Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba,
    Green cart 2020 çekilişini kazandım, case number 35 binlerde, şansım ne kadar olur onu bilemem, inşallah herşey olumlu olur, ama daha ds260 formunu dolduramadım bi türlü, yardımcı olabilecek varmı acaba, Ankara'da ikamet ediyorum kendim,
    Teşekkürler

  • ⭐⭐ Yasaklı

    yardımcı olurum yarın .Ankarada oturuyorum. Ucret falan istemem.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @vega @crazycells isminin en altında bir yazı var orada greencard paket diye bir zip dosyası var orasını doldur sonra ana ds260 doldurursun kopya yapıştır 10 dakikada dolar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @vega al bakalım bu siteden indir türkçe açıklaması da var
    https://m.box.com/shared_item/https%3A%2F%2Fapp.box.com%2Fv%2Fyesilkart


  • DS-260 formunu doldururken benim tecrübe ettiğim ve o dönem yanıtını hiçbir yerde bulamadığım bir konuyu burada paylaşmak istiyorum.

    Başvuruyu yaparken evliydim. Arada boşandık, sonrasında Greencard çıktı. Ve kazandığım bilgisi geldikten sonra, bir baktım eski eşim için de bir DS-260 formu var. İngilizce sitelerde dahil olmak üzere, hiçbir yerde beni tatmin eden bir yanıt bulamadım.

    Bekâr başvurup arada evlenince yapılacaklar belli, arada çocuğunuz olursa o da kolay. Ama evli başvurup boşanırsanız ne olacağı belirsiz.
    Fakat şu bilgiye ulaştım. Önceki yıllarda DS-260 formunda 'Boşandı' alanı olmadığı için, herkes DS-260 formunu dolduruyor, sonra boşandığınız eski eşiniz mülakata girmiyor şeklinde birtakım tecrübeler vardı.

    Fakat 'Divorced' diye bir bilgi verilebildiği için, ben eski eşim adına olan formu doldurmadım. Sadece oğlum ve kendim için doldurdum.

    Bu da ne mülakat verilmesiyle ilgili ne de mülakat esnasında hiçbir sorun teşkil etmedi.

    Özetle: Evli başvuru yapıp arada boşanırsanız, eski eşinizin formunu boş bırakmanız yeterli olacaktır.

    Sonraki yıllarda çekilişe katılacak olanlara bol şanslar diliyorum.


  • Bir bilgi de boşandığınızda müşterek çocuğun durumu ne olacak konusu.

    İlk başta biraz da heyecanla birkaç danışmanla konuştum. Sivri zekâlı bir danışman 'Müşterek çocuğunuz için de DS-260 formunu doldurmayın, ya da onu mülakata götürmeyin. Zaten keşke başvururken yazmasaydınız. Onu reddederler, o yüzden sizi de reddederler' gibi ipe sapa gelmez iddialarda bulundu.

    1- Başvuruda medeni durumunuz ne olursa olsun bütün çocuklarınızı yazmak zorundasınız. Yazmamak red sebebi.
    2- DS-260 doldururken, müşterek çocuğunuzun bütün bilgilerini de girmek durumundasınız.

    O bilgisiz danışmana şu sözü söyledim 'Beyefendi, bakın ben Türkiye'den lisans ve master, bir de İngiltereden yüksek lisans derecesi olan bir kişiyim. Oğlumun bu durumdan faydalanması benim için önemli. Bu sebeple red alacaksam, sıkıntı yok' deyince adam utandı 'Ha, ama size olumlu olur zaten' gibi, bir önceki söylediğiyle tam ters bir laf etti.

    DV-2024 ve sonrası kazananlara tavsiyem, hiçbir danışmana ihtiyacınız yok. Oturup yesilkartforum sayfalarını okuduğunuzda, gerekli tüm bilgiler burada mevcut.

    ABD'deki göçmenlik avukatları dahi artık yeşilkart forumu tavsiye etmeye başladılar youtube videolarında.

    Kendinize güvenin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum