Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 2 YIL KURALI F1 BAŞVURUSUNA ENGEL Mİ?


  • Hocam merhabalar, ' 2 year rule applies' bendede yazıyor vizemde. İnternship ile geldim Amerika ya geçen ay. Bu kuralı kaldırmak istiyorum yalnız benım devlete kyk borcum var sıkıntısı olur mu? Waiver olmadan f1 e basvurabilir miyim, red alma oranımmı yüksek? Yada iltica yoluyla green kart alımlarında damı bir engel bu 2 year rules applies? Çok teşekkür ediyorum şimdiden cevaplar için.

  • Muslu Law Firm

    @Hüseyin-Huseyın, içinde söyledi: J1 2 YIL KURALI F1 BAŞVURUSUNA ENGEL Mİ?

    Hocam merhabalar, ' 2 year rule applies' bendede yazıyor vizemde. İnternship ile geldim Amerika ya geçen ay. Bu kuralı kaldırmak istiyorum yalnız benım devlete kyk borcum var sıkıntısı olur mu? Waiver olmadan f1 e basvurabilir miyim, red alma oranımmı yüksek? Yada iltica yoluyla green kart alımlarında damı bir engel bu 2 year rules applies? Çok teşekkür ediyorum şimdiden cevaplar için.

    Sayin @Hüseyin-Huseyın,
    J1 vizesinde olduğunuzu varsayıyorum. 2 year rule applies J1 vizelerinde görülen bir durumdur. Bu kuralı kaldırmak mümkün olabilir. Ancak Türkiye devletine borcunuz olduğu için bunu kaldırmak daha zor olacaktır. Borcunuzu ödemeniz gerekecektir. Aksi halde kaldırma talebiniz olumsuz sonuçlanacaktır. İltica talebinde bu kuraldan feragat talebinde bulunabilirsiniz.
    Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • F1 statu ile F1 vizesine basvurmak

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    243 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ipek-kaya, içinde söyledi: F1 statu ile F1 vizesine basvurmak Merhaba, Ben J1 vizesi ile 2019-2021 yillari arasinda Aupair olarak Amerika'daydim ve J1 vizem bitmeye yakin F1 vizesine Amerika'dan basvurdum. Su an F1 visa statum var ve yuksek lisans yapiyorum yazilim uzerine. Okulum %100 burslu ve okulun departmaninda assistan olarak calisarak geciniyorum. Benim sorum Turkiye'den F1 vize randevusu aldim okulun birinci donemi bitince gelmeyi dusunuyorum. Ancak cok korkuyorum vizem onaylanmaz ve geri donemem diye. Turkiyeye gelip vizemi degistirmek yerine amerikada exchage visa statumu yapmami olumsuz karsilarlar mi? (O donemde covid olaylari yeni duzelmeye baslamisti ancak randevu bulunmuyordu.) Ikinci olarak F1 statumun gelmesi 8 ay surdu bu surecte nasil gecindin diye sorgularlar mi? (SSN numarami hic kullanmadim calismak icin, burda bulunan aile destekledi ve kendi ailem de destekledi) Konsoloslugun banka hesap gecmisimize bakma izinleri var mi? Cunku burdaki aile zaman zaman maddi olarak destekledi ve benim banka hesabima yatirdi, eger bakanbiliyorlarsa bunu olumsuz karsilarlar mi?) Sayin @ipek-kaya; konsoloslukta vizenin onaylanmama durumu her zaman bir ihtimaldir. Zaten ABDde F1 statunuz onaylandi ise burada kalinca bir sey yapmaniza gerek olmaz. Yani ABDden cikmadiginiz surece F1 vizesi almaniza gerek olmaz. Ancak ABD disina ciktiginiz zaman F1 vizesini almaniz gerekecektir. 8 ayda nasil gecindiginizi sorgulayabilirler. Gecerli bir aciklmaniz var gibi gorunuyor. Konsolosluk banka dokumlerinizi isteyebilir. Sosyal medya hespalarinza bakabilir. Ancak aile size hediye verdigini teyit eder ise problem olmaz. Yani aile size covid sirasinda hediye yapmis olabilir. Sorulmadikca bu konulara da girmenize gerek yoktur. Ancak hukuka aykiri calismamis olmaniz gerekecektir.
  • F1 Overstay

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! f1 vizesi i-130
    3
    0 Oy
    3 İleti
    349 Bakış
    money money moneyM
    @Claudia-J-Muslu Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. İletişime geçeceğim.
  • EB2 mi EB3'e mi uygunum?

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    3 Oy
    3 İleti
    577 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Jackhead, içinde söyledi: EB2 mi EB3'e mi uygunum? Merhaba, Amerikaya şirket içi transfer olma durumum bulunuyor. Şöyle bir sorum bulunuyor; eğitimim mühendislik üzerine. 15 yıllık iş deneyimimin son 8 yılında aynı şirkette mühendislik değil finans alanında çalıştım ve müdür seviyesindeyim. Amerikadaki pozisyon da finans alanında manager pozisyonu ancak altında çalışanı bulunmuyor. Eğitimim mühendislik olsa bile, 8 yıldan fazla finans deneyimim olduğu için EB2 kategorisinden green card'a başvurabilir miyim?( Master'ım yok,) yoksa EB3'e mi uygun olur? çok teşekkürler Sayın @Jackhead, İşe alınacağınız pozisyon ile sizin özgeçmiş ve tecrübenizin uyumlu olması çok önemlidir. Aksi halde işyeri sizin için sponsor olsa bile ret alabilirsiniz. İşin tanımı ve özgeçmişine bakmadan hangi kategoriye uygun olduğunuz belirlemek mümkün değildir. Şirket içi transfer söz konusu ise L1 vizesi ile transfer yapabilirsiniz. Bazı şirketlerin L1 blanket başvuruları olduğu için transfer çok kolay olmaktadır. Transferden sonra genelde EB2 veya EB3 yeşil kart sureci baslar. Teşekkürler.
  • J1 vizesi hakkında

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    331 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Gözde-Zengin, içinde söyledi: J1 vizesi hakkında Merhaba, J1 vizesi ile Amerikadayım. Fakat Covid nedeniyle 4 aydır fiili çalışmıyorum. 31 Ağustosta Türkiyeye gidip gelmem gerekiyor ablamın düğünü var. J1 Vizem ise Ekimde bitiyor. Ama fiili otelde koronadan dolayı çalışamıyorum, bu Türkiye’ye giriş çıkışta bir sorun olur mu bir fikriniz var mı? Sayın @Gözde-Zengin, ABD’ye normal zamanda bile her giriş çıkış bir risktir. Covid ortamında ise ABD dışına çıkmanız tavsiye edilmez. Sınırlar yine kapatılabilir ve vizeniz dolmadan ABD’ye giriş yapamayabilirsiniz. ABD’de değişik vizelere geçebilseniz de Türkiye’de sadece acil nedenlerden dolayı vize hizmeti verilmektedir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum