Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    New York TC Baskonsoloslugu'nun Bedelli Askerlik Hakkinda Duyurusu:

    BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU İŞLEMLERİ HAKKINDA DUYURU

    Askerlik Kanununda yapılan güncel düzenleme kapsamında 1 Ocak 1994 (dahil) tarihinden önce doğan yükümlülerden istekli olanlar bedelli askerlik hizmetinden yararlanabileceklerdir.

    1. Bedelli askerlik hizmetinden yararlanmak isteyen yükümlülerin, ilk müracaatlarını Başkonsolosluğumuza gelmeden doğrudan e-Devlet üzerinden (www.turkiye.gov.tr) yapmaları gerekmektedir.

      Yükümlüler kendi şifreleriyle e-Devlet üzerinden açılan “ASAL Bedelli Askerlik Başvurusu” bağlantısından öncelikle hak sahibi olup olmadıklarını öğrenebilecektir.

    2. Hak sahibi olduğunu e-Devlet üzerinden öğrenen yükümlüler, işlemlerini ilk aşamada yine e-Devlet üzerinden yürüteceklerdir. Bu çerçevede, EK-B Lahika-2 “Bedelli Askerlik Ödeme Belgesi” adlı barkodlu belgeyle birlikte, belirtilen banka hesaplarına 15.000 (on beş bin) TL bedeli eksiksiz olarak (banka komisyonu, havale kesintisi vb. masraflar hariç) ödedikten sonra üç (3) adet dekontun aslını en geç 3 Kasım 2018 tarihine kadar Başkonsolosluğumuza teslim edeceklerdir.

      Banka dekontunda T.C. kimlik numarası, ad-soyad, telefon numarası, ödenen bedel tutarı ve “BEDELLİ ASKERLİK ÖDEMESİDİR” açıklaması bulunmalıdır.

    3. Daha önce askere sevk evrakını almış ancak sevk edildiği birliklerine katılmamış olanlar, “Askerliğe Elverişli Değildir”, “Ertesi Yıla Bırakma” raporu alanlar, “Bakaya” durumunda olanlar ile daha önce askerlik hizmetine başlamış olanlar e-Devlet üzerinden başvuru yapamayacaklardır. Bu kapsamda, e-Devlet üzerinden başvuru yapamayan yükümlülerin Başkonsolosluğumuza müracaat etmeleri halinde hak sahipliğinin olup olmadığının tespiti maksadıyla evrakları nüfusa kayıtlı oldukları askerlik şubesi başkanlığına gönderilecektir.

    Not: “Bedelli Askerlik Kanun Duyurusu”na http://asal.msb.gov.tr/SlaytHaber/bedelli-askerlik-kanunu-duyurusu adresinden ulaşılması mümkündür.

    SIKÇA SORULAN SORULAR:

    1) DÖVİZLE askerlik ve BEDELLİ askerlik aynı uygulama mıdır?

    Dövizle askerlik ve bedelli askerlik, kapsamı, yararlanma şartları, başvuru koşulları, bedelin ödenme usulleri vb. itibariyle iki farklı uygulamadır.
    Dövizle askerlik toplam en az üç yıl süreyle fiilen yabancı ülkelerde çalışan vatandaşlarımızı kapsamaktadır. 2.000 Avro tutarında bir ödeme ve Milli Savunma Bakanlığınca verilecek uzaktan eğitimi alma şartı sözkonusudur.
    Bedelli askerlik ise 1 Ocak 1994 (dahil) tarihinden önce doğan yükümlülerden istekli olanların yararlanabileceği geçici bir uygulamadır. Uygulama süresi 3 Kasım 2018 (dahil) tarihinde sona erecektir. Ayrıca 15.000 TL tutarında bir ödeme ve 21 günlük temel askerlik eğitimi sözkonusudur.

    2) DÖVİZLE askerlik hizmetinden kimler yararlanabilir?

    Dövizle askerlik hizmetinden oturma veya çalışma iznine sahip olarak işçi, işveren sıfatıyla veya bir meslek ya da sanatı icra ederek, yurt içinde geçirilen süreler hariç olmak üzere, toplam en az üç yıl süre ile fiilen yabancı ülkelerde bulunanlar yararlanabilmektedir.
    Dolayısıyla, dövizle askerlik hizmetinden yararlanmak için Türkiye’de geçen süreler hariç olmak üzere en az üç yıl (1095 gün) süreyle yurt dışında oturma/çalışma iznine sahip şekilde işçi veya işveren statüsünde bulunmuş olma şartı geçerliliğini korumaktadır.

    3) DÖVİZLE askerlik başvurusunda yaş sınırı var mıdır?

    Dövizle askerlik başvuruları için daha önce 38 olarak belirlenen yaş sınırı kaldırılmıştır.

    4) BEDELLİ askerlik hizmetinden kaç yaşındakiler yararlanabilir?

    Bedellik askerlikten 1 Ocak 1994 (dahil) tarihinden önce doğan yükümlülerden istekli olanlar yararlanabilecektir. Bedelli askerlik başvurularının 3 Kasım 2018 (dahil) tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

    5) DÖVİZLE askerlik başvurusu nasıl yapılacaktır?

    Dövizle askerlik başvurularında prensip olarak değişiklik bulunmamaktadır. Vatandaşlarımıza, dövizle askerlik ödemelerinin doğrudan dış temsilciliklerimizce tahsil edilmesi kolaylığı sağlanmıştır.
    Bununla birlikte, dövizle askerlik kapsamında, uzaktan eğitim şartı dahil gerekli teknik altyapı çalışmaları tamamlanıncaya kadar başvuru işlemleri 3 Ağustos 2018 itibariyle durdurulmuştur. Başvuruların yeniden kabul edilmeye başlanacağı tarih ayrıca duyurulacaktır.

    6) BEDELLİ askerlik başvurusu nasıl yapılacaktır?

    Bedelli askerlik kapsamında, hak sahibi yükümlülerin öncelikle e-Devlet üzerinden işlemlerini başlatmaları ve bedelli askerlik ödeme belgesi ile 3 adet banka dekontunu Başkonsolosluğumuza teslim etmeleri gerekmektedir.
    Bedelli askerliğe müracaat edecek yükümlülerden daha önce askere sevk evrakını almış ancak sevk edildiği birliklerine katılmamış olanlar, "Askerliğe Elverişli Değildir", "Ertesi Yıla Bırakma" raporu alanlar, "Bakaya" durumunda olanlar ile daha önce askerlik hizmetine başlamış olanlar e-Devlet üzerinden başvuru yapamayacaklardır. Bu kapsamda, e-Devlet üzerinden aldığı başvuru evrakını beyan edemeyen yükümlülerin, evrakları öncelikle Başkonsolosluğumuzca nüfusa kayıtlı olduğu askerlik şubesi başkanlığına gönderilerek hak sahipliklerinin olup olmadığı tespit edilecektir.

    7) DÖVİZLE askerlik ve BEDELLİ askerlik kapsamında eğitim nasıl olacaktır?

    Dövizle askerlik kapsamında yükümlülere Milli Savunma Bakanlığınca verilecek uzaktan eğitimi alma şartı getirilmiştir. Uzaktan eğitim usul ve esaslarına ilişkin çalışmalar Milli Savunma Bakanlığımızca yürütülmekte olup, tamamlandığında ayrıca bilgi sunulacaktır.
    Bedelli askerlik kapsamında ise yükümlülerin 21 günlük temel askerlik eğitimini tamamlamaları gerekmektedir. Temel askerlik hizmetine yönelik yoklama, celp ve sevk faaliyetleri bedelli askerlik başvuru tarihlerinin sona ermesini müteakip yürütülecektir. Bu kapsamda, müracaatı uygun görülenlerin celp dönemleri ve sevke tabi yükümlü listeleri Askeralma Genel Müdürlüğünce duyurulacaktır.


  • Peki parayı burada nerede yatırabiliriz o b lli midir??

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @maranty Bedelli Askerlik Basvurusu (3 Kasim 2018'e kadar) içinde söyledi:

    Peki parayı burada nerede yatırabiliriz o b lli midir??

    Evet, artik parayi konsolosluga yatirabiliyorsunuz direkt. Dolayisiyla banka hesaplariyla ve dekontlariyla ugrasmaniza gerek yok.

    Bu uygulama yeni basladi ve dovizli askerlik icin de aynen devam edecek. Dovizli askerlik yapmak isteyen vatandaslar, odemelerini artik Turkiye'ye gondermek yerine direkt konsolosluklarda yapabilecekler.

    Eger ABD'deyseniz Dovizli Askerlik de yapma olasiliginiz olabilir. Ikisi arasinda farklar var, son kismi (7. kismi) bir daha okuyabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Resmi aciklama:

    Ekleme:

    New York’a gidemeyecek kadar uzakta oturan yükümlüler başvuru esnasında bu durumu belirttikleri takdirde, kanuni yakınlarına (ikinci derece yakınları dahil) bedelli askerlik kapsamında bankacılık ve askerlik işlemlerini yürütmek üzere vekaletname düzenletebileceklerdir.

    Askerlik şubeleri bahsekonu vekaletnameyle başvuruları kabul edeceklerdir. Bu durumda, ödeme ve diğer tüm işlemler ülkemizde yürütülecektir.


  • Merhaba, Araştırdığım kadarıyla forumda hiçbir yerde bulamadım ama öğrenmem gereken bir şey var.

    Green card sahibiyim ABD'de yaşıyorum. Türkiye'de askerlik yapmadım. Dövizle askerlik yapmak istiyorum sorularım;

    1. 3 yıl boyunca ABD topraklarında kalmam ve iş yapmak dışında sadece yaşamam yeterli olacak mı? Yoksa 3 yıl boyunca hem yaşayıp hem iş yapmam mı gerekiyor dövizle askerlikten yararlanabilmem için?

    2. Dövizle askerliğe kabul edilirsem Türkiye'ye askerlik için gitmeme gerek kalmayacak ve ABD'den her şeyi online olarak halledeceğim anladığım kadarıyla

    3. Abd vatandaşı olmam gerekmiyor değil mi?

    Cevap verirseniz çok mutlu olurum teşekkür edeirm.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

117
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum