Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐ Yasaklı

    Euro 2.6 dan 3 oldu Almanyada otomotiv muhendisligine baslayacaktım agustos ayiydi Uninin dil sınavını geçmiştim.Cesaret edemedim bu euro beni yakar diye. ah!.Card cıkarsa işçi olarak alırlarsa girerim. Almanca ingilizcem saglam. Hayal işte. Hayatlar bimden ekmek al gel günü devir. burada tanimadigin adamlara çemkir vb.

  • ⭐⭐⭐

    Charlotte’dan taze görüntüler 🙂 Geçen hafta yürüşümüzden.


  • Merhaba;
    Raleigh bölgesinde de bildiğiniz ücretsiz yada makul fiyatlara ESL kursları var mı?
    Baya baktım ama ücretsiz yok yada 2 sa mesafelerde yüksek ücretli olan kolejler var. Eğer yönlendirebilirseniz çok memnun olurum.

  • ⭐⭐⭐

    @hilal North Carolina içinde söyledi:

    Merhaba;
    Raleigh bölgesinde de bildiğiniz ücretsiz yada makul fiyatlara ESL kursları var mı?
    Baya baktım ama ücretsiz yok yada 2 sa mesafelerde yüksek ücretli olan kolejler var. Eğer yönlendirebilirseniz çok memnun olurum.

    Merhaba,
    Önceki mesajlarda paylaşmıştım. Bir inceleyin isterseniz. Ücretsiz;


  • @freeworld Durham diye es geçmiştim, yarım saatmiş arası. Tekrar inceleyim, çok teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐


  • Selamlar. Yaklasık 2 aydır esimle birlikte Charlotte NC de yasıyoruz. Daha onceden bu konuya gonderi giren degerli uyelere tesekkuru borc bilirim. Edinilmis tecrubeler sayesinde neredeyse hic zorluk çekmeden adaptasyon sürecimizi geciriyoruz.

    Ilk is olarak Central Piedmont CC de ıngilizce derslerine yazıldık. Greencardlı oldugumuzdan ucretsiz olarak Ptesi-Persembe arasında gunde 2 - 3 saat ders alıyoruz. Kendi aramızda bu derslere terapi diyoruz. Bir konusma grubumuz var sanırım yaz donemine ozel, genellikle keyifli geciyor farklı kültürleri de tanımıs oluyorsunuz. Belli bir seviyeye kadar egitim veriliyor. Oncesinde bir seviye belirleme sınavına giriliyor.

    Ev tutmakta oldukca kolay. Sehir merkezine cok yakın 1+1 ev icin yaklasık 1000 dolar ödüyoruz. Ustelik sitenin imkanları cok iyi. Ve buraya is icin tasındıgımızı soylememiz yeterli oldu. Ekstra bir depozito da odemedik. Esim sehir merkezinde calısıyor ve genellikle sabahları otobus kullanıyor 5 dk suruyor. Benim isim uzak bende araba ile yaklasık 50 dk yol gidiyorum. Suan bir arabamız yok, araba kiralıyoruz(evi sehir merkezinde tutmamızın baslıca sebeplerinden). Kredi gecmisimiz olmadıgından lease ve diger sistem odeme yontemlerinde gereginden fazla ucret isteniyordu. Bizde boyle bir yolu tercih ettik biraz para biriktirip nakit olarak bir araba almayı planlıyoruz. Kiralık arac ucreti de oldukca iyi. Mid-Size bir araba icin günlük ortalama 13-14 dolar oduyoruz.

    Ikimizde yabancı firmalarda yazılımcı olarak calısıyoruz. Is imkanları calısma ortamı oldukca guzel, sakin ve calısma arkadaslarımız da guleryuzlu.

    Vazgecemedigimiz Turk urunlerimiz icinde Super G Marketi kullanıyoruz. Birkac yorum once paylasılmıstı, o üyeye ozellikle cok tesekkur ediyorum. Bizde bir market kesfettik Halal International. Orada da bazı Türk urunlerı bulunuyor ve helal kesim et satısı da var.

    Burası NY-NJ ye gore oldukca ucuz ve tasındıgımız icin mutluyuz. Bu bolgeyle ilgili sorusu olan varsa yardımcı olmaya calısırım, yolu dusen olursa da caya bekleriz 🙂 Herkese kolaylıklar diliyorum.


  • Raleigh ve Charlotte arasında karar veremedik. Sizce hangisi daha iyi. Suç oranları arasında fark var mı?
    Kızımı üniversiteye yollamak istyiorum ileride


  • @luna çok güzel bilgiler teşekkür ederiz. kesinlikle gelmek isteyeceğim eyaletler arasında ilk başlarda yer alıyor. Eee tabiki ilk önce kazanmamız gerekıyor 😂😂

  • ⭐⭐⭐

    @arslan-phd, içinde söyledi: North Carolina

    Raleigh ve Charlotte arasında karar veremedik. Sizce hangisi daha iyi. Suç oranları arasında fark var mı?
    Kızımı üniversiteye yollamak istyiorum ileride

    Hangisi daha iyi sorusunun cevabı mutlaka kişiye ve duruma göre değişecektir.

    Charlotte daha şehir tarzı, Raleigh ise büyük bir kasaba havasına sahip.
    Raleigh sahillere yakınken, Charlotte dağlara daha yakın.
    Charlotte gece hayatı açısından daha güçlü iken, Raleigh gündüz etkinlikleri ve daha aileye hitap eden etkinlikleri ile öne çıkar.
    Raleigh IT alanında iş açısından daha fazla seçenek sunarken, Charlotte finans tarafında çok daha güçlü diyerek liste muhtemelen uzar ...

  • ⭐⭐⭐

    Charlotte tam merkezden sıcak görüntüler. Stadyumun arkası. Bank of America corporate center yanı.

  • ⭐⭐⭐

    North Carolina hakkında çok önemli olmayan fakat yinede paylaşmak istediğim bir bilgi;

    NC, yakıt alımında ödediğiniz vergiyi daha yüksek tutar ve bu vergi gelirini eyalete bağlı yolların bakımına harcar. Bu nedenle genel olarak NC eyaleti iyi yollara sahiptir.

    Örnek olarak aşağıdaki Shell firmasının iki eyaletteki benzin fiyatını görebilirsiniz. Aradaki mesafe 10 dakika değildir. Ortadaki kırmızı çizgi kuzeyde North Carolina ve güneyde South Carolina ayrımını yapan eyalet sınırı.

    IMG_0169.JPG


  • @FreeWoRLD Austin de bir caddenin 5-6 mil farkli iki ucunda 2.59 ve 2.15 gordum Shell'de. NC ile ilgili daha fazla bilgi istiyoruz.


  • North carolina hakkında başka deneyimleri olanları da öğrenmek isteriz. Varsa tabi:) eşimle bu sene başvuracak çiftler arasındayız ve merak ettiklerimizi şimdiden araştırıyoruz. Eyaletlerle ilgili bayağı bi video izleyip, yazılar okuduk. Kısaca kendimizden bahsedecek olursak ben de eşim de kamu kurumunda çalışıyoruz. Birimiz hukuk birimiz kamu yönetimi mezunu. Olaki 2021 çekilişini kazanırsak Amerikaya geldiğimizde vasıfsız işler dediğimiz alanlarda çalışmamız gerekecek. NC de bu olanaklar nasıl? Ücretler nasıl? Ayrıca bi yandan çalışıp bi yandan da denklik alabilme şansımız var mı? Bu denklikle ilgili ücretler neler? Denklik olmasa da yeniden 2 veya 4 yıllık bi college okumak da hedeflerimiz arasında. Bu college lere kabul edilebilirlik nasıl? Ücretleri neler? NC nin genel olarak iklimi nasıl? Bizim edindiğimiz bilgilere göre 4 mevsimin yaşandığı bir yermiş gibi geldi. Türkiyeden bi bölge veya şehirle bağdaştırılabilir mi? Amerikanın birçok yerinde olduğu gibi NC de de börtü böcek (özellikle hamam böceği, örümcek, akrep vb) sorunu var mı? Gibİ gibi bitakım sorularımız var kafamızda. Bu sorulara cevap verebilenler veya bunlar dışında bilgi paylaşabileceklere şimdiden teşekkürler


  • Sanırım NC biraz, ABD ilk girişte 1 sene kadar uygun fiyata yaşayıp, biraz da para biriktirip sonra asıl istediğimiz eyalete geçebileceğimiz bir yere benziyor. Mesela benim asıl hayalim NYC ama kısıtlı bütçeyle direkt orada hayat kurmaya başlamak zor olur. Eğer GC kazanırsam ilk olarak NC Charlotte düşünebilirim. Güvenli, sakin ve uygun kiralı ev bulabilme imkanları çok cazip geldi ☺


  • Merhabalar North Carolina eyaletinde yaşayan sevgili YeşilKartForum üyeleri. Sizlerden ricam beni yaşadığınız şehre ve hatta hangi şehrin hangi bölgesinde yaşadığınızı belirterek bilgi aktarmanız. Merak ettiğim şeyler evlerinizin açık adresleri değil, sadece oralarda nasıl ve ne yaşadığınız ki o şehre ve o şehirdeki o bölgeye ilişkin bir fikir sahibi olabilmem... Eğer sorularım sizlere girilmemesi gereken özel konular olarak gelirse, cevap vermemenizi veya yorumsuz bırakmanızı anlarım. Satılık veya kiralık evlerin fiyatlarını merak etmiyorum çünkü trulia'dan bakarak fiyatlara ilişkin fikir sahibi oldum.
    Sorularım:
    Soru-1: Yıllık ödediğiniz vergilerin adı ve yıllık toplam tutarı

    Soru-2: Yaşadığınız şehrin genel olarak insan profili (ırkçı-ayırımcı veya değil, insanların eğitim ve bilinç seviyesi, sokakta, kamuya açık alanlarda ve trafikte sergiledikleri veya tercih ettikleri tutumlar, Örnek: çoğu kurallara uymadan araba kullanıyor veya çoğunluk kurallara riayet ediyor gibi...)

    Soru-3: Genel olarak ilkokul, orta okul ve lise puanları yüksek mi yoksa sadece nezih ve pahallı muhitlerdeki okulların mı puanları yüksek?

    Soru-4: Charlotte, Cary, Raleigh, Chapel Hill, Durham bunlardan hangisi sizin deneyimlerinize ve zevkinize göre hangi sebeple tercih edilmeli veya hangi şehir hangi dokuya sahip? Mesela şehrin dokusu çölü çağrıştırıyor bana veya insanların çoğu medeniyet seviyesi düşük veya yüksek..Türkiye ile eşleştirme yaparak da izah edilebilir belki.. Mesela İstanbul kadar kalabalık, pahalı, gürültülü veya Eskişehir gibi öğrenci ve eğitim odaklı şehir,

    Soru-5: Yaşadığınız yerdeki iklim ve doğa nasıl?? Türkiye ile eşleştirme yaparak da izah edilebilir belki.. Mesela Urfa-Mardin kadar sıcak ve kurak veya daha da sıcak ve kurak, Antalya kadar nemli veya daha nemli, Karadeniz bölgesi kadar yeşil ve yağmurlu veya daha yeşil ve daha yağmurlu, Erzurum kadar soğuk, karlı ve uzun kışlar... vs gibi.
    Soru-6: Yasal yollardan herhangi biriyle Türkiye'den Amrika'ya göç eden birinin, kendi alanında kalıcı iş bulup veya eğitimini tamamlayıp düzenini kurana kadar yani ilk etapta çalışacağı geçici işlerin (Uber, lyft, McDonald's, Walmart vb.) hacmi nedir?? Mesela Uber Charlotte veya Chapel Hill'de çok kazandırmaz çünkü herkes kendi aracıyla seyahat ettiği için Uber kullanımı yaygın değil.. gibi

    Soru-7: Ticarete yeteneği olan veya profesyonel mutfak şefi olan biri, olaki dükkan kiralayıp mağaza, bakery, cafe&bistro, restoran türlerinde bir iş kurmayı düşünen biri için vereceğiniz bilgi ve tavsiye ne olur?? Dükkan kiralarını veya iş kurmanın maliyetini açıklayan bir link veya adres var mı mesela trulia gibi ??

    Eğer sabır ve anlayış gösterip de buraya kadar okuyabildiyseniz teşekkür ederim çünkü biraz fazla soru sordum ve spesifik cevaplar istedim 💫 ...
    Cevap vermemekte özgürsünüz tabi ama bildikleriniz kadarıyla cevap vermeye çalışırsanız soru işaretlerimi azaltmış olursunuz ve bende musmutlu olurum, sonrasında da hafiflemiş bir şekilde hayatlarımıza kaldığımız yerlerden devam ederiz 🕊 umarım 🙂


  • @Good-Luck-Charm sanırım north carolina da yaşayan çok fazla forum üyesi yok. Ya da müsait değiller. Ya da cevaplamak istemiyorlar. Ya da ya da ya da... bu “ya da” lar sürüp gidebilir. Sonuç itibariyle bu eyaletteki şehirlerle ilgili Paylaşılacakları dört gözle bekliyoruz. Hadi canlansın biraz north carolina:)


  • NC yaşayan çok türk var ve kendi aralarında sosyallikleri gayet olumlu diye duydum ama nasıl ulaşırsınız bilmiyorum , grupta da birkaç kişi vardı ama...


  • Bence sadece Türkiye'de yaşayan bizler değil, Amerika'da yaşayanlarda birçok konuyu merak edip öğrenmek istiyor. Eminim şu an "Acaba benim geldiğim veya bizim geldiğimiz eyalet doğru bir eyalet mi? Başka eyaletler nasıldır? Daha mı iyidir daha mı kötüdür, nesi iyidir nesi kötüdür, olumlu ve olumsuz yanları nedir? Doğru bir tercih mi yaptım/yaptık yoksa başka bir eyalete mi taşınsam/taşınsak?? gibi sorular vardır insanların kafalarında. Kısacası ABD'ye giden, gitmek üzere olan, gitmeyi planlayan herkes eyaletler hakkında daha fazla ve daha geniş bilgiler edinmek istiyor, fikir sahibi olup doğru tercih yapabilmek için. Bu konuda da en büyük yardımı o eyaletlerde yaşayan insanlardan alabiliriz..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


Benzer Başlıklar

  • 11
  • 107
  • 46
  • 101
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum