Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Buna katilmiyorum, gecen sefer yapmadilar, islem hacmi o kadar oldugunda da yapacaklar diye bir sey yok. Hatta musteri hizmetleri israrla yapmayacaklarini belirtiyor. O yuzden onlarda da olsaydi onlar da yapardi demek ne derece dogru bilemedim ozellikle diger secenekte Robinhood bunu yapmisken ve tekrar yapacagini da belirtmisken.

    Fidelity'nin Active Trader Pro uygulamasini indirince direkt NYSE vs secip islem yapabiliyorsunuz. Yani isterseniz yaptirmayabilirsiniz. Robinhood'da vs boyle bir sey yok diye biliyorum.

    Isteyen istedigi yerde trading yapsin tabii. Binlerce kisi Robinhood'dan cikip baska broker'lara gecti.


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba, Robinhood ile sepet oluşturup düzenli yatırım yapmak istiyorum. Parayı çekmediğim sürece de her sene vergi iadesi yaparken bildirimde bulunmam gerekiyor mu yoksa parayı çekmeye karar verdiğim zaman mı vergi iadesinde bildirmem gerekir. Ayrıca sezonluk işçi vizesiyle Amerika'da bulunduğum için şirketim 401k ile emekliliğime destek olmuyor. Kendi kendime Roth IRA ya da Traditional IRA yapabiliyor muyum? Yoksa onun için şirketin dahil olduğu bir süreç mi yürüyor onu anlayamadım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.


  • @Smokey ABD borsalarinda yatirim icin Robinhood asla tavsiye etmem. Para transferlerinde oldukca kotuler. Haklarinda hic iyi seyler duymadim.
    Schwab ve/veya Kraken deneyin bence.

    Parayi borsada hisseden nakte cevirmediginiz surece vergi beyanina eklemenize gerek yok. Ne zaman hisseyi satarsaniz, o zaman vergi borcunuz cikar. Onu da yil sonunda, Schwab veya Kraken uzerinden print edip, vergi beyaninda kullanabilirsiniz.

    Kendiniz herhangi bir geliriniz oldugu surece IRA hesap acabilirsiniz. Bazi sartlari var, onlari iyice inceleyin. Bankalardan veya onlarin websitelerinden detayli bilgi alabilirsiniz.


  • Robinhood kullanim acisindan cok pratik. Yine de standartta parayi 4-5 gunde cikartiyorlardi, GameStop olayinda ise paralari coook uzun sure cikartmadiklarini duydum. Ben simdiye kadar sadece Robinhood kullandim, arayuzune alistigimdan kullanmaya devam ediyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

43
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum