Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

K-1 vizesi hk.

• Merhabalar,nişanlım amerikalı ve devlet görevlisi;bu yüzden k1 vizesine (27 mayıs 2021 Noa1)basvurduk.Bu sene mayıs ayında bir seneyi dolduracak basvurumuz ve hala beklemekteyiz.Nişanlımın pozisyonundan dolayı hareket alanımız kısıtlı,baska vizelere basvurmalımıyım ?b2 veya f1 gibi ,bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyiz

• Bu ileti silindi!

• Muslu Hukuk Bürosu, öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederiz.
    Nişamlımla K1 vizesine Eylül 2021de başvurduk, dosyamız hala UCSIS'te ve bir gelişme yok.
    Geçen hafta (Nisan 2022) ben ABD'de bir üniversiteden eğitim davetiyesi aldım. Bu davetiye ile visitor visa'ya başvuracağım. Ama acaba ABD'ye girerken kapıda sorun olur mu K1 başvurumdan dolayı? Halihazırda Türkiye'de çalışıyorum, ve uçak ve eğitim masraflarını ABD'deki okul karşılayacayak, yani eğitimden sonra geri döneceğime dair kanıtlarım var. Bu konuda sizden bilgi almak istedim. ABD'deki üniversiteyi zor duruma sokmak istemiyorum eğer ki kapıda bir sorun yaşarsam.
    Şimdiden çok teşekkürler

• @akaraca, içinde söyledi: K-1 vizesi hk.

Muslu Hukuk Bürosu, öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederiz.
    Nişamlımla K1 vizesine Eylül 2021de başvurduk, dosyamız hala UCSIS'te ve bir gelişme yok.
    Geçen hafta (Nisan 2022) ben ABD'de bir üniversiteden eğitim davetiyesi aldım. Bu davetiye ile visitor visa'ya başvuracağım. Ama acaba ABD'ye girerken kapıda sorun olur mu K1 başvurumdan dolayı? Halihazırda Türkiye'de çalışıyorum, ve uçak ve eğitim masraflarını ABD'deki okul karşılayacayak, yani eğitimden sonra geri döneceğime dair kanıtlarım var. Bu konuda sizden bilgi almak istedim. ABD'deki üniversiteyi zor duruma sokmak istemiyorum eğer ki kapıda bir sorun yaşarsam.
    Şimdiden çok teşekkürler

Sayın@akaraca, girişte sorun yaşayabilirsiniz çünkü nişanlı vizesi bir göçmen vizesi iken öğrenci vizesi göçmen olmayan bir vize türüdür. Birinde ABDye temelli yerleşme isteği beyan ederken diğerinde TCye döneceğinizi beyan ediyorsunuz. Nişanli vizesini hızlandırmayı deneyebilirsiniz. Hızlandırma nedenleri şunlardır https://www.uscis.gov/forms/filing-guidance/how-to-make-an-expedite-request#:~:text=You can generally request expedited,have obtained a receipt notice.

• @Claudia-J-Muslu

Çok teşekkür ederim cevabınız için.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• J-1 vizesi bana uygun mu?

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    141 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @addictive, içinde söyledi: J-1 vizesi bana uygun mu? Merhaba, Aranızda yeniyim. Bu hafta aldığım bir iş teklifiyle ABDye göç sürecini değerlendirmeye başladım. Fazlaca araştırma yaptım ancak sürece niyet etmeden ve profesyonel destek almaya başlamadan önce temel noktaları değerlendirmek için siz değerli avukatların benim durumum için görüşlerinize başvurmak istedim. Finans alanında 13 yıllık tecrübem var ve mevcutta finans alanında bir şirkette çalışıyorum. Bu hafta gıda alanında faaliyet gösteren çok uluslu bir şirketten Florida şubelerinde istihdam edilmek üzere management trainee için sözlü teklif aldım. Bu teklifi kabul edersem; Hızlı olması için J-1 vizesi mi almalıyım? Farklı bir türe mi başvurmalıyım? J-1 vizesi alırsam bu alan için maksimum süre ne olur (18 aya kadar olduğunu okudum ancak sanırım her alanda farklı uygulanıyormuş) J-1 vizesi alarak gidersem, sürem dolmadan E-2 vizesine başvurarak geçiş yapabilir miyim? E-2 vizeye başvurabilmek için gerekli yatırım tutarı olan 100.000 USD öz sermaye mi olmalı yoksa banka kredisi dahil minimum 100.000 USD mi olmalı? E-2ye başvuramaz isem, J-1 süre bitimi sonrasında geri dönüş yapmadan J-1 waiver ile aynı şirkette çalışmak üzere L vizeye başvurabilir miyim? Sayin@addictive, J-1 vizesinin de farkli turleri bulunmaktadir. J-1 vizesi alacaksaniz not subject to 2 year home residency olduguna dikkat ediniz, aksi halde ABDde kalma durumunuz olursa isleriniz cok zorlasir. Genelde ABD icinde vizeden vizeye gecis yapabilirsiniz. Ama her vize arasi gecis yapmak mumkun degildir. Gecis yapacaginiz vize turlerine gore durumu degerlendirmek gerekecektir. ABD icinde 100,000 USDden daha az bir sermaye ile E2 almaniz zmumkun olabilir. E2 icin tek kullanilabilecek sermaye oz sermaye degildir, nakit, kredi, miras hediyesi, vs. gibi kaynaklar kullanilabilir. Yatirimi kaybetme riskiniz olmasi ve sermayenin kaynagini net olarak belirleyebilmeniz gerekecektir. L vizesi sirketler arasi transfer vizesidir. Yurtdisindan ABD icine transfer olmayi kapsar. Ornegin Turkiyede Coca Cola'da calisan bir kisi L transfer vizesi ile ABD Coca Cola'da calisabilir. Linke bakiniz https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/l-1a-intracompany-transferee-executive-or-manager
  • P1 Vizesi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    160 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @NGK, içinde söyledi: P1 Vizesi P1 sporcu vizesi için ailece başvuru yapmaya çalışıyoruz acente aracılığıyla ama petition numarası diye bir şey istiyorlar.Bunun ne olduğunu bilmiyoruz.Nasıl alabiliriz bu numarayı acaba?Bir de bu başvuru için Amerika’dan avukat bulmamız gerekir mi? Sayin @NGK, avukatla calismanizi oneririz. P1A ve P1B vizesi vardir. Sporcu oldugunuz icin P1A vizesinden bahsettiginizi dusunuyorum. Genel olarak buraya bakabilirsiniz. Ozel bir mektup almaniz gerekmektedir bunu acentaniz veya avukatiniz alabilir. Buna consultation letter deniyor. Burada listenen yerlerden almaniz gerekiyor. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/address-index-for-i-129-o-and-p-consultation-letters Genel olarak P1A vizesi icin buraya bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/p-1a-athlete
  • CR-1 vizesi USCIS I-130 sponsorlugu reddi

4
    0 Oy
    4 İleti
    273 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @thebelljar, içinde söyledi: CR-1 vizesi USCIS I-130 sponsorlugu reddi Cevabınız için teşekkür ederim. Avukatımızın bu yasayı bilmemesi ve bizi yanlış yönlendirmesi üzerine nasıl bir adım atabiliriz? Kendisi durumu kabul etmiyor, görüştüğümüz Malpractice avukatı ise kendisinin barodan arkadaşı çıktı ve kendisine haber verdi. Göçmenlik dosyamız hakkında eşime iletişim bilgilerinizi ilettim ve sizinle konuyu görüşmeyi umut ediyoruz. Sayin@@thebelljar, yine de malpractice talebinde bulunabilirsiniz ozellikle bu durumdan dolayi ciddi bir magduriyetiniz var ise ( ornegin bu sorulari sormus iseniz ve avukatiniz size dogru bilgi vermeyip basvuruyu yapti ise). Sonucta malpractice icin basvurdugunuz avukati siz seciyorsunuz. Birden fazla avukatla gorusup kim size guven verdi ise onunla sikayet talebinde bulunabilirsiniz. Avukatlar da zaten calismak icin malpractice sigortasi aliyorlar. Yani avukatiniz da bu malpractice surecinde kendisini savunacaktir. Basvurunuzu red almadan geri cekebilirsiniz. Dosyanizi inceletip waiver alip alamayacaginiza bakabilirsiniz ve durumu toparlamak icin yeterli sureniz olup olmadigini degerlendirebilirsiniz. Esiniz dilerse bizimle temasa gecip konu ile ilgili danismanlik gorusmesi alabilir.
  • L1 vizesi ile ilgili

2
    0 Oy
    2 İleti
    279 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @laleacar, içinde söyledi: L1 vizesi ile ilgili Merhaba 2019 nisan ayından itibaren babamın şirketinde dış ticaret müdürü olarak çalışmaktayım. Kardeşim de ithalat ihracat uzmanı olarak benimle çalışıyor. Şirket babam (%40) ve ortağı (%60) üzerine. Şimdi Amerika'da bu şirkete bir şube açsa babam ve ortağı; kendisi L1A vizesine mi başvurarak bunu yapmalı? Şirkete şube açtıktan sonra ben ve kardeşim içinde L1A vizesi başvurusunda bulunabilir mi? (Aile olduğumuz için bir sorun teşkil eder mi bu?) Ve son olarak işletme sahibi babam olsa da yine de Greencard sürecine gidebilir mi bu başvurularımız? Şimdiden ilginize teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. Sayın@laleacar; L1 A vizesi mevcut bir şirketin ofisini açmak için kullanılır. Şube açıldıktan sonra da L1 vizesine başvurulabilir. Aile olmak sorun teşkil etmez ancak şirketin sadece aile bireylerini geçindiriyor olması sorun teşkil eder. Yani başkalarına da iş yaratması gerekir. İşletme sahibi babanız da olsa yeşil kart süreci işleyebilir. L1 vizeleri ile ilgili yakın zamanda değişiklikler olabilir. Süreci kolaylaştırmak için USCIS şu anda çalısmalarda bulunmaktadır.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k