Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar, Amerika'ya geleli 1.5 ay kadar oldu kiralık bir araç kullanıyoruz bitmek üzere. Carmax ten bi araç bakalım diye gitti %15.99 faiz ile finance seçeneği sundular. 2 tane aklıma takılan sorun var.

1. uzun vadeli bir finance planı var fakat 1. yılda değiştirmeyi düşünüyoruz taksitler haliyle bitmemiş olacak , aracı erken satmak kredi skorunu kötü etkiliyor mu ?
    2. Henüz ehliyetimiz yok sadece Türk ehliyetlerimiz var. Ehliyete başvuracağız fakat şu anda aracıda almamız gerekiyor kiralık aracın suresı bıtmek uzere, carmaxten bı görevli ehliyet olmadan satış yapamam dedi bunun bir çözümü var mı ? yazılı sınavı hızlıca geçip geçici ehliyetide alabiliriz fakat direksiyon sınavı tarihinde araçsız kalacağız büyük ihitimalle o biraz sıkıntı bizim için. Bu konuda bilgisi olan biri var mı yardım edebilecek ?
  • ⭐⭐⭐⭐

@melih-solmaz, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

Merhabalar, Amerika'ya geleli 1.5 ay kadar oldu kiralık bir araç kullanıyoruz bitmek üzere. Carmax ten bi araç bakalım diye gitti %15.99 faiz ile finance seçeneği sundular. 2 tane aklıma takılan sorun var.

1. uzun vadeli bir finance planı var fakat 1. yılda değiştirmeyi düşünüyoruz taksitler haliyle bitmemiş olacak , aracı erken satmak kredi skorunu kötü etkiliyor mu ?
    2. Henüz ehliyetimiz yok sadece Türk ehliyetlerimiz var. Ehliyete başvuracağız fakat şu anda aracıda almamız gerekiyor kiralık aracın suresı bıtmek uzere, carmaxten bı görevli ehliyet olmadan satış yapamam dedi bunun bir çözümü var mı ? yazılı sınavı hızlıca geçip geçici ehliyetide alabiliriz fakat direksiyon sınavı tarihinde araçsız kalacağız büyük ihitimalle o biraz sıkıntı bizim için. Bu konuda bilgisi olan biri var mı yardım edebilecek ?

Sn. @semavi’nin aşağıdaki iletisini tekrar tekrar okumanızı tavsiye ederim. Henüz 1,5 ay olmuş, kredi skoru yok, düzenli gelir durumunuzu bilmiyorum, yasal statünüzü bilmiyorum.

https://yesilkartforum.com/forum/post/534014

Ben olsam hedef araç kategorisini/beklentilerimi düşürür, kısa vadede bakım maliyeti düşük, belli arıza geçmişi olan marka/modellerden uzak durarak bu yüksek APR oranlarına bulaşmadan ayağımı yerden kesecek bir araca eldeki nakit paraya göre ulaşmaya çalışırım. Tercih sizin, bol şans!

Hangi eyalet için soruyorsunuz ehliyet ve araç satış hususunu?

• @ATS16 evet gönderdiğiniz yazıyı okumuştum. Los Angeles için sormuştum bu arada. Evet bende haklı buldum arkadaşın yazdıklarını fakat zaten yenı bir araç alma düşüncemiz yok faiz oranlarının yüksekliğinden dolayı 12-14 k lık bir araça bakıyoruz kredi skorumuz oluşunca onu değiştirmeyi düşünüyoruz. Eldeki nakit parayı araca vermek istemiyoruz o yüzden faiz yüksekte olsa rakam düşük olunca büyük bir kayıp olmayacak. Kredi skoru oluştuktan sonra bu aracı verip 40-50 klık bir araç kredisine girmeyi düşündük. 2. bir carmax e gittik oda aynı şekilde ehliyet istedi. Turo'dan kiraladığımız aracı uzatıp 1 ay daha ehliyet sınavına girmek en mantıklısı olacak gibi. Turo'dan kiraladığımız araç ile ehliyet sınavına girebiliyor muyuz acaba ?

• ⭐⭐⭐⭐

@melih-solmaz

Bu sayfayı incelediniz mi? CA özelinde Turo vb kiralık araç ile direksiyon sinavina girme deneyimim olmadı. Illinois ile ilgili sorunuz olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.

On the day of your behind-the-wheel test, you must bring:

-Your instruction permit or driver’s license (if you have one).
    -Another California-licensed driver who is at least 18 years old (25 for minors), unless you are already licensed to drive.
    -A vehicle that is safe to drive for your test.
    -Valid proof of insurance and vehicle registration.
    -If you plan to use a rental vehicle for your drive test, your name must be listed on the rental contract. The contract must not exclude behind-the-wheel drive tests.

• ⭐⭐⭐⭐

@ATS16 ek olarak san franciscoda biz kiralık araçla sınava girmek istediğimiz kiralık araç firmasından izin verildiğine dair yazı almanız gerekiyor demişlerdi bu yüzden sınava almadılar sonra gidip yazıyı aldık rent a car firmasından

• @melih-solmaz,

1. Soruya cevaben, araci degistirmek istediginizde hala kredisi devam ediyorsa, ya araci trade-in verip yeni kredi cekersiniz yada sahisa satis yapmaya calisabilirsiniz ancak bu da cetrefilli ve herkes yanasmaz almaya. Trade-In degeri inanilmaz dusuk olur, odeyeceginiz faizi de dusununce bu yolu secerseniz cok maliyetli olur. Krediyi erken odeyip kapatabilirsiniz ama madem kredi cekeceksiniz uzun sure bineceginiz araci almak daha iyi olur.
    2. CarMax deki arkadasa green cardinizi ve pasaport damgasini gosterirseniz satisi gerceklestirir. Trump yeni kanun gecirdi, kacaklarin hayati daha da zorlastirmak icin ehliyetsiz arac alim satim islemlerini engelledi. Satis gorevlisi sizi kayit disi gocmen sanmistir.
    3. Kiralik aracla ehliyet sinavina girebilirsiniz. Title kontrol edilmez, sizi o aracla iliskilendiren bir sigorta policesi yeterli olur.

Edit: pasaport damgasi yerine ehliyet yazmistim.

• Cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ederim @Not_Born_Yesterday . Peki araç kredisi konusunda yüksek faiz ile başlayıp ardından faizi düşürme tecrübesi veya bilgisi olan biri var mı ? kredi kartı 1.5 ay önce geldi kredi skorumuz henüz oluşmadı faiz oranlarıda bu yüzden biraz yüksek çıkıyor. Düzenli ödemelerden sonra 4-6 ay ay kadar sonra yani krediyi tekrar yapılandırsak yüzde 15-16 dan nerelere kadar geriler acaba ? Banka yapılandırılabilir fakat kesin gözüyle bakmayın bazen değişmeyedebiliyor dedi

• @melih-solmaz, yuksek faizi dusurmek kisa surede olacak sey degil sizin durumunuzda. Cunku sizin kredi gecmisiniz kisa. Yuksek faizi erken kapatarak kaybi azaltabilirsiniz. Ama yuksek faize girmek istemezseniz pesin almak en iyisi.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

126

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |