Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Experian, ABD'deki 3 buyuk kredi rapor kurumundan biri.

    (Kredi raporlari hakkindaki ayrintili bilgi su konuda: https://yesilkartforum.com/forum/topic/80/kredi-skoru-credit-history )

    Iddiaya gore Experian, gecmis yillarda kredi raporu hazirlarken kullandigi kamuya acik bilgileri hangi aracilardan aldigini tam olarak listelememis ve ayrica bazi kisilerin vergi hacizi veya davalari hakkinda eksik veya gunu gecmis bilgiler vermis. Bu tur durumlar "Fair Credit Reporting Act" yani adil kredi raporlama yasalarina ters dustugu icin kendilerine dava acilmis. Experian, butun iddialari reddediyor; fakat dava sonuclanmadan iki taraf anlasmis ve bu basliktaki uzlasma programini olusturmus. (ABD'de hukuki sureci devam ve takip ettirmek pahali oldugu icin genelde daha az zarara mal olacagi icin boyle davalarin anlasmayla sonuclanmasi normal bir durum)

    Uzlasma Sartlari (EXPERIAN PUBLIC RECORD SETTLEMENT)

    Bu uzlasma programina gore,

    Eger 15 Ocak 2011-21 Eylul 2018 tarihleri arasinda Experian'in yillik kredi raporlama hizmetini kullandiysaniz

    ve/veya

    Experian 15 Ocak 2014- 21 Eylul 2018 tarihleri arasinda sizin kredi raporunuzu ucuncu bir tarafa ulastirdiysa (bu tarihler arasinda kredi karti, kredi, mortgage gibi borclara basvuru yaptiysaniz ve basvuru yaptiginiz kurum Experian'i kullandiysa buna dahil olabilirsiniz)

    su iki seceneginiz mevcut:

    • 2 yillik ucretsiz kredi takip programi (free credit monitoring)

    veya

    • zararinizi karsilayacak kadar maddi tazminat (Mediation Program)

    Eger magdur kisilerden biriyseniz bu iki secenekten birini 22 Agustos 2020'ye kadar secmelisiniz. Ayrintili bilgi:

    https://www.experianpublicrecordadr.com/

    Eger maddi tazminat istiyorsaniz, Experian'in sizin hakkindaki yanlis bilgi verdigini ve bunun size ne kadar zarara mal oldugunu belgelerle gostermeniz lazim. Bu konudaki ayrintili bilgiyi su sayfalarda bulabilirsiniz: https://www.experianpublicrecordadr.com/

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Ben de deneyimimi ekleyeyim...

    yillik olarak hem Experian, hem Equifax hem de TransUnion'dan incelemek amaciyla kredi raporlarimi hazirlattigim icin (fakat bu konuda maddi bir zararim olmadigindan) ucretsiz kredi takip programina kayit yaptirdim, 8 gun sonra da Experian Identityworks'ten hesap olusturup aktive etmem icin email ile bir kod gonderdiler. Takip programinin son gunu 2 yil sonrasi gorunuyor.

    Eger siz de 2011-2018 tarihleri arasinda annualcreditreport veya Experian ile bu raporu hazirlattiysaniz, bu kodu talep etmek icin 22 Agustos 2020'ye kadar vaktiniz var...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu konuda bir guncelleme yapayim, saniyorum ki SSN sahibi olan herkes bu kredi takip servisinden yararlanabiliyor...

    Yukarida bahsedilen durumdan etkilenmedigini dusunen ama cuzdani gectigimiz haftalarda calinan bir arkadasa bunu denemesini tavsiye ettim... Ve 10 gun sonra "Experian Identityworks" icin kendisine aktivasyon kodu gonderdiler...

    Eger boyle bir kredi takip servisine ihtiyaci olan SSN sahibi kisiler varsa, ucretsiz 2 yil servis icin basvuru yapip deneyebilir.

    Sadece SSN degil, ehliyet, email, credi kartlari ve diger bilgilerin de calinip calinmadigina dair takip yapiyorlar:

    Screen Shot 2020-06-30 at 7.21.28 PM.png


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum