Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Rhode Island, Amerika Birleşik Devletleri'nin 50 eyaletinden biridir. Ülkenin en küçük eyaleti konumundadır.

    Coğrafyası

    Rhode Island eyaletinin her köşesi denizden en fazla 50 km uzaklıkta olduğu için Okyanus Eyaleti rumuzu ile anılır. Eyalet doğusunda ve kuzeyinde Massachusetts Eyaletiyle komşudur. Batısında ise Connecticut eyaleti yer alır. Eyaletin güneyi Atlas Okyanusu üzerinde yer alır. Atlas Okyanusu'nun bir kolu olan Narrogansett Körfezi eyaletin iç kısımlarına kadar uzanır. Eyaletin en büyük kenti olan Providence aynı zamanda eyalet başkenti olup, kültür, eğitim, siyaset ve ekonomi dallarında eyaletin en önemli bölgesidir.

    Eyaletin önemi

    Rhode Island eyaleti Amerika Birleşik Devletleri'nde Sanayi Devriminin başladığı yer olarak bilinir. Nüfusunun %50'sinden fazlasının Katolik mezhebinden olduğu tek eyalettir. Okyanus kıyısındaki Newport kenti eyaletin ikinci büyük kenti olup ABD'nin ünlü zenginlerinin inşa ettirdikleri konaklarla tanınır. Bu konaklar günümüzde müze olarak ziyaretçilere açılmıştır. Providence kentinde bulunan Brown Üniversitesi ABD'nin en prestijli üniversitelerinden biridir.

    alt text

    Bayrağı :
    alt text

    Kaynak: Wikipedia


  • herkese selamlar arkadaslar. rhode island eyaletinde yasayan bir ben varim sanirim. amerikaya ilk geldigimde kisa sureli nyc de kaldim fakat benim icin degisen bir sey olmadigi icin erken ayrilma karari alarak, bir arkadasimin yanina buraya geldim. 1 yıl doldu. daha erken yazabilirdim fakat sifir ingilizce ve hayat tutunma vs derken zaman akip gecti. yukarida yazdigim gibi, zaten istanbul gibi bir yerde yasamak ile nyc de yasamak kosturma acisindan ayni hissettim. burasinin sakinligi bence guzel ancak is imkanlari cok yogun degil. tabi ki sizin ozelliklerinize bagli. egitime onem verilen bir yer oldugu acik. genellikle yasayanlar pozitif bir buyuk sehir kosturmasi yok . trafik yok denecek kadar az. bulundugu lokasyon itibari ile rahat bir bolgede nyc tren ile yaklasik 3 bucuk saat providence ( capital ) bu bolgeden boston yaklasik ozel arac ile 1 saatlik mesafede. bolgede cogu yerde oldugu gibi arac sart denilebilir. eger soru sorulabilirse tecrube edindigim kadariyla cevaplayabilirim


  • @albayrakkosova
    Merhaba, iş bulmak kolay mı? Havası nasıl kışları çok soğuk yazları sıcak mı? Suç oranı nasıl? İnternetten baktım çok fazla hispanik nufüsü var doğru mu? Kiralar yüksek mi?


  • merhaba, is bulma her meziyete gore farkli tabiki ancak zor degil. yukarida da yazdigim gibi cok yogun degil buyuk sehirlerde oldugu gibi. ancak is bulmak ta uzun surmez. bazi aplikasyonlari da kullanabilirsin sonuc olarak yasam ve gecim konusunda asiri bir zorlanma yasanilmaz diye dusunuyorum. ilk zamanlar icin kucuk bir eyalet olmasi avantaj ancak providence ve yakin cevresi daha hareketli bazi bolgeleri cok sakin bir yasam var ona gore hareket etmek gerekir. hispanic nufusa gelince kontrol etmedim ama %15 in biraz ustudur 20 cikmaz . genel olarak criminal bir arastirma yapmadim ama burada cok olacagini sanmiyorum hic bir problem gormedim. genellikle pozitif tabi her bolgede oldugu gibi var bir iki problemli yerler. kislari evet soguk yazlari en fazla 1 aylik bir donem sicak olur geri ortalama sicaklikta 25-30 C arasi . kiralar yere gore degisir tabiki . odalar 500-700 arasi ortalama - evler 2+1 ortalama 1250-1750 arasi ( zillow dan kontrol edebilirsiniz)


  • @albayrakkosova merhaba ben yakın zamanda bir kız arkadaşımı görmeye geleceğim new jersey delran bölgesinden geleceğim oralar bazı bölgeler gibi sorunlu mu yoksa elit veya zararsız kendi halinde insanların yaşadığı bir yer mi bunu sormak istedim east providence bölgesi


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum