Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • "Batterygate" olarak da bilinen olayda, Apple bazi eski iphone modellerinde, telefonun kapanmamasi icin yaptigi sistem guncellemeleriyle telefonlarda performans dusuklugune neden olmustu.

    Apple, insanlarin yeni telefon satin almasi icin bilerek performans dusuklugu yarattigi gerekcesiyle elestirilmisti ve konu yargiya tasinmisti.

    Apple, California mahkemelerinde 500 milyon dolarlik bir uzlasma anlasmasi yapti ve buna gore asagidaki belirtilen tarihlerde belirtilen iphone modellerini kullanan kisilere minimum 25 dolar odeme yapilacak...

    If you are or were a U.S. owner of an iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, and/or SE device that ran iOS 10.2.1 or later before December 21, 2017, and/or a U.S. owner of an iPhone 7 or 7 Plus device that ran iOS 11.2 or later before December 21, 2017, you could be entitled to benefits under a class action settlement.

    Eger siz de bu modelleri bu tarihlerde kullandiysaniz, bu uzlasmadan yararlanmak icin su siteden 6 Ekim 2020'ye kadar kayit yatirmaniz gerekiyor.

    "Claim Form Online" diye tiklayip telefonunuzun seri numarasini yazabilirsiniz, eger tarihlerden emin degilseniz siz seri numarasini yazin, zaten sistem telefonunuzun uzlasma sartlarina uyup uymadigi hakkinda bilgi veriyor.

  • ⭐⭐⭐

    Sayın @crazycells Teşekkürler paylaşım için.

    Bir Apple sever olarak, aslında konunun batarya ömrünü ve cihazı koruma amaçlı yapıldığına inanıyor olsamda, yaptıkları hatanın bu işlemi kullanıcılar ile paylaşmamaları olduğunu düşünüyorum. Ki bu davalık sistemi güncel iOS sürümünde zaten uygulanmış olarak görüyoruz. Tek farkı, açıklaması yapılmış olması ve kullanıcıya bu özelliği kapatma imkanı veriyor oluşu.

    Elbette bu hatanın sonucundan faydalanan $25 alacak kullanıcılar değil, bu açığın üzerine giden ve bu dava için yaklaşık $93 milyon ücret alan avukatlık oldu 🙂 Bravo onlara.

    Bu arada ek olarak;
    Seri numarasını hatırlayamazsanız bile, ilgili sayfada “search” fonksiyonunu kullanarak Apple ID ve adres bilginiz ile cihaz bilgilerinize ulaşabilirsiniz. İster çek, isterseniz bankaya direk transfer olarak ödemeyi alabiliyorsunuz.

    Bu yöntemle benim de $25 şu an yolda. Muhtemelen iTunes’da bir kaç film kiralayarak gönül borcumu ödemiş olurum Apple’a.


  • @FreeWoRLD turkiyede kullandigim telefonun seri numarasina kayitli degildir hatasi veriyo. acaba sadece US icin mi odemeler ?

  • ⭐⭐⭐

    @kundekari Evet, sadece ABD için maalesef.


  • Selamlar. Ben de basvurdum. Eger serial numarasini bilmiyorsaniz otomatik olarak apple id'nizi girdiginizde sistem sizin yerinize buluyor. Ya da apple id'nize girerseniz deceives kisminda eski kullandiginiz telefonlar genellikle kayitli oluyor oradan serial numarasini bulabilirsiniz. Ayrica Ben ve esim 2017’de 3 farkli iphone kullanmistik mail attim 3’u icin de para alacakmiyim diye. Cunku apple id’yi girdigimde bulamadi. Ben de t-mobile ile konustum bana imei bilgilerini verdiler. Eger t-mobile kullanicisiysaniz 2017’de iphone 6 ve 7 serilerini kullanip kullanmadiginizi ogrenebilirsiniz. Size bilgilerini veriyorlar. Fakat mutlaka amerika icerisinde kullanmis olmaniz gerekiyor. Ben anneme ve kuzenime gonderdigim telefonlari malesef sistem bulamadi. Zaten bu uygulamanin icerisinde o yillara ait butun telefonlarin seri numaralari kayitli.


  • koca bir vayy bee çektim başlığı okuyunca. Türkiye'deki cihazlar için yapamıyor olmamız üzücü. Tavsiyeleriniz telefonları güncellemememiz mi? Zaten Türkiye'de çok pahalı. Ütopik yani.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rasul1995, içinde söyledi: Apple iPhone Performans Davası Uzlaşması (6 Ekim 2020)

    koca bir vayy bee çektim başlığı okuyunca. Türkiye'deki cihazlar için yapamıyor olmamız üzücü. Tavsiyeleriniz telefonları güncellemememiz mi? Zaten Türkiye'de çok pahalı. Ütopik yani.

    Su an icin bir sorun yok... Bu, 2-3 yil onceki olaydi; artik Apple hicbir guncellemede boyle bir yavaslatma yasatmiyor... o nedenle guncelleyebilirsiniz 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @crazycells türkiye de de ücretsiz değişim yapmışlardı 0 ı ile kardeşimden biliyorum


  • @crazycells şuanki güncellemeler sanırım batarya performansını etkiliyor. Etrafımda çok fazla şikayet duyuyorum ben dahil😊


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum