Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herşeyden önce türkiye de tıpkı video da olduğu gibi bur trafik cezasının iptali için mahkemeye başvurunca. Bu şekilde mazeret sunamazsınız. Nedeni ise her yasanın her vatandaş tarafından bilinmesi gerektiğini öngören bir kanun maddesidir. Kendi şahsımdan ornek vermek gerekirse 3 gün boyunca avlak alanda kalma şeklinde aracımla yaptığım bir seyahatim sırasında trafik cezası yazıldı olduğum bölgeden 140 kilometre uzakta bir yerde ve av alanında 3 kişiyiz bizim olduğumuz yer ile aracın arasında ise 3 4 kilometre var . Ve araçtan yakıt pompasının çalışmasını engellemişim, kısacası biri arabayı açsa bile aracı çalıştırıp götüremeyecek. Ceza yazıldığını öğrendikten sonra cezayı ödeyip mahkemeye başvuruyorum. Mahkemeye gittiğim gün avda benimle beraber olan arkadaşlardan 2 kişiyi daha götürüyorum . Mahkeme de durumu tekrar anlatmamızı istiyorlar . Ben ve şahit olarak getirdiğim diğer iki arkadaşımın ifadesi alınıyor. Sonrasında hakim polis memuru gelmediği için davayı erteliyor. Yazı yazılarak emniyetten cezaya ilişkin radar görüntülerinin gönderilmesini istiyorlar. Tabi görüntü yok diye geri cevap geliyor . 2 . Duruşmaya gitmeden ben ve şahit olan 2 arkadaşımın evlerine kağıt geliyor . Davanın sonucu ile alakalı ve cezanın iptal edildiğini öğreniyoruz. Tüm bu işlemler 6 ay kadar sürüyor.

    Sadece bizim ülkemizde yapilan bur uygulama bu suç kesinleşmeden daha doğrusu suç unsuru sayılacak delil görülmeden savunma alınması. Hatta ülkemizde bilişim alanında cezalar malesef şüpheli konumundaki şahsın suçu işlemediğini kanıtlanması isteniyor.

    Durup bir de amerika ya bakalım . Adamlar 1 hafta 15 günde cezayı suçlu olduğunuz kesin olmasına rağmen gerekli yasayı bilmediğiniz için cezayı iptal ediyorlar.


  • @mr-hakan böyle şeyler izledikçe bir an önce çıksada gitsek diyor insan. Çok güzel bir video. Beni en çok etkileyen kısım hakimin Türkiyeye gidince Amerikadaki sisteme karşı kazandım de demesi. Bununla gurur duymak belli bir seviyenin üstünde olmayı gerektiriyor. Tüm hakimler böylemi bilemem ama çok güzel bir örnek.


  • İki türk arkadaş çıktığından beri bende izliyorum bu duruşmalar dizisini. Oldukça mutluluk verici sahneler var fakat sanki birazcık medya & reklam boyutuna kaçılmış gibi 🙂


  • @deejake hocam geneli öyle mi bilemem lakin videodaki hakim adil yargılamasıyla tanınan bir yargıç.

    @FreeWoRLD hocam görüntüde ki hakim adil yargılamasıyla tanınıyor . Lakin bende reklam amaçlı paylaşıldığını düşünüyorum. Zaten aynı hakimin açıklaması da var . Reklam için yapılıyor ama amerikanın değil hukuğun üstünlüğünün reklamını yaptığına inanıyorum ben


  • Sn. @Mr-Hakan bunun gibi haberler videolar her ne olursa izlediğimde duyduğumda ülkemizde Beni çok üzen ençok rahatsız eden şey aklıma ilk gelen ülkemizdeki adalet sistemi oluyor maalesef adalet 😞 aslında okadar çok ihtiyaç duyduğumuz bir konu ki bu konuda hepimiz sıkıntılar çekiyoruz. Herkes kafasına göre davranıyor ülkede kuralsız, hukuksuz, adaletsiz gibi gibi .... bu konu büyük bir yara bence iyileştirmek yerine maalesef dahada fazla derin bir şekilde yara büyütüp kanatılıtor. Aslına bakarsanız ülkeden göçün en büyük sebeplerinden birisi bence sonra eğitim sonra emeklilik eşitsizlik sağlık gibi gibi gibi okadar çok ki insanlar burada bulamadığı huzuru adaleti eğitimi yurt dışında arıyor yoksa kimsenin ailesini alıp gidip sıkıntı çekiyim gibi bir fikri yoktur ama maalesef olmuyor ülkenin için de bulunduğu durum altı kaynayan bir düdüklü gibi sürekli kaynıyor altını kısan yok gittikçe altına odun atılıyor o küçücük hava deliğinden dışarı kendini atan atıyor atamayan içerde yanmaya mahkum 😕 biraz abarttıysam affola bazıları ülke konusunda hassas sadece naçizane duygularımdır. Bu arada telefondan yazmak zormuş :))))


  • Bu arada bugün bir film izlemiştim bir sahneda adam kız arkadaşına yemek yapıcak ama yemeği arkadaşı yapıyor kadın gelip sorduğunda ben yaptım diyor kadında nasıl yapılıyor diye sorduğunda bir Türk yemeği diyor kadın eminmisin dediğinde evet çünkü tavuk Türkiye’den geliyor orası tarım ülkesi diyor film 2012 yapımı yani sene 2019 olmuş bugün tavukta ital edelim diyen bir ülkeye samanı bile yurt dışından alan bir ülkeye nasıl ama mükemmel demi 😞 şimdi sen gelde anlat bugün çokmu efkar yaptım ne yaptım :)) bişeyde içmedim ama:)))

    Bu arada film adı :2012 Ağır Siklet (Here Comes The Boom)


Benzer Başlıklar

  • 10
  • 68
  • 3
  • 10
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum