Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122

  • @toprock size yolladığım linkin 2. maddesindeki linkte DS-260 formunu ne şekilde doldurmanız gerektiği ayrıntılı olarak yazıyor sanırım gözünüzden kaçtı .


  • @toprock ayrıca yine size yolladığım link içindeki soruları ve cevapları zaman ayırıp okuyabilirseniz 4. sorunuzu orada başka bir kazanan daha sormuş .


  • @gözde
    Teşekkürler tekrar

    Bu iki soru ile ilgili bilginiz var mı ?

    1- başvurumuzu aşağıdaki görsele göre doğru yapmış mıyız ?
    https://i.hizliresim.com/pnqzMN.png

    2- eşim değil ancak ben renk körü ve hepatit b taşıyıcıyım (allah kahretmesin beni :) ) Bu durum GC için bir engel teşkil eder mi?


  • @toprock rica ederim

    1. sorunuz ile ilgili doğru yaptığınızı söyleyebilirim ancak 2. sorunuzla ilgili bir bilgim yok ne yazık ki

  • 15 mayis akşamına kadar hayaller vardı , her gün hanımla konuşurduk, olası talihli olma durumunda neler yapacağımızı 😊

    Hayaller olmadan yaşamanın nekadar zor olduğunu 4 gündür yaşıyorum.

    Maalesef. 😏

    Umarım dv 2020 -21-22... başvurma şansımız elimizden alınmaz


  • @toprock bulaşıcı hastalıklar sıkıntı yaratıyor. Sizinkinin bulaşıcı olmadığı aşikar. Renk körlüğünü bırakın görme engelli olmak bile sorun değil.
    DS260 ın doldurulma zamanı çok önemli değil. Size sıra 2019 yılı başlarında gelir. Tavsiyem Ağustos ayına kadar doldurun kafanız rahat etsin. Zaten bir sıkıntı olunca açtırıp düzeltme yapabiliyorsunuz. Randevu tarihini etkilemiyor.
    Sağlık muayenesinden sonra 6 ay içinde başta (veya beraber) asıl kazanan gitmek zorunda. O girdikten sonra sizde size tanınan vize süresinde girmek zorundasınız.


  • @arnblt Çok teşekkür ederim cevaplar için


  • @tesla DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    https://www.random.org

    Gerçekten çok doğru ne zaman başvrular paralı olur o zaman işler iyi olur kardeşim gitmek isteğen kiş başvurur bunu ara sıra dile getirdim başvurlar paralı olmalı o kadar. 160 dolar bir vize parası bence ideal isteğen başvursun yoksa otur oturduğun yerde. Benım görüşüm bu . Bunları okuyunca insanın canı sıkılıyor. : (


  • 15 Mayıs'dan beri ''The information entered is not valid.'' hatası alıyorum. Hala öğrenemedim yani çıkıp çıkmadığını. 2. katılışım.


  • iptal edilen basvurular vardi. tarihi sizin basvuru tarihinizle karsilastirin https://yesilkartforum.com/forum/topic/249/green-card-başvuru-i̇ptali̇-hk/2


  • Bu ileti silindi!

  • Forumun Youtube sayfasına DS 260 formunun videosu ne zaman atılacak? Doldurdum ama videoyu bekliyorum, hata yapmaktan korkuyorum açıkçası.


  • @ilight0196 Genelde hatalar acele etmekten oluyor. Formu bir ay içinde yollasanız da bir şey değişmeyecek. Doldurduktan sonra kaydedip forumu okumaya devam edin. Birkaç günde bir kontrol edin, ayrıca sizden başka birine de kontrol ettirin. Birkaç hafta sonra her şey düzgün görünüyorsa gönderebilirsiniz.


  • Merhaba,

    Kendiminkini kontrol etmedim ama beraber başvuru yaptığımız 4 kişininkini kontrol ettiğimde çıkmadığını gördüm. İşimiz gücümüz var çok şükür. Kısmetimizde varsa gideriz. Her sene başvuru yapmaya devam. Seçim yapısı değişirse ona göre denemeye de devam edeceğiz. Kazanan arkadaşları tebrik ediyorum. Kaybeden arkadaşlar denemeye devam edin. Sevgiler


  • @ilight0196 DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Forumun Youtube sayfasına DS 260 formunun videosu ne zaman atılacak? Doldurdum ama videoyu bekliyorum, hata yapmaktan korkuyorum açıkçası.

    Yuklendi:
    https://www.youtube.com/watch?v=KH88Z3vC16o


  • @toprock DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    @gözde
    Teşekkürler tekrar

    Bu iki soru ile ilgili bilginiz var mı ?

    1- başvurumuzu aşağıdaki görsele göre doğru yapmış mıyız ?
    https://i.hizliresim.com/pnqzMN.png

    2- eşim değil ancak ben renk körü ve hepatit b taşıyıcıyım (allah kahretmesin beni :) ) Bu durum GC için bir engel teşkil eder mi?

    hepatit b de sorun olmaz.


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba,

    Kiz kardesime bu sene green card cikti. Case number 273XX. Burdaki deneyimli arkadaslara sorum acaba sansi yuksekmidir?


  • @yagmur_ DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Merhaba,

    Kiz kardesime bu sene green card cikti. Case number 273XX. Burdaki deneyimli arkadaslara sorum acaba sansi yuksekmidir?

    Buna karar vermek icin biraz erken.

    Gecmis yillarin bultenlerine suradan bakabilirsiniz:
    http://yesilkartforum.com/bulten


  • Arkadaşlar merhaba;
    DS260 formu ile ilgili bir kaç soru sormak istiyorum.

    Durum:
    2019 Green kart talihlisi eşim Bulgaristan doğumlu. 1990 yılında Özal'ın kapıları açması ile beraber Türkiye'ye göç etmişler. 9 yaşından bu yana Türkiye'de yaşıyor.
    Eşim ve çocuğum şu an hem Türk hem de Bulgaristan vatandaşı. Benim de 2018 yılı sonuna kadar geçerli olan Oturum (TR'deki mavikart gibi) kartım var.
    Eşimin Bulgaristandaki ismi ve soyismi Bulgaristan vatandaşlığını alana kadar """XXXX YYYY ZZZZ""" idi. Bulgaristan vatandaşlığını alınca ismi """XXXX YYYY benimsoyadım""" şeklinde değişti. (yani Bulgaristan'da2016 yılı öncesine kadar geçerli olan soyismi 2016 yılında vatandaşlığı alınca değişti)

    Sorular:
    1- Geçmiş kimlik bilgileri bölümüne toplamda 4 isim mi yazmam gerekiyor ? (Bulgaristan'dakigeçmiş ve güncel soyadı + Türkiye'deki evlenmeden önceki soyadı + şimdiki soyadı) (bence sadece TR'deki bilgilerini yazacağız. Dolayısıyla evlilik öncesi ve sonraki kimlik bilgisi)
    2- 16 Yaşından sonraki adresleri nokta atış hatırlamıyoruz. Geçmiş adreslerimizi görebileceğimiz bir sistemimiz var mı ? (böyle bir sistem yok. Hatırladıklarımızı yazsak yeterli)
    3- Personel 2 bölümünde bulunan uyruk kısmını TURKEY mi seçmeliyiz? (bence evet)
    4- Eşimin Bulgaristan'daki baba adı YYYY, Türkiye'deki baba FFFF aile bilgileri kısmında baba adı bölümüne FFFF mi yazmalıyız ?(bence FFFF yazmalıyız)

    Dökümanlar ile alakalı;
    1- Evrak listesinde bulunan Pasaportları teslim ederken Bulgaristan pasaportlarını da ekleyelim mi ? (bence hayır)
    2- Adli sicil belgesi arşiv kayıtlı alınacak ancak, eşimin 9 yaşından önce TR'de kaydı olmadığı için 9 yaş öncesini Bulgaristandan isteyelim mi ? (bence hayır)

    Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.
    Bu formdan dolayı elenmek istemiyoruz. Psikopat gibi saçma sapan sorularım için kusuruma bakmayın.


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    208k Bakış
    istanbuladamiI
    @Onur-AKYILDIZ Selamlar, DV 27 yi son derece sıkışık bir takvime şu anda koymazlar ama belirtilen değişiklikler DV 28 ve sonrası için gayet mantıklı olabilir. Hatta istenen başvuru ücretinin artacağını düşünüyorum. Haa DV 27'yi bir borç olarak görüp bir takvim yılına sıkıştıracaklarsa eğer bunu DV 28 ile birlikte yapabilirler(ihtimal tabi). Bu arada ABD'nin başında Trump amca olduğu sürece herhangi bir sebeple yapılacak bir göçmenlik için her zaman stres oluşacaktır ve somut bir şeyler yapılmayacaktır. Trump sıkıntı
  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • green card DV2019 sorularım

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4
    0 Oy
    4 İleti
    791 Bakış
    crazycellsC
    @mertcan-ekmekci green card DV2019 sorularım içinde söyledi: Merhaba arkadaşlar DV 2019 talihlisiyim yaşım 25 birkaç sorum olucaktı fikirlerinizi söyleyebilirseniz sevinirim belki forumda vardır cevapları ama ben bulamadım burdan sorma gereği duydum 1- Numaram 198XX lerde sizce ortalama kaç ay daha beklemem gerekir ve beni mülakat için ankaradaki konsolosluğa çağırmaları 2019 un nisan mayıs aylarını bulurmu veya şubat mart gibi gidebilirmiyim abd ye sizce ortalama bi süre söylenecekse benim tr de kafadan 8 ayım daha var denilebilinir mi abd ye gitmeden? 2- Biliyorsunuz bedelli askerlik çıktı ben de faydalanabiliyorum yasadan sizce amerikaya gitmeden askerliği 21 gün aradan çıkartmak mantıklı mı yoksa abd de 3 sene yaşayip dövizli mi yapmak daha mantıklı? Diğer bir sorumda ds 260 da askerliğimi yapmadığımı belirtmiştim şimdi yaparsam konsoloslukta yaptığımı söyleyince yalan beyana girmez değil mi? 3-Bedelli kışladayken o 21 günün içerisinde beni konsolosluğa çağırma ihtimalleri varmıdır çünkü böyle bir durumda askerliği bırakıp konsolosluğa gidemeyeceğim için sıkıntıya gireceğimi düşündüm sizce bunun olma ihtimali yok denecek kadar az mıdır yoksa bu sebepten dolayı bedelli yapmamalı mıyım? Teşekkürler DV2019 sureciyle ilgili sorularinizi ilgili konuda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari
  • DV2018 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum