Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Öncelikle aranıza yeni katıldığım için mutlu oldum emeği geçen herkese teşekkürler. Konu yanlış yerdemi bilmiyorum ama 2019 senesinde 10 senelik b1/b2 turist vizesi aldım maksimum 6ay giriş izni aldım ve 5 ay süreliğine amerikada bulundum ailem bana orda okumam için imkan tanıyabileceğini söyledi öncelikle bir dil okulu kaydım oluştu turist statüsünde olduğum için okul öğretmeni amerikadan change of statu yapabileceğini yada ülkeme dönüp tekrar vizeye başvurmam gerektiğini söyledi bizde ortak bir karar alıp hem daha temiz bir yol olacağı hemde kısa olacağı için ülkeme dönüp f1 vizesi başvurusu yaptım. DS formu sürecinde asla yalan beyanda bulunmadım 5 ay amerika da olduğumu yazdım . ardından ankara konsolosluğunda mülakata girdim ve görevli çalışan amerikaya neden gittiğimi sordu . Tatil amaçlı gittiğimi ve türkiyede bir ingilizce bölüme kayıtlı olduğum için amerikada dil okuluna gitmek istediğimi bu yüzden o süreçte araştırma yaptığımı da belirttim. sonra çalışan baya bir bekledi ve siz çalışmışsınız dedi çalışmadığım konusunda emin olduğum için bir kaç kez söyledim ardından olay ordan sonra oldu görevli memur bana sesi kapattı ve arkaya gitti bir kadınla geri döndü birşeyler konuştular ve sesi bana geri açtı üzgünüm amerika vizenizi iptal ediyorum ve öğrenci vizesini veremiyorum dedi . bende neden iptal edildiğini yasal süre içinde kaldığımı belirttim ancak şunuda söyledim evet farkındayım 6 ay diye 6 ay kalmak gibi bir şansımın olmadığını ama okulları araştırdığımı vs söyledim sadece yüzüme baktı üzgünüm dedi tekrardan ve revoked damgasını bastı ve elime sarı kağıt verdi. şimdi şunu öğrenmek istiyorum giriş yasağım var mı ? green card çekilişinede katıldım acaba o sürecimi bu hale getirdi ? kazanmam durumumda alabilir miyim ? yada tekrar amerikan vizesine başvursam alma şansım kaldı mı ? biraz uzun oldu gerçekten çok özür dilerim eğer yazım yanlışları olduysa yardımcı olursanız çok sevinirim 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Meriç-Buğra-Beyoğlu muslu hukuk bürosuna sorman çok daha sağlıklı olur. Çünkü bilen birisinin cevaplaması çok daha mantıklı olur.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2325/muslu-hukuk-bürosu-forumumuzda?_=1590853408829

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Merak etmeyin giris yasaginiz yok, sadece vizeniz iptal oldu. Elinizdeki vizeyi kullanamazsiniz ama yeni bir vize alirsaniz ya da dediginiz gibi Green Card cekilis talihlisi olursaniz o zaman bir sorun yasamadan ABD'ye girebilirsiniz.

    Gocmen olmayan vizelerdeki islemler, gocmen vizeleri etkilemiyor. Dolayisiyla bu yasadiklarinizin Green Card surecine olumlu veya olumsuz bir etkisi olmaz. Zaten vizenizin iptal edilmesinin ve yeni vize alamamanizin en olasi nedeni konsolosun sizin "gocmenlik isteginiz olduguna" kanaat getirmesi gibi gorunuyor...

    bir SSN'niz yok sanirim? Peki sagda solda, facebook gruplarinda veya turkce ilan sayfalarinda bu konularda bir seyler yazmis olabilir misiniz? Hem kimliginizi acik edebilecek hem de calistiginizi ima eden cumleler?


  • Öncelikle çok teşekkür ederim @crazycells göçmenlik isteğinize kanaat getirmişler gibi gözüküyor dedin bu kanaat benim turist vizesi yada herhangi bir göçmen olmayan vize alma şansımı çok mu düşürdü ek olarak öyle bir çalışmada bulunmadım fakat yengem ve dayımın davetiyesi ile gittim onlarda restauranta sahipler acaba o yüzden mi bu kanaate vardılar . Şu yönden üzgünüm keşke demekle olmuyor ama amerikada change of statu yapsaydım bundan kötüsünü görmezdim diye düşünüyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Meriç-Buğra-Beyoğlu, içinde söyledi: İptal edilmiş vizenin etkileri (Revoked visa)

    Öncelikle çok teşekkür ederim @crazycells göçmenlik isteğinize kanaat getirmişler gibi gözüküyor dedin bu kanaat benim turist vizesi yada herhangi bir göçmen olmayan vize alma şansımı çok mu düşürdü ek olarak öyle bir çalışmada bulunmadım fakat yengem ve dayımın davetiyesi ile gittim onlarda restauranta sahipler acaba o yüzden mi bu kanaate vardılar . Şu yönden üzgünüm keşke demekle olmuyor ama amerikada change of statu yapsaydım bundan kötüsünü görmezdim diye düşünüyorum

    Hayir, normalde bir problem degil; onemli olan gercekten vizeyi amacina uygun kullanip sonrasinda Turkiye'ye donmek...

    Siz daha onceki turist vizesini ne amacla aldiniz? Okullara bakacaginizi belirtmis miydiniz? Sizin ABD'ye gidince, "ABD'de kalmanin yollari"yla ugrastiginizi hatta calistiginizi dusunmusler gibi gorunuyor. Restoran durumunu bilemiyorum ama o da katkida bulunmus olabilir. Bir sekilde, sizin durumunuzu gercekci bulmamislar maalesef.

    Iki yontemin de kendine gore artilari ve eksiler var... ABD icinde Change of Status yapmak daha masrafli bir surec, ayrica onaylanmasi aylar surebiliyor.


  • Sayın @crazycells turist vizemi dayımı ziyaret amaçlı almıştım okul araştırması olduğunu belirtmemiştim ama şunu biliyordum ki yalan beyanda asla bulunmadım çünkü konsoloslukta tek ince çizge bu sanırsam doğru konuş yeterki aslında düşüncem orda olursada olur olmazsadq nasip kısmet türkiyede universiteme devam ediceğim universitemşn 2.senesinde bir daha başvurucağım vizeye şansım varsa eğer

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Meriç-Buğra-Beyoğlu evet sayin @Meriç-Buğra-Beyoğlu , ben de zaten net bilmiyorum, sadece eldeki kisitli bilgiyle fikir yurutmeye calisiyorum.

    Belki gosterdiginiz kaynaklarin 5 ay yetecegini dusunmemislerdir, o nedenle calistiginiza kanaat getirmislerdir.

    Ingilizce bolum demissiniz, egitim dili mi ingilizce? bolumunuz mu ingiliz edebiyati vs. gibi bir bolum mu? Bir de kacinci siniftasiniz su anda acaba?


  • @crazycells evet eğitim dili %100 ingilizce olan matematik bölümüne kayıtlıyım. Şuan 1.sınıfa geçiceğim. İptal edilen vizeme başvurduğum zaman ingilizce hazırlık sınıfındaydım. Konsolosluğun iptal edilmiş turist vizesini verme sebebinide bu olduğunu düşünüyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Meriç-Buğra-Beyoğlu, içinde söyledi: İptal edilmiş vizenin etkileri (Revoked visa)

    @crazycells evet eğitim dili %100 ingilizce olan matematik bölümüne kayıtlıyım. Şuan 1.sınıfa geçiceğim. İptal edilen vizeme başvurduğum zaman ingilizce hazırlık sınıfındaydım. Konsolosluğun iptal edilmiş turist vizesini verme sebebinide bu olduğunu düşünüyorum.

    evet, bu etki etmis olabilir, universiteye basladiktan sonra isiniz kolaylasabilir ama size tavsiyem tum derslerden en iyi notu alip basvuru yapmaniz yonunde, GPA puaniniz gercekten de vize almaniza yardimci oluyor. Eger ortalama veya daha dusuk bir not ortalamasiyla basvuru yaparsaniz yine vize almaniz zorlasabilir. Iyi not ortalamasina sahip ogrencilerin ABD'den geri donup bolumlerini bitireceklerine daha cok ikna oluyorlar.


  • Merhaba,

    Kasım 25, 2020 tarihinde O’Hare havalimanından girişte 5 ayrı sınır polisinin beni sorguya çekmesi ve yaklaşık 3,5 saat süren bekleyişin ardından cep telefonum incelenerek ve içinden bazı fotoğrafların delil olarak alınması ile bir dosya oluşturuldu. Daha sonrasında ilk uçakla geri gönderildim. Durumum ile ilgili yetkili polise sorduğumda bu seferlik beni kabul edemediklerini ve tekrar vize almam gerektiğini söylediler. Gerekçe ise 2019 yılında 2 haftalık aralığında gidiş dönüş bilet alıp toplamda 6 ay(Şubat-Temmuz) kadar ziyaret süremin olması. Ayrıca hiçbir şekilde para almadığımı defalarca anlatmama rağmen bu süre zarfında çalıştığımı ve o yüzden kabul etmediklerini söylediler. Vizenin üzerinde işlenmiş olan;

    • Revoked 22 cfr 41.122(e)(3) ne anlama gelmekte ?
    • Bu yazılan kod herhangi 5-10 yıllık yasak anlamına gelir mi ?
    • Bu durum karşısında itiraz edilebilir mi ? (Maalesef pandemiden dolayı konsolosluktan bir dönüş olmuyor)
    • Tekrar US gidebilmem için nasıl bir yol izlemeliyim ?

    Ücretsiz destek veren bir kaç avukat dilekçe ile itiraz edebileceğimi önerdi ancak kesin bir cevaba ulaşamadım. Ayrıca itiraz edilirken başka amaçla gidiyor olmam önerildi. Örneğin yatırımcı olarak, evlilik üzeri veya sponsorluk şeklinde bir yol üzerinden gitme isteğim doğrultusunda mevcuttaki vize için af veya itiraz talebi oluşturabilirmişim.

    Konu ile ilgili bilgisi olanlardan desteklerini bekliyor olacağım. Herkes için güzel bir sene olsun 🙂


  • Vizeniz iptal edilmis ve bu yazan kod, sizin INA § 235(b)(1) nedeniyle inadmissible oldugunuzu ve expedited process ile geri gonderildiginizi belirtiyor. INA § 235(b)(1) ise 5 yillik visa bar anlamina geliyor.


  • Çalışma durumu gerçekten var mıydı? Neden böyle bir kanaatte bulundular sizce?
    Merak ettiğim için soruyorum.


  • @MySea cevabiniz icin tesekkur ederim. Bu durum karsisinda herhangi bir itiraz edilebilme hakkim var midir veya ilerleyen bir surecte farkli bir sekilde basvuru oneriniz var mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @toohon, içinde söyledi: İptal edilmiş vizenin etkileri (Revoked visa)

    @MySea cevabiniz icin tesekkur ederim. Bu durum karsisinda herhangi bir itiraz edilebilme hakkim var midir veya ilerleyen bir surecte farkli bir sekilde basvuru oneriniz var mi ?

    Maalesef bu karara itiraz edemezsiniz artik. Etseniz de o vizeyle ABD'ye girisinize CBP izin vermez.

    Ama yeniden vize almayi deneyebilirsiniz konsoloslukta. Eger konsolos calismadiginiza veya vizeyi amacina uygun kullanacaginiza kanaat getirirse o durumda tekrar vize alabilirsiniz.

    Konsoloslukta o vizeyi ne amacla kullanacaginizi soylemistiniz, gercekte ne amacla kullandiniz?

    Bu tur bilgiler CBP'ye ulasiyor, o nedenle onun takibini ve onaylanmasini yapabiliyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @toohon, içinde söyledi: İptal edilmiş vizenin etkileri (Revoked visa)

    @MySea cevabiniz icin tesekkur ederim. Bu durum karsisinda herhangi bir itiraz edilebilme hakkim var midir veya ilerleyen bir surecte farkli bir sekilde basvuru oneriniz var mi ?

    Eger ABD'de okumak istiyorsaniz F vizesi, eger calismak istiyorsaniz J veya diger calisma vizelerini almanizi tavsiye ederim. Bu vizeleri almak icin ilgili kurumlardan da izin ve belge alindigindan ne yapacaginiz daha kesin olur. Turist vizesi aldiginiz surece dediginiz gibi bir problem yasama ihtimaliniz var.


  • @crazycells merhaba, F-1 1 yillik vizemi 2016-2017 surecinde kullandim ve gecirmeden geri dondum. Bildigim kadariyla tekrar F vize surecine dahil olamiyorum. Daha sonrasinda turist ile ziyaretimde ayni sekilde 6 aylik sureci doldurmadan geri dondum. Zaten sorgudan once bahsettiler 2 haftalik bilet sureciniz olmasina ragmen daha uzun sure kaldigimdan dolayi. Anladigim kadariyla beni gocmen olarak gorduklerinden gocmen olmayan vizem iptal oldu yonunde.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @toohon, içinde söyledi: İptal edilmiş vizenin etkileri (Revoked visa)

    @crazycells merhaba, F-1 1 yillik vizemi 2016-2017 surecinde kullandim ve gecirmeden geri dondum. Bildigim kadariyla tekrar F vize surecine dahil olamiyorum. Daha sonrasinda turist ile ziyaretimde ayni sekilde 6 aylik sureci doldurmadan geri dondum. Zaten sorgudan once bahsettiler 2 haftalik bilet sureciniz olmasina ragmen daha uzun sure kaldigimdan dolayi. Anladigim kadariyla beni gocmen olarak gorduklerinden gocmen olmayan vizem iptal oldu yonunde.

    Eger durumunuza uygunsa tekrar F-1 vizesi alabilirsiniz.

    Alacaginiz vizeyi ABD'de yapmak istediginiz aktiviteye uygun olarak secmelisiniz. Ama CBP gorevlilerin de dedigi gibi 2 haftalik kalis suresini ABD'ye giristen sonra 6 aya cikarmak biraz supheli bir durum. Bu nedenden dolayi isminiz sisteme takilmis diye dusunuyorum... CBP, havayollari sirketlerinden giris-cikislara dair bilgilerin hepsini aliyor.


  • @Archie herhangi bir calisma durumu soz konusu degil ancak telefon icerisinde bulunan bazi fotograflari sanki calismisim gibi baz alip o sekilde sorguya tabi tutuldum. Ne kadar aciklamis olsamda bilerek capraz sorgu seklinde istedikleri gibi uygulama yaptilar.


  • @Meriç-Buğra-Beyoğlu dil okulu olarak nereyi secmıstınız acaba kardesıme kaplan sectık onunda turıst vızesı varda



Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum