Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

work and travel sonrasi calisma izni

Benzer Başlıklar

• N-400 Adres ve Calisma Gecmisi

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    131 Bakış
    G
    @Claudia-J-Muslu Cok tesekkur ederim. Postalar, faturalar vs. eski adresine gitti ve ABD'ye donus yaptiginda oradan teslim almisti. Sanirim bu durumda o adresi devam ettirmemiz uygun olur o zaman. Tesekkur ediyorum.
  • Eldery and disable abuse at Atlanta Airport

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    6 Oy
    4 İleti
    355 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Eldery and disable abuse at Atlanta Airport Merhaba , Dun annemin Atlanta havaalanindan , Istanbul'a Turk havayollari firmasiyla ucusu vardi. Yasli ve kronik rahatsizligi oldugundan wheelchair baglatmistim. Annem ile beraber diger yolcuyu goturen gorevli annem xray den gecerken cantasini acip 1000$ parasini calmis. Annem guvenlikten cantasini alirken farketmis orada guvenlik gorevlilerine bir turk gencin yardimiyla durumu Izah etmis ve kamera kayidindan tespit etmisler. Annem bak demis caliyor Adam gulmus. Birsey yapamayiz demisler neyse ucaginin kalkmasina 25 dakika kaldigi icin ucaga donmus cok uzgun bir sekilde. Bahsettigim gencten beni aradi durumu anlatti ben tekrardan havaalanina gidip guvenlik gorevlilerine durumu soyledim. Kameralari inceleyeceklerini soylediler ,geldiler hayir hicbirsey yok daha once kaybetmistir dediler. Thy e donup ucak personelleriyle iletisime gecip anneme ulastim. Annem hayir gorevliler gordu dedi ,check etmek icin bir daha sordum cok net oldugunu anlayinca havaalanindaki polis departmanina gidip durumu anlattim . Poliste kameraya baktiginda birsey goremedik dedi. Thy e-mail attim tabiki sorumluluk almiyorlar. Ne yapacagimi sasirmis durumdayim. Yanlarina kar mi kalacak baska ne yapabilirim? Bu yapilan Eldery and disable abuse girmez mi ? Burasi Hukuk devleti degil mi ? Haklarimizi ogrenmek istiyorum Dava acmak istiyorum lutfen beni yonlendirebilirmisiniz. Tesekkur ederim .@Claudia-J-Muslu Sayın @HockeyUmpire2, Annenizin durumuna cok üzüldüm ancak bu konu direkt bir vatandaslik ve göçmenlik konusu olmadığı icin yardımcı olamıyorum. Genel olarak bu durumlarda yalnız sahsa karsı değil ama guvenligi saglayan firmaya karsi şikâyetçi olmak ve hatta havaalanı müdürlüğüne durumu iletmek ve gerekiyorsa onlardan da şikâyetçi olmak bir yarar sağlayabilir. Bu konusmalar yaparken mutlaka annenizin “disability” si olduğunu da iletin. Basını da dahil etmek olayın boyutunu büyütecektir. Teşekkürler
  • Change of Status reddi sonrasi tekrar basvuru yapmak

2
    1 Oy
    2 İleti
    448 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @gamzefiliz Change of Status reddi sonrasi tekrar basvuru yapmak içinde söyledi: Merhabalar, J1'den F1'e 3 ay once I-539 basvurusu sonrasi red aldim. Hem ucreti hem de gerekli belgeleri USCIS'e gondermistim. Once RFE aldim, eksik belgeleri gonderdim, sonra da ucreti odemedigimi soyleyip basvuruyu reddettiler (ama ucreti gondermistim). Boyle bir durumda, ayni basvuruya itiraz etme hakkim var mi? Yoksa yeni bir I-539 basvurusu mu yapilmasi gerekiyor? Sayın @gamzefiliz, Sizin başvurabileceğiniz yol genelde I-290B motion to reopen/reconsider dir (kararı tekrar açma ve kararı yeniden gözden geçirme talebidir). Olumsuz kararı veren USCIS ofisine yapılır. Kararı ayni mercii değerlendirdiği için genelde kazanılması zordur. Bu işlemin mutlaka karardan itibaren 30 veya 33 takvim gününde yapılması gerekir. Sure geçti ise talebiniz bakılmadan reddedilir. I-290 B başvuru ücretinin masrafı bugün itibari ile 675 dolardır. Öğrenci vizesini Türkiye’den almanız sizin için daha çabuk ve daha ekonomik bir sonuç verebilir. ABD’de kalmanızı gerektiren özel bir durum var ise bunu değerlendirmek ve ona göre I-290 B başvurusunda bulunmak gerekir. Teşekkürler.
  • I-485 sonrasi yasal statumuz

3
    0 Oy
    3 İleti
    583 Bakış
    goodluckG
    Tesekkurler @Claudia-J-Muslu Hanim. Cevabinizi kendisine ilettim. Cok memnun oldu.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k