Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

Dün THY'dan İstanbul-Boston uçuşlarına baktım. Fiyat gidiş dönüş 32.653TL idi. Bir durumu netleştirmek için almadım ve bugün tarih netleşince almak üzere girdiğimde 3000 lira artmış. Almadım, diğer havayolları daha pahalı hatta aktarmalı bile daha pahalı biraz beklemeyi düşünüyorum bakalım ne olacak?
    THY bunu hep yapıyor, girdiniz aldınız aldınız yoksa fiyat yükseliyor çok sinir bozucu.

• ⭐⭐⭐⭐

@Serapp Hanım,

Bazı şirketler müşterilerinin bilet arayışları doğrultusunda sistemlerinden fiyat artışı yapabiliyor kullandıkları yazılımlar ve çerez yerleştirmeler aracılığıyla.

Bilgisayar tarayıcınızda arama geçmişinizde firmaya ait veya belli zaman dilimini seçerek çerezleri sildikten 6-12 saat sonra, aynı tarih ve rotayı tekrar kontrol etmeniz faydanıza olabilir. Belki bir satış politikasıdır bahsettiğiniz TL 3.000 fiyat artışı belki de gerçekten artan uçak doluluğu nedeniyle fiyat artışı yapmış olabilir havayolu 🙏🏻

• ⭐⭐⭐⭐

@ATS16 Harika öneri, çerezleri sileceğim şimdi, çok teşekkürler🙏

• @Serapp sektör profesyoneli olarak, uçak biletlerini her hafta salı 15.00'ten sonra almanızı tavsiye ederim. (Mümkünse en az 7 ay önce almak en sağlıklı zaman aralığıdır)

• ⭐⭐⭐⭐

@elbruz, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@Serapp sektör profesyoneli olarak, uçak biletlerini her hafta salı 15.00'ten sonra almanızı tavsiye ederim. (Mümkünse en az 7 ay önce almak en sağlıklı zaman aralığıdır)

Salı günleri almaya çalışırım ama 7 ay önceden almak benim için pek mümkün olmuyor maalesef. Verdiğiniz değerli bilgi için çok teşekkür ederim.

• Arkadaşlar selam, daha önce Atlanta'dan Amsterdam aktarmalı İstanbula uçan oldu mu? Sitede araştırırken transit vize isteniyor diye bir şart okudum. THY dışında güvenli bir opsiyon var mı merak ettim. Başka bir ülkeden aktarmalı uçmadığım için emin olamıyorum.

• @Kevser-Peker ben daha once Amsterdam, Paris, Frankfurt aktarmali cok uctum ve hicbir zaman vize istemediler. Eger transit gidecekseniz ve ulkeye girmeyecekseniz veya havalimani degistirmeyecekseniz gerek yok. Bazi ucuslarda frankturt havalimanindan Munih havalimanina gecis yapilmasi gerekiyor o zaman vize gerekli cunku ulkwye giris yapacaksiniz.

• Teşekkür ederim yanıtınız için. Havaalanı değişmiyor aslında. sadece bazı havaalanlarında pasaport kontrolünden geçtikten sonra sıkıntı olabilir filan yazıyor. o yüzden korktum. daha önce hiç bu şekilde uçuş tecrübem olmadı.

Screenshot 2025-11-12 at 9.05.42 PM.png

• ⭐⭐⭐⭐

@Kevser-Peker, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Teşekkür ederim yanıtınız için. Havaalanı değişmiyor aslında. sadece bazı havaalanlarında pasaport kontrolünden geçtikten sonra sıkıntı olabilir filan yazıyor. o yüzden korktum. daha önce hiç bu şekilde uçuş tecrübem olmadı.

Screenshot 2025-11-12 at 9.05.42 PM.png

Non-Schengen bir ülkeden (ABD) gelip non-schengen bir ülkeye (Türkiye) devam edeceğiniz için, bagajlariniz ilk biniş noktası olan ATL’dan direkt IST’a bağlanacağı için, ilk biniş noktası olan ATL’da hem ATL - AMS hem de AMS - IST uçuşuna ait boarding card’iniz (iki adet) verileceği için, KLM & Delta ortak uçuşu olan Delta uçuşundan indikten sonra AMS’da pasaport kontrolden geçmeden ve ilk biniş noktasından uçak altına vereceğiniz valizinizi almadan (uçak altı valiz ile seyahat edecekseniz) KLM’in kendisinin icra edeceği IST uçuşunun kapısına direkt gideceksiniz. AMS tek terminal, terminal değişikliği yok. İyi yolculuklar 👍

https://www.klm.com/information/airport/transfers?srsltid=AfmBOoqrZV_JszSgPyyGjaP6k2zjOSpTsyLa83GHafj2HjGmp08iICJr

KLM’in kendi web sitesinden karşınıza çıkan uçuş alternatifleri doğrultusunda KLM’in kendi veya ortak uçuş yaptığı havayollarının sunduğu uçuşlardan, tüm bacaklar (uçuşlar) tek bilette olacak şekilde biletlemesini yapabilirsiniz

• günlerdir uygun fiyatlı bilet arıyordum 2 yetişkin 2 çocuk(5yaş ve 1yaş) sonunda bugün Air serbia ile;
    11/12/25 tarihli
    ist- belgrad/2:40 dk/belgrad-jf Kennedy
    uçuşumuz için bileti aldım 41.400 TL ile galiba rekor kırdım

• ⭐⭐⭐⭐

@SKUKAAN Fiyat mükemmel. Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş başlığına deneyiminizi yazmanız dileğiyle hayırlı yolculuklar ✨🌿✈

• ⭐⭐

@SKUKAAN Çok güzel fiyata bulmuşun ben de 2026 haziranda tatil için hergün bakıyorum daha denk gelmedim 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@SKUKAAN daha önce Austin’e yerleşmiş forumdan bir arkadaşımız sağolsun bana çok tavsiyelerde bulunmuştu, bunlardan biri belgrad üzerinden uçuşları kontrol etmemin iyi olabileceği idi. Çok uyguna geliyor demişti, bu deneyim harika oldu, belgrad aktarmalıyı özellikle takip edeceğim. Bizim gibi hem 4 kişi olup, hem de kısa zamanda 2 kez uçak bileti almak zorunda kalacak aileler için de (en azından yapılacak ilk girişler için) çok tasarruflu olacaktır. Teşekkürler paylaştığınız için 🙏

• ⭐⭐⭐⭐

@aysegul

Air Serbia’nın ABD’ye ortak uçuş antlaşması olmaksızın Belgrad’dan direkt sefer yaptığı iki havalimanı var sadece, New York - JFK ve Chicago - O’Hare (ORD). İlk girişi yaptıktan sonra iç hat uçuşu ile Austin’e tabiki gidebilirsiniz. Chicago O’Hare’den daha fazla bağlantı bulma imkanınız olacaktır, ORD base United Airlines fırsatlarını kovalayabilirsiniz. Dış hat uçuşunuzun varışına müteakip bağlantı uçuşunuz için iki uçuş arasında en az 4 saat bağlantı süresi planlamanız iyi olacaktır.

Bir diğer alternatif de KLM ile Amsterdam aktarmalı veya Lufthansa ile Frankfurt aktarmalı direkt Austin’e ulaşabilirsiniz 👍

• ⭐⭐⭐⭐

@ATS16 çok teşekkür ederim, evet lufthansa veya klm çok daha uygun çıkıyor thy ye göre en azından houston uçuşlarında, onları değerlendiriyorduk ilk giriş için. Gece o mesajdan sonra baktım ki houston yok belgrad alternatifi için.. chicago bilgisi güzel oldu kuzenim orada, ona çok kuzeydesin donarım ben orada gelemem dedim şakayla karışık(hala abd ye yerleşeceğimizden haberleri yok, geçen gün martta gezmeye gideceğimizi söyledim, ketumlukta benim gibi olun 🤪) ama ona uğrayıp oradan iç hatla austine geçme fikri de hiç fena değil ☺️ Bütün bilgiler ışığında optimum seçimi yapmaya çalışacağız, tekrar teşekkürler.

• @Serapp gizli sekmeden gir abla. Ben ucak bileti alacagim zaman oyle yapiyorum. Normale gore daha ucuz biletler cikiyor.

• Kedi ile birlikte aktarmalı uçmak biraz imkansız olacak gibi bizim için. Yine de bu şekilde tecrübesi olan var mı merak ediyorum. Transit vize istemeyen, kabinde kedi ile aktarmalı gitmenin bir imkanı var mıdır

• ⭐⭐⭐⭐

@aysegul

Chicago’da stay over yaparsanız, Austin iç hat uçuşunuz icin, konaklayacaginiz yer Chicago’daki diğer havalimanı olan Midway Havalimanina yakın ise Midway kalkışlı uçuş da bakabilirsiniz. Southwest’in Midway’den Austin - Bergstrom’a direkt uçuşları var.

• @aysegul uçak bileti için önerebileceğiniz uygun fiyatlı bi site var mı amerikan sitelerinden vs.

• ⭐⭐⭐⭐

@Meliha-Yalın açıkçası çok bildiğim bir konu değil mart ayı için planlarken skyscanner dan bakıyordum hep ara ara ancak böyle apar topar olunca biraz da mecburen thy den direk uçuş olarak satınaldık aceleyle.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

128

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |