Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Sabitlendi Yolculuk
2.8k 432 365.5k 361
  • ⭐⭐⭐⭐

    @ATS16 Harika öneri, çerezleri sileceğim şimdi, çok teşekkürler🙏


  • @Serapp sektör profesyoneli olarak, uçak biletlerini her hafta salı 15.00'ten sonra almanızı tavsiye ederim. (Mümkünse en az 7 ay önce almak en sağlıklı zaman aralığıdır)

  • ⭐⭐⭐⭐

    @elbruz, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @Serapp sektör profesyoneli olarak, uçak biletlerini her hafta salı 15.00'ten sonra almanızı tavsiye ederim. (Mümkünse en az 7 ay önce almak en sağlıklı zaman aralığıdır)

    Salı günleri almaya çalışırım ama 7 ay önceden almak benim için pek mümkün olmuyor maalesef. Verdiğiniz değerli bilgi için çok teşekkür ederim.


  • Arkadaşlar selam, daha önce Atlanta'dan Amsterdam aktarmalı İstanbula uçan oldu mu? Sitede araştırırken transit vize isteniyor diye bir şart okudum. THY dışında güvenli bir opsiyon var mı merak ettim. Başka bir ülkeden aktarmalı uçmadığım için emin olamıyorum.


  • @Kevser-Peker ben daha once Amsterdam, Paris, Frankfurt aktarmali cok uctum ve hicbir zaman vize istemediler. Eger transit gidecekseniz ve ulkeye girmeyecekseniz veya havalimani degistirmeyecekseniz gerek yok. Bazi ucuslarda frankturt havalimanindan Munih havalimanina gecis yapilmasi gerekiyor o zaman vize gerekli cunku ulkwye giris yapacaksiniz.


  • Teşekkür ederim yanıtınız için. Havaalanı değişmiyor aslında. sadece bazı havaalanlarında pasaport kontrolünden geçtikten sonra sıkıntı olabilir filan yazıyor. o yüzden korktum. daha önce hiç bu şekilde uçuş tecrübem olmadı.

    Screenshot 2025-11-12 at 9.05.42 PM.png

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Kevser-Peker, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Teşekkür ederim yanıtınız için. Havaalanı değişmiyor aslında. sadece bazı havaalanlarında pasaport kontrolünden geçtikten sonra sıkıntı olabilir filan yazıyor. o yüzden korktum. daha önce hiç bu şekilde uçuş tecrübem olmadı.

    Screenshot 2025-11-12 at 9.05.42 PM.png

    Non-Schengen bir ülkeden (ABD) gelip non-schengen bir ülkeye (Türkiye) devam edeceğiniz için, bagajlariniz ilk biniş noktası olan ATL’dan direkt IST’a bağlanacağı için, ilk biniş noktası olan ATL’da hem ATL - AMS hem de AMS - IST uçuşuna ait boarding card’iniz (iki adet) verileceği için, KLM & Delta ortak uçuşu olan Delta uçuşundan indikten sonra AMS’da pasaport kontrolden geçmeden ve ilk biniş noktasından uçak altına vereceğiniz valizinizi almadan (uçak altı valiz ile seyahat edecekseniz) KLM’in kendisinin icra edeceği IST uçuşunun kapısına direkt gideceksiniz. AMS tek terminal, terminal değişikliği yok. İyi yolculuklar 👍

    https://www.klm.com/information/airport/transfers?srsltid=AfmBOoqrZV_JszSgPyyGjaP6k2zjOSpTsyLa83GHafj2HjGmp08iICJr

    KLM’in kendi web sitesinden karşınıza çıkan uçuş alternatifleri doğrultusunda KLM’in kendi veya ortak uçuş yaptığı havayollarının sunduğu uçuşlardan, tüm bacaklar (uçuşlar) tek bilette olacak şekilde biletlemesini yapabilirsiniz


  • günlerdir uygun fiyatlı bilet arıyordum 2 yetişkin 2 çocuk(5yaş ve 1yaş) sonunda bugün Air serbia ile;
    11/12/25 tarihli
    ist- belgrad/2:40 dk/belgrad-jf Kennedy
    uçuşumuz için bileti aldım 41.400 TL ile galiba rekor kırdım

  • ⭐⭐⭐⭐

    @SKUKAAN Fiyat mükemmel. Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş başlığına deneyiminizi yazmanız dileğiyle hayırlı yolculuklar ✨🌿✈️


  • @SKUKAAN Çok güzel fiyata bulmuşun ben de 2026 haziranda tatil için hergün bakıyorum daha denk gelmedim :)

  • ⭐⭐⭐⭐

    @SKUKAAN daha önce Austin’e yerleşmiş forumdan bir arkadaşımız sağolsun bana çok tavsiyelerde bulunmuştu, bunlardan biri belgrad üzerinden uçuşları kontrol etmemin iyi olabileceği idi. Çok uyguna geliyor demişti, bu deneyim harika oldu, belgrad aktarmalıyı özellikle takip edeceğim. Bizim gibi hem 4 kişi olup, hem de kısa zamanda 2 kez uçak bileti almak zorunda kalacak aileler için de (en azından yapılacak ilk girişler için) çok tasarruflu olacaktır. Teşekkürler paylaştığınız için 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aysegul

    Air Serbia’nın ABD’ye ortak uçuş antlaşması olmaksızın Belgrad’dan direkt sefer yaptığı iki havalimanı var sadece, New York - JFK ve Chicago - O’Hare (ORD). İlk girişi yaptıktan sonra iç hat uçuşu ile Austin’e tabiki gidebilirsiniz. Chicago O’Hare’den daha fazla bağlantı bulma imkanınız olacaktır, ORD base United Airlines fırsatlarını kovalayabilirsiniz. Dış hat uçuşunuzun varışına müteakip bağlantı uçuşunuz için iki uçuş arasında en az 4 saat bağlantı süresi planlamanız iyi olacaktır.

    Bir diğer alternatif de KLM ile Amsterdam aktarmalı veya Lufthansa ile Frankfurt aktarmalı direkt Austin’e ulaşabilirsiniz 👍

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ATS16 çok teşekkür ederim, evet lufthansa veya klm çok daha uygun çıkıyor thy ye göre en azından houston uçuşlarında, onları değerlendiriyorduk ilk giriş için. Gece o mesajdan sonra baktım ki houston yok belgrad alternatifi için.. chicago bilgisi güzel oldu kuzenim orada, ona çok kuzeydesin donarım ben orada gelemem dedim şakayla karışık(hala abd ye yerleşeceğimizden haberleri yok, geçen gün martta gezmeye gideceğimizi söyledim, ketumlukta benim gibi olun 🤪) ama ona uğrayıp oradan iç hatla austine geçme fikri de hiç fena değil ☺️ Bütün bilgiler ışığında optimum seçimi yapmaya çalışacağız, tekrar teşekkürler.


  • @Serapp gizli sekmeden gir abla. Ben ucak bileti alacagim zaman oyle yapiyorum. Normale gore daha ucuz biletler cikiyor.


  • Kedi ile birlikte aktarmalı uçmak biraz imkansız olacak gibi bizim için. Yine de bu şekilde tecrübesi olan var mı merak ediyorum. Transit vize istemeyen, kabinde kedi ile aktarmalı gitmenin bir imkanı var mıdır

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aysegul

    Chicago’da stay over yaparsanız, Austin iç hat uçuşunuz icin, konaklayacaginiz yer Chicago’daki diğer havalimanı olan Midway Havalimanina yakın ise Midway kalkışlı uçuş da bakabilirsiniz. Southwest’in Midway’den Austin - Bergstrom’a direkt uçuşları var.


  • @aysegul uçak bileti için önerebileceğiniz uygun fiyatlı bi site var mı amerikan sitelerinden vs.


  • @Meliha-Yalın açıkçası çok bildiğim bir konu değil mart ayı için planlarken skyscanner dan bakıyordum hep ara ara ancak böyle apar topar olunca biraz da mecburen thy den direk uçuş olarak satınaldık aceleyle.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Meliha-Yalın

    Kayak, Priceline veya Skyscanner gibi seyahat arama motorlarindan ucus aramalarinizi yapabilir, butceniz - seyahat planiniz - aktarma sayisi - aktarma suresi - toplam ucus suresi - aktarma yapilacak havalimanlarinin vize politikalari - bagaj hakki - iptal/degisiklik sartlari gibi kritik hususlari incelemek icin sececeginiz ucusu icra edecek havayolunun web sitesinden detaylarini incelemek/biletleme yapmaniz daha saglikli bir ucus planlamasi ve daha az hata yapmaniza olanak verecektir. Site adi gectigi icin reklam degildir :)


  • @ugur077 https://www.youtube.com/@Turkiyeden_Amerikaya
    Afra hanım Tr'den kedi götürmüştü.Kendisine danışabilirsiniz.


Benzer Başlıklar

  • Ucakla Sehirlerarasi Seyahat

    Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    89 Bakış
    Büşra ŞahinB
    Amerika’ya vize ile giriş yapmıştım 2.5 yıl önce. Texasdayim. Su anda iltica sürecindeyim, 2.5 ay once başvurdum. Oncelikle hard copy ile basvurdum fakat receipim hala elime ulasmadi. Ardindan online basvuru gerceklestirdim. Elimde online başvuru receipt var. Mart ayında iki kez vegasa gidip geleceğim. Şu anda bazı efsaneler var sakın havalimanına gitmeyin suçlu olmasanız bile göz altına alınırsınız ICE’ ler her gün kişi toplamakla görevlendirildi vs gibi. Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi? Ne oneririrsiniz biletleri iptal mi etmeliyim yoksa ucabilir miyim? Herhangi bir suca vs de karismadim.
  • COS sürecinde ABD içi uçak yolculuğu yapmak

    Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    153 Bakış
    T
    merhaba j1 vizemi B2 turist vizesine çevirmek istiyorum fakat başvurudan sonra bekleme sürecinde amerika içi seyahat hakkım hala geçerli midir? havaalanında görevliler sonuç olarak pasaportumdaki vize tarihini expired olarak görecek bir sorun teşkil eder mi ? ne yapmalıyım?
  • Amerika/Kanada Kalkisli Ucak Bileti Daha Uyguna Nasıl Alırım ?

    Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    113 Bakış
    J
    Merhaba arkadaslar, Bu ayin 17 sinde Turkiye'ye donmek istiyorum ama Turkiye kalkisli ucusken Kanada veya Amerika kalkisli olunca fiyat 2-3 katına cikiyor. Ben su an Montreal'deyim ama uygun uçuş bulursam Amerika'ya da gecebilirim. En uygun 25000 tl ye buldum. Daha uyguna gidip dönüş nasıl alabilirim +-5 gun 17 Ekim-17 Ocak olarak ?
  • Uçak biletini tek yön mü yoksa gidiş-dönüş mü almak daha mantıklı?

    Yolculuk
    9
    0 Oy
    9 İleti
    5k Bakış
    crazycellsC
    hatta daha once su baslik altinda da ornek vermistim bu konuda... eger gidis-donus tarihlerini dogru ayarlarsaniz gidis-donus bilet fiyati, tek yon fiyatindan daha ucuza gelmis oluyor... @crazycells, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti @Bekoray, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti @crazycells skyscanner sitesine girdim, sadece thy işaretledim Esenboğa-Boston gidiş uçuşuna (Mayıs) baktım 5130 tl çıkıyor sonra gidiş dönüş (Mayıs-Aralık) fiyatına baktım 10260 tl çıkıyor. Mesela dönüş bileti yandı ben dönerken 5130 tl daha vereceğim ve benden 15390 tl çıkmış olacak nasıl tasarruf edeceğim (gidiş dönüş almasak dönerken yine 5130 tl olacak ve gidiş dönüş fiyatının aynısı olacak hadi diyelim zam geldi (atıyorum 400 lira) . Çok fark eder mi sizce ) . Ben halen nasıl ucuza geldiğini anlamadım sizin söylediğiniz şekli fiyat belirterek detaylı şekilde söyleyebilir misiniz? Bir de şunu soracağım. Amerikadayken türk sitesinden bilet alamıyor muyuz? Ben su an skyscanner'a girdim ve rastgele tarihi 19 Mayis, donusu de 9 Kasim sectim ve gidis donus biletini 4948 TL'ye buldum... Ama bunu sadece birkac dakika icerisinde ve ilk denemede yaptim, eminim donus zamaniyla oynayarak daha iyi deal'ler bulabilirsiniz... [image: 1615304997387-screen-shot-2021-03-09-at-10.47.02-am.png] [image: 1615305005365-screen-shot-2021-03-09-at-10.47.28-am.png] Neden Aralik olarak sectiniz? Aralik-Temmuz-Agustos ucus sezonlari oldugu icin bu aylarda havayolu sirketleri cok fazla indirim yapmaz, cunku nasil olsa ucaklar dolar. Eger daha ucuza getirmek istiyorsaniz sezon disi bir geri donus bileti almalisiniz...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum