@crazycells Çok teşekkürler ilginiz için dediğiniz sayfayı araştıracağım. Belki o zamana kadar bu örnekleri İngiltere'de yaşayan forumdaş bir arkadaşıda bulabilirim, Saygılar.
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DS-260 formunu doldurmama yardimci olacak kisi var mi?
-
Herkese merhaba,
Green cart 2020 çekilişini kazandım, case number 35 binlerde, şansım ne kadar olur onu bilemem, inşallah herşey olumlu olur, ama daha ds260 formunu dolduramadım bi türlü, yardımcı olabilecek varmı acaba, Ankara'da ikamet ediyorum kendim,
Teşekkürler -
yardımcı olurum yarın .Ankarada oturuyorum. Ucret falan istemem.
-
@vega @crazycells isminin en altında bir yazı var orada greencard paket diye bir zip dosyası var orasını doldur sonra ana ds260 doldurursun kopya yapıştır 10 dakikada dolar
-
@vega al bakalım bu siteden indir türkçe açıklaması da var
https://m.box.com/shared_item/https%3A%2F%2Fapp.box.com%2Fv%2Fyesilkart -
DS-260 formunu doldururken benim tecrübe ettiğim ve o dönem yanıtını hiçbir yerde bulamadığım bir konuyu burada paylaşmak istiyorum.
Başvuruyu yaparken evliydim. Arada boşandık, sonrasında Greencard çıktı. Ve kazandığım bilgisi geldikten sonra, bir baktım eski eşim için de bir DS-260 formu var. İngilizce sitelerde dahil olmak üzere, hiçbir yerde beni tatmin eden bir yanıt bulamadım.
Bekâr başvurup arada evlenince yapılacaklar belli, arada çocuğunuz olursa o da kolay. Ama evli başvurup boşanırsanız ne olacağı belirsiz.
Fakat şu bilgiye ulaştım. Önceki yıllarda DS-260 formunda 'Boşandı' alanı olmadığı için, herkes DS-260 formunu dolduruyor, sonra boşandığınız eski eşiniz mülakata girmiyor şeklinde birtakım tecrübeler vardı.Fakat 'Divorced' diye bir bilgi verilebildiği için, ben eski eşim adına olan formu doldurmadım. Sadece oğlum ve kendim için doldurdum.
Bu da ne mülakat verilmesiyle ilgili ne de mülakat esnasında hiçbir sorun teşkil etmedi.
Özetle: Evli başvuru yapıp arada boşanırsanız, eski eşinizin formunu boş bırakmanız yeterli olacaktır.
Sonraki yıllarda çekilişe katılacak olanlara bol şanslar diliyorum.
-
Bir bilgi de boşandığınızda müşterek çocuğun durumu ne olacak konusu.
İlk başta biraz da heyecanla birkaç danışmanla konuştum. Sivri zekâlı bir danışman 'Müşterek çocuğunuz için de DS-260 formunu doldurmayın, ya da onu mülakata götürmeyin. Zaten keşke başvururken yazmasaydınız. Onu reddederler, o yüzden sizi de reddederler' gibi ipe sapa gelmez iddialarda bulundu.
1- Başvuruda medeni durumunuz ne olursa olsun bütün çocuklarınızı yazmak zorundasınız. Yazmamak red sebebi.
2- DS-260 doldururken, müşterek çocuğunuzun bütün bilgilerini de girmek durumundasınız.O bilgisiz danışmana şu sözü söyledim 'Beyefendi, bakın ben Türkiye'den lisans ve master, bir de İngiltereden yüksek lisans derecesi olan bir kişiyim. Oğlumun bu durumdan faydalanması benim için önemli. Bu sebeple red alacaksam, sıkıntı yok' deyince adam utandı 'Ha, ama size olumlu olur zaten' gibi, bir önceki söylediğiyle tam ters bir laf etti.
DV-2024 ve sonrası kazananlara tavsiyem, hiçbir danışmana ihtiyacınız yok. Oturup yesilkartforum sayfalarını okuduğunuzda, gerekli tüm bilgiler burada mevcut.
ABD'deki göçmenlik avukatları dahi artık yeşilkart forumu tavsiye etmeye başladılar youtube videolarında.
Kendinize güvenin.
-
Merhaba , benimde yaşadığım bazı sorunlar var bunlar için kime müracaat edebilirim ?
ilk konu geçmiş tarihli ikametgahımda 16 değil 27 yaşımdan itibaren yaşadığım yerler mevcut. ikinci konu ise ikamet tarihlerim arasında bildirilmemekten kaynaklı uzun boşluklar var. sistem evraktaki verileri kabul etmiyor ve 1 aydan fazla boşluk var diyor. Nasıl doldurmak lazım dersiniz ? nüfus müdürlüğüne mi gideyim oradan mı düzelttireyim eğer mümkünse -
@Can2026 gerçekte hangi tarihte nerelerde yaşadıysanız onları yazın, konsolosluk ikametgah tarihçenizi sistemden kontrol etmeyecek. Gerçekte insan hayatında boşluklar olmaz, dolayısıyla siz formu gerçek hayatınıza uygun doldurursanız form da hata vermez. Gerçekte hangi tarihlerde hangi adreslerde yaşadıysanız 16 yaşından itibaren, hatırladığınız kadarıyla max doğrulukta yazın, nüfus müd.e gitmenize gerek yok. Kolay gelsin.
-
ayşegül hanım öncelikle çok teşekkürler. Ben geçmiş tarihli ikametgahı mı elçiliğe götürmeyecek veya sisteme yüklemeyecek miyim ? sadece normal ve en son adresimin bulunduğu ikametgahı mı teslim etmem, yüklemem gerekecek ?
-
@Can2026 mülakat deneyimleri sayfasının ilk iletisinde hangi belgeleri götüreceğimiz yazıyor, ayrıca devam eden sayfalardaki deneyimlerde de konsolosluk bazında değişen belgeler olursa onları da deneyim aktarımlarından görebilirsiniz. Nüfus kayıt örneği götürüyoruz örneğin. Ancak geriye dönük bir ikametgah belgesi götürmüyoruz zaten. O yüzden adresleri hatırlayabildiğiniz max doğruluk düzeyiyle girin, formunuzu biran önce submit edin.
-
@Can2026 ayrıca sürecinizi imzanıza taşımanız forum işleyişi açısından çok faydalı olacaktır.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyinExcele de bilgilerinizi girerseniz çok iyi olur
Benzer Başlıklar
143
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k