Amerika'da Hemşirelik
-
Teşekkürler kenan bey. Biraz araştıralım.
-
Merhabalar ben yuksek lisans mezunu 15 yıllık hemşireyim ben amerikada çalışmak istediğimde de bu aşamaları aynen gececek miyim? Ve yüksek lisansın bana kattığı bişey var mı amerika da.tesekkürler
-
@medinegökçe RN lisansı için yüksek lisansın bir katkısı olmaz. Ama iş arama sürecinde tabii ki yararlı olacaktır.
-
Tesekkurler bilgi için @knnrn
-
merhabalar Kenan bey 1, sorum ben samsun 19 mayıs sağlık yüksek okulu lisans tamamlama mezunuyum ayrıca acil ve enfeksiyon hemşireliği sertifikalarım var.bizdeki lisans tamamlama orda hangi seviyede kalıyor bunu nasıl öğrenebilirim birde DS 260 formu doldurdum ama sertifikaları mı yazmayı unuttum napabilirim
-
@fadime35 Lisansı hangi şekilde tamamladığınız çok önemli değil. Ama aldığınız eğitim, ders ve staj saatleri ayrıntılı olarak değerlendirilir.
DS260 formunda sertifikaların olması çok şart değil. RN lisansı sürecinde de gerekli olmayacak. Sadece iş başvurusunda yararlı olur. -
Kenan bey bilgi çok teşekkür ederim. Bu arada kasırga da en çok Teksas etkilendi diye haberler görüyoruz umarım sıkıntısız geçer gider çok geçmiş olsun
-
Merhaba
Acaba community collegelerde 2 yıllık rn bölümü var mı?
Youtube da izlediğim bir videoda türkiyeden yeni gelip newyork'ta sıfırdan 2 yıllık rn bolumu okuyup daha sonra hastanede rn olarak calısmaya basladıgını ve houstonda bunu 4 yıla tamamladıgını anlatmıs. Benim bildiğim 2 yılda rn olunamıyordu. 1-1bucuk yıl okuyup lvn olunup sonra 4 yıllık rn liğe tamamlanıyordu ama boyle bir sey de mumkun mu? -
@askimkoray RN olmak için en kısa yol 2.5 yıllık ADN (associate degree) eğitimi almak. Bundan kısa olanlar LVN içindir. Community College'lerde her türlü eğitim vardır.
-
@knnrn acaba türkiye den herhangi bir uni. diploması olan biri orda hemşire olabilir mı? Eğer olursa kaç yıl sürer? Ve bunun için ne kadar para gerekir?
-
kendi internet siteside çok değerli açıklamalar var. Göz atabilirseniz hemen hemen bütün sorularınızın cevaplarına ulaşabilirsiniz.
-
@reader Türkiye'de hemşirelik lisans mezunu olan biri ABD'de hemşirelik yapabilir. Ayrıntılar için bloguma bakabilirsiniz. ABD'de hemşirelik eğitimi almak için full time öğrenci olarak 2,5 yıl eğitim almak gerekiyor. Ne kadar tutacağı ne statü ile geleceğinize göre değişir, international öğrenci olmak biraz pahalı ama green card ile gelenler FAFSA ile okuyabilir.
-
@knnrn saolun hocam tesekkurler sizce once LVN olup calisirken okuyup RN mi olmak daha mantikli yoksa direk RN ADN mi olmak mantikli? Herturlu amacamiz RN BSN ye ulasmak... Siz oradaki hastane yasantisini cok iyi biliyorsunuz siz olsaniz green card la yeni gelmis biri olarak hangi yolu izlerdiniz...
-
@askimkoray Duruma göre değişir. Eğer hazırda para yoksa LVN olmak daha mantıklı.
-
@knnrn bizde onu dusunuyordukk cok saolunn LVN olup ise baslayip LVN to RN okumak daha cok aklimiza yatti.
-
Selamlar bir durumu sormak istiyorum. Türkiye'de lisede anestezi teknisyenliği üniversitede 2 yıllık anestezi teknikerliği okumuş birisi LPN olmak için tekrardan okuması gerekir mi yada ne yapabilir direk işe başlayabilmek için bir bilginiz var mıdır acaba teşekkürler.
-
@gkhanfeez Önlisans mezunu hemşirelerin LPN/LVN olarak lisans aldığını duydum, ancak burada Türkiye'deki gibi farklı mesleklerin hemşire olarak çalışması söz konusu olmuyor.
-
teşekkürler @knnrn ,çok ortada bir durum bizim durum , orada anestezi teknikeri çok farklı bir yoldan oluyor burada çok farklı bir yoldan :) arada kaldık :) gidince mecbur bir community college'e bakacaz artık.
-
Merhaba. Acaba lvn diploması ile houston şartlarında iş bulma durumu nasıldır yani işsizlik durumu olan bir bölüm mü ve blogunuzda okuduklarım arasında çalıştığınız hastanenin okuduğunuz ve meslekte ilerlediğiniz takdirde desteği oluyormuş bu lvn/lpn ile başlayanlar için de geçerli midir?
-
@ekpr Sağlık sektöründe işsizlik gibi bir kavram olduğunu pek sanmıyorum. Her türlü diploma/sertifika ile iş bulabilirsiniz. LVN'ler için hastaneler RN-BSN eğitimlerine devam etmek için destek oluyorlar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
39
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum