Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Nunc pro tunc basvurusu B2'dan F1'a gecis


  • Merhabalar 2018 yilinda B2'dan F1'a gecis icin 8 gunluk gap sorunundan dolayi red cevabi aldim. Uzerine appeal ve motion basvurularindan sonra aradaki GAP boslugunu doldurmak icin "Nunc pro Tunc'' basvurusu yaptim yaklasik bir ay once.
    Bu konuyla ilgili sorum sudur: Ortalama bu basvuru icin belirlenen sure nedir? En gec ortalama ne kadar sure sonra onlardan geri cevap alabilirim?
    Tesekkurler

  • Muslu Law Firm

    @kirik, içinde söyledi: Nunc pro tunc basvurusu B2'dan F1'a gecis

    Merhabalar 2018 yilinda B2'dan F1'a gecis icin 8 gunluk gap sorunundan dolayi red cevabi aldim. Uzerine appeal ve motion basvurularindan sonra aradaki GAP boslugunu doldurmak icin "Nunc pro Tunc'' basvurusu yaptim yaklasik bir ay once.
    Bu konuyla ilgili sorum sudur: Ortalama bu basvuru icin belirlenen sure nedir? En gec ortalama ne kadar sure sonra onlardan geri cevap alabilirim?
    Tesekkurler

    Sayın @kirik,
    Nunc pro tunc başvurusu takdire bağlı olarak verilir. Bu nedenle sonucu gayet risklidir. Ne kadar surede sonuçlanacağını bilmek mümkün değildir. Ancak red gelmesi durumunda ABD’de hukuka aykırı kalış suresinde iseniz ve bu sure 180 günü geçecek ise ABD’ye yıllar boyunca giriş yasaklısı olabilirsiniz. Reddin sonuçları göçmenlik sureciniz için çok ciddi sonuçlar doğuracaktır. Nunc pro tunc başvurulacak son yöntemlerden biridir.
    Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • N400 Basvurusu

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    237 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @greenati, içinde söyledi: N400 Basvurusu Merhabalar N400 basvurusunu submit yaptiktan sonra fark ettim ki Turkiye de acilan davalarimi yazmamisim. Davalarim 15 sene icinde yasanmis ve hepsi kapali durumda. Bir tanesi miras hukuku davasi , digeri gorevi kotuye kullanma davasi (kurumsal bir dava). Herhangi bir ceza almadim. Davalar kendiliginden dustu. N400 uzerinde bunlari eklemem gerekli mi? Evet ise nasil gunceleme yapabilirim? Sayin@greenati, davalari yazmaniz gerekebilir. Gorusmeden once bir mektup yazarak yazili olarak bunlar degismistir diyebilirsiniz. Eger online basvuruda bulundu iseniz online ekleme ihtimaliniz de olur. Gorusmeden once mutlaka bu konuyu yazili olarak USCIS gorevlisine iletin.
  • 0 Oy
    2 İleti
    251 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @emredncc19, içinde söyledi: B1/B2 vizem varken F1 vizesine başvurursam B vizem iptal edilir mi? B1/B2 vizem mevcut amerikaya daha once 1 kez giris yaptım F1 vizesine basvurmak istiyorum. F1 vizesinden red alirsam B1/B2 vizemi iptal edebilirler mi? Tesekkurler Sayin @emredncc19, evet bu bir olasiliktir. F1 vizenize basvururken red gerektirecek bir neden olmamasina dikkat edin. Bu konuda yardim alabilirsiniz. Ayrica basvurdugunuz okula da dikkat edin. Bazi okullarin adi redde neden olabiliyor. F1 vizesi red olursa direkt olarak B1/B2 iptal olur diye bir durum yoktur, ancak konsolosluk yetkilileri boyle bir karara da varabilirler. Ayrica B1/B2 vizeniz gecerli kalsa bile, ABD'ye giriste sorun yasama ihtimaliniz vardir. Cunku giristeki gocmen polisi sizin F1 reddinizi gorur ve hatta konsoloslugun konu ile ilgili notlarini da gorur, ve bununla ilgili ekstra sorular sorup sizi ABD'ye almayabilirde.
  • İnanç Sebebiyle İltica Başvurusu

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    3 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    HaliaxH
    İlginiz, vaktiniz ve yanıtınız için çok teşekkür ederim @Claudia-J-Muslu hanım, çok makbule geçti.
  • F1 den J1 vizesine gecis

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    277 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @coolmystics, içinde söyledi: F1 den J1 vizesine gecis Merhaba, Benim esim su an Amerika'da F1 vizesiyle doktora ogrencisi ve ben de F2 vizesiyle onunla birlikte yasiyorum. F2 vizesiyle benim calisma imkanim olmadigi icin esim vizesini F1 den J1 e degistirmeyi dusunuyor. Eger J1 vizeyi alirsa ve mezun olurken "2 yil Amerika disinda yasama sartini" waive etmek isterse, basvuruda bir sikinti cikar mi? Mezun olduktan sonra Amerikada calismayi dusundugu icin bu soru bizim icin kritik. Sayın @coolmystics, Bu konu o kadar basit bir konu değildir. Bir çözüm size başka problemler yaratabilir. İki vizenin de kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır. 2 yıl yasama şartı ile J1 vizesi almak tercih edilen bir opsiyon değildir. Onun yerine alabileceğiniz başka vizeler olup olmadığını değerlendirmeniz sizin için daha avantajlı olabilir. Esinizin J1 ve 2 yıl Amerika dışında yasama şartı olması mezuniyetten sonra alacağı is tekliflerini de olumsuz şekilde etkileyecektir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum