Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Boşanma kararı

• Merhabalar Sorumun hangi başlık altında olacağını bilemedim
    Ben 3,5 ay oldu Amerika ya geleli, Amerikan vatandaşı ile Türkiye de evlenip gelmiştim.
    Green card ım daha gelmemişti sanırım
    Eşim benden boşanmak istedi ve beni mağdur etti evden çıkardı , dil bilmiyorum , zor durumda bıraktı beni. Green card ıma el koydu , vermeyeceğini söyledi benden Türkiye ye gitmemi istiyor, daha 4 ay önce dügünüm olmuştu , tekrar Türkiye ye gitmek bana zor olacak
    Benim haklarım varmı bilmiyorum , burada çaresiz kaldım, ne Green card ım elimde , ne param var. Takılarımı herşeyimi aldı , eşyaları satışa çıkarmış Ne yapabilirim @Claudia-J-Muslu

• Durumunuza uzuldum, umarim kisa zamanda bir cozum bulabilirsiniz!

• @elf, içinde söyledi: Boşanma kararı

Merhabalar Sorumun hangi başlık altında olacağını bilemedim
    Ben 3,5 ay oldu Amerika ya geleli, Amerikan vatandaşı ile Türkiye de evlenip gelmiştim.
    Green card ım daha gelmemişti sanırım
    Eşim benden boşanmak istedi ve beni mağdur etti evden çıkardı , dil bilmiyorum , zor durumda bıraktı beni. Green card ıma el koydu , vermeyeceğini söyledi benden Türkiye ye gitmemi istiyor, daha 4 ay önce dügünüm olmuştu , tekrar Türkiye ye gitmek bana zor olacak
    Benim haklarım varmı bilmiyorum , burada çaresiz kaldım, ne Green card ım elimde , ne param var. Takılarımı herşeyimi aldı , eşyaları satışa çıkarmış Ne yapabilirim @Claudia-J-Muslu

Sayın @Elf,
    Evet haklarınız vardır. VAWA yasasından yararlanma hakkınız olabilir. İlgili linke bakiniz. https://www.uscis.gov/green-card/green-card-vawa-self-petitioner. Bu başvuruyu esiniz bilmeden yapabilirsiniz. Ancak İngilizceniz yok ise size bir tercüman arkadaşınızla bu hizmeti veren bir yere başvurabilirsiniz. ABD’nin her yerinden 1-800-799-7233 telefonu arayıp fiziksel şiddet veya psikolojik şiddet görüyorsanız yârdım alabilirsiniz. https://www.thehotline.org/resources/vawa/
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    3 İleti
    212 Bakış
    Tugba54T
    Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ediyor kolayliklar diliyorum 😊
  • 0 Oy
    4 İleti
    415 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @themasterfl, içinde söyledi: Amerikalı eşden boşanmadan önce Türkiyede evlenmek ve GC kazanmak Sayın @Claudia-J-Muslu Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim , Benim durumuma göre benim ve ailemin vize alamayacağımızı zaten az çok tahmin etmiştim. Başka bir sorum daha olacak, yanıtlarsanız çok sevinirim. Bu saatte sonra göçmen olarak Amerika ya gidemeyeceğim belli oldu. Peki ileriki yıllarda Turist vizesi ile gezmeye gitmek istersek ( oğlum youtube da disneyland in videolarını görmüş ve oraya gitmeyi çok istiyor) Turist vizesi alabilirmiyim ? Cevap verirseniz sevinirim. Sayın @themasterfl, Kayıtlarınızı düzeltirseniz ABD’ye gelebilirsiniz. Evlilik kaditlerinizin doğru olması gerekir. Bazı işlemler geriye yönelik olarak da düzeltilebilir. Göçmenlikte buna nunc pro tunc başvurusu denir. Ancak sizin bu hatalar için iyi açıklamalarınız olmalıdır. Sizin durumunuz zor görüngede kayıtlar düzeltilirse ABD’ye gelmeniz mümkün olur. Teşekkürler.
  • Bosanma sonrasi gocmenlik sureci (CR-1 / IR-1)

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    257 Bakış
    M
    @Claudia-J-Muslu Size çok teşekkürlerimi iletiyorum..Detaylı açıklamalarınız İçin sağolun Sanıyorum bundan sonrası İçin sabırla bekleyecek İşlerinizde başarılar ve bol sağlıklı günleriniz olsun inşallah. Bir de şunu sorabilir miyim: extension süresi Aralık 2020’de biteceği için yeni bir extension göndermeleri gerekiyor değil mi? Çok teşekkür ederim
  • bosanma sonrasi DV sureci

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    -3 Oy
    3 İleti
    309 Bakış
    C
    @Duygu07 Bana sanki mülakatta eleneceksiniz gibi geliyor. Çünkü boşanma davaları öyle 2 celsede bitmiyor Türkiye'de. Hem boşansanız bile ayrıntılı nüfus kayıt örneğinde boşanma tarihi çıkıyor ancak ben Konsolosluk görevlilerinin bunu dert etmeyeceği düşüncesindeyim. Tüm dosyanın bir örneğini verirsiniz, dilekçe yazarsınız, bizim davamız önceden başlamıştı o yüzden yazmadım dersiniz, bence kötü karşılamazlar. Eğer İstanbul konsolosluğundaki o takıntılı adam denk gelirse eler :D ama o akıcı İstanbul türkçesi konuşan kadın denk gelirse halinden anlar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k