Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Internship sonrası ABD de çalışma.


  • Merhabalar,

    Yaklaşık 10 aydır İstabulda bir pastanede pastacı olarak çalışmaktayım. Patronum Los Angeles'da Amerikalı bir fast food zinciri ile ortak pastane açmayı planlamakta tahminen 2020 Şubat ayı gibi açılacak. Ben de önümüzdeki ay temmuz sonu gibi Nashville'de bir otelde 1 senelik internship programında bulunacağım. J-1 vizesi ile. Mevcut pastahanemden istifa ettiğimde 1 seneyi doldurmamış olacağım.

    Durumu patronuma söylediğimde çok sevindiğini internship programından sonra da Los Angeles'daki şubede işe başlayabileceğimi söyledi. Sorum şu mevcut durumda benim LA deki şubede işe başlamam için HB1 vizesinden başka bir yol var mı? Neticede o vize yaklaşık 5 de 1 şans ile çıkıyor kesin olarak çalışabileceğim bir vize türü var mı acaba?

    Şimdiden teşekkürler ederim.


  • @ipsion Internship sonrası ABD de çalışma. içinde söyledi:

    Merhabalar,

    Yaklaşık 10 aydır İstabulda bir pastanede pastacı olarak çalışmaktayım. Patronum Los Angeles'da Amerikalı bir fast food zinciri ile ortak pastane açmayı planlamakta tahminen 2020 Şubat ayı gibi açılacak. Ben de önümüzdeki ay temmuz sonu gibi Nashville'de bir otelde 1 senelik internship programında bulunacağım. J-1 vizesi ile. Mevcut pastahanemden istifa ettiğimde 1 seneyi doldurmamış olacağım.

    Durumu patronuma söylediğimde çok sevindiğini internship programından sonra da Los Angeles'daki şubede işe başlayabileceğimi söyledi. Sorum şu mevcut durumda benim LA deki şubede işe başlamam için HB1 vizesinden başka bir yol var mı? Neticede o vize yaklaşık 5 de 1 şans ile çıkıyor kesin olarak çalışabileceğim bir vize türü var mı acaba?

    Şimdiden teşekkürler ederim.

    Sayin @ipsion,
    Evet çalışabileceğiniz başka vize türleri var. İşyerinizin de yapacağı yatırıma bağlı olarak E-2 yatırımcı vizesi, en az mudur seviyesinde çalışacak iseniz L-1 şirket transferi vizesi (ancak son 3 yılda en az 1 yıl işyerinde çalışmış olmanız gerekir ve başka şartları da vardır), H2 B gibi kısa sureli çalışma vizesi de veya başka vizeler de sizin için opsiyon olabilir. Öğrenim ve is geçmişinize detaylı baktıktan sonra sizin için en uygun çalışma vizelerine karar verilebilir.
    Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • Müzik Alanında Çalışma Vizesi Almak

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    132 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @moonsu, içinde söyledi: Müzik Alanında Çalışma Vizesi Almak Merhaba Claudia hanım,öncelikle burada bizlere yol gösterici olduğunuz için teşekkür ediyorum.Ben Turist vizesi ile geldim.Burada müzik alanında çalışmak istiyorum.Bu alanda bir işletme biz süreci hiç bilmiyoruz ama seninle çalişmak isteriz ve ne gerekiyorsa yapmaya hazırız dedi.Gitar öğretmeni olarak çalışacağım.Bu süreçte şu soruları sormak istiyorum. -Sponsor olacak şirketin ne gibi şartları taşıyor olması lazım ?Süreç başladığında geçici izin kağıdı vb ile çalışmaya başlayabilir miyim? _Süreci başlatan taraf, sponsor olan işveren mi yoksa ben mi olmalıyım? Süreç ne kadar sürer. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Sayin@moonsu, muzik ogretmeni olarak calismak isterseniz bir takim opsiyonlar olabilir. Ogretmen olarak calistiginizda okullar size sponsor oluyor, sirketler degil. Okulun sureci baslatmasi gerekecektir. Okulda calisacaksaniz Ingilizcenizin iyi olmasi gerekecektir. Sirkette nasil muzik alaninda calisabileceginizi bilmek gerekecektir. Genelde muzisyenler olaganustu yetenek ( odul almis oluyorlar) veya gosteriye katilmak( turneler ve sahne showlari) icin vize almaktadirlar.
  • ABD'deki evliliğin Türkiye'deki tescili

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    442 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @strangek, içinde söyledi: ABD'deki evliliğin Türkiye'deki tescili Merhabalar yakın geçmişte Amerika’da evlendim. Evliliği Türkiye de tescil etmezsem green card sürecimi etkiler mi? Evliliğimin kayıtlı olması gerekiyor mu? Süreci Türkiye’den yürüteceğim ancak Amerika için Türkiyede evliliğimi kayıt ettirip ettirmememin önemi nedir? Evliliği tescil ettirmediğim için pasaport kimlik vb değişiklik yapmayacağım için Dökümanlarımı kızlık soyadımla yürütebilir miyim? nüfus kayıt örneği istenildiği belirtiliyor bu doğum belgesi için mi yoksa nüfus kayıt örneğinde medeni duruma mı bakıyorlar? Eğer öyleyse mülakattan önce evliliğimi kayıt ettirsem sorun yaşar mıyım? @strangek, evet etkiler çünkü yeşil kart başvurusu için vükuatlı aile nüfus kaydınıza bakılıyor ve orada bekar görünürseniz problem çıkıyor. RFE alıyorsunuz. Başvurudan önce bu durumu mutlaka halledin mülakattan önce değil. O zaman çok gecikmiş olursunuz.
  • 1 Oy
    4 İleti
    543 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Eshotcan, içinde söyledi: ABD Vatandaşı çocuğum üzerinden ABD'de oturma izni alabilir miyim? ABD Vatandaşı çocuğum üzerinden ABD'de oturma izni alabilir miyim? @Yusuf-Saraçoğlu @Claudia-J-Muslu şimdiden çok teşekkür ederim. Sayın @Eshotcan, Çocuğunuz 21 yaşında olduğunda sizin adınıza yeşil kart başvurusunda bulunabilir. 21 yaşından önce bu mümkün değildir. Teşekkürler
  • Uyarı sonrası giriş

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    286 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Burak-Altintas, içinde söyledi: Uyarı sonrası giriş ABD'ye en son girişimde pasaportuma "out 11 months" yazılmıştı. Buradaki memur bana bunun herhangi bir uyarı olduğundan bahsetmedi. Şimdi öğrendim ki bu esnada bir re-entry permit almadan çıkmak kesinlikle tavsiye edilmiyormuş. Birdaha ABD'ye giriş yaparken büyük ihtimalle mahkemeye sevk edileceğimi düşünüyorum. Bu olasılık sizce ne kadar doğrudur, bu durumda ne yapmam gerekir, önceden bir avukat tutup onunla anlaşmalı mıyım? Sayın @Burak-Altintas Sizinle konuşmuş olsak da forumun da yararlanması adına bazı bilgileri tekrar paylaşıyorum. Yeşil kart 1 yıla kadar yurtdışında kailindi ise geçerlidir. Eğer yurtdışında 1 yıldan fazla kaldı iseniz problem çok daha büyüktür. Bu durumda niyetinizin ABD’ye dönmek olduğunu ve beklenmedik durumlardan dolay dönemediğinizi gümrük yetkililerine anlatmak ve kanıtlayabilmek önemlidir. Bu donemde Korona aşısını olmayı beklemek de kullanılabilecek geçerli bir nedendir. Sizi yararlı olacağını düşündüğüm son yazımıza da yönlendiriyorum. http://amerikavatandas.com/tr/covid-19-donemi-boyunca-yesil-kart-sahipleri-tarafindan-sikca-sorulan-sorular/ Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum