Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Forumda araştırdım bulamadığım için konu açtım eğer daha önce konu açılmış ise özür dilerim.

    Lutfen dikkat!

    Equifax'in datasi hacklenmis oldugundan 146 milyonun SSN'i calinmis durumda. Bu siteden sizinki calinmis mi kontrol edebilirsiniz. Settlement yapma sansiniz var ama numaranizi degistirmanizde fayda var. Uzerinden iki yil gecmis haberimiz bile yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yayakaldim34 sanirim daha once de benzer bir vakanin yasandigini hatirliyorum. Zaten SSN'ler bu is icin yaratilmadigindan (TC kimlik no'larinin aksine), cok da guvenli numaralar degil. Rastgele yazdiginiz bir SSN bile cogunlukla birilerine denk geliyor.

    Dediginiz durumda en iyisi, credit history'nizi su konuda da anlatildigi sekilde her yil kontrol etmek:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/80/kredi-skoru-credit-history
    (ilk iletinin altindaki annualcreditreport.com kismi)

    Ayrica Discover kart gibi sirketlerin bedava guvenlik hizmetleri de var, her ay SSN'nizle yeni bir kredi alinmis mi, kart basvurusu yapilmis mi vs. diye kontrol edip bir durum oldugunda size bildiriyor. Bu tur hizmetlerden yararlanmakta fayda var.

    Yanlis hatirlamiyorsam sevgili @knnrn benzer bir hizmetin creditcarma tarafindan da verildigini soylemisti?

    Siber Guvenlikle ilgili cok fazla bilgi var forumda, sanirim ABD'de Yasam kategorilerinde kucuk bir degisiklik yapip, bu konuyu da ilgili alt-kategoriye tasiyacagim, bilginize.


  • @crazycells Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, bu bilgiler yeni gidecek kişiler için altın değerinde dediğiniz gibi belirli aralıklarla kontrol etmek yada firmalar aracılığı ile güvenliği sağlamak gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Ben de durumu özet geçmiş olayım...

    Bu veri ihlalinden etkilenen arkadaşların, karşılığında Bedava Kredi Takip Servisi ya da 125 dolara kadar geri ödeme alabilmeleri için 22 Ocak 2020'ye kadar başvuru yapmaları lazım.

    Şu siteden sizin de etkilenip etkilenmediğini kontrol edebilirsiniz:
    https://eligibility.equifaxbreachsettlement.com/en/eligibility

    Eğer etkilenmişseniz şuradan da hak iddia edebilirsiniz:

    İsteyebileceğiniz haklar:

    • Bedava Kredi Takip Servisi veya 125 Dolara kadar bir ücret
      (bu ikisi için bir belge gerekmiyor)

    • Eğer bu veri ihlalinden dolayı zaman veya para kaybettiyseniz; veya dolaylı olarak harcamalarınız olduysa bunları da belgeleriyle iddia edebilirsiniz.

    Bu haktan yararlanmak için 22 Ocak 2020'ye kadar başvuru yapmanız gerekmekte.

    Ayrıntılı bilgi için: https://www.equifaxbreachsettlement.com/faq

    Sürece dair biraz daha bilgi de vereyim...

    2017 Eylül'ünde Equifax , bir siber saldırı sonucu veri ihlali gerçekleştiğini ve ABD'deki 147 milyon tüketicinin kişisel bilgilerine erişildiği bilgisini verdi. Bu bilgiler, kişilerin isim ve soyisimleri, Sosyal Sigorta Numaraları, doğum tarihleri, adresleri ve hatta bazı kişiler için ehliyet numaraları, kredi kartı numaraları gibi bilgileri içermektedir.

    Bunun üzerine Equifax'a toplu bir dava açıldı fakat mahkemede devam etmek yerine Equifax mahkeme dışı uzlaşmayı kabul etti ve en az 380.500.000 dolar ödeyeceğini bildirdi. Her ne kadar mahkeme henüz son kararı vermemiş olsa da, iki tarafın anlaşmasından dolayı mahkemenin de bu uzlaşmayı onaylayacağı beklenmekte.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Equifax hack'inden etkilenen bireyler icin son basvuru tarihi yarin! Dikkatinize!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Equifax veri ihlali magduru olup "Kredi Takip Servisi" icin basvuru yapan arkadaslarin email adreslerine gectigimiz aylarda aktivasyon kodu gelmis olmasi gerekiyor. Bu aktivasyon kodunu 27 Haziran'a kadar kullanmis olmaniz gerekiyor, yani kullanmak icin son 12 gun...

    Ilgili kredi takip sitesi:


  • Nihayet bugun itibariyle cekim geldi sagolsunlar bosa posta parasi ve kagit harcamislar. $5.21 Allah bereket versin

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ziyaku, içinde söyledi: 146 Milyon SSN Çalınması (125 dolar geri ödeme - 22 Ocak 2020)

    Nihayet bugun itibariyle cekim geldi sagolsunlar bosa posta parasi ve kagit harcamislar. $5.21 Allah bereket versin

    Bu konular hic belli olmuyor sayin @ziyaku , toplam para miktarina ve kisi sayisina bagli...ben de 146 milyon kisiden dolayi az para dusecegini tahmin ettigim icin "Kredi Takip Servisi"ni secmistim.

    Fakat gectigimiz yillarda t-mobile kullanici bilgilerini caldirmisti, orada da yanlis bir intibayla "Kredi Takip Servisi"ni secmistim ama herkes benim gibi yapinca ortada ciddi bir para kalmis sanirim, cunku gectigimiz haftalarda "para"yi secenlere 500 ile 900 dolar arasi odeme yapmislar... tanidigim bir arkadasa 700 dolar geldi... t-mobile ocak ayinda kullanici bilgilerini yine caldirdi 🙂 bunun uzlasma davasi olursa bu sefer parayi sececegim...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum