Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Sevgili forumcular, cok tarihi bir dönemden geçtiğimiz açık. Bu yaşananların dünyamızda bir çok şeyi dönüştüreceği de açık. Yaşadığımız dijital devrimin yıllara yayılmış hali bizi korkutmazken birden bir mecburiyet olarak önümüze çıkması bir çok komplo teorisini de beraberinde getirdi. Event201, ID2020, Homodeus, Messenger RNA, Bill Gates filan. Bunlara dair fikirlerinizi merak ediyorum. Bilen, araştıran varsa bizi aydınlatsın.


  • @kundekari ben inanmiyorum pek komplo teorilerine ozellikle bill gates uzerinden. cunku corona dedikleri virus 1970lerden beri bilinen bir virus. dahasi 2000lerin basinda iki kere dunyayi tehdit etti. devletler cok onemsemedi. hatta dunya saglik orgutunun raporlari var pandemi uzerine. orada neler yapilmali onlemleri icinde neler olmali hepsi tek tek anlatiliyor. devletlere de uyarilar yapiliyor kimse sallamiyor. turkiye de saglik bakanliginin raporu var meclise sunulmus. virus degil ama influenza uzerine, orada 60 bin kisinin olecegi on gorulmus onlem var mi oda yok. sonra bu olaylar oluryor inanlar oluyor. bill gates, jeff bezos gibi isimler bunu firsata cevirmeye calisiyorlar ki amazon baya buyudu bu surede. bill gates dunyayi uyardiginda virusle alakali yil 2015 dusunun ilk mers sars vakalarinin yillarini adamin bunu ongormesi normal ki 2000lerin sonunda whonun raporlarida ortada. rna felan biyolojik olaylar tabi en kolay kismi bir canli icin mutasyon olayi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    kesinlikle katiliyorum, bu felakette hic gerek yok komplo teorilerine... Hic kimsenin bilmedigi ya da duymadigi bir virus degil. Daha once cok benzer yolu takip ederek epidemilere neden olmus...

    Zaten hayvanlardan takip de edebilmisler az cok... pangolinlerdeki coronaviruslerle %99 benzer, dolayisiyla onlardan tur bariyerini asarak insanlara gelmis gibi gorunuyor...

    alt metni

    Zaten su anki coronavirus'un bile simdiden 4-5 farkli turu(strain) cikti, virus mutasyon geciriyor, bazi turleri digerlerinden daha olumcul, bazilari gencleri daha siddetli etkileyebiliyor vs.

    Umarim gelistirilen asilar hepsine karsi etkili olur.


  • Bundan 5-10 yıl önce Almanya da salgınlara karşı olası felaket senaryosu hazırlamış ve o rapordaki birçok şey bugün gerçekleşiyor. 🙂

    Yaşlı nüfusuna rağmen hem az insan hayatını kaybetti hem de çok hızlı bir şekilde salgın artış hızını düşürdüler. Almanya, coronavirüs konusunda iyi iş çıkardı.


  • Bu virüsün lab ürünü olduğu teorilerine katılmıyorum ben de muhakkak, ancak küresel sistemin bu durumu en optimum şekilde değerlendirdiğini düşünüyoru. Sadece durumu kullanma dışında alınan bazı küresel kararlar da şaibeli. WHOnun ocak ayında bu bir pandemi değildir çıkışı, Türkiyede kullanılan ve sonuçları çok iyi olan bir ilacın WHO tarafından yasaklanması, bu meselelerden hemen sonra biyolojik pasaportun ve deri altı takibin ortaya atılması bana pek rastlantı gibi gelmiyor. Event201 bir pandemi simülasyonu, çok olağan gibi görünüyo ancak uygulanışı ve bu işin tarafları da yine tuhaf bana göre. Gates Foundation, World Economic Forum, John Hopkins University vs. Eski davos raporlarını yorumlarını da biraz karıştırınca aslında içinden geçtiğimiz sürecin virüsten bağımsız olarak bizi bambaska bir dünyaya götürdüğünü görmek gerek. 2050 yılında ortaya cıkması öngörülen Homodeus bir ütopya olmaktan çıkacak gibi. Ulus devletler orta vadede yıpranarak yok olabilir. Yeni dünyanın gerçeklerini öngörmek ve ona gore kendi durumumuzu update etmekte fayda var.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum