Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Nunc pro tunc basvurusu B2'dan F1'a gecis

• Merhabalar 2018 yilinda B2'dan F1'a gecis icin 8 gunluk gap sorunundan dolayi red cevabi aldim. Uzerine appeal ve motion basvurularindan sonra aradaki GAP boslugunu doldurmak icin "Nunc pro Tunc'' basvurusu yaptim yaklasik bir ay once.
    Bu konuyla ilgili sorum sudur: Ortalama bu basvuru icin belirlenen sure nedir? En gec ortalama ne kadar sure sonra onlardan geri cevap alabilirim?
    Tesekkurler

• Muslu Law Firm

@kirik, içinde söyledi: Nunc pro tunc basvurusu B2'dan F1'a gecis

Merhabalar 2018 yilinda B2'dan F1'a gecis icin 8 gunluk gap sorunundan dolayi red cevabi aldim. Uzerine appeal ve motion basvurularindan sonra aradaki GAP boslugunu doldurmak icin "Nunc pro Tunc'' basvurusu yaptim yaklasik bir ay once.
    Bu konuyla ilgili sorum sudur: Ortalama bu basvuru icin belirlenen sure nedir? En gec ortalama ne kadar sure sonra onlardan geri cevap alabilirim?
    Tesekkurler

Sayın @kirik,
    Nunc pro tunc başvurusu takdire bağlı olarak verilir. Bu nedenle sonucu gayet risklidir. Ne kadar surede sonuçlanacağını bilmek mümkün değildir. Ancak red gelmesi durumunda ABD’de hukuka aykırı kalış suresinde iseniz ve bu sure 180 günü geçecek ise ABD’ye yıllar boyunca giriş yasaklısı olabilirsiniz. Reddin sonuçları göçmenlik sureciniz için çok ciddi sonuçlar doğuracaktır. Nunc pro tunc başvurulacak son yöntemlerden biridir.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    4 İleti
    482 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: B1/B2'den F1'e Statü Değişikliği ve I-20 formundaki okul başlangıç tarihi @bayanonim, içinde söyledi: B1/B2'den F1'e Statü Değişikliği ve I-20 formundaki okul başlangıç tarihi Merhabalar, B1/b2 vizesiyle amerika'dayim.I-94 9 eylulde bitiyor. Okula belgelerini gönderdim ve i20 formunu basma aşamasındayız. Acaba i20 formunda yazan okul başlama tarihi statüm bitmedenki 30 gün içinde mi olmalı? Yani şuan fall dönemine mi başvurmalıyım? Yoksa zaten islemeler uzun süreceği için direk spring mi seçeceğim? Teşekkürler. Sayin @bayanonim, durumunuza hakim olmadigim icin size direkt bir cevap veremiyorum. Ancak size tavsiyem okulunuzun Designated School Officiali ile bu konuyu onceden gorusup okul baslangic tarihiniz ile ilgili kendisinden yazili onay almaniz olacaktir. Boylece bir aksilik olsa bile okul size destek olup problemi duzeltmek zorunda kalacaktir. Ayrica USCIS ogrenci statusune gecis icin hizli cevap alma islemi de baslatmaktadir. 1750 USD ekstra ucret ile sonucu kisa zamanda alabileceksiniz. Linke bakiniz. https://www.uscis.gov/newsroom/alerts/uscis-expands-premium-processing-for-applicants-seeking-to-change-into-f-m-or-j-nonimmigrant-status Sayin@bayanonim, okulla baglantili calisacaginiz icin okulun Designated School Officiali neyi onerdi ise onu yapmaniz uygun olur aksi halde zaten I-20yi de uygun sekilde alamazsiniz. Ancak artik ogrenciler icin hizli sonuc alma ihtimali de vardir. O yuzden yetisme ihtimali vardir.
  • F1 vizesi amerikada b2 vizesine sahip biriyle evlenmek

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    363 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @corneo37, içinde söyledi: F1 vizesi amerikada b2 vizesine sahip biriyle evlenmek Merhabalar arkadaşlar. Kız arkadasımla benım 10 yıllık turıst vızelerımız var. Ben suan bir okuldan kabul aldım onun için f1 vizesi alıcam. Kız arkadasımla birlikte gitmek istiyorum onun turist vizesi oldugu ıcın amerıkaya girdikten sonra Amerikada evlensek onun için sıkıntı olur mu ? veya Amerikada evlendıgımız ıcın onun vizeside f2 olabılırmı ? Bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba ? çok teşekkürler. Sayın @corneo37 , Evli olunca eşlerin birinin vizesinden diğeri de faydalanabilir. Evlenmeden önce bu mümkün değildir. Evlenme niyeti ile gittiğinizi federal yetkililer (gümrük yetkilileri gibi) bilirse ki girişte bu gibi konuları sorguluyorlar, girişte problem yasayabilirsiniz. Girişte yalan söylemek ise hiç tavsiye edilen bir durum değildir. Eğer evlilik konusunda emin olmayıp daha bir sure bekleyecekseniz ve daha sonra ABD’de buna emin olursanız (girişten belli bir sure sonra) durum farklıdır. Ancak evlilik niyeti ile bile bile ABD’ye girmek ve turist vizesinde olmak eldeki vize ile çelişen bir durum yaratacağı için hayli problemler yaratabilir. Teşekkürler.
  • İnanç Sebebiyle İltica Başvurusu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    3 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    HaliaxH
    İlginiz, vaktiniz ve yanıtınız için çok teşekkür ederim @Claudia-J-Muslu hanım, çok makbule geçti.
  • 0 Oy
    2 İleti
    310 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @cinnamon, içinde söyledi: Amerika’da evlenip Green Card’a basvurmak B2 ziyaretci vizesi ile Merhaba, Amerikan vatandasi esim araciligi ile 2 yildan fazla olan evliligimiz icin Green Card’a basvuracagiz (Amerikadayiz) fakat bazi sorularim var. 5 ay once B2 ziyaretci vizem ile giris yaptigim pasaportum Miami’de calindi, 2 ay once New York konsoloslugundan yeni pasaport cikardim, hala 6 aylik kalis suremin icindeyim, amerikan vatandasi ile 2 yildan fazla olan evliligim icin Green Card formlarini hazirliyoruz. Hangi pasaport numarami kullanmaliyim basvururken? I765 formunun 3’uncu sayfasi “information about your last arrival” bolumunde passport number of your most recently issued passport diyor fakat altindaki kutularda i94 record number, last arrivel place var bu kutulari doldurmam icin calinan yani B2vizemin oldugu pasaportu kullanmaliyim ama kutuda “passport number of your most recently issued passport” diyor. Yine i485 formu 2.sayfada “provide the information if you last entered the United States using a passport” diyor ve kutucukta passport number used at last arrival soruyor bence bu numara benim calinan vizemin oldugu pasaport numarasi olmali. Nasil ilerlemeliyim? Her ihtimale karsi ben her iki pasaport fotokopimi dosyaya koydum vize fotograflarimla birlikte. Tum dosya icin 2 fotograf ve pasaport fotokopisi yeterli mi yoksa her form icin ayri ayri mi koymaliyim? Cok tesekkurler! Sayın @cinnamon, Pasaportunuzun çalındığı ve iki pasaportunuz olduğunu açıklamanız gerekecektir. Bunu bir cover letterda (on bilgi mektubunda) açıklayabilirsiniz. Sizinle ilgili özel sorulara cevap vermem bu forumda mümkün değildir. I-485in hangi nedenden yapıldığına bağlı olarak gerekli olan dokumanlar değişmektedir. Aile yolu ile yapılacak I-485 formlarında gerekli olan dokuman listesini ekte bulabilirsiniz. https://www.uscis.gov/i-485Checklist Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k