Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • ..21 ocak pazar gunu cok sicakve 40 derecenin ustunde gecti aksam 21.00 saatlerinde bile 36 dereceydi, boyle sicak havalarda herkes klimalara yuklenince elektrik kesintiside olabiliyor, aksam uzeri 18,30 da elektrik kesildi,neyse gun isiginda oldugumuz icin problem olmadi bir saat sonra tamirat yapilmis elektrik geri geldi..
    ....NZ de para harcadik para ustu aldik,bozuk paralara baktim buyuk madeni sari renkli bir dolar,gozlugumu cikarip dikkatli baktim bir dolar sandigim 2 dolarmis,,bizim iki dolarliklarda kalin ve kucuktur,NZ de aksine kucuk madeni paralari bir dolar yapmis.

    .....pazartesi gunu kuleye ciktik, new market denen yere gittik ve ogleden sonra muthis bir yagmur basladi otel odasina hapis olduk.bizim ucagin kalkma saati sabah, 6,20,tren hatlari bozuk ilk otobus 4,30 da basliyormus iki aktarma yapacagiz,riske girmek istemem, bir iki gun evvel otel hobisindeki bayan gorevliye gece 3,30 da taksi bulabilirmiyiz diye sordum, transport icin hic problem yok uzulme dedi,kizlardan biri ufak tefek bir hanimdi genc.,arapca konusuyormusun dedi, yok ama komsularimiz hep lebanez dedim,bende lebanezim dedi.
    ......sali gunu son gunumuz, kahvaltidan sonras hadi birde bu ware house yi gorelim dedim, o da new market denen yerdeymis, otobusle gittik, bu otobus degisik muhitten gitti biraz daha etrafi gorduk,ha sydney, ha auckland yani cok degisik bir sey yok.carsida inince bir km ye yakin yol yuruyup ware house yi bulduk.iceri girip soyle bir dolastik,bana gore copluk....
    ..otelden cikmadan evvel lobideki hatuna sabahleyin 3,30 da taksi ayarlamasini ve saat 3.00 dede wake up call yapmasini rica ettim. otele geri donduk uzerimde kirginlik yorgunluk var terliyorum, bogazim yaniyor.aksam bir seyler yedik ,banyo yapip yeni camasir giydik ve yattik, tabi tilki uykusu saat, 3,00 olmadan uyandik , telefon caldi hadi kalkiniz dendi,,,, 3,15 de lobiye indik, taksi gelmis kapida bekliyor, lobide indian kokenli adam gorevli var, otel kartlarini verdim, iki tanede metro kartimiz vardi, uzerlerinde 12 ser dolar filan var,al hemserim bunlarda senin olsun deyip kartlari adama verdim...

    .....taksi soferi esmer indian veya pakistani, sakadan indianmisin pakistanimisin diye sordum, indian, indian no pakistani here dedi.biraz sohbet ettik ve yarim saatlik bir yolculuktan sonra hava alanina geldik sabahin erken saati fazla trafik yoktu, alana giderken uzun bir tunelden gectik, ayni sydney hava alanina giderkende tunel var.
    ...hava alaninda indik, adam valizi verdi, sakadan para istemez bedava dedi, sonra taksi icine bakip 103 dolar dedi, hayatimda ikinci sefer boyle taksi parasi oduyorum, kagit para olarak 105 dolar cikardim, 4-5 dolarda bozuk paralar vardi, al bunlarda senin olsun dedim.

    .....biraz yurup check -in jetstar yerini bulduk, biraz insanlar vardi, bizim check-in bos gibiydi valizi verdik,gorevli bayan bir kac madde sayip valizde boyle seyler varmi diye sordu yok dedik.kapi numarasi 2- biraz yuruduk isaretleri takip ettik bir ust kata ciktik, pasaport gecis yeri,kocaman camli bir kepenk gibi sey var acilmamis, ama bir kac dakika sonra actilar,...kucuk kucuk maklineler var, ayni sekilde pasaportun resimli sahifesini acip makineye soktuk,yesil arrow yaninca alip yuruduk,yani turnike acildi.ordan aramaya girdik cepleri tepsiye bosalttik,tepsiler rontgenden geciyor, ve yuvarlak roll demirler uzerinde gidiyor,bazi cantalardan suphelenince , yurume duruyor canta diger tarafa aktariliyor ve gorevliler cantayi ariyorlar,,burdada pasaportumuza kimsenin eli degmeden cikis yaptik...

    ...bekleme salonuna gittik. iki saat filan boarding icin bekledik..zaman yine geciyor iste ucagin icindeyiz , bizim koltuklar cam kenari yanimiza da bebeli bir islander hatun oturdu......yari yola filan geldik, midem bulanmaya basladi, plastik torba vardi ne olur ne olmaz diye hazir tuttum, uzerimden soguk ter bosaniyor.bir iki dakika oyle oldu ve gecti, ayni sey dort yil evvel olmustu ve bir kac gun devam etmisti....
    ... sag salim sydneye indik, ucagin yanasacagi kapida kocaman bir ucak varmis, bir kenarda ucak icinde 15 dakika bekledik.,indik pasaporta yuruduk yine ayni scannerler var. pasaportu makineye soktuk, ekranda bir kac soru soruyor,yes veya no diye isaretliyoruz, ondan sonra bilet veriyor, araba parki bileti gibi...burdan kurtulduk baska makineye yonlendirildik,burdada bileti makineye veriyoruz, asagida ayak izleri var ona basacagiz ve karsiya bakacagiz, benim makine calismiyor, gorevli adam geldi hatun da yanimdaydi hatunu 3 metre geriye gonderdi arkada sirada ki sahis orda bekliyecekmis, eh bilet uzerinde arrow varmis o taraf makineye verilecekmis, ben ters koymusum, adam bileti duzetti, dik durup foto makineye poz verdik, turnike acildi gectik, adam hatunada yardimci oldu, yine pasaporta el degmeden australyaya giris yaptik.valizi alip yuruduk yine bir gorevliye rast geldik, karantina kartlarina bakti ve iki numaraya gidin dedi,serit serit band yol yapmislar, aucklanda 0 nolu banda yonlendirilmistik, karta yiyecek var diye isaretlemistim bir kutu buskuvit vardi, bir hatun gorevliye rast geldik, ne var dedi, bir paket buskuvit dedim kartlari aldi gecin gidin dedi.
    ...home sweet home sanki australyaya gelince biraz rahatlamis gibi oldum,yorgunlugum gitmis gibiydi.hava alanindan kizim aldi eve geldik. biraz sonra test kiti ile geldi test yaptik ve covit-19 positiv ciktik, dun pazar gunuydu yine test yaptik positiv lik devam ediyor yani ev hapsindeyim....
    .corona-19 yeni duyuluyordu, daha henuz o korkunc olumler baslamamisti, bende hastalanmistim midem berbatti, ucakta gecirdigim simtomlarin aynisi yasamistim,hmmm ben viruse yakalanmadim diye boburlenirdim aslinda 4 sene evvelde yakalanmisim ama farkinda olmamisim o gunlerdeki korkunctu tabi.
    .adios amigos. kalin saglicakla...


  • ..yine geldik 29 ocak gunune,bu defaki 29 ocak gunu australyaya adim atisimizin 50 linci yildonumu,nasil gecti habersiz o guzelim yillarim,, 28 yasimda geldim,2 aya kalmadan yas olacak 78...avrupada amerikada ve baska bir cok devletlerde benim gibi omurlerinin buyuk kismi gurbette gecmis insanlarla dolu...eski atasozu.. insanin dogdugu yer degilde doydugu yer ...derlermis, bizde doydugumuz ulkede kaldik ve bir omur tukettik.....cok cok paramiz ve imkanlarimizda olsa insan yasadigi ulkede mutluysa orayi birakip ana vatana donmeyi dusunmuyor, hele torunlar filan varsa hic dusunulmez.


  • Altan Abi Avustralyaniz size kalsin deniz felaket Melborne`den ciktik rotamiz Perth iki gun firtina , geminin denge sistemleri bile nafile...


  • ...okyanus bu ne zaman sakin ve ne zaman cok dalgali ve kabarik olacagi belli olmuyor,bazen plaja giderim zavalli surf yapanlar saatlerce dalga beklerler.azen acik denizde yuksekligi yirmi metreye yaklasan dalgalar olusabiliyor.


  • @sir-altan Son soz benden gelsin :Okyanusun gücü ve güzelliği, dalgalarının sakinliğinde ve coşkusunda saklıdır. Bu nedenle, okyanusa saygıyla yaklaşmak ve onun değişken doğasını anlamak önemlidir.

  • Yasaklı

    Avusturalya mı ? Amerika mı ? Sorusunun cevabı nedir ? Merak ettim açıkcası


  • @Prm-oguzhan, içinde söyledi: Avustralya'da bir ömür böyle geçti...

    Avusturalya mı ? Amerika mı ? Sorusunun cevabı nedir ? Merak ettim açıkcası

    .birader herkesin gonlunde bir aslan yatar derler.amerika cok nufuslu ulkedir, australyaya gore is olanaklari daha coktur,australyada belli buyuk sehirlerin disinda is olanaklari daha azdir.australyada bir kisinin evi varsa, fazla ileriyi dusunmez ve normasl yasar.

    .australyanin en iyti tarafi tropical iklimidir, bir gun yakar ikinci gun serinletir..


  • @sir-altan Gonlumuzde yatan iki guzelden birisi, digeri de NZ.


  • ......Australyada 50 inci yilimizi devirdik,bu zamanda ulke ici gezilerimiz hep arabamizla oldu,en uzak olarak gittigim sehirde adelaide sehriydi hemen hemen tek yol 1600 kim filan suruyor...ocak ayinda yurt disi gezisi yeni zellandaya gitmistim,biraz daha vakit varken gormek istedigim bir kac sehir var onlarida gormek istiyorum,kafayi tasmanya adasinin hobart sehrine takmistim, baktigim zamanlar 400 dolarin altinda iki kisi icin gidis- donus bileti bulabiliyordum,gunler yaklasinca baktim 800 dolardan bahsediyorlar, 400 dolar olsaydi bu gunlerde 6 gunlugune hatunla beraber gitmeyi planliyordum.....

    ...australya icinde hic ucak gezim olmadi, bu ayin baslarinda madem hobart olmuyor oyleyse australyanin miamisi olan goldcoast sehri var, queensland eyaletinin buyuk sehri sayilir,oraya gidelim dedim. 14 mart icin bilet aldim fena degil 1000 km lik yol iki kisi gidis donus memberler icin 355 dolar.....eee nerde kalacagiz kendim bir suru otel baktim ve dort tanesinin isimlerini kizima verdim,kendisi benden daha cok seyahat ettigi icin bu islerde tecrubelidir, otel derken burda oteller kucuk daireler, kac odali olsun kac kisi kalacagina gore daire bulabilinir, bir gun sonra kizim gelip baba bu oteller pek iyi degil ben bir otel buldum bir bak dedi, computere google abiye Q1 yaz dedi, yazdik ama cok dikkat etmedim odalara baktim guzel carsi icinde, iyi hadi Q1 olsun dedim kizim hotel.comdan book yapti parasini odedik, adres no 9 hamilton street..

    .....ucagimiz 11,10 da kalkacak o eyalet saatlerini degistirmiyor onun icinde bir saat uctuktan sonra oranin saatiyle yie 11,10 da ucagimiz inecek,starter fare diyorlar, en basiti 7 kilo carry-on canta hakki veriyor, check in valiz olursa extra para odenecek, hatun ile bana 7 ser kilo cok bile....ucakta her sey parali sadece su bedava.

    .....mesaj gonderip on-line check in yap dediler ben pek aldirmadim, kizimda hava alanina cok yakinda calisiyor, erken saatte yola ciktik, 3 saat evvel hava alaninda olduk, kucuk makineler var kendi kendine check- in yapiyorsun makine boarding karti print yapiyor, bir makineye gittim, elimdeki kagidin bar kodunu tuttum ama bir sey olmadi,kosede hint kizi gorevli vardi,cagirdim gel yardim et dedim,,, bar kodu tuttugum yerin altinda baska yer varmis baska bolum varmis buraya numarayi yazacaksin dedi, yazdik, hmmm makine sizin icin 8,10 dan sonra gelin diyor, saat sekizi 10 geceye kadar oturduk biraz daha gecince makineye gittim numarayi yazdim bir kac seye okey dedik ve makina kartlarimizi verdi.

    ...evde sandovic yapmistik ucak saati beklerken yedik ictik su sisemize su doldurduk.bir saat evvel ucak geldi yanasti,bazi yolcular onden koruklu kapidan iniyor bazi yolcular ucagin arka kapisina merdiven dayanmis ordan iniyorlar.ucak temizlendi yakiti dolduruldu ve yarim saat evvelden iceri almaya basldilar, bizim koltuk numarasi 5 mis yani onlerde sagli sollu 3 er koltuk var,kartimizi gosterdik, 15 numaraya kadar onden giriniz diyor bizde koruklu kapidan girdik ve yerimize oturduk,sansliymisiz ki yanimiza kimse gelmedi bir saatlik yolculuk rahat gecti. cam kenarinda oturuyorum asagilari izliyorum ucak deniz kenarina yakin gidiyor,mubarek sahiller hep kumluk,yani deniz kenarinda sari sari kumlar gorunuyor,yarim saat uctuk kaptan inise hazirlanin diyor....

    ...yurt disina giderken pasaporttan geciliyor, ucaga binerkende boarding kartiyla pasaportda gosteriliyor, bu ucaga binerken kimse kimlik sormadi,tabi yolcu salonuna girerken esyalar ve yolcular rontgenden geciyorlar buyuk plastik tepsiler var her seyler tepsilere konuyor,gittigim yere kucuk bir tirnak makasi gotururum,carry-on cantasi tasidigimiz icin ciletli tras makinesi alamiyorum,tirnak makasini hawaiiyede goturmustum, hic dikkat cekmedi bu gidisdede dikkat cekmedi....

    ....ucak goldcoast hava alanina indi, ciktik ordada sydney gibi metro karti kullaniliyor adi go kart sydneydeki opal card,hava alaninda WHsimith diye bir shop varmis buldum, iki tane go card istiyorum dedim, kartin tanesi 10 dolar kac paralik yukleme istiyorsan yapalim dedi adam ,30 ar dolar yukle dedim, bu arada yahu yeni zellandada kartlar 5 dolardi dedim,adam 10 dolari deposit olarak aliyoruz geri donunce buraya geri getir parani geri iade edecegiz dedi, hmmm bak bu iyiymis iste.

    ..771 no lu otobus var sehir merkezine yakin gidiyor, daha dogrusu tramvayin ilk duragina gidiyor, kartimiz bastik girdik iceri otobuse trene veya vapura binerken tap-on tap- off derler veya yazarlar. 35 dakikalik otobus yolculundan sonra tramway duragina geldik,burdanda surfers paradise bolgesine gidecegiz,surfer paradise sehir merkezi goldcoast bolgesinin kalbi.....biraz heyecanlandim tramvay duruyor ama disarda karti tap yapacak makineler var, ben sydneyde otobuse biner gibi zannettim ikimizde karti tap yapmadik,insallah inspector filan gelmez dedim, bir kac durak sonra surfersparadise geldik. hamilton street karsimizda bir asagi bir yukari yuruyup 9 numarali binayi ariyorum,yolun basinda dev bir bina var,otelin ismi aklimda birisini gordum yahu nerde bu Q1 binasi dedim, kadinda iste onunde duruyorsun dedi....

    ..girdik iceri lobide bir kac gorevli var sirayla aliyorlar,bana bir zenci memur vatandas denk geldi derdimizi anlattik,birinci kaide binada asla sigara icilmeyecek dedi,okay kredi kartini verdik 300 dolar deposit aldi,otel ucretini gelmeden odemistik, geceligi 240 dolarcik.adam anahtar karti verdi yan tarafta 4 tane asansor var hepsi yukari cikiyor,hos geldiniz dedi,karti aldik asansorun yukari dugmesine bastik,tabi hangi kata cikacaksak once asansorun senseruna karti tutacagiz yoksa asansor inat edip hayir yukari cikarmam sizi diyor... yedinci katta 703 numarali daireye girdik, cok gezdim cok apartman ve otellerde kaldim ama bu daire sahaneydi, bir kismi plaji goruyor,koca bir yatak odasi ve duvarda orta boy televizyon,.bir televizyonda salonda var mukemmel bir daire dusu var banyo kuveti var spa li olacak,....

    ..bina australyanin residence olarak en yuksek binasiymis deniz seviyesinden 323 metre yuksekligi var, 78 kat ve 526 daireli...yan tarafinda kucuk bir ofis var burdan catiya insan cikariyor kuleler tipi, tepeye cikip sehri seyret ama ucreti 31 dolar....biraz dinlendik yiyecek bir seyler alalim diye carsiya ciktik,her taraf renkli ve kalabalik,millet yari ciplak,woolworths super marketini bulduk ve yiyecek icecek seylerimizi aldik....

    ..bu gunluk bu kadar arkasi gelir..


  • merhaba 🙂 baştan başladım okumaya. keşke daha önce fark etseydim. koca bir hayatı izlemek gibi. heyecanla devam ediyor insan. çok teşekkürler...


  • Sayın @sir-altan koca bir hayatın romanını okuyor gibi hissediyorum. Vakit ayırıp yazdığınız için çok teşekkür ederim. Umarım sizin için herşey yolundadır. Devamını bekliyoruz 🙂


  • ......sydney domestic hava alaninda yolcu salonuna gitmeden evvel kendimiz ve cantalarimiz rontgenden gececegiz,donen merdanelerin basinda gorevli bir kizcagiz var,tablet ve laptop varsa cantadan cikarin diyor, bende hatuna kizinin tabletini aldinmi diye sordum oda aldim dedi, o zaman cantadan cikar dedim,kizcagizda aaa siz turkmusunuz dedi,evet merhaba turkuz, gorevli genc kizda turkmus.bazen turkce konustugumuzu gorupde aa siz turkmusunuz demek biraz garibime gidiyor...

    .....goldcoast sehrinde yiyecek bir seyler almak icin marketteyiz bir aisle de buskuvitler filan var,hatun bir sey bakiyor, yanda yasli bir japon hanim ve kocasi var,rafdan eline kucuk bir paket almis,cookies denir bir nevi kurabiye, bana donup acaba bunlar australya yapimimi diye sordu, cikolatali buskuvitler var adlari galiba tim-tam olacak, turkiyeye gittigimiz zaman bir kac paket hediye olarak gotururuz, yasli japon bayanda 4-5 paket tim tam almis japonyaya hediye olarak goturecegim dedi,,,, neyse elindeki kucuk paketin uzerine baktim alt tarafinda made in ozi. byron bay da yapilmis diye yaziyor,byron bay goldcoast tan 100 km geride turistik bir yerdir ama gidip gormek kismet olmadi. japon kadina bunlar yuzde yuz australyan dedim tesekkur etti, tim tam lari gorunce bende turk asilliyim her gittigimde bunlari ve nut findik gibi o an ismi aklima gelmedi nut dedim ondan goturuurm dedim, kadin hemen macodamia mi dedi evet o dedim bende cok severim dedi, hatunla biraz shobet ettik,japonyayida cok gormek istedigimi soyledim.oda yardimci oldugum icin tesekkur etti,son bir kac yildir bendede bir hal oldu, orda burda tereddutlu birini gorsem hemen yardima ihtiyaciniz varmi diye sorarim...

    ......benim hatun bos zamanlarinda devamli turk dizileri izler,buraya gelirken yine kizinin tabletini almis, otel odasina yerlestikten sonra tableti wi-fi ye baglamaya calistim ama bagliyamadim,,,eee burda dizi izleyemiyeceksin diye takildim, yatak odasindaki tv yi karistirirken baktim you-tube de varmis,hatunun istedigi diziyi yazip buldum, daire icinde kaldigimiz muddetce cani SIKILMADI iyiki iki televizyon koymuslar bende salondaki tv den istedigim seylere baktim, salondaki tv ye cok app ler yuklemisler, yani sydneydeki parali kanallar otelde bedava hic gormedigim kanallar karsima cikti,,,,,bir defasinda you-tube girip avrupa futbol maclari neticelerine bakayim dedim bir ikisine baktim karsima galatasaray takimi cikti, fenere 3 gol atmis, golleri izledim, yaninda trabzona 6 cekmis, basaksehire 7 cekmis,derken bir suru turkce programlar siraya dizildiler,,kendi kendime yahu, bizden sonra bu daireye gelen kisi you-tube ye bakarsa kendilerinden evvel burda turk kaldigini kolayca anlar dedim.

    .....bir gun yatak odasindaki tv yi kapatip carsiya ciktik, geri gelince hatun yine dizi izlemek istiyor ama you-tube dissconnect olmus,asagiya lobiye indim, ya bizim you-tube gitti nasil geri getiririz filan gorevli biraz orta yasin ustunde bir chin asilli hatun, zannedersem pek anladigi yok efendim kendi hesabini koyacaksin filan,kendim ugrastim ama bagliyamadim. bir gun sonra erken saatte kapi calindi temizlikciler gelmis ikiside genc hintli erkek ve bayan, musaade varmi dediler, buyrun dedim, havlulari carsaflari filan degistirdiler, adam yatak odasindayken arkadasim you-tube izliyorduk ama kayboldu,bir seyler yapabilirmisin dedim, hemen remotu eline aldi sifre yazdi ve you-tube baglandi,bir kac defa tesekkur ettim....

    ......otel odasinin camindan denizin bir kismi gorunuyor, asagidada koca bir yuzme havuzu var,her defasinda denize bakiyorum, mubarek beyaz kopuklu dalgalar hic durmuyor devamli dalga var,sahilde dolasirkende devamli dalgalar geliyor,,,, hmmm diyorum onun icin bu bolgeye surfers paradise demisler diyorum....gold coast 56 km plaj nerde istersen orda yuz, belli basli plajlarda can kurtaranlar var ,belli aralikla kum uzerine bayraklar dikilmis, bu bayraklar arasinda yuzun deniliyor,,,gozume carpan iki tane bisikletli,bisikletin arkasinda koca canta olan paramedic devamli sahilde tur atiyorlar, deniz kenarinda veya denizde bir vaka olursa mudahele etmeye hazirlar.

    ....gold coast tan 70 km yukarda brisbane sehri vardir eyaletin bas sehri, brisbaneden yukarlarinada sunshinecoast derler, yani gunluk guneslik yerler.


  • altinsahiller tatiline devam...

    ......dunyanin her ulkesinde dolandiricilik devam ediyor,bir cok insanlar kolay yoldan para kazanma pesindeler.bir zamanlar amazon hesabim icin telefonuma banta okunmus mesaj geliyordu,guya uyelik borcum varmis..... gecen hafta telefonuma mesaj geldi, amerikaya gonderecegim parcel icin courier yolda geliyormus,mesaji acmadim tabi... iki gun evvel yine guya post ofisinden geliyor,amerikadan ismarladigim parcel yolda geliyormus.... bu sabah aldigim mesaj ise yine post ofisden geliyor, post ofisden gelmiyor kandirmaca yapiyorlar, amerikadan gelen parcel basariyla teslim edilmis..hic bir mesaji acmadan sildim acsam belki virus ile telefonumu koplayacaklar..her gun yeni yeni dolandirma usulleri uretiliyor bu scammerlere cok dikkatli olalim..

    ....goldcoastin ana caddesi ve bir kac ara sokagi cok renkli,buyuk alis veris merkezi yok, yani surfers paradisede yok,3-4 km uzaklarda sagda ve solda buyuk alisveris merkezleri var.surfers paradise bolumunde genellik,le bir kac elbise shopu var, digerlerinin cogu cafe restaurant ve pub.bir kac sefer bir pub un onunden geciyorum devamli muzik var, bakiyorum gelenlerin cogu kadin erkek yesil yesil giyinmisler, yesil irlandalilarin meshur rengidir, hmmm burasi iris pub olmali diyorum, belki o gunlerde irlandalilarin mushur gunudur,bazi mac gunlerindede boyle giyinebilirler...

    ..surfersparadise plaji renkli ana cadde kenarinda genis bir kaldirim var hem insanlar yuruyor hemde bisikletliler scootalar filan gecip gidiyor,denize giren hatunlara goz atiyorum cogunda adeta G- STRING var millet alismis kimsenin gozu kimsenin uzerinde degil, bol bol da indian restaurant var hint usulu pizza ve diger yiecekler....

    ..vaktimiz oldugu zaman tramvayla diger iki shopping centre ye gittik,maksat vakit gecsin, yanimizda getirdigimiz cantalarda 7 kilo yuk hakkimiz var,tramvaylarin kapisinda buton var hem icerde hemde disarda, isteyen butona basip kapiyi acabiliyor.guzel bir servis en cok 10 dakikada bir tramvay geliyor......goldcoast ile brisbane sehir arasi 70 km filan gold coasta gidince bir sabah erken cikip trenle brisbane sehrine gideriz diye dusunuyordum.....bir gun hadi brisbaneye gidelim dedik .kahvaltimizi ettik ve yola ciktik, tramvayin son duragi helensvale ve burda tren istasyonu var, tramvay geldi bindik, bir iki durak sonra bir kosede otobus gordum nerang yaziyor, nerang dada tren istasyonu var, tramvayla helensvale 35-40 dakika filan, nerang istasyonunu yakin zannettim ve hemen asagi indik,indik ama otobusde haraeket etti, 15 dakika bekledik otobus geldi,bizden baska bir yolcu var.otobus hizli gitmeye basladi icerlere dogru gidiyoruz git babam git bir turlu nerang istasyonuna gelemiyoruz,tramvayda kalsaydik coktan istasyona gelmistik. galiba 20 dakkai kadar gittik,

    .....otobusun son duragi nerang istasyonu, indik istasyona girdik, baktim kartlarda para azalmis,yukleme makinesi var biraz daha degisik, o sirada iki tane railway polisi dolasiyor, birine yaklasip karta para yuklememe yardimci olurmusunuz dedim, adam geldi kartlari cikardik suraya bas boyle yap parayi koy filan iki karta 20 ser dolar yukledik polislere teskkur ettik, asagida yine kartimizi turnikeye tap yapip yukari perona ciktik, brisbane sehrine gidecegiz...basimizin ustunde elektronik tabela var trenin gidecegi istasyonlari gosteriyor , 15 dakika sonra tren gelecek. allah allah bakiyorum trenin son duragi beenleight yaziyor, cok eskiden bildigim bir muhit,baska genc bir yolcu vardi bu nedemek diye sordum,oda demir yollarinda tamirat ve bakim yapiliyormus, beenleight den sonra tren yerine otobuse binecekmisiz bir saat kadar otobusle gidecekmisiz,, pek hosuma gitmedi otobus direk gitse iyi ama istasyon istasyon dolacacaksa biraz SIKICI olur, neyse tren geldi bindik,iki istasyon sonra tramvayin son duragi olan helensvale ye geldik,hadi hatun inelim dedim , brisbaneden vaz gectim,istasyonun karsisinda koca bir alis veris merkezi var yuruduk carsiya gittik, bir hayli dolastik, eh brisbane sehri bir dahaki sefer kalsin dedik. carsidan sonra yine istasyona geldik yan tarafta tramvay hazir bekliyormus, kartimizi tap yapip bindik, yarim saatlik yolculuktan sonra otelimizin onunde olan duraga geldik.bu gordugum shopping centre guzeldi ortasinda kocaman havuz var,kenarlarina sezlonglar koymuslar, yorulduysan uzan sezlonga yorgunlugunu cikar..

    ..sydneyden kizim ariyor orda nasilsiniz havalar nasil diyor burda yagmur ve firnita var diyor, hmmm cok sansliyiz sicaklik 29 derece gunluk guneslik.....queensland eyaleti turizm reklami yaptigi zaman bu slogani kullanirdi....beatifull one day perpect the next......gercekten 6 gun guzel gunler gecirdik, sahil kenarinda aksam uzeri yururken kizim ariyor baba burda yagmur yagiyor diyor,bir kac dakika sonra bizim basimizada damlalar dusmeye basliyor, telefonla yagmur buraya geldi diyorum.

    ...gunluk olarak temizlikciler odamiza geliyorlar basit temizlik yapip gidiyorlar, cogu zaman yatak odasini bosverin mutfak ve banyoya bakin diyorum, bakiyorlar tabi bu arada kahve ve seker koymayi unutuyorlar,kucuk kucuk sut de birakiyorlar, bakiyorum kahve ve sut unutmuslar asagiya lobiye inip soruyorum, yanlarinda dolaplarinda depolar var sanki hemen bir kac seker ve kahve veriyorlar....

    ..13 yil evvel buraya arabamla gelmistim ve o zaman 6 yaslarinda olan kiz torunumuda getirmistim ,bir tur arabasi vardi buyuk sandal gibi adi galiba aqua-duck,vasita karada gidiyor sonra bir boat rampasindan denize iniyor ve kanal icinde gezinti yapiyor,kucuk torun bu aqua duck a cok binmek istemisti ama kismet olmamistii, seni bir daha getirecem diye soz vermistim ama bir turlu kismet olmadi,kiz buyudu 19 yasinda oldu.. eh hatun torunu bu aqua ya bindiremedik hadi biz binelim dedim, aksam uzeri yuruyerek carsi icindeki ofisine gittik hafifi hafif yagmur cilesiyor, yarin 11.00 turuna yer varmi dedim, adam bakti bu gunlerde cok doluyuz bakayim dedi, varmis iki bilet aldik 47 dolar adam basi, telefon numarami verdim isim altan dedim...... ertesi gun 10,45 de ofis onunde olduk ismimi soyledim isaretledi yol kenarinda bekleyiniz dedi, bizim gibi bekleyen coluk cocuk buyuk 10 kisi filan var, saati gelince duck geldi yolcularini indirdi,mubarek yerden yuksek merdivenle cikiliyor bir soferi birde bayan rehberi var,bayan rehber sirayla isim isim cagirip oturacagimiz yerleri gosterdi,herkes yerlesincce rehber anlatmaya basladi devamli konustu hafif hafif yagmur cilesiyordu ama biraz sonra gunes cikti, duck arasia ordek gibi veck veck veck vak vak vak ses cikariyor,,,,sehirin icinde bir muddet dolastiktan sona korfez kenarina geldik ve rampadan duck denize indi denizde gitmeye basladik, korfez kenarlarinda miamideki gibi milyonluk villalar var, denizdeyken bazi kucuk cocuk yolcular direksiyona gecip kaptanlik yaptilar,guzel bir gezi oldu,gidis donus hepsi bir saat, bir sokaktan ozel olarak gecti o sokak meshur kahvalti sokagiymis,meshurlar burda bir restaurantta kahvalti yapiyorlarmis....

    .biraz otel icinde biraz sokaklarda, carsida deniz kenarinda filan derken 6 gece gelip geciverdi,20 mart carsamba donus gunumuz, 12-10 de ucak kalkacak donus yolu bir saat ama saat farki yuzunden 2,40 da filan ucak inecek. sabah bir seyler yedik saat 9.00 da otelden asagiya indik, check -out yapiyoruz diye kartlari verdim, gorevli her sey okay dedi, duraga yuruduk tramvaya bindik 3 durak sonrasi son durak burda indik, arka sokakda hava alanina gidecek otobus var 6 dakika sonra gelecekmis, yani duraklarda hic fazla beklemedik,,,, otobus geldi bindik bizim gibi cantali valizli baska aileler de vardi. otobus her durakta durmayanlardanmis buna ragmen trafik isiklari filan 40 dakikaya yakin yol gidip hava alanina geldik.tecrube sahibi oldum, makinelerden check-in yapip boarding kartlarimizi aldim, bu sefer koltuk numaramiz 25 a-b..... rontgenden geciyoruz, sisemde su var gorevliye gosterip su var dedim kadin ic hatlarda su muhim degil dedi.,yine tepsilere cepleri bosalttik,cantalari tepsiye koyduk benim sirt cantasi rontgene girdi,bana dogru gelirlken baska yola girdi orda gorevli adam var cantayi cekti, bende yanina gittim adam , bakmama musaade ediyormusun dedi, istedigin gibi bak dedim, kucuk ceplere bakiyor ev anahtarlari ve camera var dedim, yine ariyor hmmm birde tirnak makasi var dedim, hah iste bende onu ariyorum dedi, icinde haplar olan kucuk bir plastik torbaya koymustum buldum,daha evvel tirnak makasina dikkatli bakmamistim deri bir muhafaza icinde yanindada torpu gibi bir seyler var, oterde acip bakinca kucuk bir cakisi var gazoz ve teneke kutu acacagi var... neyse adama tirnak makasin i verdim soyle bir bakti goz kirpip cantaya atti ve gec git dedi.

    .....bir saat evvelinde ucak geldi yolcusunu bosaltti,, orda hep kisa pantolon ve yazlik ayakkabiyla dolasmistim ya eve donerkende ayni seylerle donmeyi dusundum,ama kot pantolon ve ayakkabilar agirlik yapar diye normal giyindim,,,, ucaga on kapisindan kamyon uzerine konmus merdivenle ciktik,git git bizim koltuk mubarek hemen hemen ucagin kuyruguna yakinmis,......bir saatlik yolculukltan sonra sydneye indik, 10-15 dakika ucagin icinde bekledik, hem on kapi hemde kuyruk tarafindaki kapilar acildi, merdivenlerden indik, ceketim cantamdaydi,, 30-40 metre yolcu salonuna yurumemiz lazim yagmur var acayip ruzgar var bir anda dondum hissettim....

    .....kizim ben gelir alirim sizi diyordu, bos ver otobus ve trenle geliriz dedik,havalanindan istasyona giden otobus var bindik bir tren istasyon onunde indik, bir iki istasyon gidip tiren aktarmasi yaptik,expres trene rast geldik ve bizim muhite yakin istasyonda indik ordan yine otobus, ucagin hava alanina inmesinden iki bucuk saat sonra evimize geldik, guzel renkli bir yerden donduk ve kendi kendime kucuk beyruta hos geldin dedim......okuanlara tesekkurler


  • yeniden merhaba.

    ....31 mart benim dogum gunumdur, bu gun 2 nisan ve yeni yasimizdan 2 gun aldik,yasim oldu 78,safra kesemde taslar var kolestrol var onun haricinde allaha sukurler olsun ciddi bir saglik sorunum yok,haftada en az 30 km yuruyus yaparim,velhasil hayat devam ediyor. mart ayinda ailede 4 tane yas gunu oluyor, en buyuk kiz torun 19 yasina girdi universiteye gidiyor doktor olmak icin cok azimli,martin baslarinda bir cumartesi aksam uzeri evlerinin arka bahcesinde dogum gunu kutlamasi yaptik,cocuklarim geldi, yanda dul bir komsu var o geldi, italyan erkekle evli bir turk kadini geldi, baska bir aile dostlari kadin fiji li kocasi iskoc,kadinlar bir yerde erkekler bir yerde yedik bira ictik sohbet ettik,pastasinin onunde happy birtday dedik horay cektik..

    ...bir hafta evvel cumartesiden evvel eee kucuk oglan torunun yas gunu varmis,,, oglum arayip, eee baba sadece pasta kesecegiz cumartesi bekliyoruz dedi....torunun yas gununden bir iki gun sonra gelinhanimin yas gunu 7 gun sonrada benimki...... oglum ablasini kayinpederini ve bizi cagirmis,hatun bir tencere plav yapti, dolmasi ve plavi meshurdur, arka bahcemizde bir asma agaci var uzum vermez dolmalik yaprak verir,butun yil bol bol dolma yeriz,bu defa yaprak kalmadigi icin dolma gitmedi.

    ..iftara yakin oglumun evine gittik digerleri geldi, bir yerden kizarmis chicken ismarlamislar gidip aldilar, gelin yabanci, kizlarim orucluymuslar,,, ezan dan sonra sofra hazirlandi ben ve dunur mac izliyoruz hadi bakalim sofraya dediler, gittik, masada 3 tane pasta var,gelin ve kucuk torun pastalarin basinda, gelinhanim baba sende buraya gel dedi, allah allah,bende pastanin basina gectim,,isin enteresan tarafi her ucune bir birthday partisi yapalim demisler yani bir tasla 3 kus vuruldu diyelim,gelin happy bitrhday to us diye soyleniyor digerleri happy birthday to you diyor,bu yasdan sonra pasta uzerindeki mumlari ufledik,toruna ve geline hediyeleri verildi,benim bir sey istemedigimi bildikleri icin bana hediye yok,sadece babalar gununde aliyorlar. velhasil bir seferde 3 dogum gunu kutlamis olduk.... 31 mart gunu yine hepsi telefon edip dogum gunumu kutladilar.

    ......aile 25 kisi oldu eskiden herkesi bir araya toplardik her seyler daha guzel olurdu,bayramlarda mangal yakardik.turkiyeden gelen damatlarimiz yillar gecsede turk usulunu uzerlerinden atamiyorlar,bir yerde politika particilik damarlarinin icine islemis gibi,politik munakasalar da darginliklara sebeb oluyor,aile biraz dagildi gibi . birini davet edeceksek oburunu cagiramiyoruz

    cok uzun seneler evvelindebaska bir yegene istek yaparak getirdik. ,adam hep yukarlarda bir turlu asagi inmesini ogrenemedi ve kendini dislatti,iste oyle bazi insanlar kendilerini hep yuksekde gostermek isterler asilzade cocuklari pasa torunu olduklarini dusunurler........bu yegenin cocugu bir gun karsima ciksa sen kimsin diye sorarim.5-6 km uzaklta oturan yegenimi 10 yildan fazladir hic bir aile fertleri gormuyor, yurt disinda yasiyan insalarin ,akrabalarin daha cok bir birlerine sarilmalari lazimdir diye dusunuyorum,ama darginlik kusluk her yerde olabiliyor,bazi turk tv programlarina bakiyorum adam bacimla uzun yillardir gorusmuyorum diyor, oburu kuzenlerimle aramiz iyi degil diyor.....
    kalin saglicakla.


  • @sir-altan Happy belated birthday 🎂


  • Avustralya Istatistik Burosunun verilerine gore;

    FB_IMG_1712499032488.jpg


  • @MySea, içinde söyledi: Avustralya'da bir ömür böyle geçti...

    Avustralya Istatistik Burosunun verilerine gore;

    FB_IMG_1712499032488.jpg

    sydneyde en kotu ev bir milyon dolar,sehire yakinlastikca ev fiatlarida artiyor,yukardaki istatige gore sydneyde ev almak hayal gibi.ne varki bildigim muhitlerde emlakciya dusen ev cok kisa zamanda satiliyor.millet nasil effort yapiyor anliyamiyorum.....iyiki 50 yil evvel gelmisim diyorum,,,,australyaya devamli gocmen geliyor,onlar sydneyde nasil ev sahibi olurlar bilemiyorum.....benim evim iki katli ve buyuk,,, cocuklar gitti,ev kocaman geliyor,oturdugum eve benzer tek katli bir ev almayi dusunuyorum,benim gibi emekli icin o bile cok zor, ancak 140-150 km uzaklara gidersem istedigim sekilde bulabilirim ama iste o da attan inip esege binmek gibi olur.....


  • .australyada yasam bir hayli degisiyor, queensland eyaletinde youth crime oluyor yani gencler azdilar ev soymalar araba calmalar insan soymalar filan.alice spring diye bir bolge var genellikle aborgineler yasar, bir muddet icin belli bir yasin altindaki genclere gece sokaga cikmama yasagi getirdiler,kerbela gibi yerler is yok guc yok ve suc orani cok.
    .....cumartesi gunu sydneyin en guzel muhitlerinden biri olan bondi bolgesinde 40 yaslarinda galiba kafadan ozurlu birisi westfield AVM DE koca bir bicakla milleti kovaliyor 9 kisiyi yaralamis 6 kisi canlarindan oldu, bir bayan polis memuru adami vurarak olduruyor,adam 9 aylik bebegi ve annesini bicakliyor, anne canindan oluyor bebek hastanede, cok uzun yIllar boyle seyler gormemistik.

    ....dun aksam yine suryanilerin yasadigi bir bolgede genc cocuk kilisede papazi bicakliyor, her halde beynini yikamislar,haberlere pek bakmadim ve olayin tam gercegini bilemiyorum.ordan burdan duyduguma gore perth sehrinde evler daha ucuz oldugu icin oraya dogru gocler baslamis.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   serel serel 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:  

  • .....yurt disinda yasiyan vatandaslarimiz oncelikle turkiyede mal mulk sahibi olmak isterlerdi,hep geriye donus projeleri vardi,yurt disinda yasayip turkiyede yatirim yapmak ne kadar dogru olabilir,turkiyeye yakin bir ulkede yasaniyorsa turkiyede , gunesi bol havasi ilik olan bir bolgede yazlik alinabilinir,bunun haricinde turkiyede sizin menfaatlerinizi kolliyacak, koruyacak yakinlariniz yoksa,kiraya verilecek emlak almak her zaman sizlere bas agrisi verebilir....

    ..ornek olarak kendimizin bir kac dairemiz var,bir iki yil evvel bir kiraci aylarca kira odemedi, ha bu gun ha yarin,icraya verdik kiraciyi cikardik,tabi karimizdan cok zararimiz oldu avukatlar bedava is gormuyorlar,kira bedelleri banka hesabina yatiyor hesapda cocuklarimdan birinin uzerine,uzun zaman hesaplara bakmiyor sonra baba,,,eee kiraci 6 aydir kira odememis, kiraciya mesaj atiyor, ah efendim bankada yalnislik olmus kira parasi baska hesaba gitmis,,yemiyoruz, aahh efendim kira parasi baska ikim uzerine yatmis en kisa zamanda duzeltecegim,gercekte dogru olan hic bir sey yok adam devamli yalan soyleyip oyaliyor, boylece bir yil gecti adam hem daireden cikmiyor hemde kira odemiyor,, son care yine avukat,gerekli bilgileri verdik, hem icraya ver hemde daireyi bosaltsin,avukat secim zamani diye biraz oyaladi,sonunda dava acmis, e-devletten bakiyorum icra ve tahliye davasi acilmis ilk mahkeme eylul ayinin basinda yani 5 ay sonra....
    ..mafia stili adamlarimiz yokki kiraciya goz dagi verelim,gerci turkiyede bir kac yuz dolara kol ve bacak kiracak adam coktur, ama bu tur bize uymaz,akrabalarimizin hepsi kendi dertlerinde kim bizim kiracimizla ugrasacak, vel hasil kiracimiz mahkeme gunune kadar oturacak kira odemiyecek, belki mahkemeye gelmiyecek bir iki celse daha, sonra kacip gidecek olan yine bize olacak yani malimizla rezil olmak gibi bir sey.

    ....yurt disinda yasiyan insanlar icin turkiyeye temelli donus fikriniz planiniz yoksa bulundugunuz ulkede yatirim yapin derim,ileriyi dusunulerek turkiyede emlaka yatirim yapmak ayni zamanda bas agrisi getiriyor insani uzuyor ..


Benzer Başlıklar

  • 4
  • 214
  • 2
  • 33
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum