Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu arada GameStop'tan sonra ayni seyi sinema salonu AMC icin deniyorlar 🙂


  • @crazycells Durdular 🙂 discord hesaplari kapandi redditi private yaptilar izin vermiyor abiler 🙂 hesap sahibine noldu acaba 🙂


  • Ahahahahahah. Haberleri yeni gördüm. Wall Street'ci "Godamanlar" üzülmüş biraz 😃 . Gamestop batmaz umarım. Oyun koleksiyonumu oradan yapmayı planlıyorum yıllardır 😃

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Twitter'da yazilanlara gore Melvin Capital (bu "shorting" planinin arkasindaki ana yatirimci sirketi) parasinin %30'unu kaybetmis, bu sekilde giderse %50 deger kaybedecekmis Pazartesiye kadar...

    Bazi yerlerde Melvin Capital'in coktan hisseleri satip cikis yaptigi yazili, ama kimse buna inanmiyor... Insanlarin hisselerini satip, Melvin Capital'inin deger kaybini azaltmayi planlayan bir yalan oldugunu dusunuyorlar. (Valla ben de yalan oldugunu dusunuyorum 😃 )

    Reddit Investor hesabinda, Melvin Capital ile Elon Musk arasinda daha once yasananlar ozetlenmis, anlayacaginiz Melvin Capital benzer bir durumu daha once Tesla'ya yasatmis, Elon da firsatini bulunca ocunu almis 🙂


  • @crazycells birilerinin cani cok fena yandi bakalim ne olacak 🙂


  • Büyük patronlar durumdan rahatsız, yakın zamanda farklı kısıtlayıcı kurallar gelebilir retail kullanıcılara diye tahmin ediyorum.


  • Merhabalar,
    2 güzel sorum var.

    Abd deki banka hesabımızdan Türk şirketlerine ait hisselere yatırım yapabiliyor muyuz.”?

    Temettü gelirleri için vergi ödemek gerekiyor mu?


  • @Fevzi-ÖZYURT-0 temettü de bir gelirdir. Vergisi gerekir. Türk borsasına yatırım yapıp temettü almayı düşünüyorsaniz bir şey diyemem..


  • @Batuhan-X

    Anladım, yapacak bir şey yok. En azından yıllık 4 puan için gereken kadar SSTax yaparız temettü ile emekliliğe giden yolda. 🙂

    Bu SStax tamam da MEDITax nedir onu çözemedim. İlgili konuyu da bulamadım. Arıyorum forumda bununla ilgili bir şeyler var mı diye... Bulucam 🙂


  • Temettü emekliliği güzel. 🙂 Başarılar.


  • @YollardakiAdam, içinde söyledi: ABD Borsasi (hisse senedi alim satimlari)

    Selamlar,

    Forumu 2 yildan fazladir takip ediyordum. Biraz suskunlugumu bozup faydali olmak isterim. Turkiye'ye borsasiyla 3+ yildan fazladir ilgileniyordum son 6+ fazladirda Amerika'da borsasi ilgimi cekmeye basladi. Greencard'in olmasi ve dolarin Turk Lirasi karsisinda deger kazanmasi dolayisiyla.

    Oncelikle, okudugum bir kisim arkadasa katiliyor bir kismina katilmiyorum. Borsa'da cok guzel sanslarin oldugu dogrudur eger bu hirsla girecek olursaniz ciddi kayiplarinizin olacagindan hic suprem yok. Neticede borsa zenginlerin fakirleri tokatladigi yerdir demedi demeyin.

    Kendi stratejimden soz edeyim, amator birinin yaptigi strateji olarak sayiliyorsa tabi. Oncelikle hobi olarak Turkiye'de basladim hedefim aylik bin lirayi hisse senedi olarak almak ve ilerde ne olacagini gormekti sonra cocuklarima birakirim mantigiyla kaliteli oldugunu dusundugum sirketlere yoneldim. 3 yil sonuna yaklasirken listemde 30 dan fazla sirketin hisse senedi, toplam degeri 90K liraya ulasmaya basladi.

    Ilginizi cektiyse devam edeyim....

    Sirketleri ne grafik ne analiz ne haber okuyarak aliyordum tamamen duygusal 😆 ilgi duydugum sirketleri aldim tuttugum takimin sirketini aldim ucuz oldugunu dusundugum sirketleri almaya yoneldim. Bunlara ek olarak son zamanlarda acilan halka arzlarin hepsine katilip alabilecegim kararini almaya calistim ve sonuc olarak soylemek gerekirse. Alip beklerseniz her sirket er yada gec degerine ulasiyor veya birileri o hisse senetlerini zamani geldince yukseltiyor.

    Ornegin, Fenerbahce hisse senedini 7 TL'den almistim belirli bir sure tasidim 40+ seviyelerine ulasinca cikmayi uygun gordum. Son zamanlarda bazi sirketler gereginden fazla yukseldigini dusunuyorum ve cikmayi tercih ediyorum. Istanbul borsasindan cektigim paralari Chase'de actigim hesapda cok ciddi bir rakam olmasa bile yatirima donusturmeye basladim.

    Gelecekte bana duzenli temettu verecek sirketleri tercih etmeye calisiyorum. Amerika borsasinda her ay 5-10 bilemedin 15 sirket halka arz ediliyor fakat bilgilerime guvenmedigim icin ucan kacan sirketlere girmeyi pek planlamiyorum.

    Size yapabilecegim bir kac tavsiye amaciniz para kaybetmek olmasin, dusunuyorsaniz girmeyin. Benim niyetim hic para kaybetmek degil aksine enflasyon uzerinde paramin degerini elde tutabilmek. Turkiye'de garip bir sekilde yatirimci adedi artmis durumda ve her halka arz bi garip gidiyor bende soylemesi.

    FADE denen bir sirket vardi. 2.40 TL'den halka arz edildi ve suan 6.40 TL civarinda ben 6 ya yakin olunca cikmistim. Dip not olarak, FADE 18 Milyon adet arz edilmisti fakat herkese 150-160 adet arasi bir pay dusebildi.

    Cok da uzatmak istemem eger ilginizi cekerse takip ettigim, ilgilendigim haberleri aktaririm.

    Goruzmek uzere, bol kazanclar... 💰

    yurt dışı borsa hep ilgi alanım olmuştur. ancak güzel bir bilgi ile girmek lazım. o yüzden kendi borsamızda yaklaşık 1 yıldır pratik yapıyorum. kazandım, kaybetttim ama şimlik güzel bir durumdayım. aç gözlü olmamak lazım, karı görünce çıkmak lazım. fırsatlar hiçbir zaman kaçmaz. bakalım ilerde yabancı borsaya da girmey idüşünüyorum.


  • türk borsaları bitik - yemın ederim iyi bıkıyoruz artık ---

    amacımız belli yıllık vadelinini 2 katını almak genelde alıyoruz ama - tl bitik resmen .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @serkanist hepsiburada amerika borsasına girdi bu konuda kimse yorum yazmamış sen bir araştır istersen belki çok daha fazla sana kazancı olur. şöyle bir şey buldum

    ?cf_chl_jschl_tk=e0d604b32d4f38f083b61d77c2a5ea07118175e7-1625576751-0-AbXMyRK-cZfh7JcfCDwUX2Ox1-UQB_F5TT7hwAB9gHS_u_AgS2yKwSTtpqGetIihdo81mQ-OKjUcAtw2rIEBWtaFmG0hvUZJhRxnm6fS_pT1_Vyuhnyp_DBvIaTwOowcSdX-VBm23yEiCamvoAa7-N6iZyvIsFvFUd9DNdEhGutoaZcIh9FFnOrqMWVdcgNWbutnwi6BrXoaekagpL3a8WkZUr07gCgis7u-jmD1ORXiWW-jUWmXL82hdjJiEgxOwQ2DGuSa_XP9PB7lcp606lEp0CfbXZfmLBftEaitRaRWvsnCElwvgZOpVZa5s57QMl62HcPFTOpo_HNmnzL0IzPm9Q0VL4lKDHF3vKvswABmlC11Mj1k6vFwdMmUdi8VxInsz1d8_aQJnziHVdvUjPVzH-_s6-NeAluDQYrLtTqgU_Pcj9qLJEuCOZlqTULO4RLVj9gg180PCPgekL8KaWhQMQpUeZrKy0h9Xon-gmUq


  • @ayvalik10 Abi selamlar doğru açıldı bizim orada fazla şirket yok zaten türkcell vardı bide bu ;

    adamlar ne yapsın bu konuda sana bir Işık Öktenın bir videosu var onu izle abi . neden orada olduklarını yazıyor.

    maalesef yabancı sattı çıktı abi türkiyeden artık olabildiğince ellerindekini satıp çıkıyorlar ;

    ki çok ucuz olduğumuz halde yinede alınmıyor

    yerliye kaldı onlarda sürekli kucuk yatırımcı peşinde ...

    teşekkür ederim mesaj için

    🙂

    video bu


  • Bu arada bende Aselsan var o bile yerlerde düşünün o kadar kar ediyor şirket ama hala aşağı satıyorlar. güven yok .maalesef:/


  • Robinhood sitesi güvenilir mi arkadaşlar?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yigitsagun, içinde söyledi: ABD Borsasi (hisse senedi alim satimlari)

    Robinhood sitesi güvenilir mi arkadaşlar?

    evet, minimum bir miktar gerektirmeden alim/satima izin veren ve ekstra islem ucreti almayan yatirim araclari arasinda Webull ve Robinhood en iyi uygulamalar olarak goruluyor... Ikisi de guvenli...


  • @yigitsagun 18 milyondan fazla kullanıcısı olduğu söyleniyor.

    ABD zaten bu tip uygulamalar konusunda oldukça katı. Yani bir sıkıntı olacak olsa bu kadar yıldır piyasada aktif kalamazlardı.


  • Robinhood guvenilir degil arkadaslar. Hesabiniz, paraniz calinir anlaminda degil, GameStop zamaninda islem yapmayi durdurdugu icin. Arkasinda bazi hedgefund sirketleri oldugu icin onlarin cikarlari dogrultusunda kafasina gore buy/sell durdurdu, tekrar durdurabiliriz de dedi. Robinhood'un bu kadar tutulmasinin sebebi App'inin cok guzel ve kullanisli bi arayuze sahip olmasi vs. Ben gercek ve guvenilir trader arayanlara Fidelity oneririm.


  • Emin olun ayni islem hacmi fidelityde olsaydi o da islemleri durdururdu, bircok firma fidelity/tdameritrade dahil pfof yapiyor yani kullanicilarin tradelerini milisaniyeler sonra hedgefundlarla paylasiyor. Burada bence sorun robinhooddan ziyade regulatif eksiklikler, bu konuda da ne zaman aksiyon alinacak belli degil.

    Bu islere yeni baslayan /accountu cok buyuk olmayan kisiler icin bence rh cok mantikli. Sifir komisyonla option alip/satanilir hisse trade yapabilirsiniz.
    Nacizane bu benim kisisel gorusum. Genel anlamda robinhoodun gme kisitlamasi yuzunden muthis bir tepki olustu ancak diger brokeragelerda da ayni islem hacmi olsaydi onlarda ayni kisitlamayi yapacakti.


Benzer Başlıklar

  • 160
  • 1
  • 14
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum