Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

j-1 stimulus// k1 vize süreci

• Merhaba,

J1 vizesi ile 2019da Amerika'ya geldim. Sonrasında şuan K1 vize sürecinde olduğumuz nişanlımla tanıştım ve B-2 adjustment of status'e başvurarak 2020 ye kadar Amerikada kaldım. Şuan Türkiyedeyim ve K1 vize mulakatı bekliyorum.
    Amerikadaki süreçte bir arkadaşımın tavsiyesiyle J1 vergi iadelerim için TurboTax kullandım. Sonrasında 3 stimulus check de hesabıma yattı. 3.sü IRS tarafından geri çekildi ve bu olay neticesinde vergi iademde yanlış beyanda bulunduğumu bu stimulus checkler için hakkım olmadığını öğrendim.
    K1 için bir yıldan uzun süredir bekliyoruz ve vizenin akıbeti için çok endişeliyim. Bu noktada nasıl hareket etmek en mantıklısı olur?

Vakit ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim

• @bubblegum, içinde söyledi: j-1 stimulus// k1 vize süreci

Merhaba,

J1 vizesi ile 2019da Amerika'ya geldim. Sonrasında şuan K1 vize sürecinde olduğumuz nişanlımla tanıştım ve B-2 adjustment of status'e başvurarak 2020 ye kadar Amerikada kaldım. Şuan Türkiyedeyim ve K1 vize mulakatı bekliyorum.
    Amerikadaki süreçte bir arkadaşımın tavsiyesiyle J1 vergi iadelerim için TurboTax kullandım. Sonrasında 3 stimulus check de hesabıma yattı. 3.sü IRS tarafından geri çekildi ve bu olay neticesinde vergi iademde yanlış beyanda bulunduğumu bu stimulus checkler için hakkım olmadığını öğrendim.
    K1 için bir yıldan uzun süredir bekliyoruz ve vizenin akıbeti için çok endişeliyim. Bu noktada nasıl hareket etmek en mantıklısı olur?

Vakit ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim

Sayın @bubblegum,
    Vergi durumunuz düzeltmeniz gerekir. Özellikle federal vergi durumu kişinin iyi hal durumu ile yakından ilgilidir. Bu konuda bir caba gösterdiğinizi belgelerle göstermeniz gerekecektir. Bir vergi uzmanı ile çalışıp vergileriniz geçmişe yürürlük olarak düzelttirebilirsiniz. Bu bizim çok defa yaptığımız bir çalışma turudur. IRSe para yatırmanız gerekir ise taksite bağlamanız mümkündür. İlk taksiti yatırdığınızı göstermek iyi hali kanıtlamak için genelde yeterlidir.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• IR-1 vize joint sponsor mesaji

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    13
    1
    0 Oy
    13 İleti
    573 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: IR-1 vize joint sponsor mesaji @yasmin982 Sayin @yasmin982, içinde söyledi: IR-1 vize joint sponsor mesaji Bizde öyle yaptık bağımsız olan kısımla o ayrımı bilmiyordum öğrenmiş oldum şükür onayımızı aldık size yazdım ama sanırım geç gördünüz teşekkür ederim yanıt verdiğiniz için Bir sorum daha olacak ır2li küçükken çocuğum için usa pasaportu hızlı olması adına green card gelince başvurcağız yoksa ülkeye girer girmez evraklarla başlayabilirmiyiz. Sayin @yasmin982, sorunuzu tam olarak anlayamadim. Ancak eger sorunuz kucuk cocugumuza pasaporta mi yoksa N600 vatandaslik belgesine mi basvurmak daha hizli sonuc alir ise, pasaport daha hizli sonuc alir. Yine de biz N600 vatandaslik belgesine de basvurmayi tavsiye ediyoruz, cunku cok daha ilerideki yillarda bazen sorun cikabilmektedir.
  • Revoked Vize Sonrası Yeni Vize Başvurusu

3
    1 Oy
    3 İleti
    467 Bakış
    R
    Merhaba @Claudia J. Muslu, Benim anlamadığım nokta ise waiver başvurusunu herhalburkarda yapmam gereklimidir.? Çünkü toplamda 355 gün kaldım. Bana verilen süre ise 6 aydı. yani süre dışından 175 gün kalmış oldum. Bu da 3 yıllık ban anlamına geliyor benim ki. Bu arada Amerikadan 2018' in Kasım ayında ayrılmıştım. Geçenlerde tekrar körfez bölgesinde ki konsoloslukta görüşmeye gittim. Ama kriterleri karşılamıyorsunuz diye vize reddi verildi bana. Ben bundan bana waiver başvuru yapmamam gerektiğini çıkarıyorum. Acaba doğrumudur.? Teşekkür ederim.
  • L1B Vize Gerekliligi

2
    0 Oy
    2 İleti
    233 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @simsekugur98, içinde söyledi: L1B Vize Gerekliligi Merhaba, 11/2020 tarihi ile 01/2022 arasinda Turkiye’nin en buyuk lojistik firmalarindan birisinde New Jersey ofis icin “remote” olarak calistim. 18/01/2022 tarihinde sirketten istifa ettim ve Avustralya’ya egitim amacli tasindim. Simdi eski bolge yoneticim beni L1B vizesi ile Amerika’ya transfer etmek istiyor. Hukuken son 3 yil icinde 1 yildan fazladir sirkette calismis olma sartini sagliyorum. Fakat basvuru yapilacagi sirada istifa ettigim icin suan sirketle bir ilisigim bulunmuyor. Bu durum vizeyi almama engel olur mu ? Bu konuda net bir ayrim yapilmamis gocmenlik bakanligi sitesinde. Sonucta son 3 yilin icinde 1 yildan fazladir ayni sirkette calismis oluyorum. ???? Sayın @simsekugur98, bu konuyu şirketin avukatına mutlaka yönlendiriniz. İstisnai bir durumdan bahsediyorsunuz. Genelde şirketler istifa eden elemanlarına bu tarz bir imkan sunmazlar. L1B vizesi şirkete bağlılığını kanıtlamış çalışanlara sunulur. Çalışmanın süreklilik arz etmesi gerekir. Sizdeki istifa durumu vizeyi almaya engel teşkil edebilir. Durumunuza detaylı bakmak gerekecektir. Kısa süreli çalışmama durumları tatil gibi L1B vizesinin alımında problem yaratmaz.
  • J-1 waiver ile AOS basvurusu

5
    1 Oy
    5 İleti
    349 Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    @dream-for-a-requiem, içinde söyledi: J-1 waiver ile AOS basvurusu Sayin @Claudia-J-Muslu, Verdiginiz cevap icin cok tesekkur ederim. I-485 formunu doldururken soyle bir madde ile karsilastim: 24.a. Have you ever been a J nonimmigrant exchange visitor who was subject to the two-year foreign residence requirement? If you answered Yes to item number 24.a., complete item numbers 24.b. - 24.c. 24.b. Have you complied with the foreign residence requirement? 24.c. Have you been granted a waiver or has Department of State issued a favorable waiver recommendation letter for you? 24.c. maddesine gore Department of State'ten alinan favorable recommendation belgesi basvuru icin yeterli oluyor mu bu durumda? Sayın @dream-for-a-requiem, Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k