Avustralya'da bir ömür böyle geçti...
-
...yine tatil sezonu geldi..... ozel okullar aralik ayinin basinda tatile girdiler, devlet okullari,19 aralikda kapandi, ocak ayinin sonunakadar okullar tatil, eh malum christmas da geldi, pazartesi ve sali gunleri resmi tatil, 22 aralikdan 1 ocak gunune kadar trafik cezalari 2 misli....22 aralik cuma ogleden sonra sehir cikisi yollari tikandi,cunku herkes bir yere tatile gidiyor,...x mas dan bir gun sonrasina boxing day denir, bazi magazalar indirimli satislar yaparlar,bu sali gunude milyarlarca dolarlik alis veris yapilacagi tahmin ediliyor,genellikle biraz giyim esyalari ve elektronik seyler....
.....en son olarak 2019 ekim ayinda ucaga binip hawaiiye gitmistik,eh araya pandemi girdi baska seyler girdi, bir turlu yurt disi gezisi yapamadik,her iki yilda bir ucaga bindigimiz icin sanki icimde bir ozlem var,pasaporttan gecmek, security de aranip gecmek sonunda ucaga girip oturmak gibi..hawaii ye 6 sefer gittim ilk gidisde iyi otel icin geceligi 120 australya dolari odemistik,,, aradan 15 yila yakin zaman gecti ve waikiki de otel odalarinin geceligi 500 dolari buldu,kaldiramiyacagimiz bir fiat oldu.
......ucak ile 3 saat otemizde yenizellanda var, burnumuzun dibi sayilir ama gidip gormek kismet olmadi, her australyali yeni zellandayi gormustur,genellikle oranin kis mevsiminde queenstown diye bir bolgesi var oaraya gidip kayak ve snow boarding yaparlar....eh austraslyada yasayip yeni zellandayi gormezsek benim icin ayip olur deyip,,,, auckland sehrine gitmeye karar verdim, ocak ayinin ortalarinda esimle gidecegiz, ucakla 3 saat 10 dakika tutuyor. jetstar hava yollari var onunla gidecegiz,yillik 55 dolarlik uyelik ucreti var, pandemiden sonra uyeligimi yenilememistim,uyeligi yeniledik 60 dolar indirim yaptilar, iki kisi gidis donus 810 aud odedim....
......simdi otelleri inceliyorum, otel hem sehir gobeginde olacak hemde butceye uygun olacak,,,,otel odalarinin geceligi 200 dolardan baslayip yukseklere cikiyor.auckland sehri birbucuk milyona yakin nufusu ile zellandanin en buyuk sehiriymis
-
@sir-altan Iyi tatiller, iyi gezmeler abi. Yeni Zelanda benim de cok gormek istedigim bir ulke. Dogallik bakimindan cok guzel bir ulkeymis.
-
Bizde gemi ile ocak ayi sonu Yeni Zellendadayiz , benimde 23 sene sonra tekrar olacak , eski dostlarimizile bulusacagiz
-
.....ispanyol isi..
...benim biraderin esi bulgaristan kokenlidir,benim dedelerimde bulgaristan kokenlidir...biraderin iki oglu var. biri kendini yetistirdi milyoner oldu,lisedeyken komsu ispanyol kizla tanisiyor ve evleniyorlar,eh aileye ilk yabanci gelin geldi,yegeninde iki oglu oldu onlarda uni bitirdiler biri buyugu avukat oldu,ama genclerde ne turkce var ne ispanyolca,,,,yegen ispanyadan bir yazlik aldi, durumu iyi senede iki sefer filan ispanyaya giderler,yegenin oglu anasinin koklerini ariyor ve dayi cocuklari kuzenlerini almanyada buluyor...
...yegenin avukat olan ogluda arjantin kokenli hatunla tanisiyor oda avukat sevgili oluyorlar, sonra nisanlandilar nisan toreni bizden 100 km otedeki bir yerde yapildi davet edildik ama gunu birligine o kadar uzaga gitmek beni yoruyor, genclikde bir gunde yuzlerce km yol yapip geri donerdik,,, ozur diledik nisana gidmedik benim yerime cocuklarim gittiler..
.....eh ispanyol baglantimiz var avukat hanim ve nisanlisi hadi biz dugunu ispanyada yapalim diyorlar,,,,, 5-6 ay evvelinden dugun konusulmaya ve organize edilmeye baslandi, dugun yeri madridden bir kac saat uzakta dag basinda bir otelde, kasim ayinda soguk mevsimde......dugunden bir kac hafta evvel yegenim geldi davetiye getirdi,turkce ingilizce yazilmis dugun davetiyesi...cok uzun yol, benim hatunun uzun yola gidecek pek dermani yok gibi, turkiyeye gitmek istiyoruz cesaret edemiyoruz,turkiye 19 saat, ordan 5-6 saat de ispanya diyelim..... dugune gelemiyecegimiz icin yegenden ozur diledik, yegenin kiz kardesi var o ailesiyle gitti biraz turkiyede kaldilar bir hafta ispanyada,,,,,,yegenin anne tarafindan kuzeni almanyada yasiyormus yegen onuda davet ediyor,,, adamlar ucakla madrit e geliyorlar,bir iki gun madridi gezelim ondan sonra dugunun olacagi sehire, kasabaya gideriz diyorlar, hava alanindan araba kiraliyorlar ve tarihi yerleri gezmeye basliyorlar, yine tarihi bir yerin yakininda arabalarini park ediyorlar,bir muddet sonra geri geliyorlar, arabanin cami kirilmis, lap top gitmis, dugun icin getirdikleri elbiseler,ne kadar kiymetli esya varsa calinmis.....turk haberlerinde bir kac turkun italyada soyuldugunu okumustum hatta birinin karavanini calmislardi,ispanyada da bizim uzaktan akrabalarin basina geldi.
-
..yeniden merhabalar.
.......17 ocak gunu sabahleyin saat 8.00 de yeni zellandadan australyaya geldik,bir kac gun icin ev hapsindeyim,eh vakit buldum birazda bu 6 gunluk tatili anlatayim,emekliyiz gerci her zaman vaktimiz bol ama bir seyler yapabilmek icin icimizden gelmesi lazim.......11 ocak persembe gunu ucagimiz 9,05 de kalkacakti,sabahleyin erken uyandim bir bardak cay ictim bir iki buskuvit yedim, hatun hava alaninda yeriz diye bir kac dilim sandovic yapti,hava alani kurallarinda yurt disina gidiyorsaniz mutlaka 3 saat evvel orda olunuz diyor......sabah 5,30 kizimizin arabasina binip hava alanina dogru yola ciktik, her yil bir kac sefer cocuklarimi ben hava alanina gotururum, son bes yilda ilk defa onlar beni goturuyorlar,..sabahleyin pek yogun trafik yoktu 30 dakikada filan alanda olduk, yolcu indirme yerinde indik ve kucaklasip,vedalasip iceri girdik,kizim eve dondu...ucuz tarife gidince 7 ser kilo carry-on canta hakkimiz var,... eee yeni zellandaya gidiyoruz ya cocuklarimiza, torunlara bir seyler aliriz dusuncesiyle kendim carry-on cantasindan vaz gecip 20 kiloluk check -in valizi hazirladim tabi extra para odedik, ne varsa doldurduk ama sadece 13 kilo geldi,tabi ne olur ne olmaz orda hava soguktur filan diye kalin ceketde attik valize.
......jetstar bolumu en sonlarda neyse check-in yapmayi acmislar sirada fazla kimse yok, valizi verdik,boarding kartlarimizi aldik,pasaporttanda gecelim ondan sonra sandovicimizi yeriz dedik. pasaporta girdik,, kucuk kucuk standlar var pasaportu acip resimli tarafini makineye sokuyoruz,karsiya bakiyoruz galiba makine resim cekiyor, kutudan okey yesil isik yaniyor, yani pasaportunu al ve yuru,iki adim atinca turnike aciliyor,yani pasaporta kimsenin eli degmeden islem yapiliyor,,,,ucagin kapi numarasi 31,, o bolgeye gittik ucagin kalkmasina ikibucuk saat var,sandovicimizi yedik,tabi daha evvel aramadan gectik ceptekileri ceketi,her seyi koca plastik bir tepsiye koyduk,memur kayisinida cikar dedi, eyvallah dedik.
.....zaman gecmez desekde ,geciyor iste, yarim saat evvelden boarding yapmaya basladilar,200 kisilik ucak, sagda solda 3 lu koltuklar var,kisa mesafe ucagi oldugu icin konfor diye bir sey aramiyalim,sydneyden auckland sehiri 3 saat 10 dakika tutuyormus,9,05 de kalktiysak 12,05 de orda olmamiz lazim, amma yeni zellanda saati bizden iki saat daha otede yani saat ikiyi 10 gece ucagimiz indi. ucak 9,05 de perondan ayrildi taxi sirasina girip inip kalkan ucaklari bekledi sira gelip havalanana kadar 20 dakika daha gecti...
......aucklanda hava alanindan sehire nasil gidecegimi planlamistim,ucuz tarife otobus ve tren....velhasil auckland a geldik ucaktan indik pasaporta giderken kopek kokladi,pasaport sirasina girdik,ucakta bir karantina karti vermislerdi doldurduk,ilac kisminda tereddutte kaldigim icin var ve yok isaretlemedim,yasli bir hatun pasaport memuruna rastgeldik,pasaportlari verdik, ya biz ilac kullaniyoruz orda isaretlemedim dedim 3 ayliktan fazla ilac yoksa mesele yok dedi,cantada paket buskuvit vardi onu soyledim.karantina kartlarina damga vurdu ve yeni zellandaya hos geldiniz deyip pasaportlarimizi uzatti, thank you deyip cikis kapisina gittik...
..australya bizim eyaletde opal kart var tren otobus vapur icin, auckland da oyle galiba hop-at card olacak,hava alaninda kucuk bir dukkanda satiliyormus, iki kard istedim ve 30 ar dolar yukle dedim genc indian kiz kartlarin tanesi 5 dolar 70 dolar verin dedi,ve ilk paramizi harcadik metro kartini aldik.....programima gore burdan otobusle tren istastyonuna gidecegiz phuniui isimli bir istasyon olacak,birisine sordum ilerdeki duraga gidiniz dedi, 30 metre yuruduk bir iki otobus gelip gecti ,tren istasyonuna gidecek otobus geldi otobus bos, sofer inip valize yardim etti,bir kac yolcu daha bindi......dangur dingir istasyona geldik,asansor var yuruyorum kirmizi yelekli iri yari bir bayan geldi gorevliymis, efendim demir yollarinda tamirat var iki hafta daha tren yollari kapali britomart istasyonuna gidecekseniz burdan otobuse bineceksiniz deyip otobus numarasi soyledi .... on dakika kadar bekledik bir iki otobus geldi degisik yerlere gbiyormus, sonra bizimki geldi kartimizi tap yaptik,,,,,trenle gitseydik 9 istasyon vardi daha cabuk giderdik, eh otobusle yolcu al yolcu indir,dur kalk, dur kalk ilerde otobus tika basa doldu,her halde 40 -50 dakika otobusde kaldik.
....sukurler olsun sehir merkezine geldik, elimde otel yolunun haritasi var, kabaca bir kagida kendim cizmistim,queen streetden gidecegiz, birisine nerde bu queen street dedim, next street dedi.yorgunluk var, aclik basima vurmus,300 metre kadar yuruduk ve otelin sokagini bulduk,her iki yonden gidiliyor ama onu biraz bayir,haftada en azindan 30 km yuruyus yaparim ama 50 metrelik bayira gelince dizlerimin bagi cozulur..avani metropolis isimli otel hem otel hem residence, neyse 20 inci katta 10 numarali odayi verdiler park manzarali, deniz manzarali istesek daha cok para odiyecegiz....cantalari biraktik hemen gidip yiyecek bir seyler alalim dedim, hobideki bayana super market nerde var dedim tarif etti,aslinda daha yakinimizda baska market varmis, biraz yuruduk marketi bulduk kucuk coles marketi, iceri girdik bir gorevli cabuk olun bes dakikaya kadar kapaniyoruz dedi.hemen bir iki sey aldik, allah allah erken degilmi yahu, bizim super marketle gece saat 22.00 ye kadar aciktir,ekmek peynir aldik ciktik, saat besden sonra butun magazalar kapaniyormus, bazi cafe ve yiyecek yerleri haricinde....6 gunluk tatile gidiyoruz birinci gunu boyle yolda bitti,yani 3 saatlik yolculuk sekiz saatmi surdu 10 saatmi surdu bende anlamadim.
-
Altan abi bizde gemi ile Yeni Zellandadayiz , iklimi muhtesem Tauranga ya hayran kaldim.
-
@oprmngr, içinde söyledi: Avustralya'da bir ömür böyle geçti...
Altan abi bizde gemi ile Yeni Zellandadayiz , iklimi muhtesem Tauranga ya hayran kaldim.
oprmngr....haritaya baktim, auckland sehrinden daha cok yukarlardaymis,gemi ile avrupadan geldiyseniz 6-8 hafta deniz uzerinde gecmistir.evet 160.000 nufuslu kucuk ve guzel bir sehir,nufusun %30 u da zellanda gercek yerlileri olan maori lerden olusuyormus.....
.....yeni zellanda ziyaret edilecek ise, buyuk sehirlere degilde dogaya gitmek lazimdir.misal olarak benim kucuk cocuklarim olsa onlarla aucKland sehri yerine singapore ye giderdim,yani nz de cocuklarin canlari daha cok SIKILIRDI..
-
..N.ZELLANDA.auckland
.....ucagimiz hava alanina yaklasirken camdan disarlara bakma imkanim oldu,galiba biraz sehir disiydi ama cok guzel yerler yamacli tepeler uzum baglari, ciftllik evleri filan,hmmm gercekten guzelmis diye dusundum.
....hava alanindan ayrildiktan sonra sehir icine giden otobuse binince sagda solda gordugum evler biraz cagin disinda kalmis gibilerdi, hava alani sehir disinda,belki eski yerlesim yerleridir filan dedim....Aucklanda birinci gunumuz cabucak gecti,yani yolda gecti ve aksam oldu gun bitti,yorgunluk var yataga uzanmisim,uykuya dalmak uzereyim veya dalmisim,,,buraya gelirken hatunun cani SIKILMASIN diye kizim bir tablet vermisti you tube den turk dizileri programlari izlemek icin filan,ben yorgun argin ta yatagin ucuna gelmisim, hatunda tableti acmis dizi izliyor,malum turk dizileri, kulagimin yaninda bir feryatlar bagirmalar basladi,birden bire ne oluyor diye yataktan yere dustum,karyola baslarinda cekmeceli dolap vardi allahtan basim ona carpmadi,hey allahim hayatimda ilk defa yataktan dusuyorum,gel de gulme.......seyahatimiz 6 gunluk bir gun gecti,ikinci gun carsiya ciktik,mecburen queen street den geciyoruz,hep markali giyecek veya diger esyalarin satildigi meshur magazalar var, cucci, dior,bir cok meshur magazalar. caddenin sonu deniz kenarina iniyor, sag tarafta meshur tren gari BRITOMART istasyonu var,ilk bir iki gun guzel ingilizcem sayesinde hep braytomart dedim sonra baktim millet britomart diyor bende oyle dedim....buyuk iskeleye koca bir cruze tur gemisi yanasmis, sagda solda bir suru yolcular valizleriyle bekliyorlar, sol tarafa bazi insanlar yuruyorlar,hadi bizde gidelim bakalim,bir iki iskele var.bir kosede hem tur satan hemde info ofisi var, bir hatun vardi,adaya tekne gidiyormus, ne isdir bu diye sordum,WAIHEKE adasiymis 16 km uzakta guzelmis filan, eeeee, adaya cikinca hop-on..hop off otobus turu varmis.kac para hemen hemen 90 dolar kisi basi....degermi degmezmi bilemiyorum, madem geldik hadi adayida gorelim dedik, hatun iki bilet kesti ve 11 nolu pier e gidin dedi,teknenin kalkmasina 20 dakika var. iskeleye yaklastik,,,, bir bolume insanlar giriyor, bende gittim adam bilete bakti, sen gerideki guruba gideceksin, bu grup orda devamli yasiyanlar icin dedi....arkadaki guruba gidip bantlar arasinda siraya girdik.
..tekne geldi yolcusunu bosaltti, once ada sakinlerini aldilar sonra turistleri,,, yarim saate yakin yolculukla adaya geldik, karadan ayrilirken doga guzelligi belli oluyor, cekebildigim kadar resimler cektim..tekne yanasti indik, ee tur otobusune bakiyoruz genc bir delikanli gelip 360 turu olanlar buraya siraya dedi. 10 dakikaya kalmadan iki katli kirmizi bir otobus geldi,ust kata cikalimda etrafi daha iyi gorme sansimiz olur dedim, ust katta en onde iki koltuk bostu hemen coreklendik, ama o kisim biraz alcakmis kafa uzerine koca bir boru koymuslar,koltuga oturmadan birde kafami demire carptim, bu arada agzimdam sh.......t diye soz cikti yan koltukda baska aile vardi biraz utandim..
....ada turu basladi, gercekten guzel yerler ama arazi inisli cikisli bayir yerler,uzum baglari cok, saraphaneler var,bag evleri var,otobusun 8 duragi var, asagida rehber var anlatiyor durak ismi soyluyor,cekebildigim kadar resim cektim bazi evler yol seviyesinin altinda adamlar buraya nasil arabalariyla iniyorlar diye hayret ettim,bir iki kucuk kasabadan gectik,kimi yerde yolcu indi kimi yerde yolcu bindi,en son bir yere geldik burasida adanin meshur plajiymis,baktim otobus bosaliyor hadi bizde burda inelim deyip indik....iki kilometre uzunluga yakin guzel bir plaj, millet denize girmek icin anakaradan buraya gelmis..deniz kenarinda biraz oturduk, daha dogrusu bir saate yakin cunku gelecek otobus tam saat basi....
.otobus geldi geriye dogru gitmeye basladi bu defa gelirken gormedigimiz bir saraphaneye ugradi, saraphane ve restaurant filan,cogu yerde yollar daracik iki araba karsi karsiya gelince mecburen yavasliyorlar,hele giderken bir cok yerde otobusun ustu agac dallarina carpti...iskeleye geldik, baktim tekne kalmis gidiyor, 20 dakikaya kalmadan ikinci tekne geldi, biz iskeleye gelince kimseler yoktu,ama millet saatin i bekliyormus bir anda arkamiz doldu.tekne bosaldi,gemi personelinden genc bir bayan iskeleye gidip tekerlekli sandalye aldi ve iceri gitti biraz sonra yasli bayanla disari cikti,guzel servis..gelen yolcular bosalinca crew kucuk temizlik yapti ve bizi iceri saldilar, ust kat taraca gibi her tarafi acik, bizde uste cikip oturduk acik havada etrafi gormek daha baska oluyor,tabi gemi biraz surat alinca bizim saclarda ucusmaya basladi...arkasi gelir.
-
..bu gun 21 ocak pazar gunu,ben hala ev hapsindeyim.disarda hava sicakligi 38 derece yani ortalik yaniyor.....21 ocak bu oturmus oldugum eve tasinma tarihi,cabucak 24 yil gecmis.29 ocakda australyaya ilk gelis tarihimiz.12 ocakda ilk cocugumuzun dogum tarihi,yani ocak ayi kiymetli olmali..
....cok fazla uzatmadan NZ, tatilini bitirmek istiyorum,henuz 2014 turkiye gezisi yazisinida bitiremedim ilerdeki gunlerde o sayfalarida kapatirim insallah.
.auckland sehrinin esas ana caddesi queen street yukarlara dogru gidiyor ama ne kadar uzuyor bilemiyorum ama esas magazalar deniz kenarina cok yakinlar, cadde uzerinde bir suru de evsiz insan var yataklarini yorganlarini sirtlarinda tasiyan insanlar......Auckland da en cok ilgimi ceken seyin chin ve hindistan asillilarin cok olmasiydi, masallah bu chinlilerin adim atmadiklari ulke kalmamis gibi.
.....zellandaya giderken cep telefonumu roaming yaptim,ne varki gittigim yerde telefonuma mesaj geldi, burda telefon kullanirsan dakikasi bir dolar diyor,internet kullanirsam daha korkunc,otel WI-FI sini telefonuma bagladim ve arama ihtiyaci duydugum seyleri otel odasindan aradim.eh, her sehirde bir out-let,DFO vardir,burdada baktim ONETHUNGA adli bolgede dfo varmis, eh hadi bir gidip bakalim bir seyler almak icin extra canta ve backpack getirdim.... deniz kenarina indik, istasyona yakin yerde otobus duragi var trenlerin yerlerine konulmus otobusler var, bir gorevli vardi buraya hangisi gidiyor dedim, numara soyledi,genellikle otobuslerde numara yerine 3 harf var....neyse otous geldi atladik metro kartimizi kullandik,,,, 40 dakika kadar yol aldik ve sofer hanim son durak burasi dedi....istasyon kenari ana cadde uzeri,dukkanlar sag tarafda yukari dogru biraz yuruduk,,,,bir berber dukkaninin onunde indiali vatandas oturuyor birader nerde bu arthur street dedim,,hmmm ben fijiden geldim bilmiyorum, okay,icerde tras olan bir musteri var tras eden berber ve baskasi genc adamlar, hepsi india li,india yaziyorum dilimiz alisti asli hindistan dir.
....berber trasi birakip yanima geldi arthur stret dedim, hemen cep telefonunu cikarip bakti,ikinci gobekten saga don dedi, thank you bro- nemaste deyip yola devam ettim. DFO YU bulduk temiz bir bina tabi hep markali seyler satan magazalar...hepsi indirimli diyorlar ama fiatlar korkunc, siyah renkli bir levi's kot pantolon baktim fiat 150..dolar.,,,,,hmm burda bize gore bir sey yok saat dolmadan duraga geldik, sansliymisiz otobus yeni gelmis , soferi sigara molasi veriyor,iki dakika daha gec kalsak bir saat filan beklememiz lazim sapa bir muhit.
.....40 dakikaya yakin otobus yolculuguyla sehir icine geldik, bir kac km geride newmarket tabelasi gordum,yol kenarinda westfield alisveris merkezi var,baska bir yerde koca bir duvar uzerinde ware house tabelasi gordum.sehir merkezinde biraz deniz kenarinda oturduk,,,sonra otele yakin olan bir marketten alis veris yaptik,bizim sydneyde marketlerde meyva ve sebze gibi seyler icin plastik torbalar vardir sapsizdirlar, roll halindedirler koparip alirsin neyse patlican domates icine koyariz,burda file gibi torbalar yapmislar, meyva ve sebze icin reuseable yani parayla alacaksin,normal tasima torbalari posetlerde parali,kagit posetler......bir gun daha biraz gezip biraz dinlenme ile gecti, bende bir yorgunluk ve bas agrisi basladi bogazim yaniyor balgam cikiyor,hava cok guzel geceleyin yatagi acmadan uzerinde yatiyoruz balkon kapisi ile azicik aralik kaliyor,yani usuyecek bir durum olmadi.ertesi gun kahvaltidan sonra hadi bakaim bu gunde newmarkete gidelim dedik, 2-3 km uzakliktaki muhit,otobusu bulduk gittik, westfieldi bulduk,koca alis veris merkezi bombos,yani cok musteri yok.bir kac magaza dolastik,,bir gorevliye yahu ben ware house diye bir yer gormustum ne satar bunlar dedim, adamda K-mart, wall mart tipi, 10 dakika asagi yurusen oraya gidersin dedi.
..yine sehire donduk yapacak fazla bir sey yok, 3 saatlik sehir turu var kelle basi 90 dolar istiyorlar, hobbit filan yerler var tur icin kelle basi 200 dolardan 400 dolara kadar,sehir icinde pek Attraction bir seyler yok.....uzerimde yorgunluk var havasimi suyumu bana yaramadi diyorum,sydneyde haftada en azindan 30 km yuruyus yaparim........gittigim sehirde tower varsa muhakkak cikar tepeden sehre bakarim, kanadanin vancouver sehrinde vardi baktim alcak gozukuyor bir ona cikmadim,burdada tower var bayagi yuksek gozukuyor, hadi hatun kuleye gidelim dedim, kule otelimize 10 dakikalik mesafede,yuruduk gittik, binaya girdik, ust kata ciktik, gazino kapisina geldik, guvenlikci vardi nerde bu kule girisi dedim en asagi ineceksiniz dedi,indik, kule icin bilet aldik, genc delikanli hadi burda durun resmizin cekeyim dedi,cekme almam dedim,muhim degil beyenmezseniz almazsin iz dedi,asansore gittik genc bir bayan yukari cikardi, 360 derece sehiri goruyoruz, bol bol resim cektim,bir kat daha yukarsi varmis orayada ciktik,cekebildigim kadar resim cektim.....torointada kuleye cikmistik.orasi 553 metreymis... sydneyde cikmistik burasi305 metreymis,amerika seattlede cikmistik orasida 184 metreymis.,Auckland kuleside 328 metreymis......hep hayal iste bir gun yolum dussede bir dubaide-birde tokyo daki kulelerede cikabilsem
..... -
..21 ocak pazar gunu cok sicakve 40 derecenin ustunde gecti aksam 21.00 saatlerinde bile 36 dereceydi, boyle sicak havalarda herkes klimalara yuklenince elektrik kesintiside olabiliyor, aksam uzeri 18,30 da elektrik kesildi,neyse gun isiginda oldugumuz icin problem olmadi bir saat sonra tamirat yapilmis elektrik geri geldi..
....NZ de para harcadik para ustu aldik,bozuk paralara baktim buyuk madeni sari renkli bir dolar,gozlugumu cikarip dikkatli baktim bir dolar sandigim 2 dolarmis,,bizim iki dolarliklarda kalin ve kucuktur,NZ de aksine kucuk madeni paralari bir dolar yapmis......pazartesi gunu kuleye ciktik, new market denen yere gittik ve ogleden sonra muthis bir yagmur basladi otel odasina hapis olduk.bizim ucagin kalkma saati sabah, 6,20,tren hatlari bozuk ilk otobus 4,30 da basliyormus iki aktarma yapacagiz,riske girmek istemem, bir iki gun evvel otel hobisindeki bayan gorevliye gece 3,30 da taksi bulabilirmiyiz diye sordum, transport icin hic problem yok uzulme dedi,kizlardan biri ufak tefek bir hanimdi genc.,arapca konusuyormusun dedi, yok ama komsularimiz hep lebanez dedim,bende lebanezim dedi.
......sali gunu son gunumuz, kahvaltidan sonras hadi birde bu ware house yi gorelim dedim, o da new market denen yerdeymis, otobusle gittik, bu otobus degisik muhitten gitti biraz daha etrafi gorduk,ha sydney, ha auckland yani cok degisik bir sey yok.carsida inince bir km ye yakin yol yuruyup ware house yi bulduk.iceri girip soyle bir dolastik,bana gore copluk....
..otelden cikmadan evvel lobideki hatuna sabahleyin 3,30 da taksi ayarlamasini ve saat 3.00 dede wake up call yapmasini rica ettim. otele geri donduk uzerimde kirginlik yorgunluk var terliyorum, bogazim yaniyor.aksam bir seyler yedik ,banyo yapip yeni camasir giydik ve yattik, tabi tilki uykusu saat, 3,00 olmadan uyandik , telefon caldi hadi kalkiniz dendi,,,, 3,15 de lobiye indik, taksi gelmis kapida bekliyor, lobide indian kokenli adam gorevli var, otel kartlarini verdim, iki tanede metro kartimiz vardi, uzerlerinde 12 ser dolar filan var,al hemserim bunlarda senin olsun deyip kartlari adama verdim........taksi soferi esmer indian veya pakistani, sakadan indianmisin pakistanimisin diye sordum, indian, indian no pakistani here dedi.biraz sohbet ettik ve yarim saatlik bir yolculuktan sonra hava alanina geldik sabahin erken saati fazla trafik yoktu, alana giderken uzun bir tunelden gectik, ayni sydney hava alanina giderkende tunel var.
...hava alaninda indik, adam valizi verdi, sakadan para istemez bedava dedi, sonra taksi icine bakip 103 dolar dedi, hayatimda ikinci sefer boyle taksi parasi oduyorum, kagit para olarak 105 dolar cikardim, 4-5 dolarda bozuk paralar vardi, al bunlarda senin olsun dedim......biraz yurup check -in jetstar yerini bulduk, biraz insanlar vardi, bizim check-in bos gibiydi valizi verdik,gorevli bayan bir kac madde sayip valizde boyle seyler varmi diye sordu yok dedik.kapi numarasi 2- biraz yuruduk isaretleri takip ettik bir ust kata ciktik, pasaport gecis yeri,kocaman camli bir kepenk gibi sey var acilmamis, ama bir kac dakika sonra actilar,...kucuk kucuk maklineler var, ayni sekilde pasaportun resimli sahifesini acip makineye soktuk,yesil arrow yaninca alip yuruduk,yani turnike acildi.ordan aramaya girdik cepleri tepsiye bosalttik,tepsiler rontgenden geciyor, ve yuvarlak roll demirler uzerinde gidiyor,bazi cantalardan suphelenince , yurume duruyor canta diger tarafa aktariliyor ve gorevliler cantayi ariyorlar,,burdada pasaportumuza kimsenin eli degmeden cikis yaptik...
...bekleme salonuna gittik. iki saat filan boarding icin bekledik..zaman yine geciyor iste ucagin icindeyiz , bizim koltuklar cam kenari yanimiza da bebeli bir islander hatun oturdu......yari yola filan geldik, midem bulanmaya basladi, plastik torba vardi ne olur ne olmaz diye hazir tuttum, uzerimden soguk ter bosaniyor.bir iki dakika oyle oldu ve gecti, ayni sey dort yil evvel olmustu ve bir kac gun devam etmisti....
... sag salim sydneye indik, ucagin yanasacagi kapida kocaman bir ucak varmis, bir kenarda ucak icinde 15 dakika bekledik.,indik pasaporta yuruduk yine ayni scannerler var. pasaportu makineye soktuk, ekranda bir kac soru soruyor,yes veya no diye isaretliyoruz, ondan sonra bilet veriyor, araba parki bileti gibi...burdan kurtulduk baska makineye yonlendirildik,burdada bileti makineye veriyoruz, asagida ayak izleri var ona basacagiz ve karsiya bakacagiz, benim makine calismiyor, gorevli adam geldi hatun da yanimdaydi hatunu 3 metre geriye gonderdi arkada sirada ki sahis orda bekliyecekmis, eh bilet uzerinde arrow varmis o taraf makineye verilecekmis, ben ters koymusum, adam bileti duzetti, dik durup foto makineye poz verdik, turnike acildi gectik, adam hatunada yardimci oldu, yine pasaporta el degmeden australyaya giris yaptik.valizi alip yuruduk yine bir gorevliye rast geldik, karantina kartlarina bakti ve iki numaraya gidin dedi,serit serit band yol yapmislar, aucklanda 0 nolu banda yonlendirilmistik, karta yiyecek var diye isaretlemistim bir kutu buskuvit vardi, bir hatun gorevliye rast geldik, ne var dedi, bir paket buskuvit dedim kartlari aldi gecin gidin dedi.
...home sweet home sanki australyaya gelince biraz rahatlamis gibi oldum,yorgunlugum gitmis gibiydi.hava alanindan kizim aldi eve geldik. biraz sonra test kiti ile geldi test yaptik ve covit-19 positiv ciktik, dun pazar gunuydu yine test yaptik positiv lik devam ediyor yani ev hapsindeyim....
.corona-19 yeni duyuluyordu, daha henuz o korkunc olumler baslamamisti, bende hastalanmistim midem berbatti, ucakta gecirdigim simtomlarin aynisi yasamistim,hmmm ben viruse yakalanmadim diye boburlenirdim aslinda 4 sene evvelde yakalanmisim ama farkinda olmamisim o gunlerdeki korkunctu tabi.
.adios amigos. kalin saglicakla... -
..yine geldik 29 ocak gunune,bu defaki 29 ocak gunu australyaya adim atisimizin 50 linci yildonumu,nasil gecti habersiz o guzelim yillarim,, 28 yasimda geldim,2 aya kalmadan yas olacak 78...avrupada amerikada ve baska bir cok devletlerde benim gibi omurlerinin buyuk kismi gurbette gecmis insanlarla dolu...eski atasozu.. insanin dogdugu yer degilde doydugu yer ...derlermis, bizde doydugumuz ulkede kaldik ve bir omur tukettik.....cok cok paramiz ve imkanlarimizda olsa insan yasadigi ulkede mutluysa orayi birakip ana vatana donmeyi dusunmuyor, hele torunlar filan varsa hic dusunulmez.
-
Altan Abi Avustralyaniz size kalsin deniz felaket Melborne`den ciktik rotamiz Perth iki gun firtina , geminin denge sistemleri bile nafile...
-
...okyanus bu ne zaman sakin ve ne zaman cok dalgali ve kabarik olacagi belli olmuyor,bazen plaja giderim zavalli surf yapanlar saatlerce dalga beklerler.azen acik denizde yuksekligi yirmi metreye yaklasan dalgalar olusabiliyor.
-
@sir-altan Son soz benden gelsin :Okyanusun gücü ve güzelliği, dalgalarının sakinliğinde ve coşkusunda saklıdır. Bu nedenle, okyanusa saygıyla yaklaşmak ve onun değişken doğasını anlamak önemlidir.
-
Avusturalya mı ? Amerika mı ? Sorusunun cevabı nedir ? Merak ettim açıkcası
-
@Prm-oguzhan, içinde söyledi: Avustralya'da bir ömür böyle geçti...
Avusturalya mı ? Amerika mı ? Sorusunun cevabı nedir ? Merak ettim açıkcası
.birader herkesin gonlunde bir aslan yatar derler.amerika cok nufuslu ulkedir, australyaya gore is olanaklari daha coktur,australyada belli buyuk sehirlerin disinda is olanaklari daha azdir.australyada bir kisinin evi varsa, fazla ileriyi dusunmez ve normasl yasar.
.australyanin en iyti tarafi tropical iklimidir, bir gun yakar ikinci gun serinletir..
-
@sir-altan Gonlumuzde yatan iki guzelden birisi, digeri de NZ.
-
......Australyada 50 inci yilimizi devirdik,bu zamanda ulke ici gezilerimiz hep arabamizla oldu,en uzak olarak gittigim sehirde adelaide sehriydi hemen hemen tek yol 1600 kim filan suruyor...ocak ayinda yurt disi gezisi yeni zellandaya gitmistim,biraz daha vakit varken gormek istedigim bir kac sehir var onlarida gormek istiyorum,kafayi tasmanya adasinin hobart sehrine takmistim, baktigim zamanlar 400 dolarin altinda iki kisi icin gidis- donus bileti bulabiliyordum,gunler yaklasinca baktim 800 dolardan bahsediyorlar, 400 dolar olsaydi bu gunlerde 6 gunlugune hatunla beraber gitmeyi planliyordum.....
...australya icinde hic ucak gezim olmadi, bu ayin baslarinda madem hobart olmuyor oyleyse australyanin miamisi olan goldcoast sehri var, queensland eyaletinin buyuk sehri sayilir,oraya gidelim dedim. 14 mart icin bilet aldim fena degil 1000 km lik yol iki kisi gidis donus memberler icin 355 dolar.....eee nerde kalacagiz kendim bir suru otel baktim ve dort tanesinin isimlerini kizima verdim,kendisi benden daha cok seyahat ettigi icin bu islerde tecrubelidir, otel derken burda oteller kucuk daireler, kac odali olsun kac kisi kalacagina gore daire bulabilinir, bir gun sonra kizim gelip baba bu oteller pek iyi degil ben bir otel buldum bir bak dedi, computere google abiye Q1 yaz dedi, yazdik ama cok dikkat etmedim odalara baktim guzel carsi icinde, iyi hadi Q1 olsun dedim kizim hotel.comdan book yapti parasini odedik, adres no 9 hamilton street..
.....ucagimiz 11,10 da kalkacak o eyalet saatlerini degistirmiyor onun icinde bir saat uctuktan sonra oranin saatiyle yie 11,10 da ucagimiz inecek,starter fare diyorlar, en basiti 7 kilo carry-on canta hakki veriyor, check in valiz olursa extra para odenecek, hatun ile bana 7 ser kilo cok bile....ucakta her sey parali sadece su bedava.
.....mesaj gonderip on-line check in yap dediler ben pek aldirmadim, kizimda hava alanina cok yakinda calisiyor, erken saatte yola ciktik, 3 saat evvel hava alaninda olduk, kucuk makineler var kendi kendine check- in yapiyorsun makine boarding karti print yapiyor, bir makineye gittim, elimdeki kagidin bar kodunu tuttum ama bir sey olmadi,kosede hint kizi gorevli vardi,cagirdim gel yardim et dedim,,, bar kodu tuttugum yerin altinda baska yer varmis baska bolum varmis buraya numarayi yazacaksin dedi, yazdik, hmmm makine sizin icin 8,10 dan sonra gelin diyor, saat sekizi 10 geceye kadar oturduk biraz daha gecince makineye gittim numarayi yazdim bir kac seye okey dedik ve makina kartlarimizi verdi.
...evde sandovic yapmistik ucak saati beklerken yedik ictik su sisemize su doldurduk.bir saat evvel ucak geldi yanasti,bazi yolcular onden koruklu kapidan iniyor bazi yolcular ucagin arka kapisina merdiven dayanmis ordan iniyorlar.ucak temizlendi yakiti dolduruldu ve yarim saat evvelden iceri almaya basldilar, bizim koltuk numarasi 5 mis yani onlerde sagli sollu 3 er koltuk var,kartimizi gosterdik, 15 numaraya kadar onden giriniz diyor bizde koruklu kapidan girdik ve yerimize oturduk,sansliymisiz ki yanimiza kimse gelmedi bir saatlik yolculuk rahat gecti. cam kenarinda oturuyorum asagilari izliyorum ucak deniz kenarina yakin gidiyor,mubarek sahiller hep kumluk,yani deniz kenarinda sari sari kumlar gorunuyor,yarim saat uctuk kaptan inise hazirlanin diyor....
...yurt disina giderken pasaporttan geciliyor, ucaga binerkende boarding kartiyla pasaportda gosteriliyor, bu ucaga binerken kimse kimlik sormadi,tabi yolcu salonuna girerken esyalar ve yolcular rontgenden geciyorlar buyuk plastik tepsiler var her seyler tepsilere konuyor,gittigim yere kucuk bir tirnak makasi gotururum,carry-on cantasi tasidigimiz icin ciletli tras makinesi alamiyorum,tirnak makasini hawaiiyede goturmustum, hic dikkat cekmedi bu gidisdede dikkat cekmedi....
....ucak goldcoast hava alanina indi, ciktik ordada sydney gibi metro karti kullaniliyor adi go kart sydneydeki opal card,hava alaninda WHsimith diye bir shop varmis buldum, iki tane go card istiyorum dedim, kartin tanesi 10 dolar kac paralik yukleme istiyorsan yapalim dedi adam ,30 ar dolar yukle dedim, bu arada yahu yeni zellandada kartlar 5 dolardi dedim,adam 10 dolari deposit olarak aliyoruz geri donunce buraya geri getir parani geri iade edecegiz dedi, hmmm bak bu iyiymis iste.
..771 no lu otobus var sehir merkezine yakin gidiyor, daha dogrusu tramvayin ilk duragina gidiyor, kartimiz bastik girdik iceri otobuse trene veya vapura binerken tap-on tap- off derler veya yazarlar. 35 dakikalik otobus yolculundan sonra tramway duragina geldik,burdanda surfers paradise bolgesine gidecegiz,surfer paradise sehir merkezi goldcoast bolgesinin kalbi.....biraz heyecanlandim tramvay duruyor ama disarda karti tap yapacak makineler var, ben sydneyde otobuse biner gibi zannettim ikimizde karti tap yapmadik,insallah inspector filan gelmez dedim, bir kac durak sonra surfersparadise geldik. hamilton street karsimizda bir asagi bir yukari yuruyup 9 numarali binayi ariyorum,yolun basinda dev bir bina var,otelin ismi aklimda birisini gordum yahu nerde bu Q1 binasi dedim, kadinda iste onunde duruyorsun dedi....
..girdik iceri lobide bir kac gorevli var sirayla aliyorlar,bana bir zenci memur vatandas denk geldi derdimizi anlattik,birinci kaide binada asla sigara icilmeyecek dedi,okay kredi kartini verdik 300 dolar deposit aldi,otel ucretini gelmeden odemistik, geceligi 240 dolarcik.adam anahtar karti verdi yan tarafta 4 tane asansor var hepsi yukari cikiyor,hos geldiniz dedi,karti aldik asansorun yukari dugmesine bastik,tabi hangi kata cikacaksak once asansorun senseruna karti tutacagiz yoksa asansor inat edip hayir yukari cikarmam sizi diyor... yedinci katta 703 numarali daireye girdik, cok gezdim cok apartman ve otellerde kaldim ama bu daire sahaneydi, bir kismi plaji goruyor,koca bir yatak odasi ve duvarda orta boy televizyon,.bir televizyonda salonda var mukemmel bir daire dusu var banyo kuveti var spa li olacak,....
..bina australyanin residence olarak en yuksek binasiymis deniz seviyesinden 323 metre yuksekligi var, 78 kat ve 526 daireli...yan tarafinda kucuk bir ofis var burdan catiya insan cikariyor kuleler tipi, tepeye cikip sehri seyret ama ucreti 31 dolar....biraz dinlendik yiyecek bir seyler alalim diye carsiya ciktik,her taraf renkli ve kalabalik,millet yari ciplak,woolworths super marketini bulduk ve yiyecek icecek seylerimizi aldik....
..bu gunluk bu kadar arkasi gelir..
-
merhaba :) baştan başladım okumaya. keşke daha önce fark etseydim. koca bir hayatı izlemek gibi. heyecanla devam ediyor insan. çok teşekkürler...
-
Sayın @sir-altan koca bir hayatın romanını okuyor gibi hissediyorum. Vakit ayırıp yazdığınız için çok teşekkür ederim. Umarım sizin için herşey yolundadır. Devamını bekliyoruz :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum