Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Wisconsin, ABD'nin eyaletlerinden birisidir. Eyalet 1848 yılında Fransız kolonisi olarak kuruldu.

    Eyalette ilk yerleşimci olarak Kızılderili kabileleri vardı. Eyaletin adı Wisconsin Gölünden gelir. Eyaletin ilk adı Green Bay'dır. Michigan Gölünün kenarında kurulmuştur.

    En büyük şehri Milwaukee'dir. Başkenti Madison'dur. 29 Mayıs 1848 tarihinde ABD eyaletlerinden biri ilan edilmiştir. Ayrıca ekonomik olarak en büyük gelişim 1973 yılında ABD Merkez Bankası'nın merkezinin Milwaukee şehrine açılmasıyla olmuştur.

    alt text

    Bayrağı :

    alt text

    Kaynak: Wikipedia


  • Arkadaşlar bende Wisconsin'in Kuzeyinde Green Bay bölgesine bağlı Door County de yaşıyorum. Genel olarak refah seviyesi yüksek ve işverenlerin İskandinavya ülkelerinden oluştuğu bir yer burası. Burada çok fazla meksikalı bulmanız normal birşey. Bulunduğum bölgede Kiralar ortalama 600-800 arası değişiyor ve apartman kiraladığınızda bütün masraflar içerisinde oluyor. Yıl boyunca iş bulmak için Door Countye bağlı Sturgeon Bay de yaşamak lazım ancak buradada saatlik ücretler genellikle düşük oluyor ve fazla çalışamıyorsunuz. Ancak eş ve koca birlikte 6 ay Door County nin kuzeyinde iki işte çalıştığı zaman kışa yetecek ayrıca gezmeye ayırabilecek kadar para kazanılabiliyor. Genel olarak burada çok fazla festival düzenlenir hem yaz hem kış festivalleri mevcut. Kışın buranın gölü donduğu için insanlar göl üzerinde kaymayı ve balık tutmayı severler. Yazın ise çok kalabalık olur buraya gelen turistlerden ötürü. Burada toplu ulaşım bulunmamaktadır ancak devletin desteklediği taksiler bulunmakta ve bunları uber den daha uyguna kullanabiliyorsunuz. Green Bay bölgesinde ise hem üniversiteler mevcut hemde sanayi bölgeleri. Buradada mahalleden mahalleye değişiklik gösterse de Kiralar yukarda belirttiğim gibidir. Ayrıca çok fazla uzak doğulu yaşar burada. Green Bay de toplu ulaşım gelişmiştir ve büyüklüğüne göre suç oranı bayağı düşüktür. Bütün ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz büyük alışveriş merkezleri, hayvanat bahçesi ve aileniz ile gidebileceğiniz büyük bir lunaparkı mevcuttur ayrıca küçük bir havalimanı vardır Türkiyeden bu havalimanına minnepolis yada chicago üzerinden gelebiliyorsunuz. Büyük bir Green Bay Packers stadyumu da vardır ve bu stadyum bütün maçlarda tıklım tıklım dolar. Heryerde Green Bay packers flamalarına rastlamak mümkündür. Ayrıca etrafta Wisconsinin diğer bölgeleri gibi çok fazla çiftliğe rastlamak mümkündür. Milwauke ise Wisconsinin lokomotifi gibi bir şehirdir. Nüfusu bir kaç milyondan oluşmaktadır. Wisconsinin diğer bölgelerine göre kalabalık ve ekonomisi gelişmiş olmasına rağmen ucuz ev fiyatları ve tehlikeli mahalleleri mevcuttur. Amazonun büyük bir deposu, Harley Davidson müzesi ve büyük bir havalimanı vardır. Her yıl Ağustus ayında 2 haftalık festivaller yapılıyor ve bu festivaller ile çok fazla insanı bir araya getiriyor.. Konum itibariyle çok iyi bir yerde yer almaktadır. Çünkü hem Chicagoya 1 saat mesafede hemde Chicago havalimanına direk arabalar buradan kalkmaktadır. Six Flags lunaparkınada ortalama 30-40 dakikada gidilebiliyor. Genelde insanlar Milwaukede 6 ay Door County de ise 6 ay yaşarlar. Yazları Door County kışları ise Milwauke ye taşınırlar.


  • @redur47 evet ev fiyatlarıda çok uygun iş imkanda fazla suç oranıda az


  • @redur47 halen wisconsin 'de misiniz


  • Wisconsin'da olan arkadaşlar yazarlarsa tecrübelerini güzel olur, yakın zamanda bende orada bulunacağım.
    Teşekkürler.


  • Merhaba, ben de Wisconsin'a gelmeyi düşünüyorum. Neenah'ta bir tanıdık var onun yanına. Ama gelsem mi emin olamadım. İş bulabilir miyim? Wisconsin'da yaşayan birileriyle bunları konuşmayı isterim.


  • Wisconsin'da yaşayan forumdaki arkadaşlar hangi bölgede yaşanır veya genel olarak bizi bilgilendirebilirlerse çok iyi olur


  • Yok mu hiç Green Bay ya da Milwaukee taraflarında yaşayan, bilgi verecek, deneyimlerini anlatacak arkadaş forumda?

    Ev fiyatları nispeten düşük, yaşam maliyetleri düşük, ciddi üretim kapasitesine sahip, suç oranı az, işsizlik oranı düşük bir eyalet Wisconsin (araştırdığım kadarıyla). İklimi ülkemize yakın. Ama nedense hiç lafı geçmiyor forumda.

    Uslanmaz bir hayalperest olarak bir haftadır araştırıyorum ve çok hoşuma gitti burası. Tek eksiği doğal güzelliklerin pek bir az olması. Ama Green Card çıksın da, doğal güzellikler eksik kalsın, ben ağaç dikerim. 🙂

    Bilgi verecek arkadaşlar olursa çok mutlu olurum, başlığı takipteyim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @HK1892, içinde söyledi: Wisconsin

    Milwaukee


  • @ayvalik10 Çok teşekkür ederim. 🙂


  • Wisconsın'da yaşayıp şirket kurma üzerine çevresinde tanıdığı firma yetkili kişi olan forumdaşlar varsa bilgi paylaşmanızı rica ederim 🙂


  • @HK1892 Tek özelliği doğal güzellikleri az olması derseniz darılırım şimdi:) door county bölgesi muhteşem bir yer doğal guzellikleri festivalleri ve insanlarının sıcak kanlı olmasından dolayı


  • @redur47 tüm o güzellikleri görmek nasip olur inşallah. 🙂

    Oregon gibi bir iki eyalet tamamen orman kaplı (ya da ben öyle gördüm/düşündüm) ona kıyasla öyle dedim. Yoksa ben Ankara'da yaşıyorum, her yer buradan yeşil ve güzeldir. 🙂


  • Herkese merhabalar,

    2022 yılı Mart ayı gibi Türkiyeden Milwaukee ye taşınacağız(Eşim ve ben 2 kişiyiz) . Çalıştığım şirket üzerinden Amerika lokasyonuna transfer olacağım için ilk 2 ay kalacak yerimizi şirket ayarlayacak.

    İşyerinde çalışan arkadaşlar Milwaukee-Greenfield'ı önerdi, bu bölge için bilgi sahibi olan varmıdır?

    Kiralar ne kadar olur veya iki kişinin aylık ortalama gideri 2000usd yi geçer mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gurkantas
    bu arada burada ki apartmanlara bakıp google maps bakarak yorumları okursanız çok daha fazla bilgi sahibi oluyorsunuz
    https://www.apartmenthomeliving.com/milwaukee/apartments-for-rent/1-bedroom/to-2300

    https://www.apartments.com/milwaukee-wi/max-1-bedrooms-under-2200/

    https://www.apartmenthomeliving.com/greenfield-wi/apartments-for-rent/1-bedroom/to-2200

    https://www.apartments.com/greenfield-wi/max-1-bedrooms-under-2200/


  • @ayvalik10 Teşekkür ederim.

    Peki daha açık olmama gerekirse 68000$(brüt) maaş 2 kişilik bir aile için yeterlimidir? Eşim ve ben geleceğiz çocuğumuz yok, yanımızda 10000$ ile geleceğiz.

    Biraz saçma bir soru belki kusura bakmayın ama ya yetmezse diye endişeleniyorum, anlayışla karşılamanızı rica ederim 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    insanlar 10k ile geliyor kalacak yerleri yok işleri güçleri yok. Onlar ümidini hiçbir zaman yok etmiyorlar sizlerin 2 ay kira derdinizi olmayacak 2 ay içinde ssn gelir ki ozaman delivery işleri başvuru yaparsın. Hemen işe başlayacaksın bu arada orada aylık değil haftalık ödeme yapılıyor. Gitmediğin için sana çok zormuş gibi geliyor ancak gidince bu yazını okuyunca ne kadar basit olduğunu anlayacaksın. Sana rahatlıkla yetecek bir miktar. Çünkü en büyük giderin kira 2 ay yok. Aşağıdaki site de alışveriş fiyatları food yanında ki (+) basarsan tüm liste açılıyor

    ?


  • @ayvalik10 İlginiz için çok teşekkür ederim.

    Evet dediğiniz gibi durumumuz birçok kişiye oranla iyi gibi görünüyor, sadece emin olmak istiyorum, sağolun.

    2014 yılında Atlanta,GA da bulunmuştum WAT programı kapsamında, az çok tahmin edebiliyorum aslında ama sizin gibi daha tecrübeli arkadaşlardan fikir almak da çok iyi oluyor.

    Şirket 2 ay kira bedelimizi karşılayacak, 2 ay sonunda eve çıktığımızda Credit Score olmadığı için bize kira sözleşmesi için kefil olacak ayrıca araba almak istersek orda da kefil olacaklar.

    Heyecanlıyız, süreci atlattıktan sonra sizler gibi oraya gelecek arkadaşlara buradan sürekli yardımcı olmaya çalışacağım. Forum gerçekten çok yararlı.


  • @ayvalik10, içinde söyledi: Wisconsin

    insanlar 10k ile geliyor kalacak yerleri yok işleri güçleri yok. Onlar ümidini hiçbir zaman yok etmiyorlar sizlerin 2 ay kira derdinizi olmayacak 2 ay içinde ssn gelir ki ozaman delivery işleri başvuru yaparsın. Hemen işe başlayacaksın bu arada orada aylık değil haftalık ödeme yapılıyor. Gitmediğin için sana çok zormuş gibi geliyor ancak gidince bu yazını okuyunca ne kadar basit olduğunu anlayacaksın. Sana rahatlıkla yetecek bir miktar. Çünkü en büyük giderin kira 2 ay yok. Aşağıdaki site de alışveriş fiyatları food yanında ki (+) basarsan tüm liste açılıyor

    ?

    @MySea bu arada evet ödemeler 2 haftada bir yapılacak.


  • Merhaba. Wisconsin ile Minnesota'yı kıyaslayabilir misiniz ? Bir seçim şansınız olsa , bu ikisi arasında hangi eyaleti seçerdiniz ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum