmali, veya cocugun anne-babasının vefat etmiş olması veya anne-babalık haklarının ellerinden alınmış olması gerekmektedir. Bu durumda sizin isteklerinize North Carolina guardianship kuralları uygun olmayacaktır. Yine de bu bilgilerin doğruluğunu mahkemeyi arayarak kontrol etmenizi tavsiye ederim. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k