North Carolina
-
@kürşat Kürşad Bey Detroit'i araştırmanızı öneririm otomotiv konusunda.
-
@nevergiveup34 North Carolina içinde söyledi:
@kürşat Kürşad Bey Detroit'i araştırmanızı öneririm otomotiv konusunda.
Oneriniz icin cok tesekkur ederim otomotiv sektoru icin iyi bir yer ama yasam olarak gidenler pek tavsiye etmiyorlar ben suna inaniyorum en iyisini bulana dek denemek lazim bir yere bagli kalmamak
-
Sayın @Kürşat bu link size otomotiv ile ilgili hangi şehir/eyaletleri seçebileceğiniz ile ilgili fikir verebilir sanırım.
-
otomotiv icin south carolina da söz sahibi bilginize.
-
@calibraturbo Haklisiniz. Volvo ve BMW üretim fabrikaları mevcut South Carolina'da. Biz BMW'ya urun yolluyoruz ve oldukca güzel bir fabrika oldugunu söyleyebilirim.
-
Euro 2.6 dan 3 oldu Almanyada otomotiv muhendisligine baslayacaktım agustos ayiydi Uninin dil sınavını geçmiştim.Cesaret edemedim bu euro beni yakar diye. ah!.Card cıkarsa işçi olarak alırlarsa girerim. Almanca ingilizcem saglam. Hayal işte. Hayatlar bimden ekmek al gel günü devir. burada tanimadigin adamlara çemkir vb.
-
Charlotte’dan taze görüntüler
Geçen hafta yürüşümüzden. -
Merhaba;
Raleigh bölgesinde de bildiğiniz ücretsiz yada makul fiyatlara ESL kursları var mı?
Baya baktım ama ücretsiz yok yada 2 sa mesafelerde yüksek ücretli olan kolejler var. Eğer yönlendirebilirseniz çok memnun olurum. -
@hilal North Carolina içinde söyledi:
Merhaba;
Raleigh bölgesinde de bildiğiniz ücretsiz yada makul fiyatlara ESL kursları var mı?
Baya baktım ama ücretsiz yok yada 2 sa mesafelerde yüksek ücretli olan kolejler var. Eğer yönlendirebilirseniz çok memnun olurum.Merhaba,
Önceki mesajlarda paylaşmıştım. Bir inceleyin isterseniz. Ücretsiz;https://durhamtech.edu/continuing-education/english-second-language-esl
-
@freeworld Durham diye es geçmiştim, yarım saatmiş arası. Tekrar inceleyim, çok teşekkürler.
-
-
Selamlar. Yaklasık 2 aydır esimle birlikte Charlotte NC de yasıyoruz. Daha onceden bu konuya gonderi giren degerli uyelere tesekkuru borc bilirim. Edinilmis tecrubeler sayesinde neredeyse hic zorluk çekmeden adaptasyon sürecimizi geciriyoruz.
Ilk is olarak Central Piedmont CC de ıngilizce derslerine yazıldık. Greencardlı oldugumuzdan ucretsiz olarak Ptesi-Persembe arasında gunde 2 - 3 saat ders alıyoruz. Kendi aramızda bu derslere terapi diyoruz. Bir konusma grubumuz var sanırım yaz donemine ozel, genellikle keyifli geciyor farklı kültürleri de tanımıs oluyorsunuz. Belli bir seviyeye kadar egitim veriliyor. Oncesinde bir seviye belirleme sınavına giriliyor.
Ev tutmakta oldukca kolay. Sehir merkezine cok yakın 1+1 ev icin yaklasık 1000 dolar ödüyoruz. Ustelik sitenin imkanları cok iyi. Ve buraya is icin tasındıgımızı soylememiz yeterli oldu. Ekstra bir depozito da odemedik. Esim sehir merkezinde calısıyor ve genellikle sabahları otobus kullanıyor 5 dk suruyor. Benim isim uzak bende araba ile yaklasık 50 dk yol gidiyorum. Suan bir arabamız yok, araba kiralıyoruz(evi sehir merkezinde tutmamızın baslıca sebeplerinden). Kredi gecmisimiz olmadıgından lease ve diger sistem odeme yontemlerinde gereginden fazla ucret isteniyordu. Bizde boyle bir yolu tercih ettik biraz para biriktirip nakit olarak bir araba almayı planlıyoruz. Kiralık arac ucreti de oldukca iyi. Mid-Size bir araba icin günlük ortalama 13-14 dolar oduyoruz.
Ikimizde yabancı firmalarda yazılımcı olarak calısıyoruz. Is imkanları calısma ortamı oldukca guzel, sakin ve calısma arkadaslarımız da guleryuzlu.
Vazgecemedigimiz Turk urunlerimiz icinde Super G Marketi kullanıyoruz. Birkac yorum once paylasılmıstı, o üyeye ozellikle cok tesekkur ediyorum. Bizde bir market kesfettik Halal International. Orada da bazı Türk urunlerı bulunuyor ve helal kesim et satısı da var.
Burası NY-NJ ye gore oldukca ucuz ve tasındıgımız icin mutluyuz. Bu bolgeyle ilgili sorusu olan varsa yardımcı olmaya calısırım, yolu dusen olursa da caya bekleriz
Herkese kolaylıklar diliyorum. -
Raleigh ve Charlotte arasında karar veremedik. Sizce hangisi daha iyi. Suç oranları arasında fark var mı?
Kızımı üniversiteye yollamak istyiorum ileride -
@luna çok güzel bilgiler teşekkür ederiz. kesinlikle gelmek isteyeceğim eyaletler arasında ilk başlarda yer alıyor. Eee tabiki ilk önce kazanmamız gerekıyor


-
@arslan-phd, içinde söyledi: North Carolina
Raleigh ve Charlotte arasında karar veremedik. Sizce hangisi daha iyi. Suç oranları arasında fark var mı?
Kızımı üniversiteye yollamak istyiorum ilerideHangisi daha iyi sorusunun cevabı mutlaka kişiye ve duruma göre değişecektir.
Charlotte daha şehir tarzı, Raleigh ise büyük bir kasaba havasına sahip.
Raleigh sahillere yakınken, Charlotte dağlara daha yakın.
Charlotte gece hayatı açısından daha güçlü iken, Raleigh gündüz etkinlikleri ve daha aileye hitap eden etkinlikleri ile öne çıkar.
Raleigh IT alanında iş açısından daha fazla seçenek sunarken, Charlotte finans tarafında çok daha güçlü diyerek liste muhtemelen uzar ... -
Charlotte tam merkezden sıcak görüntüler. Stadyumun arkası. Bank of America corporate center yanı.
-
North Carolina hakkında çok önemli olmayan fakat yinede paylaşmak istediğim bir bilgi;
NC, yakıt alımında ödediğiniz vergiyi daha yüksek tutar ve bu vergi gelirini eyalete bağlı yolların bakımına harcar. Bu nedenle genel olarak NC eyaleti iyi yollara sahiptir.
Örnek olarak aşağıdaki Shell firmasının iki eyaletteki benzin fiyatını görebilirsiniz. Aradaki mesafe 10 dakika değildir. Ortadaki kırmızı çizgi kuzeyde North Carolina ve güneyde South Carolina ayrımını yapan eyalet sınırı.

-
@FreeWoRLD Austin de bir caddenin 5-6 mil farkli iki ucunda 2.59 ve 2.15 gordum Shell'de. NC ile ilgili daha fazla bilgi istiyoruz.
-
North carolina hakkında başka deneyimleri olanları da öğrenmek isteriz. Varsa tabi:) eşimle bu sene başvuracak çiftler arasındayız ve merak ettiklerimizi şimdiden araştırıyoruz. Eyaletlerle ilgili bayağı bi video izleyip, yazılar okuduk. Kısaca kendimizden bahsedecek olursak ben de eşim de kamu kurumunda çalışıyoruz. Birimiz hukuk birimiz kamu yönetimi mezunu. Olaki 2021 çekilişini kazanırsak Amerikaya geldiğimizde vasıfsız işler dediğimiz alanlarda çalışmamız gerekecek. NC de bu olanaklar nasıl? Ücretler nasıl? Ayrıca bi yandan çalışıp bi yandan da denklik alabilme şansımız var mı? Bu denklikle ilgili ücretler neler? Denklik olmasa da yeniden 2 veya 4 yıllık bi college okumak da hedeflerimiz arasında. Bu college lere kabul edilebilirlik nasıl? Ücretleri neler? NC nin genel olarak iklimi nasıl? Bizim edindiğimiz bilgilere göre 4 mevsimin yaşandığı bir yermiş gibi geldi. Türkiyeden bi bölge veya şehirle bağdaştırılabilir mi? Amerikanın birçok yerinde olduğu gibi NC de de börtü böcek (özellikle hamam böceği, örümcek, akrep vb) sorunu var mı? Gibİ gibi bitakım sorularımız var kafamızda. Bu sorulara cevap verebilenler veya bunlar dışında bilgi paylaşabileceklere şimdiden teşekkürler
-
Sanırım NC biraz, ABD ilk girişte 1 sene kadar uygun fiyata yaşayıp, biraz da para biriktirip sonra asıl istediğimiz eyalete geçebileceğimiz bir yere benziyor. Mesela benim asıl hayalim NYC ama kısıtlı bütçeyle direkt orada hayat kurmaya başlamak zor olur. Eğer GC kazanırsam ilk olarak NC Charlotte düşünebilirim. Güvenli, sakin ve uygun kiralı ev bulabilme imkanları çok cazip geldi
️
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

