Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 vizesi ile extra doordash yapmak

• Yasaklı

Merhaba,

DV2021 greencard talihlisiyim. J1 vizesi ile au pair olarak burada bulunuyorum. Bu süreçte Doordash yapmam greencard sürecimi etkiler mi?Ssn number ile kaydolunduğu için biraz endişelendim.Teşekkürler

• Melis hanim isterseniz @crazycells icin soruyu biraz daha detaylandirir. Greencard talihlisisiniz ve J1 ile suan Amerikadasiniz sanirim. Greencard icin mulakata girdiniz mi mesela ? ya da mulakat tarihi belli mi ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Ist-to-NY, içinde söyledi: J1 vizesi ile extra doordash yapmak

Melis hanim isterseniz @crazycells icin soruyu biraz daha detaylandirir. Greencard talihlisisiniz ve J1 ile suan Amerikadasiniz sanirim. Greencard icin mulakata girdiniz mi mesela ? ya da mulakat tarihi belli mi ?

Bu bolumdeki sorular Muslu Hukuk Burosu'na soruldugu icin ben bir problem olmadigi surece buraya mudahale etmiyorum sayin @Ist-to-NY :) Buradaki sorularin da ayrintili sorulardan ziyade, kisisel ayrintilara inmeyen genel sorular olmasi lazim. Sayin @money-money-money 'nin sorusu kanimca uygun bir soru :) Simdi Yusuf Bey'in veya Claudia Hanim'in cevabini bekleyelim :)

• @money-money-money , içinde söyledi: J1 vizesi ile extra doordash yapmak

Merhaba,

DV2021 greencard talihlisiyim. J1 vizesi ile au pair olarak burada bulunuyorum. Bu süreçte Doordash yapmam greencard sürecimi etkiler mi?Ssn number ile kaydolunduğu için biraz endişelendim.Teşekkürler

Sayın @money-money-money ,
    Öncelikle tebrikler. ABD’de olduğunuz için yeşil kartı Adjustment of Status (AOS) yani statü değişikliği yolu ile alma ihtimaliniz vardır (J-1 waiver gerekmiyor ise veya gerekiyor ise ve zamanında yetişir ise). Sizin bu süreçte statünüzü ihlal etmemeniz çok önemlidir. Çünkü vize statüsü ihlali yapanlar AOS yapamazlar. Genelde J1 au pairlerin okula gitmek dışında başka islerde çalışmalarına izin verilmez. Bu konuyu sponsorunuzla kontrol edebilirsiniz veya anlaşmanıza bakabilirsiniz. Çalışma hakkiniz olmayan yerlerde çalışmanız statü ihlali sayılacaktır ve AOS yapmanıza engel olacaktır.
    Teşekkürler.

• Yasaklı

@Claudia-J-Muslu Geri donusunuz icin cok tesekkur ederim!!

Benzer Başlıklar

• E-2 Vizesi ve mahkumiyet

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    277 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @BuseKumova, içinde söyledi: E-2 Vizesi ve mahkumiyet Merhaba, eşim 1998 yılında emniyeti suistimal suçundan 1 yıl hapis cezası alıyor ve para cezasına çevriliyor, 2020 yılında bu cezanın uzlaştırma kapsamına girdiğini öğreniyor ve uzlaştırma ile dava ortadan kalkıyor. E-2 Vizesine başvuracağımız için bu konuyu anlamaya çalışıyoruz. Arşiv kayıtlı adli sicil kaydında herhangi bir kayıt yok. Ancak bunu belirtmemiz lazım diye düşünüyorum. Üzerinden çok uzun süre geçmesinin konsolosluk değerlendirmesinde bir etkisi var mıdır, zaman aşımı gibi ? Teşekkürler. Sayin@BuseKumova, evet bu durumu belirtmeniz gerekecektir. Arsivli adli sicil kaydinda kayit olmamasi bunu degistirmez. Mahkeme karari ve sonucunu Ingilizceye tercume ettirmeniz gerekecektir. Bazi suc ve cezalarin gocmenlige olumsuz etkisi bulunmaktadir. Bu durumlarda bazen waiver prosdururunu de ektradan yapmak gerekmektedir. Suc ve cezanin detaylarina bakmadan surece etkisini belirlemek mumkun degildir. Gocmenlikte suc ve cezalar daha kapsamli degerlendirildigi icin zamanasiminin sucu belirtmemek gibi bir etkisi yoktur.
  • J1 Vize Reddinden Sonra H2B Vizesi Başvurusu

2
    0 Oy
    2 İleti
    315 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Mert-Berat-Arslan, içinde söyledi: J1 Vize Reddinden Sonra H2B Vizesi Başvurusu Merhabalar, h2b vizesi için Mayıs ayında randevum var.3 hafta önce work and traveldan ret yemiştim. Üniversite 3.sınıf öğrencisiyim. Bu aldığım Ret h2b vizemi çok etkiler mi? Bu vize türünde onay ret oranları nasıl ? Sayin@Mert-Berat-Arslan, H2B vizesi icin red oranlari work and travele gore daha dusuktur. Work and travelden red almis olmaniz H2Bden red alacaksiniz demek degildir. Ancak TCye donme niyetinizin cok net anlasilmasi gerekir. Eger ABDye gidip TCye donmeyeceginizi dusunurlerse yine red alma sansiniz vardir.
  • İptal edilen h1b vizesi

3
    0 Oy
    3 İleti
    395 Bakış
    Z
    @Claudia-J-Muslu Claudia hanım değerli cevabınız için minnettarım, çok teşekkür ederm gerçekten. İşten ayrılma durumu eşimin kendisinin vazgeçmesi ile oldu, başka bir ülkeye gitmeye karar verdi. Araya pandemi girdiği için vize süresi uzadı bu sebeple düşünecek zamanı oldu ve vazgeçti. Çok çok teşekkür ederim gerçekten🌸
  • L1 vizesi ile ilgili

2
    0 Oy
    2 İleti
    279 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @laleacar, içinde söyledi: L1 vizesi ile ilgili Merhaba 2019 nisan ayından itibaren babamın şirketinde dış ticaret müdürü olarak çalışmaktayım. Kardeşim de ithalat ihracat uzmanı olarak benimle çalışıyor. Şirket babam (%40) ve ortağı (%60) üzerine. Şimdi Amerika'da bu şirkete bir şube açsa babam ve ortağı; kendisi L1A vizesine mi başvurarak bunu yapmalı? Şirkete şube açtıktan sonra ben ve kardeşim içinde L1A vizesi başvurusunda bulunabilir mi? (Aile olduğumuz için bir sorun teşkil eder mi bu?) Ve son olarak işletme sahibi babam olsa da yine de Greencard sürecine gidebilir mi bu başvurularımız? Şimdiden ilginize teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. Sayın@laleacar; L1 A vizesi mevcut bir şirketin ofisini açmak için kullanılır. Şube açıldıktan sonra da L1 vizesine başvurulabilir. Aile olmak sorun teşkil etmez ancak şirketin sadece aile bireylerini geçindiriyor olması sorun teşkil eder. Yani başkalarına da iş yaratması gerekir. İşletme sahibi babanız da olsa yeşil kart süreci işleyebilir. L1 vizeleri ile ilgili yakın zamanda değişiklikler olabilir. Süreci kolaylaştırmak için USCIS şu anda çalısmalarda bulunmaktadır.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k